Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Pelsstell

Recommended Posts

Litt overflødig børsting går fint, men når jeg virkelig skal børste underulla og ned med huden så er det ikke så gøy lenger.

Ikke fordi det lugger eller gjør vondt, tror det mest er fordi han ikke liker å ligge/sitte/stå så lenge i ro mest jeg prøver å komme godt ned i pelsen.

Han prøver alle måter å unnslippe på, så det blir vanskelig å børste når han beveger seg så mye.

Dette etter lang tur og for eksempel godbitsøk så han skal være litt sliten.

Så spørsmålet er, burde jeg bare holde ham fast, selv når han ikke liker det og prøver å komme seg vekk, og bare børste meg helt ferdig.

Eller burde jeg bare børste så lenge han tolererer det og før han går lei, og så avslutte selv når jeg ikke er ferdig med å børste?

Spør fordi jeg ble litt usikker om hva som ville være best og hva som kanskje ville forverre situasjonen.

Hvis jeg holder ham fast og tvinger ham til å blir børstet, vil han mislike å bli børstet mer da, eller vil han til slutt akseptere det?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har du prøvd forskjellig utstyr? Kan det være børsten du bruker er for ubehagelig for hunden? Er hunden vant til håndtering fra tidlig alder?

 

Jeg tror du vil få litt forskjellige svar her basert på vedkommendes treningsfilosofi.

-Man kan lære inn håndtarget (jeg kan ikke mye om dette så søk på housbandry på YouTube) og la hunden selv bestemme når de ønsker å avbryte. Denne teknikken brukes spesielt ved håndtering og veterinærbesøk. 

-Man kan rose masse og belønne for børsting. Dette brukte jeg i begynnelsen med min valp.

-Man kan kreve at hunden aksepterer dette. Om hunden er rett skrudd sammen så vil ikke dette være et stort problem. Hvis du feks går på en utstilling så er nok hovedmajoriteten av hundene her innlært pelsstell på denne måten.
 

Jeg tilhører nok den gruppen som stiller krav, men allikevel roser og belønner masse. En slags hybrid mellom de to. Jeg tenkte å teste dette med håndtarget fremover. 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøp en Lickimat og smør på noe tubeost eller peanøttsmør, så er hunden opptatt av det en stund. Snakk med oppdretter/raseklubb om tips til utstyr, de vet en del om hvilke børster/karder/kammer som funker. Bruk en god flokebalsam ved børsting så det blir lettere å løse opp floker, bruk gjerne fingrene til å løse opp floken før du børster så det lugger mindre. Spray på litt flokebalsam, løs opp det du kan med fingrene, børst gjennom.  Å finne riktig sjampo/balsam gjør det også lettere å unngå floker. 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg gjør det jeg skal på bordet med valpen, så får han godbit eller eventuelt komme ned fra bordet når han er rolig. Spørs jo også på om din hund er tilvendt håndtering og den slags også? Nå har det seg sånn at han liker seg godt på bordet og ligger stille innimellom godbitene🙌🏼 Men hvis han begynner å tulle som feks bite i børsten å sånn, så får han ikke noe før han er helt rolig igjen. Jeg kan heller ikke bruke sånn slikematte/tyggebein da jeg barberer rundt ører, kinn og hals - blir så hakkete og stygt da😂

Edited by Miloficent
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg legger meg ikke så mye oppi hva andre gjør, men jeg liker ikke å drive med tvang. Jeg synes rett og slett det er ubehagelig å behandle dyr sånn. Samtidig hater frøkna mi håndtering, så vi har jo et lite problem der kan du si... Men nå skal vi snart på kurs i husbandry/fryktfri håndtering, så jeg håper vi får med oss noen gode verktøy der :) 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×