Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 11/20/2021 i alle kategorier

  1. Hils på Vill!? Nordmann i dag ?? Foto: kennel Keleras
    5 points
  2. Det skjedde plutselig noe - for inn i livet vårt hoppet Vill som ble nordmann i dag ?? Målet er å bli redningshund når man blir stor og konkurrere lydighet utenom! Foto: Kennel Keleras
    4 points
  3. Ingen overraskelse nei dessverre, jeg blir litt satt ut av hvor mange AH annonser det er på finn, det kan umulig være så mange aktive nordmenn som kan tilfredsstille behovene til en AH. Det er så sykt mange annonser. Stakkars de hundene som får en tur i nabolaget hver dag i stramt band i tillegg til en fjelltur i ni og ne... når noen sier at de har lyst på husky da minner jeg folk om hva disse hundene er avlet for. Det skulle egentlig vært en sjelden rase, hvor de som kjøpte dem, kjøpte dem for et bestemt bruk, det de er avlet til.
    2 points
  4. Dette er min lille prins på 14 uker. Jeg hentet han 2 oktober. Han er en hjerteknuser, en liten røver av og til, og han er MIN ????
    2 points
  5. Jeg gir noen ganger blodpulver, glukosamin, rå egg, og lakseolje . Kommer litt an på hva annen mat de får ved siden av. (jeg forer på litt forskjellig, Storfemix fra VIP, råfor fra provit, hel rå fisk, Josera tørrfôr, kokte grønnsaker ol.)
    1 point
  6. Jeg ville eventuelt skrivd opp en oversikt over hva han spiser og når han får diaré, så kanskje du finner en sammenheng. Ellers ville jeg tatt en tur til veterinæren, kanskje det kan være allergi eller andre ting som gjør at han reagerer.
    1 point
  7. Veldig trist ? og provoserende at folk tar så lett på det å skaffe seg, og kvitte seg med hund..
    1 point
  8. Gir min 8,5år gamle tispe Senior fra Norsk dyrehelse, Onychotin og Skin & Coat fra Nutrolin pga kloløsning/SLO.
    1 point
  9. Høres ikke ut som UVI, så jeg tipper løpetid.
    1 point
  10. Lita får Leddsupport Vet fra norsk dyrehelse, og en eller annen olje - stort sett Dr baddaky eller Brilliant. Gir det fordi hun er korsbåndsoperert, samt at kroppen brukes godt og hun begynner å bli voksen.
    1 point
  11. Hvis man skal begynne å avlive alle hunder som har potensiale til å drepe andre hunder, så kommer det til å bli milelange køer på veterinærkontorene landet rundt.. Både kan helt ‘vanlige’ hunder drepe andre hunder , både med og uten ‘hensikt’, ikke bare raser med ‘kamphund’bakgrunn . Å la en borzoihvalp f.eks. leke med en chihuahuahvalp i samme alder, ville jeg absolutt betrakte som risikosport, uten at jeg tenker at borzoihvalpen er ‘farlig’ for andre hunder. Skjer det noe, så er det eierenes feil, ikke borzoihvalpen. Det finnes ganske mange raser , også flere relativt vanlige raser som har tvilsomt rykte når det kommer til andre hunder og ‘omgjengelighet’ . Skal man avlive alle disse over en lav sko, før de får sjansen til eventuelt drepe en annen hund? Jeg har vært nabo med hunder av absolutt tvilsomt kaliber når det kommer til andre hunder. Det gikk aldeles smertefritt det men så var også eieren helt klar på hva som kom til å skje hvis mine og vedkommendes hunder skulle komme sammen og tok skikkelige forholdregler for at det ikke skulle skje. Hvis man skal avlive alt som kan tenkes å påføre andre hunder alvorlig skade/død, så blir det jammen tynt i rekkene etterhvert..
    1 point
  12. Spondylosehunden: Hyaluron+, laksolje. Årsaken er vell kanskje selvforklarende, med leddproblematikk. Senioren: Glukosamin. Hun har fôr med ålreit innhold av laks. En eldrende kropp som har vært og tidvis er i hardt bruk. Valpen: Glukosamin og laksolje. Mest fordi vi allerede har det i hus i store kvanta og 'det kan da ikke skade'. Alt fra Norsk Dyrehelse (med oppdretteravtale). Tidligere: Hannhunden fikk Provits Kosttilskudd, altså den hvite boksen for pankreas. Han hadde diffuse mageproblemer med mistanke om problemer med bukspyttkjertelen og forholdet med fett i maten.
    1 point
  13. Jeg råfôrer og bruker slikt som avbildet som tilskudd for fiber og antioksidanter. I tillegg leddtilskuddet kalt Senior fra Norsk Dyrehelse (har ikke en seniorhund, men likte sammensetningen der godt).
