jaktlykke

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,135
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  13

Om jaktlykke

 • Rang
  Ettersøksdommer og jeger

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jaktlykke.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hordaland
 • Interesser
  Sportrening og ettersøk, storviltjakt og konkurranseskyting.
 • Hunderase
  Stabijhoun

Nylige profilbesøk

11,266 profilvisninger
 1. Storm ble stilt under tvil i dag - han ser ut som et takras for tiden med pels som er i verste røytefasen. Det finnes ikke underull på gutten. Så jeg tenkte at det her har jeg virkelig ikke lyst til å vise fram Men jeg skulle nå likevel til Orre for svigerdatteren min har en staffefrøken som skulle stilles og da ble jo Storm med på lasset. Fortsatt under tvil på om jeg ville gå inn i ringen med ham; særlig når jeg hørte noen på utsiden av ringen si noe om at dommeren pirket på pelsen til noen av hundene. Alene stabijhoun var han også. Men så tenkte jeg at skitt au; hunden er jo mer enn bare pels og en god dommer vil kunne bedømme bikkja sjølv om pelsen (den manglende) nok ville ødelegge og trekke noe ned på helhetsinntrykket. Storm mangler det siste CACIB-et for å utløse CIE, men når jeg så hvordan pelsen begynte å falle av i mengder de siste ukene så slo jeg det håpet fra meg Inn i ringen med oss og jeg hørte masse fine ord som utmerket type, velkroppet, velvinklet og meget bra hode og til slutt noen veldig diplomatiske ord som "for dagen ikke beste pelskondisjon; noe tørr pels" (ja tar du på bikkja så faller han fra hverandre tenkte jeg). Og tror du ikke at dommeren gav ham full pakke da?? CK, CACIB og BIR Jeg trodde jeg skulle svime av; dette var totalt uventa. Dermed ble dagen en smule lenger enn jeg hadde sett for meg; gruppefinalen ville jeg jo ha med meg selv om stabijen sjelden hevder seg der. Satt og leste gjennom resultatlistene på mobilen og så at det kun var 6 av 12 raser i gruppe 7 som hadde blitt BIR og skulle i gruppa. Så da ville det jo faktisk være en teoretisk mulighet for plassering. Og jaggu deg så ble han plassert som BIG 4 Jeg må fortsatt klype meg i armen av dagens resultater; jeg er såååå glad for at jeg valgte å stille nakenhunden min likevel!!
 2. Min modell er 2006 men det er ikke store forskjellen tenker jeg. Jeg har et dobbelt Kelabur som jeg har laget etter mål til min bil. Myyyye rimeligere enn å kjøpe et ferdigbur i den størrelsen. Jeg betalte 2700 inkl. frakt (fra Østlandet til Vestlandet).
 3. Lov om dyrevelferd § 12 sier: "Avliving av dyr og håndtering i forbindelse med avlivingen skal skje på dyrevelferdsmessig forsvarlig måte. Den som benytter bedøvings- eller avlivingsutstyr, skal påse at dette er egnet og vedlikeholdt. Dyr som eies eller på annen måte holdes i menneskelig varetekt, skal bedøves før avliving. Bedøvingsmetoden skal gi bevissthetstap, og dyret skal være bevisstløst fra før avlivingen påbegynnes og til døden inntrer. Krav om bedøving før avliving gjelder ikke hvis dyret avlives med en metode som gir umiddelbart bevissthetstap. Etter at avliving er utført, skal det påses at dyret er dødt. (min utheving) Avliving i nødstilfelle skal i størst mulig grad skje i samsvar med første og andre ledd. Avliving av dyr skal ikke skje som et selvstendig underholdnings- eller konkurranseelement. Kongen kan gi nærmere forskrifter om krav til miljø, utstyr og håndtering i forbindelse med avliving av dyr. Kongen kan gjøre unntak fra bestemmelsene i andre ledd for andre dyr enn landdyr og sjøpattedyr". Så det er ikke et lovbrudd det de har gjort; Mattilsynet har også vært inni bildet og sagt at metoden de brukte er fullgod.
 4. Men da har du fått svar da
