Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

TV-serie tråden :)

Recommended Posts

Forslag til bra TV-serier kan vi samle her :) Selv foreslår jeg 'Outlander' , 'A handmaids tale' ( mørk,samfunnsaktuell og meget bra!) , 'Homeland' , 'Vikings' og selvfølgelig GoT. De jeg kom på i farta, er flere jeg ikke husker akkurat nå. 

Såe, hvilke serier anbefaler du? :) 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Pringlen skrev:

De samme som deg :P

Også Dark, Britannia og True Blood

Så du syns Dark var bra? Har vurdert den, litt usikker siden den var tyskspråklig men den så jo interessant ut.. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, QUEST skrev:

Så du syns Dark var bra? Har vurdert den, litt usikker siden den var tyskspråklig men den så jo interessant ut.. :) 

Har ikke sett den ferdig, men så langt bra. Rar, men spennende. Språket skjemmer ikke, synes jeg.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alias Grace! Utrolig bra miniserie basert på en bok av samme forfatter som Handmaidens Tale, men satt på 1800-tallet. Jeg elsket den, men det er bare 6 episoder så det tok slutt alt for fort :no:

Sherlock synes jeg er fantastisk, elsker sånne litt "sære" serier med mye tempo og masse twists :D Basically strake motsetningen til disse amerikanske seriene som bare fortsetter og fortsetter med 22 episoder i hver sesong og 14 sesonger... Og ingen sammenheng mellom episodene, og så oppstår det konstant nye problemer på slutten av episoden hver gang de har løst det forrige. Orker ikke.

Game of Thrones er i en liga for seg selv :wub: Eller var hvertfall, til de tok igjen bøkene og GRRM ble mindre involvert. Synes det har tapt seg, men fortsatt utrolig bra (og snart ferdig!)

Ellers så liker jeg godt sånne som Outlander og Call the Midwife, men de er mer bare koselige og ikke sånn superspennende som man måå ha mer av :icon_redface:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

liker sånne serier som man ikke trenger hjerne, bare øyne... skikkelig hjernedød underholdning:

Arrow, McGyver, Teen Wolf,Lethal Weapon, Flash, Elementary, the unbreakable Kimmy, Lucifer, Supergirl og Marvel serier.

Serier med litt mer tyngde:

Victoria, The Crown, Poldark, Suits, Blacklist, Sherlock,Dr Who, Scorpion, the good doctor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har sett så mange bra serier, men de jeg kommer på i farten er

 • Game of thrones
 • Alias grace
 • Å handmaid's tale
 • Stranger things
 • Dexter
 • Sons of anarchy
 • Breaking bad
 • The vampire diaries

Share this post


Link to post
Share on other sites

Av det som ikke allerede er nevnt: Bosch, Shameless (US), Big Little Lies, Westworld, Mindhunter, Ray Donovan, Halt and Catch Fire, American Gods, The Deuce, Red Oaks, White Gold, Crashing, Sneaky Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Av serier jeg har sett nylig synes jeg banshee var skikkelig kul serie. Og den har en reell god avslutning, serien er på 4 eller 5 sesonger. Serien utspiller seg i en liten by, men dog med mange forskjellige folkegrupper (indianere, amish, mafia feks). Finner serien på HBO

Så likte jeg the originals som er en vampyrserie som er hakket over the vampire diaries (mtp teenage-drama) og hakket "under" true blood. Omhandler de 5 første vampyrene som oppsto. Finner serien på netflix.

 Synes også at under the dome, men jeg liker jo type science fiction/mysterious forces serier. En småby havner plutselig under en uknuselig dome (glassbur) og blir totalt avkappet fra verdens og samfunnet rundt. Serien omhandler overlevelse og hvordan samfunns-skikker og regler vaskes bort. Finner serien på netflix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Lerkefuglen said:

.Ellers så liker jeg godt sånne som Outlander og Call the Midwife, men de er mer bare koselige og ikke sånn superspennende som man måå ha mer av :icon_redface:

What?? Outlander er sånn "må ha mer" for meg, jeg og mannen ble helt hekta :lol: Skriver under på anbefalingene om Outlander og GoT, det er det eneste jeg er skikkelig hekta på av serier som går nå. Av eldre serier anbefaler jeg Buffy, Gilmore Girls og Downton Abbey.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dark!!! Dødsbra, selv om jeg i utgangspunktet var veldig skeptisk siden den er på tysk. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre med livet mitt mens jeg venter på ny sesong

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og Broen. Den er jo bare fantastisk. Glemmer liksom å telle med dette som går på nrk. Som The last kingdom. Og så er det flere bra Svenske serier. Feks Midnattsol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21 Thunders. Fotballdrama fra Canada. Likte serien godt. Et annet alternativ er Heimebane. Norsk fotballserie på nrk, som handler om laget Varg og kvinnelig trener. Har bare rukket å se en episode selv da. 

