Gå til innhold
Hundesonen.no

Shokata

Medlemmer
 • Innholdsteller

  748
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Alt skrevet av Shokata

 1. Akkurat nå, september 2018

  Vet dere hva jeg liker enda bedre enn bilder av sovende hunder??? Når mine hunder SOVER! Det er utrolig behagelig
 2. Akkurat nå, september 2018

  Min kjørelærer dreiv og fortalte meg at jeg ikke var klar, osv osv. Så hun ble smått overraska over at jeg bare gikk og tok teorien (siden hun mente jeg tydeligvis ikke skulle det på en stund ). Jeg kjørte opp på 3 måneder. Hadde en dobbelttime mer enn det obligatoriske, og var pissredd i starten. Var igrunn pissredd på oppkjøringa også (vær snill å send meg en melding, dere som skal kjøre opp, om sensoren deres ber dere puste fordi han/hun er redd dere skal besvime ). Sto på første forsøk, og grein som en tulling I ettertid kan jeg le av dette, og innse at det var utrolig unødvendig å kave seg så innmari opp over hele greia
 3. Akkurat nå, september 2018

  Joda, hvis du tenkte at "stryker jeg tar jeg den på nytt til uka", så hadde du klart det helt fint haha
 4. Akkurat nå, september 2018

  @Red Merle ...eller du bare går og tar den prøven Jeg leste overhodet ikke, og gikk for å ta den, aldeles uvitende om at jeg ville få karantenetid om jeg strøk Gikk strålende bra! Er igrunn ganske logisk, så om man ikke stresser seg ihjel (og dermed får hjernesvinn aldeles), så burde det være grei skuring
 5. https://www.zooplus.no/shop/hund/matskaler_hund/alle_forskaaler?utm_source=gridclick&utm_medium=dog&utm_campaign=dog_bowls_all&utm_content=image&utm_term=dog_bowl (Hunterskåler til bedre priser)
 6. Utstyrtilhund.no

  Strålende fornøyd med å finne tilbud på det jeg alltid trenger (godis ), og hurtig levering!
 7. Vet at cornea dystrofi kan bli borte, men det er vel eneste øyesykdommen jeg har hørt om som kan det... Øyehår kan man jo fryse vekk, eller nappe, så hvis man først har fått diagnose, vil jeg tro den blir stående. Noe annet vil jo være "juks". Eneste som kan friskmelde er diplomatene. Vanlige øyelysere kan ikke friskmelde en hund.
 8. Kan jeg ikke tenke meg... Skulle tro at det ville stått noe her https://sites.google.com/site/oftovet/home/informasjon-om-oeyelysing om så var tilfelle. Ser man fremre y-sømskatarakt når man lyser før dråper, eller etter? Om det er før, så har jeg hørt at det finnes en øyelyser som trenger påminnelse om å lyse før drypping.
 9. Akkurat nå, september 2018

  Finnes som nesevaksine, og i sprøyteform
 10. Akkurat nå, september 2018

  Shiri fikk ved to runder som valp, og nå i år. De to neste årene skal hun ha kennelhostevaksine, og så er det fullvaksine igjen på år tre. Dette er vel det som er anbefalt. Har opplevd at noen har satt på toårsintervall, men mener bestemt det er tre år som er anbefalt. Legge til: https://www.anicura.no/tjenester/vaksinering/ "Grunnvaksinene som anbefales for valper er derfor: 1. vaksine: 8 uker (DHP) 2. vaksine: 12 uker (DHP + Pi/BbPi) 3. vaksine: 16 uker (DHP) Dette er for å forsikre oss om at alle valper vil ha fått minst én dosering der mors antistoffer ikke blokkerer valpens respons. Valper som ikke har fått Pi/BbPi på 12 uker må få på 16 uker. 1. revaksinasjon (booster) ved 12 måneder Dersom valpen kommer fra et miljø med høyt smittepress, eller det er tvil om mors beskyttelse: 1. vaksine ved 6 uker (men aldri modifiserte levende før 4 uker) Hunder bør vaksineres årlig mot kennelhoste og hvert tredje år mot valpesyke, smittsom leverbetennelse og parvovirus. Samtidig bør de ha helsekontroll hvert år."
 11. Førstegangshund til familie med katt?

