Jump to content
Hundesonen.no

Emmy

Medlemmer
 • Posts

  290
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Labrador og korthåret collie

Recent Profile Visitors

4345 profile views

Emmy's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

1.2k

Reputation

 1. Korthåret collie må vel være perfekt? Helseplager forekommer som på alle andre raser, men jeg har ikke inntrykk av at det er en spesielt sykdomsutsatt rase sammenlignet med andre. Kelpie kan jo også passe, men siden du spesifiserer at du ikke vil ha brukshund, tenker jeg at det kanskje blir litt mer hund enn du egentlig ønsker? Det var i hvert fall slik jeg tenkte da jeg selv skulle velge rase og det sto mellom kelpie og korthåret collie. Veldig glad for at jeg endte opp med collie
 2. Ja, jeg så at du skrev "i praksis", men det blir likevel feil. Det du prøver å si, er vel at hvis man får en veterinærregning på 60 000, vil man bare få dekket i underkant av 50 000 selv om man har en forsikring som dekker opptil 60 000. Men det er ikke det samme som at dekningsgraden i praksis er i underkant av 50 000. Det betyr bare at man ikke får utbetalt maksbeløpet før totalkostnaden er på godt over 70 000. 60 000 er 60 000, både i teori og i praksis, uansett hvordan man vrir og vender på det, all den tid 60 000 er det man maksimalt kan få utbetalt. Egenandelen påvirker ikke det.
 3. Hehe, hvis du har fått utbetalt 60 000, har du jo fått 60 000. Det er 60 000 du har sluppet å betale fra egen lomme, selv om du har betalt egenandel i tillegg Du må jo betale egenandel hele veien for å få utbetalt noe uansett, så det blir litt rart å si at dekningsgraden er lavere enn den er, på grunn av det.
 4. 60 000 er 60 000 - egenandelen kommer i tillegg Ellers er jeg enig med deg! Vi har også Agria med forsikringsbeløp på 60 000. Høy forsikringssum og at forsikringen varer livet ut, var aller viktigst for meg da jeg valgte forsikring. 30 000 er altfor lite, det hadde kommet til kort det året vi hadde flere skadetilfeller i løpet av samme forsikringsperiode. Livsforsikring ser jeg ikke poenget med, så det har vi ikke.
 5. Høres ut som om veterinæren din gjør et stort problem ut av noe som egentlig er helt naturlig og uproblematisk? Hunden vår får innbilt med melk etter hver løpetid, hun blir også roligere og graver litt i senger og slikt. Veterinæren sa at det ikke er nødvendig å gi galastop med mindre vi eller hunden opplever det som veldig plagsomt, så vi bare fjerner leker hun kan tenkes å "adoptere" og gjør ikke noe mer med det. Som Wilhelmina sier, er vel dette noe alle tisper får i større eller mindre grad, så det virker som en kraftig overreaksjon fra veterinærens side å foreslå kastrering basert på symptomene til hunden din. Hvis det er slik at alle tisper får innbilt svangerskap, gir det jo heller ikke mening å utelukke hunden fra avl bare på grunn av dette. Med mindre det er i en slik grad at hund og eier opplever det som plagsomt, slik LinsorCollie beskriver. @LinsorCollie Hvilken av dine er det som er så plaget?
 6. Jeg og andre har skrevet litt om Island i denne tråden
 7. @simira OK, takk for tips! Fikk inntrykk av at noen av de du hadde funnet, også tilbyr pass, for eksempel denne:
 8. @simira Jeg er på utkikk etter en flink hundepasser i Oslo-området, kunne du gi meg navnet på de du har funnet? (bare de som tilbyr pass, i så fall, trenger ikke hjelp til lufting)
 9. Bytt ut HM-vantene med disse: https://www.xxl.no/matt-knitted-merino-glove-strikkevanter/p/1119784_1_style Og kanskje du kan ha på vott på den ene hånden i hvert fall? Ta på deg ullskjerf selv om du har høyhalset genser, det hjelper masse. Og lue er et must, det må du bare venne deg til. En varm hette er også gull verdt. Lengden på jakken er også verdt å nevne, det er en stor fordel med en lang jakke/kåpe som dekker rompa
 10. Emmy