Av gamle gode serier så kan jeg anbefale Friday Night lights. Amerikansk fotballserie. Handler en gjeng ungdommer og trener med familie. Mye drama, men og sport. 

 

Og jeg liker egentlig ikke sport.. :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orker ikke sjekke alle, om de er nevnt. Ser mye serier, og jeg er veldig glad i HBO. De produserer mye kvalitet altså, absolutt verdt et abonnement! Netflix har vært greie før, men de har tatt seg opp veldig siste par årene nå synes jeg.  Nevner noen som er verdt å nevne, glemmer sikkert mange :lol:

HBO: Game of thrones(!),  Westworld (!) , Quarry, The Night Of, Big little Lies, The handsmaids tale, Banshee, Fargo, Band of brothers, Taboo

Netflix: Stranger Things (!)  Mindhunter, Manhunt: Unabomber, Better call Saul (spinoff på Breaking Bad, som også er råbra), Narcos (ihvertfall sesong 1), Making a murderer (dokumentar, bør sees uten å leses om), Anne with an E, Alias Grace. 

Ellers elsker jeg Greys Anatomy og desperate housewives. Og Skam :wub:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Outlander likte jeg godt,  z nation,  selv om den tok av litt vell etter første sessong.  Doctor Who,  off course. Marvel seriene på netflix,  spesielt punisher likte jeg. Elementary,  hannibal gotham, arrow,  sherlock, stranger things og grimm. Broen har jeg ikke sett siste sessong av,  men de foregående har vært veldig bra iallefall.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huff, jeg ser altfor mye på slikt! Ikke fortell det til noen, men en gang så jeg 4 sesonger av Desperate Houswives på under en uke! Uka etter ble det en lignende runde med ...host...mumle...G*ss*p G*rl...kremt... Min maskulinitet fikk seg en skikkelig trøkk ... 

Best av de for tiden best kjente: GoT, Breaking Bad, Dexter (noe fallende kvalitet), True Blood. 

Akkurat nå:

The Americans - utrolig velspilt nervedrama om russiske spioner i USA under den kalde krigen.

Heimebane - dette skulle jeg i alle fall ikke se. John Carew liksom, og Ane Dahl Torp som åpenbart har øvd veldig godt på å snakke trønder, men feik og teit høres det jo nødvendigvis ut likevel. Så ble jeg nå sittende der da på søndag - og ble skikkelig revet med.

Gode gamle og skjulte juveler:

Twin Peaks - Ingen over og ingen ved siden (inntil GoT). Serien som først tok spillefilmkvalitet over i serieformatet. Nå skal det sies at det ble temmelig sært, nesten usebart, etterhvert - men det tilgir jeg.

Seinfeld - jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har sett hele serien, men hva komiserier angår så er ingen i nærheten. Synes den tåler tidens tann usedvanlig bra.

Solsidan - skrekkelig, skrekkelig morsomt til tider.

Riget - fryktelig ekkel dansk serie, fantastisk kvalitet fra Lars von Trier

Äkta människor - utrolig bra svensk serie fra en verden hvor menneskene har skapt «huboter» - roboter som ser ut som og oppfører seg som mennesker. Humor, drama, spenning og en liten dæsj filosofi. Man må ikke falle for fristelsen å tro at den amerikanske remaken med samme engelske tittel (Real Humans) er en god erstatning. Brukte å ligge på Netflix, kommer sikkert tilbake.

Against the Wind - Eller «Mot alle vindar» som det het på NRK på 80-tallet. Drama om undertrykkelse, vennskap og kjærlighet blant britiske straffanger som ble sendt til Australia. Er egentlig usikker på kvaliteten på denne, men må bare ta den fram med en sånn 7 års mellomrom av en eller annen grunn. Kanskje er det nostalgien som spiller meg et puss.

