Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor lenge har du drevet med din treningmetode?


Elisabeth

Recommended Posts

Hvor lenge har du drevet med den treningsmetoden du bruker nå? Hvilke andre treningsmetoder har du brukt før og hvor lenge?

Klikkertrener har holdt på i litt over 1 år men har lært mye iløpet av dette året så jeg vil ikke si jeg har trent effektivt i 1 år. Før dette var det din hund trening uten kravfase vi straffet(+) aldri under treningen. Elsker klikkertrening og lærer masse hele tiden målet mitt er å bli en super trener med denne metoden ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm hva skal jeg si jeg er da? Jeg er en poseiv Järveruder som lokker og lurer minst mulig. I skogen går det meste på hva hunden gjør spontant (div venter ut og ser) om ikke det går så går man til tilltak.

Prøvde med med klikker trening på min nåværende hund, men jeg orket ikke å ha en crossover hund, så jeg prøver på neste ;)

Har trent etter Järverud siden min første hund... så da har jeg vell trent etter dem metodene i 13år.

Men jeg har blitt mildere og brukt mindre og mindre lokking/luring etterhvert som årene har gått. Og tilpasset metodene etter individet.

Tviler egentlig på at jeg kommer til å bli en "ren" klikker noen gang.... men posetive metoder blir det uansett ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn som jeg trener nå har jeg vel trent i ca et og et halvt år eller noe. Husker ikke helt. Er klikkertrener - jeg bruker positiv forsterkning, negativ straff og betinget forsterker, og jeg baserer treningen på hundens eget initiativ og aktivitet, så godt jeg kan.

Før brukte jeg positiv straff i hverdagslivet (nei og klyp i øret for å hoppe, nappe og ri, eller for å stjele mat, osv). I treningssituasjon kan jeg ikke komme på at jeg noen gang har brukt positiv straff, men tidligere hadde jeg utstrakt bruk av lokking og luring med godbit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte med klikkertrening så smått da hunden var valp. Leste boken Klikkertrening for din hund (tror jeg den het) og da var jeg fast bestemt på at jeg ville kun bruke positiv forsterkning. Husket at jeg nevnte det for en kollega på jobb, og han bare lo av meg. Etter noen uker med hund fant jeg ut at dette måtte jo bare gjøres på en best mulig måte, slik at dette skulle fungere best, så klikkeren ble lagt bort, siden det da falt meg mye mer naturlig å gjøre det jeg gjør nå. Det er meg som person og slik jeg liker å ha det. I hverdangen er det mye Nordenstam. Fant ut at jeg drev med dette da jeg satt meg inn i metoden ett år etterpå. Da fant jeg ut at: oj det er jo akkurat sånn jeg gjør det jo! PÅ trening ute og når jeg lærer hunden, er det utrolig likt slik Jærverud forklares. Satt også å leste boken her om dagen og tenkte: jasså, akkurat sånn gjør jeg også det! (hade fått litt innføring i det på valpekurs, men hadde glemt det ganske fort) Så her har alt gått av seg selv, og så har jeg i ettertid funnet ut at jeg naturlig nok hører hjemme på andre siden av klikkergjengen. Og ja, jeg skjønner nå hvorfor kollegaen lo av meg, den gang ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er klikkertrener - jeg bruker positiv forsterkning, negativ straff og betinget forsterker, og jeg baserer treningen på hundens eget initiativ og aktivitet, så godt jeg kan.

Før brukte jeg positiv straff i hverdagslivet (nei og klyp i øret for å hoppe, nappe og ri, eller for å stjele mat, osv).

Litt OT, men hva mener du med positiv og negativ straff? ;) Er usikker på bruken av ordene negativ og positiv om straff...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt OT, men hva mener du med positiv og negativ straff? ;) Er usikker på bruken av ordene negativ og positiv om straff...

Kort forklart betyr postiv å tilføre noe, mens negativ betyr å gjerne noe, eller holde tilbake noe.

Positiv forsterkning -> Tilføring av forsterkning (belønning i form av mat, lek, hunder, mennesker, luktflekker, vann osv).

Negativ straff -> Fjerning av positiv forsterkning (hunden får ikke hilse på om den hopper opp, den får ikke godbiten om den sitter skjevt i utgangsstilling, den får ikke løpe løs før den har tatt kontakt med eier osv).

Positiv straff -> Tilføring av straff (rykk i bånd, tak i nakkeskinn, klyp i ører, risting i siden på hunden osv).

Negativ forsterkning -> Fjerning av positiv straff (rykkene i båndet opphører når båndet er slakt, hunden blir ikke tatt i nakkeskinnet hvis den ikke stjeler mat osv).