  Arkin

  Gratulerer!! Masse lykke til, han er nydelig og ser såååå myk ut
 11. Skjønner, da vektlegger vi bare helt forskjellige ting For meg er utseendet ganske likegyldig, jeg er mest opptatt av det praktiske når jeg skal kjøpe hund. Jeg klarer ikke å holde igjen labradoren når hun plutselig kaster seg frem og trekker med all sin kraft, og det vet hun veldig godt, dessverre. Hun er også grusomt tung å løfte inn i bilen eller badekaret når hun absolutt ikke vil hoppe inn selv, og så videre. Alle sånne ting gjør at jeg opplever at collien har en mye mer hendig størrelse, selv om de er ca. like høye
 12. Det var ikke meningen å fornærme deg, mulig du leste det på en litt annen måte enn jeg mente det. Labradortispe på rundt 30 kg er vel ikke forvokst eller lite rasetypisk. Collien veier ca. 17 kg og er litt under standarden, men ikke mye. De fleste tisper ligger vel rundt 20 kg, pluss/minus et par kg.
 13. Eh, størrelse er mer enn bare høyde. Labradoren og kortisen her (begge tisper) er omtrent like høye, men labradoren er mye mer massiv og oppleves som en mye større hund, med de utfordringene det fører med seg. I mitt hode er labradoren en stor hund, kortisen er mellomstor. Og så ble vel korthåret collie bare nevnt til sammenligning siden det er det TS har hatt før. Hun har uansett sagt at hun ønsker en mindre hund denne gangen
 14. OK, enten så har han ikke forstått hvor mye det betyr for deg å ha hund, eller så er han fryktelig egoistisk. Får håpe det er det førstnevnte! Jeg ville prøvd å forklare igjen hvor viktig det er for din lykke og trivsel å ha hund, og at du ikke kan la sjansen gå fra deg nå som du har mulighet til å få den perfekte valpen på det perfekte tidspunktet med tanke på jobb. Det er kanskje like greit at du får hund før dere flytter sammen uansett, så slipper han valpeperioden. Så kan dere kanskje flytte sammen etter et halvt års tid når valpen er renslig og ikke krever så mye lenger. Dette bør jo være vinn-vinn for dere begge. Han slipper den mest slitsomme perioden, men kan forhåpentligvis bli kjent med og sjarmert av valpen litt på avstand, og du kan få deg hund nå på dine premisser mens det fremdeles er ditt valg og han ikke har noe han skulle sagt. Og du, husk at dere er i voldsomme forelskelsesperioden der man i stor grad er blind for hverandres feil. Det er IKKE da man blir ordentlig kjent med hverandre, selv om han virker fantastisk og perfekt akkurat nå. Poenget mitt er, tenk deg godt om før du ofrer noe for et så ferskt forhold. Spesielt når det ikke er et valg mellom hund og forholdet, men mellom hund og samboerskap til høsten. Det gjør vel ikke noe om dere venter litt med å flytte sammen?
 15. Hunder, altså Men berner og rottis er ganske like og finsk lapphund er en veldig aktiv brukshund?? Jeg lurer veldig på hvor du finner raseinformasjonen din, jeg Anbefaler at du søker opp rasene her på forumet i stedet Og hvorfor ikke langhåret collie, som flere har foreslått? Den virker jo ganske perfekt i forhold til kriteriene. Stor hund (i hvert fall når du skal ha hannhund), godt med pels, middels aktivitetsbehov og lett å aktivisere med lek og trening i hagen de dagene du ikke kan gå så langt. Finsk lapphund kan også passe, men jeg har inntrykk at du ikke akkurat er garantert en hund som er interessert i lek og trening, så der kan du kanskje bli mer avhengig av å gå tur for å aktivisere den. (Men jeg kjenner ikke rasen godt, altså, det er bare det inntrykket jeg har basert på noen få individer.)
×
×
 • Create New...