Dead Like Me - en underfundig og til tider litt sår serie om en jente som får en jobb å gjøre på jorda etter at hun er død. Lå på Netflix tidligere i alle fall.

Fringe - kvasivitenskap, tidsreiser og multiple dimensjoner, alt som gjør at en scifiserie må kollapse. Med det funker utrolig bra her synes jeg. Som så ofte ellers kan nesten en serie handle om hva som helst bare karakterene og skuespillerene er bra. Her er det spesielt Anna Torv som hovedperson som bare er utrolig god.

Six Feet Under - fantastisk HBO-drama om en familie som driver et begravelsesbyrå. Hører hjemme i absolutt øverste liga.

The Good Wife - litt sånn klassisk law firm/rettsalsdrama, som LA Law fra i gamle dager, bare med kvalitet i alle ledd. Spin-off’en The Good Fight var også overraskende bra.

Banshee - brutalt og voldelig krimdrama fra skaperene av True Blood. Skjønner ikke at denne ikke har fått mer oppmerksomhet. Fantastisk bra, og gir seg før det blir utvannet suppe av det.

Battlestar Galactica - veldig fengslende scifi-drama. Og jeg liker normalt sett ikke scifi.

Firefly - merkverdig, fengende westernsciencefiction med fantastiske Nathan Fillion. Tror dette må være serien som færrest skjønner bæret av hvorfor ble kansellert etter kun en sesong.

Guilty pleasures

Buffy the Vampire Slayer - OK, så var jeg nok litt over middels begeistret for Sarah Michelle Gellar, men har sett serien i nyere tid også og koser meg glugg ihjel. Litt vaklende start, men etterhvert setter mytologien, rollene og skuespillerprestasjonene seg temmelig bra.

Angel - Spin-off fra Buffy

OK da ... Desperate Housewives - Synes faktisk den var veldig bra. Fin blanding av spenning, drama og litt humor. Bra karakterer.

Legend of the Seeker - B/C-preget fanatsyserie med middels budsjett, endimensjonal historie, sprikende skuespillerprestasjoner og til tider ufrivillig morsom. Men jeg koser meg av en eller annen grunn med den.

Kunne sikkert kommet på noen flere, det er så mange serier som starter lovende og så kollapser blant annet. Feks var jo både Heroes og LOST helt fantastisk et par sesonger hver. Men dette får holde.

 

 

Edited by tillito
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 timer siden, tillien skrev:

 

Huff, jeg ser altfor mye på slikt! Ikke fortell det til noen, men en gang så jeg 4 sesonger av Desperate Houswives på under en uke! Uka etter ble det en lignende runde med ...host...mumle...G*ss*ip G*rl...kremt... Min maskulinitet fikk seg en skikkelig trøkk ... 

 

WHAT??? :blink: Og det innrømmer du? Det kaller jeg GUTS! :D  Når det er sagt..så kan man jo godt snu på flisa og si at når man ser slikt og attpåtil innrømmer det ( og da særdeles når man er mann) så er man rimelig sikker på seg selv..:) 

Du nevner mange bra serier her, hadde bl.a helt glemt Against the Wind.. Det var en storfavoritt da den gikk på TV, hovedpersonen hadde vel en del med den saken å gjøre også..det var ikke bare pga handlingen jeg syntes den var bra..:P

Twin Peaks..noen som har sett nyinnspillingen? Så originalserien da den gikk på TV for X antall år siden og likte den da men er den nye like bra? 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutter siden, QUEST skrev:

WHAT??? :blink: Og det innrømmer du? Det kaller jeg GUTS! :D  Når det er sagt..så kan man jo godt snu på flisa og si at når man ser slikt og attpåtil innrømmer det ( og da særdeles når man er mann) så er man rimelig sikker på seg selv..:) 

Det er DET som kalles mandig :D 

55 minutter siden, QUEST skrev:

Du nevner mange bra serier her, hadde bl.a helt glemt Against the Wind.. Det var en storfavoritt da den gikk på TV, hovedpersonen hadde vel en del med den saken å gjøre også..det var ikke bare pga handlingen jeg syntes den var bra..:P

Jeg husker ingenting av handlingen - men hovedpersonen ja... han gjorde inntrykk på et ungt pikehjerte :lol: 

Jeg ser knapt på TV (har tvunget meg litt i det siste), og ser jo da naturlig nok ikke noe særlig serier, men dumpet borti den "Heimebane" - og ble hekta :lol: Og overraskende nok synes jeg jo John Carew glei godt inn i rollen sin, og Ane Dahl Torp snakket overraskende bra dialekt. 