    1 point
  14. Gamlisene fikk glucosamin og lakseolje en periode, nå har de fôr som dekker de fleste behovene.
    1 point
  15. Min får Leddsupport Vet (norske/svenske djurapoteket) og Omega 3 (Dr. Baddaky). Gir det først og fremst pga. HD, men nå som hun også er senior tenker jeg det uansett er greit med litt tilskudd for ledd.
    1 point
  16. Tror vel at mange staffer som ikke går overens med hunder av samme kjønn kunne gjort det samme. Jeg synes ikke de bør avlives av den grunn. Det jeg mener, er at hvis den først biter så kan det fort bli et mer alvorlig angrep enn et enkelt glefs, som igjen kan få alvorlige følger for den andre hunden hvis ingen stopper angrepet. Jeg mener at man som eier eller ansvarlig for en hund som kan reagere slik mot andre hunder, må man være sitt ansvar bevisst og ikke la hunden komme i situasjoner hvor slike ting kan skje. Jeg vil si det er uansvarlig å la en SBT være alene med en ukjent hund av samme kjønn uten oppsyn.
    1 point
  17. Jeg er absolutt for testing av avlsdyr og ville definitivt gjort det selv om jeg var oppdretter. Men! Hva som er ønskelig adferd og resultater på mentaltest er forskjellig fra rase til rase, og det er jo det som gjør rasene unike og egnet til forskjellige behov og ønsker. En mentaltest på en vokterhund og en jakthund bør ha forskjellige resultater, også er det opp til oppdretter å bedømme om resultatet er rasetypisk og ønskelig. (også får vi virkelig håpe at de har kunnskap nok til å gjøre nettopp det) Og selvfølgelig er det visse adferder som er uønsket hos alle hunder uansett rase, som nervøsitet og redsel, eller lumskhet, bare for å nevne noen. Men det å si at feks all samkjønnsaggresjon kommer fra rasens historie som kamphunder, og derfor burde vært avlet vekk per dags dato, synes jeg blir litt for enkelt. Samkjønnsaggresjon kan henge sammen med dominans, og mange leser nok også mye usikkerhet som samkjønnsaggresjon. Og usikkerhet kan gjøre det mye mer fremtredende. Og det er ikke bare å avle vekk rasetypisk adferd over natta, det er noe som tar lang tid. Og skal man utelukke en hund som er en kjempegod og sunn representant for sin rase om den har litt samkjønnsaggresjon? Det at en hund har det betyr ikke nødvendigvis at den er uhåndterlig rundt andre hunder av samme kjønn, men kanskje at den har mye lavere toleranse og lavere terskel for å reagere aggressivt i visse settinger. Jeg hadde selv en samkjønnsaggressiv presa hanne. Han var kjempesnill med alt av valper og små hunder uansett kjønn, og elsket tisper. Det eneste han ikke likte var hannhunder på hans størrelse. Men vi kunne fint passere utagerende hannhunder uten at han gjorde noe stort nummer ut av det. Fordi han var selvsikker og jeg hadde god kontroll. Så en samkjønnsaggressiv hund trenger ikke være en dårlig hund i det hele tatt. Men det krever mer av eier. Det er jo når det blir kombinert med litt usikkerhet og kanskje en uerfaren eller useriøs eier at man fort kan få problemer.