Ellers er det bare å søke litt rundt her på forumet, det står forklart flere steder. http://forum.hundesonen.no/index.php?showtopic=6521

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har drevet med min treningsmetode siden jeg fikk Ero, altså i ca 10 mnd. Jeg trener en mild form for Jærverud, i innlæringsfasen bruker jeg klikker for å fange opp adferder, altså lite lokking og luring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har klikkertrent helt rent i 4-5 år. Resten har gått med til "wannabe-klikker". Dvs mye trening med klikker, kun positiv forsterkning/negativ straff, men ikke benyttet meg like mye av shaping, baklengskjeding osv som jeg burde. Har klikkertrent Balder, Cita og Sonic.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klikker har jeg holdt på med siden 2001. Basenjien er trent med shaping og "komplett klikkerfilosofi". Flatt-gutten har det vært litt nedtur med. Han fikset ikke klikker, så jeg la klikkeren på hylla med han, men brukte dog filosofien, dvs mye belønning og med unntak for et par glipp, aldri aldri positiv straff - negativ straff har dog vært en del benyttet på han! Nå nylig har jeg tatt frem klikkeren med han igjen. Nå når han er nesten 3 år, ser det ut til klikker kommer å funke på han og - han er superivrig og det er blitt skikkelig moro å trene han. Imidlertid går det fryktelig fort i svingene med han - han har et kjempetempo!

Jeg bruker ikke klikker til alt, (jeg har feks ikke noe særlig tro på at jeg ville kunne klikkertrene hundene mine til å la være å jage katter eller sauer - så god belønning har jeg ikke til rådighet). Og en del ting lærer jeg inn med regelrett negativ straff og timeout. Jeg bruker aldri avledning og kun sjeldent lokking og da bare på basenjien som er klikkerklok. Av og til er det fristende å bruke "litt" lokking for å få hunden inn i riktig retning litt fort fremfor å måtte vente på et adferd som man kan bygge videre på, men da er det svært nøye å ta bort lokke-elementet så fort som mulig.

Før klikker brukte jeg Järverud i ca 10 - 15 år, og før det var det Nordenstam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nå nærmer det seg 1,5 år siden det ble stille i huset, og det er på tide at noen andre får glede av hundeutstyret og bøkene jeg har. Her er Finn-annonsene jeg har lagt ut: Hurtta Lifeguard sele rosa, størrelse 90, ubrukt: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390107305 Diverse apportbukker, rosa rute med hvitt bånd og neseprøver: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390101594 Diverse hundebøker: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/388869585 Jeg har et pent brukt tøybur til salgs. Det har vært brukt 5-6 ganger på utstillinger og konkurranser til groenendael-tispe. Kan hentes i bergensområdet. Ta kontakt om du er interessert, så sender jeg bilder og detaljer. Jeg har også Vari Kennel Ultra Fashion størrelse large til salgs. Må hentes i bergensområdet (sentrum/Åsane). Det er mye brukt, og har blant annet reist fra USA til Norge med hund i. Så det bærer preg av å være brukt. Ta kontakt om du vil vite mer om buret og få bilder av det. Det er denne fargen:
    • I prinsippet tenker jeg at så lenge det er en god raseklubb så har de en oversikt over oppdrettere som følger deres retningslinjer. Men det er mye rart i hundeverdenen, og det kan være ulike årsaker til at en oppdretter ikke er med der. Det er uansett et ok sted å starte, tenker jeg. Fikk ihvertfall et godt inntrykk av nettsidene deres og informasjonen der. Ellers finner du mange gode råd om både kjøp, kontakter og valpetiden om du søker litt rundt på forumet her. Det ligger mange år med samlet erfaring rundt om. Lykke til!
    • Tusen takk for tipset! Magefølelse er kjempevanskelig 😅 når er den reell, og når er det bare sider ved den andre parten man ikke setter pris på, og som man reagerer på?  Jeg kan nok bruke litt mer tid på puddelklubben sine sider. I dag blir det fort facebook og Instagram siden det er så visuelt og lett tilgjengelig, men går sikkert glipp av en del gode oppdrettere ved å ikke tenke at man kan ringe rundt litt.  Til mitt forsvar er det første gang jeg skal kjøpe rasehund, så jeg vet ikke helt hva jeg driver med 🙈
    • Shirkus er vel eneste jeg kommer på som jeg kjenner og synes virker bra. Jeg tenker at det er viktig å sette seg inn i RAS-dokumentet som skal ligge på NKK, og sjekke at en oppdretter følger både NKK og puddelklubben sine retningslinjer for avl, som et minimum. Det med magefølelse er vanskelig. Prøv å dra på aktivieter du evt. selv kunne tenke deg med puddel, og se hvem du møter der?
    • Hei dere! Jeg planlegger anskaffelse av storpuddel-valp. Vet noen om gode oppdrettere? Helst parti, rød, brun eller grå.  Har vært i kontakt med et par oppdrettere, men er litt usikker på magefølelsen. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...