  Åheisann Må bare beklage at jeg syntes dp hørtes ut som et merkelig valg, ut fra det som forelå av opplysninger. Vi leser jo tydeligvis ikke med samme briller her inne (jeg har visst forlagt mine, siden jeg ikke engang har sett fanden på veggen ). Det gleder meg at det finnes mange fine representanter av rasen, men det finnes altså en del som ikke er like harmoniske. Jeg kjenner også folk som har dp, og jeg har hatt noen selv. Anbefaler å lese mest mulig, og finne en oppdretter som er flink til å fortelle om særpregene til disse små galningene, om man faktisk vurderer en. Det er en grunn til at det (jeg tror faktisk ikke jeg noensinne har søkt på finn uten å finne minst en) hele tiden ligger dp'er ute til omplassering. Det er ikke fordi de er så sabla enkle nødvendigvis, eller fordi bare idioter kjøper dem. De er supre små hunder med mye motor, som er kanonfine om de er friske både fysisk og mentalt. Jeg anbefaler å gå via klubben om man skal ha en for første gang., og velge fra et av kullene avlsrådet har godkjent. Det gir dessverre ingen garantier, men da er i det minste kravene til klubben dekket http://viewer.zmags.com/publication/a90590f8#/a90590f8/33 (rasepresentasjon i Hundesport) http://www.norskpinscherklubb.no/dvergpinscher.html (raseklubbens hjemmeside) https://www.nkk.no/raser/dvergpinscher-article8134-919.html (registrerte valper, info og RAS)
 12. Akkurat nå, september 2018

  Nja... jeg har såler (som jeg er litt dårlig på å bruke), fordi jeg tråkker for mye på hælene, og får betennelse der. Synes det er veldig vanskelig å finne sko som funker MED sålene. Ellers er jeg imponert over kvaliteten på en av de tynneste buksene fra Stormberg Jeg skulle ta en snarvei... nedover (må ha hjernesvinn eller noe.... for dette burde jeg forutsett) Naya mente det gikk for sakte, og dro til noe så for j... Jeg sklei i gjørme, fordi det nylig har bøtta ned med regn, og stoppa i en kantstein, og gikk på knæra i asfalten! Det gikk ikke hull på buksa, men det gikk hull på knærne mine I dag er en sånn dag der jeg er sliten, småsur fordi sliten, og bare går og venter på at det skal bli "godnatt". Skal straks ut på kveldslufting, og så er det bare å grave seg ned under dyna, og håpe på en bedre dag i morgen Helga ble for kort bare, haha
 13. Førstegangshund til familie med katt?

  Hvis jeg nå gjør sånn: Vi ser for oss en mindre rase, som ikke krever det helt voldsomme nivået av aktivitet, men vi er innstilt på å f.eks. gå en tur hver dag for å lufte, og så klart litt trening på lydighet osv. Da er det fremdeles raser som kan funke bra, mens andre kanskje kan bli litt mye, ifht hva man sier man ønsker seg. Man må helt klart sette opp et skjema med kilometer og minutter, om man ønsker at alle skal ha samme oppfatning av hva man diskuterer. Jeg leser innlegget til ts dithen at de egentlig ønsker seg noe enkelt, og lite krevende.
 14. Førstegangshund til familie med katt?

  Kan jeg bare få skyte inn at de tilhører gruppe 2 og ikke 9? De kan faktisk bli ganske ugreie å ha i hus om man ikke skjønner hva man får (sånn før det er for sent). De funker for all del som selskapshunder, slik som de fleste andre hunder man kan få tak i, men de er krevende. Tror den største forbannelsen til dp'en er at de er små... Jeg vil påstå at de fort kan være for spesielt interesserte, men det finnes sikkert individer som ikke krever en dritt, og som likevel er harmoniske
 15. Akkurat nå, september 2018

  Hvorfor er sko så forbanna vanskelig? Kjøpte meg noen, tilsynelatende, gode Salomon-sko tidligere i uka. Det sto mellom dem og et annet par, begge på tilbud. Valgte altså disse, fordi de føltes gode på foten. Allerede noen meter ut i første tur med dem på, innså jeg at de ikke var helt optimale, gitt... Føttene "sklir" på en måte frem i skoen (fordi jeg har hunder som trekker som om mannen med ljåen var i hæla på oss, tidvis ), og dette er absolutt ikke behagelig! Hjalp å droppe tynne ullsokker, og gå for bomull (sklir litt mindre), men altså... Blir nok "krisesko" dette... Synd, for de er jo fine og alt det der også. Ser frem til å kunne ta i bruk høyere sko, for de sitter bedre på foten (jeg har klart å maltraktere tre par joggesko siden mai, så jeg innser at skobudsjettet mitt fremover kommer til å vokse enormt!). Ellers har jeg hatt race-beltet fra Baggen i... 11 dager, og har bytta strikk allerede... X2-strikket som satt i har nemlig allerede begynt å brette seg, så jeg testa å dra inn reserven (hjemmelaga X4 ), men da forsvant ALL demping. Mest lyst å grine, fordi jeg trenger dempinga, og fordi de fordømra strikkene er så dårlige (de er virkelig myke... annerledes enn tidligere). Har maila med Baggen, og så snart jeg bare får en pris bestiller jeg en "X3" Satser på at det hjelper. Hvis ikke må jeg finne en god strikk og noen som kan sy!
 16. forklaring