 5. Ja. Et dyr som hverken puster eller har hjerteslag er dødt. Og pirker du på øyet og det er null reaksjon i tillegg så er du 100% sikker. Som jeger og ettersøksperson for viltnemnd og politi i mer enn 20 år så trenger jeg ingen veterinærutdanning for å vite om dyret er dødt. Ei heller å vite at avlivningen skjer korrekt.
 6. Jeg avlivet nylig en liten revunge på samme vis. Et lite kakk i hodet og den var stein dau. Skulle jeg skutt den (hadde rifla med) så hadde den blitt sprengt i fillebiter. Jeg har vært med på å fange inn katter som er stresset og så avlive dem med bedøvelse. Dyret blir enda mer oppkava og det kreves mengder med sedasjon for å roe dyret nettopp pga at alt stresset den er utsatt for. Av og til finnes det enklere løsninger.
 7. Jeg er treig. Hva er problemet? At folk blir minnet på hva de tygger i seg? Hjelpes.
 8. En tysker som bodde i nabolaget for mange år siden påstod at bikkja hans var rein pitbull. Den var aggressiv mot andre hanner fortalte han og det fikk jeg sannelig merke bokstavelig talt en vakker dag. Jeg hadde vært på ettersøk med Amigo som dengang bare var 1 1/2 år gammel og siden det var en av de riktig varme sommerdagene så svingte jeg nedom den lokale badevika slik at Amigo fikk kjøle seg ned. Der var fyren med bikkja springende løs og jeg spurte om han ikke kunne sette hunden sin i bilen slik at jeg fikk avkjøle Amigo i fem minutter. For jeg visste jo at bikkja hans ikke likte andre hanner. Joda - det var greit. Jeg tok Amigo ut og hadde langline på ham og heiv en pinne ut i vannet slik at han fikk svømme ut og apportere den. På vei inn til stranda hadde fyren sluppet ut bikkja si og den stod og ventet på Amigo. Hva **** gjør man liksom? Bikkja gikk rett i angrep mens Amigo var på vei opp av vannet og det ble et helvetes styr der både Amigo og jeg ble bitt; jeg fikk to tygg helt inn til beinet i albuen. Mannen stod bare og flira mens jeg var helt hysterisk redd for at Amigo skulle bli drept. Jeg fikk løfta opp bikkja mi og løp til bilen og slengte ham inn og deretter dro jeg avgårde i fullt opprør. Jeg klarte ikke å si noe som helst fornuftig til idioten. Dette var mitt første (og forhåpentligvis eneste) møte med en slik hund - den skremte livskiten av meg.
 9. Karmøy Hundeklubb lørdag og Fitjar Stord Hundeklubb søndag (29 og 30 juli), Skudeneshavn på Karmøy.
 10. Storm stiller i sommerklær på søndag - han er i tillegg 2-3 kg for lett siden vi har tilbragt siste del av ferien med ei løpetispe... så dermed ble det slutt på spisingen. Har derfor overhodet ingen tro på at han får noe bedre enn vg, men jeg gjør det mest for svigerdattera sin skyld som stiller staffen sin og vil ha selskap
 11. Har man begge kjønn i samme husholdning så vet man også at det vil by på sine utfordringer i forhold til løpetid. Som andre sier; det går fint an å skille bikkjene fra hverandre eller sette bort tispa eller hannen til andre i den verste tiden. Jeg har hatt hann og to tisper samtidig gjennom flere år og selv om det var grusselig irriterende å høre på Amigo sitt gnål under stådagene så gikk det helt fint. Han ble litt tynnere, jeg mistet nattesøvnen men det ble aldri valper av det fordi jeg hadde stålkontroll på hvor de var til enhver tid. Kunne aldri tenke meg å kastrere; han skulle jo bli avlshann seinere. En kastrert hann klarer dessuten fint å henge sammen med ei tispe - selv om det bare er løskrutt som kommer. Men hvor gøy er det da?
 12. Takk for veldig utfyllende svar! Så et lite spørsmål til; skal en eller to gå med hundene?
 13. Må hundene være så identiske som mulig? Eller er det mer typelike (hann og tispe)? Må det være samme eier/oppdretter? Hvordan foregår en slik parklasse?
 14. Spiller ingen rolle her; han fikk sitt første 23 juli i fjor og siste nå på lørdag Så vi må satse på en NKK-utstilling til høsten eller seinere .
 15. Storm har kravene inne for CIE - men han må fortsatt ha ett til siden det ikke er gått 366 dager fra første til siste. Da driter vi i CIB-en