Gå til innhold
Hundesonen.no

jaktlykke

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,188
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  13

jaktlykke last won the day on 22. Juli 2015

jaktlykke had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2,593 Excellent

Om jaktlykke

 • Rang
  Ettersøksdommer og jeger

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jaktlykke.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hordaland
 • Interesser
  Sportrening og ettersøk, storviltjakt og konkurranseskyting.
 • Hunderase
  Stabijhoun

Nylige profilbesøk

11,737 profilvisninger
 1. Godbiter i ringen

  Jeg bruker Dr. Clauders treningssnacks - det er tørka rent kjøtt og klisser overhodet ikke.
 2. Sjeldne hunderaser sånn generelt.

  Min rase (stabijhoun) er ikke særlig vanlig utenfor hjemlandet Nederland. Har ikke helt oversikten men på verdensbasis er det 5-6000 av dem; de fleste selvsagt i hjemlandet mens resten av dem er i Norden (flest i Sverige). Noen få i USA/Canada. Den første stabijen kom til Norge i 1998. Dengang jeg fikk Amigo i 2005 fantes det kun 38 individer her og nå er antallet oppe i 170-ish. Grunnen til at de er så fåtallige er ikke så godt å si; det er en gårds-, jakt-, vakthund som ikke utmerker seg på noen måte utseendemessig og rasen har vel ikke blitt promotert så mye utenfor Nederlands grenser. Det er vel helst skandinaver som har vært på besøk i Nederland og falt for rasen. For det er en utrolig kjekk og allsidig rase med mange bruksområder, passe størrelse og minimalt med pelsstell.
 3. Jeg er inne på sonen sporadisk; jeg sveiper helst innom enkelttråder som har interessante trådoverskrifter. Jeg leser litt og svarer sjelden. Det som slår meg er at det fort blir sur stemning der fokus fra det opprinnelige temaet skrus over til noe heeeelt annet og hvor det er om å gjøre å være den som får det siste ordet ALLTID. Det blir mye flisespikkeri hvor det å få fram egne meninger overskygger alt. Det er ganske utmattende å lese faktisk. Jeg har mange ganger hatt lyst å komme med en skikkelig salve om at "nå må dere F**** meg skjerpe dere; dette er lavmål" men jeg velger heller å bare gå ut av tråden for jeg vet at det er som å snakke til veggen. Det vil aldri bli bedre - dessverre. Derfor blir tiden her inne kortere og kortere; jeg blir i dårlig humør av å lese enkelte tråder. Kommunikasjonskulturen har endret seg til det verre - ikke bare her inne på sonen men generelt - jeg ser det i tråder på FB og ellers. Det er deprimerende. Jeg er et voksent menneske og jeg undres over hvorfor jeg i det hele tatt gidder å åpne sonen når det stort sett blir pisspreik i trådene.
 4. Eieren til den ene hunden fortalte; "Hundene deltar i mange aktiviteter; hver dag lange turer, sosial- og mye lydighetstrening, som dette påskeinnslaget viser så morsomt😄🐶 De er utrolig flinke med hundene, som stortrives der".
 5. Nesten 2000 vilpåkjørsler bare i Hedmark alene

  Jeg er en av dem som må ut på ettersøk ved viltpåkjørsler. Her hvor jeg bor er det heldigvis få kontra de store tallene man finner på østlandet. Jeg er ikke videre imponert over viltstellet her i Norge; vi gjør for lite for å sette opp tilstrekkelig lange viltstengsler, vi rydder for lite for å gjøre veiene oversiktlige, vi setter opp for få fareskilt osv. Det koster penger vøtt. Som et eksempel fra min start på tidlig nittitall her i Sveio - vi var til stadighet ute på en viss strekke på ettersøk. Vi maste på kommunen om å gjøre tiltak og vi var til og med i avisa for å belyse problemet. Nada ble gjort fordi kommunen ikke hadde penger. Jeg kjører jevnlig over til Sverige og Finland og der er det en annen holdning. Der har jeg inntrykk av at det er viltstengsel fra grensa og tvers gjennom Sverige. Her er en artikkel om viltstengsel fra Sverige. Jeg er ofte på Åland hvor det kryr av vilt. Der er det goooood oversikt på begge sider av motorveien og det står digre skilter for å minne på at det krysser vilt overalt. Og det er mange overgangsbroer som ligger naturlig i krysningsområdene.
 6. Forskningsprosjekt: fryser hundene på potene

  Det er Anders Hallgren om Kalla tassar och varma hander
 7. NKK " Østlandsområdet"

  Er den NKK-utstillingen 2-3 juni dere snakker om? Den er i Sandefjord og den er nordisk.
 8. PETA fornekter seg ikke; de traff skikkelig mål denne gangen...
 9. Jeg spiser stort sett egenskutt mat fra hjort og rådyr. Kjøttet er ikke påført hverken antibiotika eller veksthormoner, viltkjøtt overgår husdyrkjøtt totalt på smak og ikke minst - dyret har levd et fritt liv og dør uten å ane hva som skal skje. Jeg tilstreber at dyret aldri aner hva som rammer og at døden er rask og human; det er min plikt som jeger. Jeg har vært innom slakterier og ingen skal si at ikke kyrne veit hva de har i vente - stresset henger tjukt i luften.
 10. Jeg har alltid hatt hunder over knehøyde; bikkjene mine må klare å ta seg fram i relativt bratt og kronglete vestlandsterreng. Ergo vil jeg ha en hund som klarer seg selv i oppoverbakkene Det er vel eneste kriteriet mitt sånn rent eksteriørmessig.
 11. GRØSS og GRU! tråden ( film/bøker)

  Neee. Ikke særlig skummel og når man får se "det skumle" så blir det bare latterlig. Ikke noe for meg i alle fall Da anbefaler jeg heller den danske Nattevagten fra 1994 der Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister fra GoT) fikk sitt store gjennombrudd. Herlig creepy story fra likkjelleren på rettsmedisinsk instututt hvor en ung student er nattevakt... Filmen har fått strålende kritikker og masse nominasjoner da den kom så den er vel verdt å se. Amerikanerne gjorde sin versjon (Nightwatch) med Nick Nolte bla men den versjonen er ikke målbar med den danske.
 12. Akkurat nå, februar

  Gratulerer så mye med nurket
 13. Om jeg hadde lagt ut et bilde av min skakkjørte rasehund i min egen tråd så hadde jeg blitt sur om f.eks du (siden du bringer det på banen) begynte å påpeke alle feilene i rasen og hvor fælt det er for hunden - det er dårlig folkeskikk. Å skrive om rasens dårlige helse osv i en generell tråd er derimot helt OK og bra - men det hører ikke hjemme i en privattråd. Igjen bruker jeg deg @Kangerlussuaq som eksempel siden du stiller spørsmålet - hva vil du oppnå med det? Som @Krutsi sier; skulle jeg da avliva bikkja mi?
 14. Storm - selvlaget stabijhoun :)

  Dessverre så passer det ikke inn i år med ny turnus og vanskelig å få fri Men en av tispevalpene flytter til Bergen så da får jeg mulighet til å treffe henne og det blir kjekt! Om et år eller to blir det forhåpentligvis valp; da er det på tide å starte opptreningen av ny ettersøkshund
×