... og ellers må jeg vel innrømme at jeg ikke skjønner hvordan man får tid til å se alle disse seriene? 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er veldig glad i å følge med på sånn 3 serier samtidig, i ulike sjangre. Så jeg følger gjerne med på èn action/drama/sci-fi, èn "koseserie"(tenk typ chickflick men i serie) og èn realityserie samtidig. Ellers blir jeg alltid lei og faller av. Den siste kombinasjonen har vært Dark, Dynasty og Real Housewives of Bevery Hills. Variasjon, dere - det er viktig :aww: 

Nå har jeg sett ferdig både Dark og Dynasty, førstnevnte har jeg ikke funnet en erstatter til enda, men vurderer Broen siden alle skryter så av den. Men liker egentlig ikke skandinaviske serier, og heller ikke krim, så føler det muligens er en dårlig match :lol:  Som koseserie har jeg Chesapeake Shores, men den er jeg også snart ferdig med så tar gjerne imot forslag til andre alternativ. Snakker da om i gaten Gilmore Girls, Hart of Dixie etc.

 

Edit: scratch that, har jo ikke tilgang til Broen fra utlandet.. Kanskje jeg må gi The Crown en sjanse istedet.

Edited by Mackenzie

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 timer siden, QUEST skrev:

WHAT??? :blink: Og det innrømmer du? Det kaller jeg GUTS! :D  Når det er sagt..så kan man jo godt snu på flisa og si at når man ser slikt og attpåtil innrømmer det ( og da særdeles når man er mann) så er man rimelig sikker på seg selv..:) 

Du nevner mange bra serier her, hadde bl.a helt glemt Against the Wind.. Det var en storfavoritt da den gikk på TV, hovedpersonen hadde vel en del med den saken å gjøre også..det var ikke bare pga handlingen jeg syntes den var bra..:P

Twin Peaks..noen som har sett nyinnspillingen? Så originalserien da den gikk på TV for X antall år siden og likte den da men er den nye like bra? 

Jeg prøvde å se på nye Twin peaks. Det gav jeg fort opp, ja... Får heller ha minnene om den gamle i behold. 

Og Against the wind, ja :wub:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, QUEST said:

WHAT??? :blink: Og det innrømmer du? Det kaller jeg GUTS! :D  Når det er sagt..så kan man jo godt snu på flisa og si at når man ser slikt og attpåtil innrømmer det ( og da særdeles når man er mann) så er man rimelig sikker på seg selv..:) 

Du nevner mange bra serier her, hadde bl.a helt glemt Against the Wind.. Det var en storfavoritt da den gikk på TV, hovedpersonen hadde vel en del med den saken å gjøre også..det var ikke bare pga handlingen jeg syntes den var bra..:P

Twin Peaks..noen som har sett nyinnspillingen? Så originalserien da den gikk på TV for X antall år siden og likte den da men er den nye like bra? 

Jon English smeltet nok en del pikehjerter ja :) Det var så merkelig, for sist jeg følte trang til å se serien, så var det første som dukket opp når jeg åpnet nettleseren for å søke etter den at han døde akkurat den dagen. Det er ganske nøyaktig to år siden.

Den siste sesongen av Twin Peaks har jeg ikke våget å se enda. Er så redd for å bli skuffet. Fra det jeg hører så er kvaliteten høy, men det fortsetter visstnok i det litt vel sære sporet og da må jeg være i rette «humøret» før jeg setter i gang.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan jo ikke glemme Peaky (foocking) Blinders!! elsk elsk elsk :wub: Den handler om britisk mafia i Birmingham mellom første og andre verdenskrig, og ALT med den er fantastisk :innocent: Musikken, skuespillerne, handling, kostymer, det er dødsbra! Ligger på netflix!

Downton Abbey og the Crown er også sånt som jeg eeelsker, men finner ikke alltid tid til de likevel.. Poldark har mamma anbefalt, så den må jeg nok se snart. 

