Gå til innhold
Hundesonen.no

Red Merle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,038
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Red Merle last won the day on 11. April 2016

Red Merle had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2,464 Excellent

Om Red Merle

 • Rang
  Avhengig
 • Bursdag 10/14/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Horten
 • Hunderase
  Australian Shepherd

Nylige profilbesøk

12,000 profilvisninger
 1. Aussi cocker

  Ingen erfaring med blandingen. Men har Aussie og endel erfaring med rasen og det er ikke en rase for noen uten erfaring med hund.
 2. Den må være pen til sin rase å være, sånn tilfelle jeg finner på å stille den ut en eller annen gang (man har den jo i 10-15 år og det er lang tid å ombestemme seg på). Skal jeg ha hund som 'er som den er utseendemessig' adopterer jeg en gatemix som ingen vil ha. Og selvsagt skal bikkja være funksjonell.
 3. Er glad i varme farger. På min rase, rød ! Helst merle, men en rød tric med flashy hvitt er ikke å forakte.
 4. Sunlily's Kull II

  Spennende! Lykke til, gleder meg til å følge de
 5. Hva slags hunderase har du?

  Oppvokst med blandinger, det bare var sånn. Ene fikk vi av naboen til farmor, andre henta vi i Vikersund. Har også hatt korthåret collie. Nå har jeg en australian shepherd som straks blir 10år. Jeg valgte aussie fordi jeg synes rasen passet meg og det jeg ville bruke den til. Nå er hun pensjonert. Jeg tror vi lander på dsg, men har et par til i kikkerten. Neste hund blir en rase av mindre modell og ikke fullt så krevende som aussien, men den må ha liknende egenskaper. Aktiv, holder vakt og skal være brukendes til det meste. Blandingene var kjekke hunder, tar gjerne en igjen, men betaler ikke mange tusen for en. Australias Shepherd er rasen i hjertet men med så barn i huset blir det nok lenge til neste. Elsket korthårs collien min, men han døde av sykdom i ung alder. Sjanser ikke på kortis igjen, helsa er for usikker og har fått med meg at det har vært høy valpedødlighet på de siste kullene som har vært. Så korthåren er for meg et lukket kapittel.
 6. Hvilke grenser setter du for hunden din?

  Alt er lov inntil jeg sier nei. Da er det nei og bikkja får forholde seg til det. Unntatt å hærpe ting eller gå på bord/benk. Det er forbudt.
 7. Den store baby- og barntråden 2018

  Mye går vel på interesse, om man trives med det man har valgt. Noen vil ha mange hunder og barn, andre trives med en hund og barn. Enkelte har ingen av delene. Selv er mitt liv ganske likt det @*Marianne* beskriver, det er jeg som har ansvaret for hundeholdet da mannen ikke er spesielt interessert i den mer særiøse delen av hundeholdet. Nå er min hund pensjonist, og gleden med å drive aktivt mistet jeg litt når jeg mistet Yoshi. Akkuratt nå er det deilig å være familie med en hund. Den store gleden med utstilling og stevner kan jeg ta opp igjen senere. Da jeg jobbet i bhg var det mange som synes jeg var gæren som kunne finne på å ha 2(!)Hunder, et bonusbarn og en på vei. Mange lurte på om jeg kom til å selge bikkjene for å ha tid til ungene. Hunder er jo som barn sant, tar så mye tid å ha de. Mye ligger i at folk uten hundeinteresse ikke aner noe om hvordan det er å ha hund. Klart det er krevende med baby, de fleste ut jo hatt en, men de fleste har ikke hatt bikkje. Jeg tror ikke du er noe mer naiv enn oss andre med barn og hund
 8. Det perfekte hundeholdet for deg - Drømmen