  Som oftest får en fôrvert hunden vederlagsfritt, mens oppdretter står som eier til kontrakten er oppfylt. Her varierer det stort på hvor mange kull oppdretter skal ha. Noen velger å ta betalt for hunden i tillegg. En deleier betaler gjerne halv pris for hunden, og blir oppført som medeier. Det er imidlertid kun den som står som førsteeier som kan signere på papirer ifb med avl osv. Her er det som oftest snakk om at oppdretter skal ha ett kull. På begge variantene varierer det stort hva oppdretter dekker, men de dekker vel som et minimum utgifter ifb med avl. Herunder nødvendige helseundersøkelser og utstilling. Den som har hunden hos seg er den som betaler de daglige utgiftene. Noen oppdrettere dekker forsikring, andre ikke. Alt dette bør være med i kontrakt, slik at man unngår konflikter senere. Det er svært dumt å ha muntlig avtale (typisk om man er venner, og en enkel måte å bli uvenner på senere...)
 17. Førstegangshund til familie med katt?

  Jeg vil bare si en eneste ting i denne tråden, og det er at jeg har vondt for å se for meg at dette er optimalt for en dvergpinscher, med mindre den er syk eller defekt. Så jeg ville absolutt ikke vurdert rasen i dette tilfellet. Da må man ha mer enn en, og la dem frese rundt i hus og hage og lage et helsikes spetakkel (de varsler gjerne rikelig om man har flere). Orker man å ture og aktivisere dem, er de knallfine, små hunder.
 18. Jeg tenker dette er en variabel man vanskelig kan svare bastant på. Jeg ser ingen problemer med å feks bruke hage som lufting/mosjon en gang iblant, eller i korte perioder, om hunden(e) tåler det. Nevner det med det samme, siden dette garantert kommer opp. Mine hunder går 10-15 km daglig. Dette inkluderer tisseturene. Etterhvert som jeg får tak i riktig utstyr vil det nok bli litt trekking også. I dag er de rene turhunder, og jeg bruker beina. Har huskyer. De virker fornøyde med det de får, så "so far so good". Har kløv også, for variasjon. Ikke kommet skikkelig igang der enda, men orker bare ikke stresse med det. Er dette for lite? Noen vil nok mene det. Så lenge det funker greit for oss, så får folk bare mene det de vil. Om noen går en time, og hunden er fornøyd, så er det vel godt nok? Hvis man skal sette opp en timeplan over alt man gjør med hunden(e) sin(e), så forsvinner jo gleden aldeles. Vurder heller hunden ut fra hold og livsglede. Og drit i alle stoppeklokkemålinger. Litt moro må man kunne ha det, uten å ta tiden... Legge til, etter å ha sett tråden jeg tror er opptakten... Jeg går hovedsaklig 30 minutter på morgen, 30-45 minutter etter jobb, 1,5 til 2 timer etter middag og lufter 10-15 minutter 1-2 ganger på kveld. Har ikke hage lengre, og MÅ ut å gå. Jeg jobber litt kortere dager, slik at jeg rekker en ok luftetur etter jobb også, før middag. Før hadde jeg ikke denne luksusen. Bor like ved jobb også. Sparer mye tid jeg heller bruker på hundene.
 19. Jeg vet nå ikke helt om jeg snakker forbi noen her nå, men hvis hunden (av litt størrelse og tyngde) har fluer i hodet, og vil noe, mer enn eier/kompis vil, så er det nok en fordel å enten ha en naturlig autoritet på plass (fremdeles ikke snakk om å være ubehagelig fysisk), eller veie nok til å fungere som anker, eller være sterk nok (og ha god nok teknikk) til å holde igjen fluehjernen Jeg snakka igrunn ikke om kjønn da jeg nevnte dette med å ikke være pusete mot alle hunder... Er forøvrig enig i at tisper kan være en håndfull, og at hannhund-tispe-valg er en smakssak. Jeg kan godt like andres hannhunder, men det kunne ikke ramla meg inn å skaffe en selv.
 20. Shiri & Naya