Britisk krim jeg liker er Luther, Broadchurch, Sherlock og Happy Valley, til og med de vennene mine som ikke liker krim liker disse :P 

Ellers så har jeg begynt å se på Sex and the City, av alle ting :lol: Har bare sett filmene før, så det var veldig gøy å se 90-tallsserien som ligger bak! Elsket the Carrie Diaries, så kanskje ikke så rart jeg koser meg med originalserien også :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Mackenzie said:

scratch that, har jo ikke tilgang til Broen fra utlandet..

VPN funker fint mot slikt :) Koster noen tiere i måneden. Jeg bruker det når det er noe jeg vil se på SVT Play, feks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Gatehund fra utlandet vil jeg ihvertfall fraråde. Det er mye svindel rundt disse med tanke på papirer og behandling, og du hjelper egentlig ikke til med å løse noe problem der. Det blir bare plass til "flere" gatehunder. I tillegg er jo korona ganske kompliserende der nå. Her i Norge vet du både litt mer hva du får (lettere å kontakte oppdretter av hunden, møte den på forhånd osv.), og lettere å unngå svindel. Det er nok hunder her som trenger et hjem. Når det gjelder rasevalg (det kan du jo også ta om du skal ha omplasseringshund) så kommer det jo litt an på hva du skal ha hunden til, og hvor mye kapasitet du har. Det er ganske stor forskjell på rasene du nevner. Keeshonden er på mange måter lik eurasieren, så hvis du trives med den så er jo det et greit valg. Når det gjelder belgeren så er det hunder som trenger mer både fysisk og mental aktivisering enn de andre rasene, så jeg tenker at de egner seg best om du tenker å drive med noe hundesport. Skotsk hjortehund tar mye fysisk plass, skal du ha den med i bil? Kan folk rundt deg passe den? Er du sterk nok, og har du mulighet og plass til å la den løpe? Rasevalg tenker jeg avhenger veldig hva slags hundehold du har og hvilke preferanser du har på pelstype, mengde pelsstell, størrelse, lyd, osv. Det er jo også stor forskjell i førbarhet/trenbarhet og behov for fysisk og mental aktivitet.
  • Jeg går med tanker om å skaffe hund nr 3.  Har lyst å utvide flokken. Eldste hunden min er 12 år gammel Tibbe gutt som er frisk, men veldig lat etter å blitt kastrert som følge av svulst i endetarm. Har en Eurasier gutt på 6 år  og tenker at jeg vil  ha en gutt  til i flokken.   Det jeg  da tenker valget står om er ; enten å velge en omplasserings hund fra Norge  eller adoptere gatehund fra utlandet.  Man vet jo ikke het hva man får da, men er en god følelse å hjelpe en hund å få et hjem. Valg nr to er å skaffe en valp.  Og da står valget mellom en Keeshond, Tervuen /Groendaler, Skotsk hjortehund  eller Finsk lapphund. Noen som har tanker om dette valget eller erfaring med disse raser?
  • Og, selvfølgelig, mer etisk og god avl. Åpenbart. Men jeg holder ikke pusten i påvente av det heller.
  • Veldig enig i spesielt det ☝️   Jeg har vel ikke helt trua på at dette fører til noe rettslig, dessverre. Jeg tipper det kanskje også er et "mediastunt", ihvertfall delvis. Men jeg tenker det er fint allikevel, det er viktig å spre, så godt som overhodet mulig, at folk må begynne å bruke nøtta og ikke bare øynene når de skal velge seg ut en hund. Og det sprer seg jo nettopp når man får medieoppmerksomhet rundt saker som det her. I så måte var dyrlegenes underskriftskampanje i 2017 også god. Mer av sånt! 
  • Denne saken skal bli interessant. Dyrebeskyttelsen må vel dokumentere at hunder fra de enkelte oppdrettere er mer syk/mer plaget enn andre hunder/raser.  En del av de som velger å kjøpe "deformerte" valper er jo veldig til å rose nettopp sin hund opp i været. Hunden er så spreke, og puster så bra osv  (det beste hadde vært om ikke noen kjøpte disse valpene. Ingen etterspørsel = ingen oppdrett av plagede valper)
 • Nylig opprettede emner

×