Gå til innhold
Hundesonen.no

stille uferdig junior

Recommended Posts

Har lyst til å i stille i ølen, men valpen er enda ganske spe og uferdig i kroppen. Nå er hun 6 mnd og vil være 9 mnd til utstillingen. men hvordan er det å stille en uferdig junior? da hun andre var junior var hun godt utviklet allerede ved 6 mnd. vil dommeren ta hensyn til alder eller kan vi ryke ut med Gul? :P er det en mulighet at hun kan bli kraftigere på 3 måneder? 

Sara Silnes Lothe sitt bilde.

hun er helt lik som elstemann når hun var rett under 4 mnd :teehe:(6,5 mnd på bildet)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det varierer fra dommer til dommer. Noen tar hensyn til at hunden er i vekst og ikke har alt på plass enda, mens andre ønsker juniorer som ser så og si ferdig ut. Men ville nå bare stilt, jeg. Kan jo hende hunden har fått utviklet seg mye frem til utstillingen :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dommer har ikke krystallkule, så de skal dømme hunden der og da. Men det er jo forskjell på å være uferdig og uferdig til tross for alderen - vi har aldersklasser for en grunn. Men det er jo sjelden at juniorer ser ut som championer. 

Ol hunden for dagen er wv kvalitet good så får du det - men det er ikke verdens undergang. Min internasjonale champion har fått good et par ganger, FCI avslo ikke championatsøknaden for det :-D 

Vil du stille, så still. Men om du kun er ute etter cert, så kan det kanskje være en idé å vente. Du får nok et bedre svar på det fra noen som faktisk kan rasen, jeg aner ikke hva som er for spinkelt, spinkelt, normalt, kraftig, for kraftig i din rase.

Men jeg kan jo legge til at jeg har stilt uferdige juniorer selv, både for treningen, fordi jeg har lyst til å stille, fordi av og til gjør dommere rare ting som å sette opp uferdige juniorer uten masse og vinkler, og fordi jeg justerer ambisjonsnivået etter hva jeg stiller - jeg ser jo selv hva jeg har.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Hun vil nødvendigvis utvikle seg mye på 3 mnd. Se ann hvordan hunden er når fristen nærmer seg. Selv liker jeg ikke å dra på hunden dårlige premieringer fordi den ser ut som et rangel. Men om rammene er bra, og hunden ikke mangler så mye, så er det bare å prøve :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dommeren dømmer den hunden den ser i ringen der og da, så om hunden der og da ikke ser spesielt bra ut, vil den jo få premiegrad deretter. :) Om man skal stille eller ikke må man jo vurdere selv - stiller man for å gjøre det bra så stiller man ikke en uferdig, lite utviklet hund eller en hund som er for tynn, for tykk, i dårlig pels ellers ikke i utstillingskondisjon. Stiller man derimot for treningens skyld eller for å ha det moro, så spiller det jo ingen stor rolle hva resultatet blir.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×