  Shiri kom til oss, 10 uker gammel, i påska i fjor. Hun var den peneste valpen jeg noensinne har sett, og har vokst seg til en vakker ung hoppedill Hun er halvtannet år nå, og bortsett fra at hun innimellom har litt skitt i ørene, så er hun en enkel og grei liten hund. En ordentlig skatt. Hun ble røntga og øyelyst nå nylig, og har fine øyne og albuer, og C-hofter. Naya har vært her i fire døgn bare Hun ble kjøpt fra et pensjonat, hvor hun sto med omplasseringsvedtak fra politiet. Hun ble først mistet (og funnet og hentet), for så å bli mistet, funnet og ikke hentet, tre dager senere. Så etter noen døgn hos Falken ble hun overført til pensjonat, hvor hun sto til hun flytta inn hos oss. Dette er det eneste jeg vet med sikkerhet. Veterinær (vi dro dit samme dag som hun ble henta) antok at hun er maks to år, noe som er noe yngre enn de antok på pensjonatet. Hun fikk chip, vaksine, ormekur (og eget pass, siden hun sikkert skal være med på shopping over grensa, hun også ). Hun imponerte på bordet hos veterinæren. Det kom ikke en lyd, og hun sto dønn rolig under hele seansen. Hadde forventa en reaksjon på chipen om ikke annet. Heldigvis går jentene fint sammen, så tett alder er foreløpig ikke noe issue her. De fant tonen umiddelbart, og det har vært skikkelig rørende å se på dem innimellom. De leker, de nusser, de koser, og de er så nydelig samstemte på tur at det er en fryd å se
 21. Shiri & Naya

  Har bestilt det korteste strikkobbelet fra Troll http://www.troll-hundefor.no/webshop.aspx?pageid=32939&Product=2027 Har også det lengste fra Seleverkstedet (er i bunn og grunn samme kobbel). Disse er rimelige og gode. Holder ikke med mykere strikk til mine, så er veldig glad i disse. God kvalitet til ok pris
 22. Underlag i bur som tåler mye

  Spon? (eller sånn gummimatte man bruker i fjøs? Tåler de feite kyr som tråkker rundt, så tåler de sikkert litt tenner?)
 23. Jeg tror helt ærlig ikke at man bør være "pusemyk" med alt av hunder. Og med det mener jeg ikke at de skal denges, men at man er beinhard i grensesettinga (som i; stå på krava). Det ligger ikke naturlig for alle. Fort gjort å forklare seg klønete (bare se på meg her nå)
 24. Shiri & Naya

  Tiden flyr! Siden sist har handsfree'n min avgått med døden... kan ikke skjønne hvordan Takk til Shiri, som nå har tatt sin andre handsfree, og denne likte jeg virkelig! (sann som ligger på øret, og ikke stappes inni). Menmen, sånn er det når man har snokete hund og ikke rydder etter seg. Naya har vært her en måned, og det har vært noen endringer... Viser seg at hun har vært rimelig "avskrudd", og etterhvert som hun har blitt husvarm og trygg, så har det dukka opp sabla mye hund Jeg klager ikke, jeg bare konstaterer! Hun jakter på ekorn og katt, og rådyr og elg, og hun er svintung å holde igjen (takk alle guder for at Baggen finnes....) Hun driter en lang marsj i folk da, noe som er veldig digg. Hjelper litt å bare ha en som mener hun skal hilse på alle vi møter. Her om dagen fant hun ei elgku med en sånn søt liten kalv... I sin iver etter å slepe meg bort til denne elgen, surra hun oss fast i et lite grantre. Og der sto vi. Så da var det bare en ting å gjøre. TA BILDE! (adrenalinet var til stede, men elgen tok heldigvis skvikingen til hunden med stor ro, og fortsatte å spise ) Elgen er å skimte på rett over/såvidt skrått til høyre over Naya... Ellers er hun også øyelyst fri nå, og skal etterhvert bli røntga også Masse skryt å hente fra øyelyseren, fordi hun er en snill og grei unghund, som har såååå fin og blank pels
×