Gå til innhold
Hundesonen.no

jaktlykke

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,201
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  13

jaktlykke last won the day on 22. Juli 2015

jaktlykke had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2,602 Excellent

Om jaktlykke

 • Rang
  Ettersøksdommer og jeger

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jaktlykke.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hordaland
 • Interesser
  Sportrening og ettersøk, storviltjakt og konkurranseskyting.
 • Hunderase
  Stabijhoun

Nylige profilbesøk

11,963 profilvisninger
 1. Vilt til jaktpreging

  Blod kan du også få via Nortura; de er mye billigere enn butikk.
 2. Noen som har Kelabur til Nissan X-trail 2011? Hvilke mål har dere i så fall?
 3. Utstilling

  HER finner du svar det meste innen utstilling
 4. Liggetid på første blodspor

  Nei la det følge naturlig i terrenget. Og gjerne merk sporet ditt; det er viktig at du selv har 100% kontroll på hvor det er for å kunne korrigere. Hunden skal jobbe mest mulig selvstendig, men dersom han tar avstikker fra sporet så blir du stående og lar ham få en del meter line for å kunne jobbe seg inn igjen. Følger du bare etter så lærer hunden å bli unøyaktig. Dersom mulig så er det fint om du legger spor i medvind slik at nesa går mer i bakken. Ved overvær så er det lett for å ta en shortcut og det vil vi ikke på denne øvelsen
 5. Blodspor - markere sårleie

  Høres bra ut Hva slags hund har du?
 6. Blodspor - markere sårleie

  Skal du gå prøve f.eks i Finland så MÅ hunden markere sårleie, ellers raser poengene raskt fra 1 til 2 premie. Et ekte sårleie har mye mer lukt (stresslukt) og hår/evt. blod og det er ofte nokså stort og bikkja bruker da gjerne litt tid på å utrede det. De kunstige sårleiene har bare litt ekstra blod og det er dermed ikke sikkert at det er interessant nok til å hunden bryr seg med å markere ekstra.
 7. Holdbarhet på blod

  En uke går fint. Det er heller ikke noe problem å tine/fryse/tine/fryse uten at det gjør noe
 8. Blodspor - markere sårleie

  Det er forskjellig fra hund til hund hvor stor eller liten markering de gjør på sårleiet. Det at din tar et ekstra sniff er godt nok Du kan trene inn ekstra markering av sårleiet ved f.eks legge en godbit der slik at hunden automatisk stopper opp. Noen bruker en snusboks med en pølsebit inni slik at ingen andre dyr spiser det opp før dere skal ut i sporet. Etterhvert så minsker du på godbitene men hunden vil likevel markere. Noen dommere er svært opptatt av dette med å markere sårleie og jeg har sett at folk mister en HP pga manglende markering. Personlig synes jeg det er unødvendig fokus på det - de aller fleste hunder som passerer sårleiet tar et sniff ekstra (dvs de har altså markert) og fortsetter. Jeg dømmer mange hunder årlig og jeg legger ikke så fryktelig stor vekt på det i alle fall.
 9. Liggetid på første blodspor

  Legg sporet i skogsterreng, da blir det lettere å danne en sporkjerne enn om det er helt åpent lende. Legg 80-100 m og du kan gjerne vente en time eller to før dere starter.
 10. Sverige-tur og ormekur

  To tabletter med minst en dags mellomrom her hjemme og det gjelder i 28 dager. Når du kommer hjem så gir bikkja ny tablett hos veterinær og stempler. Har du gitt denne tabletten innenfor de nevnte 28 dagene så har du ny runde å gå på om du vil. God tur!
 11. Godbiter i ringen

  Jeg bruker Dr. Clauders treningssnacks - det er tørka rent kjøtt og klisser overhodet ikke.
 12. Sjeldne hunderaser sånn generelt.

  Min rase (stabijhoun) er ikke særlig vanlig utenfor hjemlandet Nederland. Har ikke helt oversikten men på verdensbasis er det 5-6000 av dem; de fleste selvsagt i hjemlandet mens resten av dem er i Norden (flest i Sverige). Noen få i USA/Canada. Den første stabijen kom til Norge i 1998. Dengang jeg fikk Amigo i 2005 fantes det kun 38 individer her og nå er antallet oppe i 170-ish. Grunnen til at de er så fåtallige er ikke så godt å si; det er en gårds-, jakt-, vakthund som ikke utmerker seg på noen måte utseendemessig og rasen har vel ikke blitt promotert så mye utenfor Nederlands grenser. Det er vel helst skandinaver som har vært på besøk i Nederland og falt for rasen. For det er en utrolig kjekk og allsidig rase med mange bruksområder, passe størrelse og minimalt med pelsstell.
 13. Jeg er inne på sonen sporadisk; jeg sveiper helst innom enkelttråder som har interessante trådoverskrifter. Jeg leser litt og svarer sjelden. Det som slår meg er at det fort blir sur stemning der fokus fra det opprinnelige temaet skrus over til noe heeeelt annet og hvor det er om å gjøre å være den som får det siste ordet ALLTID. Det blir mye flisespikkeri hvor det å få fram egne meninger overskygger alt. Det er ganske utmattende å lese faktisk. Jeg har mange ganger hatt lyst å komme med en skikkelig salve om at "nå må dere F**** meg skjerpe dere; dette er lavmål" men jeg velger heller å bare gå ut av tråden for jeg vet at det er som å snakke til veggen. Det vil aldri bli bedre - dessverre. Derfor blir tiden her inne kortere og kortere; jeg blir i dårlig humør av å lese enkelte tråder. Kommunikasjonskulturen har endret seg til det verre - ikke bare her inne på sonen men generelt - jeg ser det i tråder på FB og ellers. Det er deprimerende. Jeg er et voksent menneske og jeg undres over hvorfor jeg i det hele tatt gidder å åpne sonen når det stort sett blir pisspreik i trådene.
 14. Eieren til den ene hunden fortalte; "Hundene deltar i mange aktiviteter; hver dag lange turer, sosial- og mye lydighetstrening, som dette påskeinnslaget viser så morsomt😄🐶 De er utrolig flinke med hundene, som stortrives der".
 15. Nesten 2000 vilpåkjørsler bare i Hedmark alene

  Jeg er en av dem som må ut på ettersøk ved viltpåkjørsler. Her hvor jeg bor er det heldigvis få kontra de store tallene man finner på østlandet. Jeg er ikke videre imponert over viltstellet her i Norge; vi gjør for lite for å sette opp tilstrekkelig lange viltstengsler, vi rydder for lite for å gjøre veiene oversiktlige, vi setter opp for få fareskilt osv. Det koster penger vøtt. Som et eksempel fra min start på tidlig nittitall her i Sveio - vi var til stadighet ute på en viss strekke på ettersøk. Vi maste på kommunen om å gjøre tiltak og vi var til og med i avisa for å belyse problemet. Nada ble gjort fordi kommunen ikke hadde penger. Jeg kjører jevnlig over til Sverige og Finland og der er det en annen holdning. Der har jeg inntrykk av at det er viltstengsel fra grensa og tvers gjennom Sverige. Her er en artikkel om viltstengsel fra Sverige. Jeg er ofte på Åland hvor det kryr av vilt. Der er det goooood oversikt på begge sider av motorveien og det står digre skilter for å minne på at det krysser vilt overalt. Og det er mange overgangsbroer som ligger naturlig i krysningsområdene.
×