Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 02/22/2023 i alle kategorier

  1. Her ser det ut til å gå i riktig retning, heldigvis. Hun spiser fortsatt ikke, men får mat gjennom nesesonde. Blodprøvene er stabile, og viser ingen tegn til skade på indre organer. Hun ligger enda på glukosedrypp, så nå venter vi egentlig bare på at glukosenivået skal stabilisere seg, så får hun komme hjem og fortsette behandlingen hjemme. Så nå krysser vi fingrene for at den positive utviklingen fortsetter!
    5 points
  2. Sånn ca. 20 år for sent, men bedre sent enn aldri! Det er vel ikke som at de har noe valg nå...
    3 points
  3. Er veldig fan av å bytte kurssteder for de siste kveldene, inkludert bytur. Å få trent ordentlig i mer utfordrende, dog kanskje mer dagligdags, miljø er kjekt.
    2 points
  4. Nå skjer det omsider noe! "Norsk Cavalierklubb har vedtatt nytt avlsprogram på ekstraordinært årsmøte 16 januar i år. Dette avlsprogrammet er todelt; vi skal i gang med MR skanning av alle fremtidige avlsdyr for å kartlegge populasjonen i Norge med tanke på renraset avl, i tillegg starter vi opp et krysningsprosjekt med 2-3 raser."
    2 points
  5. Det eneste som har forandret seg siden mitt innspill er at hundeloven er oppdatert. Folk har for lite fokus på adferd, læring og ansvaret med å ha hund.
    2 points
  6. Åh så trist høre,jeg har liksom fulgt dere i mange år her inne❤️Godt se at hun er bedre nå enn før i dag,satser på det fortsetter sånn❤️Jeg har erfaring med kastrering på 2. Forrige hunden min spiste på dag 2 de er jo ofte ganske påvirket av operasjonen samme dag/natt. Hun jeg har nå derimot hun spiste en halv 500 grams pølse med VOM & hundemat rett etter kom hjem fra dyrlegen. Så tok det 10 dager før fikk i hun den mat mengeden hun burde ha.Hun spiste litt hunde godis hver dag da men,ikke noe store mengder nei. Jeg har litt dårlig samvittighet enda for ikke koblet at det kanskje var for at hun var kvalm og burde fått kvalmestillende. Har hørt i ettertid det ikke er uvanlig blir kvalme. Hun var små spist på den tiden så jeg tenkte at med så lav aktivitet trengte hun lite næring og de godbitene hun spiste var nok. Masse god bedring til frøkena di?
    1 point
  7. Når katten min hadde kraftig infeksjon i fjor, spiste hun ikke selv på 3 dager før det løsnet. Nå har hun hjernehinnebetennelse, og den første uken hjemme spiste hun ikke selv på nesten en uke. Begge gangene løsnet det tilslutt så håper at det løsner snart for dere også. Krysser fingre og labber for at det går bra med frøkna.
    1 point
  8. Uffda, den er lei! God bedring til lillemor?
    1 point
  9. Det er etter råd fra advokaten, for at de skal ha noen som helst sjanse i ankesaken. Tragisk at det måtte gå så langt...