    1 point
  18. https://www.nrk.no/norge/dette-er-de-mest-populaere-hunderasene-i-fjor-1.15358987 Interessant lesning får en si. Border collie topper lista. At det er så mange sauebønder og virkelig aktive hundemennesker i Norge, overrasker meg en smule.. Eller for å si det på en annen måte, helt åpenbart er det mange som skaffer seg border collie som aldri burde hatt en slik rase. Ikke rart at tvangspasifisering ( omskrives som ‘roing’ og ‘trygging’ ) og burbruk er in.. Like pussig er det at den eneste puddelvarianten som er med på lista er storpuddel og da på 19. plass. Siden alle slags mulige raser blir så meget bedre hvis man krysser inn puddel, så kunne man jo forledes til å tro at 100% puddel ville være mer populært.. (fikset lenke)
    1 point
  19. Dette blir jo et spørsmål om hvorvidt vi ønsker at alle hunder skal ha mentaliteten til en engelsk springer spaniel. Vi har 400 raser å velge mellom, må alle være like mentalt og med samme egenskaper? Og hva er poenget, at alle skal kunne kjøpe en hund de liker utseendemessig? Hvis man ikke vil ha en hund som bjeffer eller er kjent for samkjønnsaggresjon, er løsningen ganske enkel: kjøp en rase som har de egenskapene man ønsker seg. Jeg tenker også at når man opererer med lukkede stambøker der man i lang tid har avlet for å få homogene (like) hunder, er det ikke så enkelt å bare plukke bort en egenskap. Så og si alle hundene i rasen vil ha dette trekket i genmaterialet sitt, når rasen i tillegg er svært disponert for relativt alvorlige sykdommer og lidelser, er samkjønnsaggresjon virkelig det man skal legge mest fokus på? Samkjønnsaggresjon er et svært lite problem, sammenlignet med alvorlige hudlidelser og hofter som dingler. Når man driver med avl må man se på helheten, ikke bare en spesifikk ting. I tillegg kan slik "plukking" av egenskaper virke mot sin hensikt, for det er ikke så enkelt å forutsi konsekvensene av det man selekterer på. Et eksempel er hiterriere som har blitt avlet mot utstilling, de har fortsatt masse skarphet. Skarphet er hundens evne til å bli sint når den føler seg truet, det har ingenting med mot eller tøffhet å gjøre. Resultatet når man ikke selekterer på jaktegenskapene, er at man har en haug med bikkjer som er redde og nervøse, og som i tillegg har instinktet til å forsvare seg mot det de ser på som trusler i stede for å stikke av, ingen heldig kombinasjon. Et annet eksempel er raser som skal være reserverte, svært mange ser ikke forskjell på usikkerhet og uinteressert, som gjør at vi har mange hunder som er redde for folk men som går i avl fordi eierne tror de er "reserverte". For at mentaltester, eller BPH som kanskje er mest aktuelt for familiehunder, skal bli brukt i mer utstrakt grad må de faktisk bli mer tilgjengelige. Slik situasjonen er nå er det vanskelig å få plass for å få en hund testet, og det er heller ikke mulig å teste over hele landet. Å teste en enkelt hund har heller ingenting for seg, du må teste hele kull. Det er litt som med HD. I tillegg må man tenke over hva hver mentaltest egentlig avdekker, de har alle sine styrker og svakheter. Skal man teste for frykt, redsler, omgjengelighet ol. må man ha en test og en beskrivelse som avdekker disse tingene, og ikke alt annet. En beskrivelse av en hund er også lite verdt, å se video av den er derimot mye mer brukbart.
    1 point
  20. Jeg ville ikke bekymret meg. Ut i fra hva du forteller så har dere en veldig god og gjevn framgang, og så fremt man har tid og mulighet til å ta det i et rolig tempo så vil det lønne seg til slutt. Men det er absolutt lurt å bruke dagligdagse hendelser som dusjing og den slags til å la valpen være alene! Det er på en måte "gratis" trening. Jeg blir forresten veldig glad av å lese at du unngår å bruke bur. Jeg vet ikke om de andre valpene i kullet bruker bur, men det er en del som sier at hunden har lært seg å være alene hjemme en hel dag dersom den er i bur og ikke bjeffer/tisser. Da er den ikke nødvendigvis trygg inni seg, bare passiv grunnet tvang. Så det er mulig at din valp har kommet like langt eller lengre enn de andre i kullet på trygghetsfronten, men det er uansett ikke noe du skal tenke så mye på. Valper utvikler seg i sitt eget tempo, og selv med den beste treningen vil noen bruke ekstra lang tid.
    1 point
  21. Må bare si at jeg virkelig elsker å være valpemamma! Og at jeg på kort tid har fått SÅ mye nyttig informasjon herfra at jeg dristet meg til å registrere meg, og la vesle Mira få si hei, siden det er ho som drar nytte av alt dere snakker om og har snakket om ❤️
    1 point
  22. Jeg snublet også inn her i år, lille Fern flyttet inn for snart en måned siden
    1 point
  23. Tiden flyr så fort at det ikke er gøy en gang... I går fylte Lita 7 år, føler fortsatt jeg fikk henne i går og at hun er ung og vill og gal. Men lykkepillen min er voksen ❤️ Gratulerer med gårsdagen lille lykkepillen!
    1 point
  24. Pil er hjemme og er bare helt fantastisk altså! ?? Jeg er litt usikker på om jeg klarer å oppdatere eller får tid til å lage egen tråd her, men de som vil følge henne finner oss på instagram på @talesofaspringer - og der er vi ganske aktive
    1 point
  25. https://www.dagbladet.no/nyheter/massiv-okning-i-omplassering/74620791 Ja, det kom vel ikke akkurat som noen overraskelse.. Spørsmålet er hvor mange av disse hundene som ender opp med å få gode og stabile hjem og ikke ender opp som vandrepokaler før de får siste reis hos dyrlegen.
    0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...