  Neei, kunne bodd mer landlig med mer tilgang til skog og turområder. Foruten om det så er jeg fornøyd med en allrounder som tåler et normalt liv med som er med på det den blir tatt med på. Så sånn sett lever jeg vel drømmen, kunne ha fått vært litt mer aktiv på trening og stevner, men vi er ikke der i livet nå.
 9. Får ikke quote til å funke med nettbrettet... Jeg var åpen om helsa til min fra første gang han fikk våteksem mellom tærna. Det er veldig fort at man blir stempla som svartmaler av oppdrettere og avlshunder når man er åpen om hundens helseproblemer.. Det kan jeg skrive under på. Spesielt når de aller fleste av rasen er i slekt på en eller fler måter. Om det er interessant å vite så ble han helsesjekket for rasens problemer unntatt øynene og mentalt - dopoingregler og at vi rett og slett ikke fikk anledning til å øyelyse. Han ble også sjekket for organverdier og stoffskifte som viste seg å være for lavt i tilleg til blodprøver og hudskrap som avslørte atopisk dermatitt. Jeg har erfart såpass, at det er få oppdrettere egentlig har oversikt over helsa på alle avkommene sine. Og dette er et ansvar på som ligger på de som kjøper valp. Mange velger bort, eller 'mister' kontakten med oppdretter og oppdretter antar da at samtlige av valpene er normalt friske for de har jo ikke fått beskjed om noe annet. Foruten om det så synes jeg ansvaret ligger på produsenten, selvsagt er det dyr det handler om, de kan bli sjuke som alle andre, men når det handler om de store alvorlige arvelige sykdommene er det mange som kunne ha gjort en bedre jobb - enn å stadig vekk si at det har de aaaldri hørt om på linjene og at din nok er første og eneste med sykdommen. Tilbake til tema, dalmatiner er en rase jeg liker godt. Men jeg tør ikke å kjøpe en pga allergier og jeg synes rasen blir for stor til å orientere seg i med det første, når sykdommen jeg frykter mest ikke er registererbar enda.
 10. Dersom en oppdretter sammenlikner og unnskylder avlen sin med mennesker og menneskehelse -da vet jeg hvor jeg ikke vil kjøpe hund
 11. Sidelomma på barnevogna
 12. Collie er ikke aktuelt her heller. Jeg får stadig høre at jeg bare var uheldig med min. Men tar man seg tid til å se seg om, er det mye elendighet som folk ikke snakker om, fordi de mener det er så få som faktisk er syke, at det ikke går utover rasen... Ja jeg avstår fra å kjøpe mange raser pga helsa. Jeg orker ikke å ha en så syk hund som jeg hadde en gang til. Jeg tror man må gå igjennom det selv for å forstå.
 13. Skjeggete hunder har aldri tiltalt meg. Ei heller hunder med innskvist ansikt. Langhåra collie med samojed sveis er grusomme! Ellers liker jeg de fleste funksjonelt bygde hunder, uavhengi av størrelse.
 14. Den store hannhundtråden..

  Ja, vi mistet ham i juli i fjor da vi ikke fikk bukt med atopien og stoffskiftet. Han så ikke ut og hadde det ikke bra. Det var helt grusomt! Yoshi åpnet øynene mine mtp hannhunder. Selvom han ble mentally retarded av andre hunder, både hanner og tisper, så var han gutten til mamman sin. Ekstremt lojal til meg, tispa er "utro" bare noen ser på hu haha. Er det noe jeg har angra på så er det at vi ikke forsøkte med kastrering, selvom det helt ralistisk, ikke ville gjort ham bedre.
 15. Å ikke la hunden møte andre hunder

  Det spørs på hunden tenker jeg. Å skaffe valp med intensjoner om at den skal være minst mulig i kontakt med andre hunder synes jeg blir helt feil ovenfor hunden som art. Om det viser seg at hunden rett og slett blir usosial og lite interessert i andre hunder er en annen sak. Jeg har hatt en supersosial, to asosiale og hun jeg har nå er sosial på egene premisser.
×