Jump to content
Hundesonen.no

Flått


Guest Maritus

Recommended Posts

Guest Maritus

Hvor mange flått har satt seg fast på deg og hvor satt den seg fast! Jeg har hatt to stykker! Først fikk jeg en på sida på magen, den merka jeg satt seg fast! Etter det fikk jeg en i navlen og den merka jeg ikke før jeg skulle legge meg! Begge fikk jeg fjor!

Å ja, hunden min har hatt mange flere! Peller ut av og til flere om dagen...

Hvor mange er du fått??

Link to comment
Share on other sites

Har hatt en flott før, fikk den da vi var på hytta.

Den satt fast bak i nakken, og siden jeg har veldig mye hår, ble den ikke oppdaget før en stund. Og da satt den så godt, at jeg måtte til legen. Legen måtte sette to sprøyter (bedøvelse) bak i nakken min for ta den bort.

Ekkelt! <_<

Har ikke hatt en enste flott på Taika, enda :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Er det bare meg som har hatt masse flott på meg selv også? Ikke så mye som på bikkja og katta selvsakt, men det er ikke uvanelig at jeg finner sånne ekle kryp på meg selv og (når jeg er hos foreldrene mine på østlandet). Når jeg var liten hadde jeg en som måtte skjæres bort som jeg fortsatt har arr etter, men ellers plukker jeg dem bare av som på bikkja. Som oftest oppdager jeg dem før de setter seg fast på meg selv da. Hm... kanskje jeg kryper mer i busker og kratt enn folk flest? Har jo en tendens til å gå tur i skogen utenfor sti...

Link to comment
Share on other sites

Har aldri hatt flått selv, og har heller aldri plukket flått fra Tinka her i Trondheim. Det er vel rett og slett ikke så mye flått her - jeg sprang rundt i kortbukser i skogkratt halve natta uten å få en eneste flått på meg, og Tinka får heller ikke flått på seg selv om hun baser rundt mellom bregner og høyt gress.

Link to comment
Share on other sites

Dere må forresten være veldig flinke til å sjekke dere nå! En kompis av pappa fikk en flått mellom tærna. Der ser man jo ikke så ofte liksom. Så når han endelig såg den så måtte han til sykehuset å få fjernet den. Og han fikk en infeksjon. Flåtten var skikkelig svær! :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri sett en flått før jeg.. :P

Har ikke vært flått her tidligere, men de siste årene har det visst kommet litt flått her. Hundeeiere og katteeiere har lagt merke til det ihvertfall. Det sa dyrlegen.

Håper jeg aldri får se en! :shocked: Ekkelt!

Signerer, :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri fått flått på meg, heldigvis! Brodern fikk en på hodet en gang, som han ikke merket før den var ENORM (han har tykt hår). Jeg tilta helt, og den satt jo ikke på meg engang.

Bikkja får alltid noen på hytta, og jeg takler rett og slett ikke flått. Er redd for å gjøre noe feil med dem, så jeg tør ikke røre dem. Tilkaller hjelp for å få dem ut, tar ikke sjansen på at jeg kløner slik at hodet eller annet sitter igjen. Fæle skapninger <_<

Link to comment
Share on other sites

Har aldri hatt flått selv, og har heller aldri plukket flått fra Tinka her i Trondheim. Det er vel rett og slett ikke så mye flått her - jeg sprang rundt i kortbukser i skogkratt halve natta uten å få en eneste flått på meg, og Tinka får heller ikke flått på seg selv om hun baser rundt mellom bregner og høyt gress.

Det at det er lite flått og lite hoggorm her i Trøndelag er god nok grunn til å bli her for ever! Jeg har aldri hatt flått på meg, Pippin hadde en i fjor sommer, (jeg trodde lenge at han hadde fått en vorte...).

Link to comment
Share on other sites

Har hatt en flått når vi var på vestlandet, fikk den under navlen, tror ikke jeg var mer enn 12 år eller noe, jeg tilta fullstendig og hylskreik.. måtte inn på sykehuset å få bedøvelse og de fikk skjert den bort, har arr etter den enda, Mike har hatt 1 flått i år, og gåper det holder seg med det, for jeg takler virkelig ikke de krypa der!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

Har hatt en Flått på meg selv. Den var på underarmen min (Triseps).

Bruker en myggspray når jeg er i flått befenkte områder som også skal fungere mot flått til en viss grad. Den gule flasken med rød kork.

Link to comment
Share on other sites

Bare sånn for ordens skyld: Triceps er musklene bak på overarmen :P

Selv har jeg aldri sett en flått, hverken på meg eller bikkja. I fjor var hun i to uker på Frøya hvor det er mye flått, men expoten fungerte greit og ikke en eneste flått på henne da heller - heldigvis!

Link to comment
Share on other sites

Ugh, jeg AVSKYR de ekle, små beistene.. Har aldri hatt en som har bitt seg fast, men jeg plukket av en babyflått som kravlet rundt på buksa mi engang. Ekkelt nok, bare det! Jeg unngår skog og tett kratt i flått-sesongen jeg, må rett og slett det, for det er så ****** mye flått her.. Urkurk og trippelurk.

EDIT: Oi! Sonen redigerte ikke banneordet mitt! Da er jeg så teit at jeg redigerer det selv, haha, så jeg ikke må sette aldersgrense på tråden pga banning og stygge ord.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...