    1 point
  10. 1. 45min - 1 time, alt ettersom hvordan det er lagt opp. 2. Ja, for meg som er litt mer rutinert enn en helfersk hundeier så er øvelser man trenger andre til å gjennomføre ønskelig, så f.eks passering liker jeg godt. 3. Ikke et must, men er nok kjekt for gjennomsnittet. Samt fin utfordring for valpene med f.eks tunell, eller å vise hva man kan gjøre gratis/billig utav det man har tilgjengelig rundt seg. (Brusflasker fylt med vann som slalomhinder/kjegler, avkapp som "kasse" eller target, post it lapp/gryteunderlag/gryteklut som target, håndtarget etc) Lære å legge spor med godbiter f.eks. 4. Jeg liker Siddis sin metode med å ha valpeslipp hvor man beveger seg frem og tilbake som en minitur midt i kurset så valpene får en liten pause uten krav og blir sosialisert litt med andre. Dette krever dog at man kan dele opp i grupper med valper som fungerer sammen mtp størrelse/lekemåte. Jeg tenker man også kan lage en praktisk trening med passering utav en tur i så måte. Ellers kan man heller oppfordre gruppen til å arrangere turer i lag utenom kurskveldene kanskje? 5. - Pauser, pauser, pauser. Lagt opp til korte økter med 1 øvelse og så i bilen/bur med valpene mens neste øvelse blir presentert. Eventuelt at kursdeltagere blir introdusert for roøvelse som brukes med valpene mellom økter. - Teori, enten ved å linke til en video man har laget i forkant av kurset. Det gjør siddis, er vel en video på 3 timer eller noe. Slik kan de med en travel hverdag finne tid til å se teorien før man starter opp med de fysiske kursene. De kjører også en privat time først som en del av kurset. Jeg følte det nok er for å introdusere klikker til de som ikke har brukt det før. Jeg har også vært med på kurs hvor man deler opp teorien med en liten prat på hver eneste kurskveld om div tema + "lekser" det vil si mail med div info etter hver gang, link til hundeloven, giftige ting, valpens skjelett, aktivitet, læringsteori el. Kan gjøres på utrolig mange måter, men man må få igjennom de viktige temaene på ett valpekurs synes jeg da det oftest er der nye hundeeiere starter.
    1 point
  11. Ja, jeg mener absolutt at ting har endret seg, spesielt med tanke på saker som har vært i media siden den gang. Saken med rottweileren viser viktigheten av en god innføring i hundeloven, samt mattilsynets regler rundt burbruk. Læringsteori og snakk om positive og negative assosiasjoner er alltid viktig, og jeg ville snakket mye om hva som er normal valpeadferd, og hvor forskjellig helt normale valper kan oppføre seg. Mange tror at valper er betraktelig roligere enn det de vanligvis er. Jeg ville også snakket om turlengde, for mange er redde for å la valpen bevege seg på grunn av Turid Rugaas sin teori (som er det første som kommer opp når man googler). Også ville jeg snakket om puberteten, og at valper som endelig har blitt relativt lydige plutselig blir pubertetspøbler og "glemmer alt. Når det gjelder kurskvelder med valp, så er jeg enig med Simira at det ville vært greit med 2 kvelder pr. uke. De kursene jeg har gått på var 1 uke i mellom, det er leeeenge i valpetia. Når det gjelder treningen så ville jeg bladd litt igjennom trådene på Sonen for å se hva folk plages med. De kursene jeg har gått på har stortsett fokusert på sitt, dekk, bli, innkalling, og rett og slett innføring i læringsteori og hvordan kjefting ikke fungerer når valpen ikke vet hva du ber den om. Det er bra, men det jeg har savnet er hvordan man takler valpebiting, masebjeffing, biting/rykking å båndet og den slags. Jeg har aldri snakket med en valpeeier som er frustrert fordi de ikke klarer å lære hunden sitt og dekk, men har snakket med mange som føler de ikke orker mer fordi valpen hopper, biter, stjeler og bjeffer. Tenker at kontakttrening, impulskontroll og innlæring av slipp-kommando gjennom lek er noe av det viktigste man kan lære på valpekurs. Jeg har forresten gått på et valpekurs som hadde 2 dager til en mini-innføring i hundesport. Det var veldig artig! Vi var til og med i skogen og gikk spor. Kjempeartig, og jeg vet det var et par eiere som fikk blod på tann og skulle melde seg på begynnerkurs.
    1 point
  12. Jeg synes du bruker grima veldig bra, med å ikke gå med den på hele turen, men koble over når du ser hunder. Og visst har det effekt! Det beste hadde vært om du hadde en super belønning i tillegg som du kunne belønne med mens og etter de andre passerer, men bruk det du har. For hver gang hunden din får erfaring med å gå pent forbi andre hunder får hun "øvd" seg på det. Og for hver gang hun legger seg ned og hopper ut mot andre hunder er det det hun øver på. Det man øver på blir man vant til, og god på. Så da kan du velge hva du vil trene hunden din på. Jeg vil anbefale https://www.atferdskonsulenter.no/ for å finne instruktør. Det er mange flinke instruktører i området heldigvis. Den eneste jeg kjenner til der som er i ditt område er Lise Fredriksen, men hun kan jeg til gjengjeld varmt anbefale. Hun har også egen erfaring med husholdning med flere hunder.
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...