Gå til innhold
Hundesonen.no

Shokata

Medlemmer
 • Innholdsteller

  710
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Shokata

 1. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Dette høres jo magisk ut! Sykdom veeeeet vi jo blir borte hvis man blander , men jeg er mektig imponert over hund som tar stand på fluer (siden jeg velger å ta utsagnet bokstavelig haha)
 2. Old english sheepdog

  Hvor leter du? Går du gjennom SKK, så finner du hvertfall raseklubbens side m.m. https://www.skk.se/sv/hundraser/old-english-sheepdog/
 3. Underernært husky

  Har brukt Hills Performance på min i perioder (råfôrer normalt sett, men innimellom spiser hun dårlig). Har også brukt diverse veterinærfôr fra Hills (pga sykdom altså. på tidligere hunder), og gjengangeren er at hundene synes maten smaker bra.
 4. Jo, det burde de absolutt fått. Jeg tror bare ikke vi kan klare å få det til, å gi dem disse lukkede områdene. Jeg tror de vil bli jakta på der, for jeg tror ikke det prioriteres nok til at det blir trygt nok. Kanskje man bare skulle tatt vare på DNA og håpa på at mennesker om x antall generasjoner ser verdien. Ikke vet jeg... Pr i dag tror jeg dessverre ikke at en kjeft (sånn ca omtrent) gidder å gjøre en dritt som ikke lønner seg økonomisk. Det er ikke lengre kultur for det.
 5. Jeg klarer å se verdien av å rehabilitere syke utrydningstruede dyr, men klarer ikke helt å se poenget i å taue inn en elg for samme formål. Uten å ha satt meg inn i så mye ifht dyreparker på generell basis (ikke besøkt mer enn et par heller, så langt i livet, og ja, jeg er voksen), så tenker jeg at noen av dem antageligvis er nyttige. Optimale, neppe, men de som klarer å få til å få dyrene til å formere seg, bidrar likevel med noe. Det er heller tvilsomt at man klarer å få bukt med all krypskyting, så å bare slippe løs alt som er på tur til å bli utryddet er ikke nødvendigvis best, om man vil bevare en art.
 6. Akkurat nå, juli 2018

  Hahaha, skulle nesten tro at du hadde møtt på gamlenaboen min
 7. Hvilke hunderaser ligner på hverandre.

  Du er ikke alene! Selv da jeg hadde en av hver rase foran meg så jeg kun at den ene var mer feminin enn den andre (jadda, begge var hanner ) Ellers sliter jeg med å se forskjell på uklipte pudler og puddelmikser...
 8. Med et utgangspunkt i at du har blanding: Ta 5-6 tusen for valpene. Ferdig chippet, og ormekuret, og med helseattest. Unntak som gjør at man kan kreve mer, uten å virke grådig: Foreldredyrene er helsesjekket, ut fra hva som er normalt for rasene (f.eks. patellasjekk, øyelysing etc.), og er friske. Altså ikke den årlige sjekken i forkant av vaksine bare. Greia er at du kan ta ganske mye mer enn det jeg skriver her... Men personlig ser jeg ingen grunn til at noen skal ta seg fett betalt for blandinger, om de er planlagte eller uhell. Man kan si mangt og mye om raseavl, og det finnes useriøse oppdrettere der også, men de useriøse ødelegger virkelig for de som prøver å gjøre noe for rasen sin. Uansett hva du velger å ta, så håper jeg du finner gode hjem til valpene. Masse lykke til!
 9. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  I utgangspunktet høyde. Har likevel alltid kroppsmassen med i beregningen (og muligens pelsmengde, hahaha).
 10. Det tror jeg du kan ha rett i, med tanke på jaktinnstinkt og løping som trigger. Likevel fryktelig vanskelig å se det for meg, men det har mest med at jeg forventer et sky dyr. Og unntakene er de som bør tas ut. Derfor er hele ulvedebatten så vanskelig for meg. For jeg synes der er gode poeng og ting å tenke på, fra begge sider.
 11. Joda Fordi før eller senere får enten jeg eller noen andre en eller annen form for info vi ikke har fra før, kanskje Og da er det mulig å lære noe Temaet er betent og ****** trist, men veldig interessant.
 12. Det ser jo ut til at dette ikke akkurat er nomalen i Polen, og derfor er ulven tatt ut og blir undersøkt. Dette er jo helt klart et dyr som SKAL tas ut. Tror ingen her inne mener at dyr som har så avvikende atferd skal skjermes. Det er ikke bare sånne dyr som plaffes ned her i Norge, det tror jeg vi kan ta inn over oss...
 13. Hund som er sulten hele tiden

  Sjekk om du finner noe magert kjøtt som ikke er kvernet. Da får magen mer å jobbe med. Føler meg ellers litt blank ifht gode forslag, fordi det er så sabla vanskelig med allergihunder :/ Kom forresten på at Baddaky har monofôr med kanin... Mulig man kan bestille det, eller få veterinæren til å ta det inn for deg? https://drbaddaky.no/produktkategori/monoproteinfor/
 14. Hund som er sulten hele tiden

  Eneste endringen er fôret? Hun får ikke kortison eller andre medikamenter?
 15. Når raser deles i show og bruksavl

  Høres ikke feil ut. Skulle egentlig likt å vite om det var mulig å slå sammen variantene av diverse raser, og fremdeles kunne selge dem til "folk flest". For det er der skoen trykker, tror jeg... At det er marked for mange raser, som egentlig blir litt i overkant mye å håndtere som ren familiehund. Så da fjerner man det som er slitsomt, og i samme slengen endres utseendet. Kan ta feil
 16. Når raser deles i show og bruksavl

  Jeg synes det er synd. Mest fordi utstillingsvariantene ofte avles mye tyngre, kraftigere, mer pelset og... mitt inntrykk, mer ukritisk ifht helse. Sier ikke at bruksutgavene nødvendigvis er mye friskere, men målet der ser ut til å ha sammenheng med nettopp brukbare hunder, kontra "bare" pene. Samtidig er det kanskje en tanke jeg bør legge helt vekk, da min definisjon av en seriøs oppdretter også innebærer de som avler utstillingshunder (men jeg vil da kalle det selskapshunder, sånn egentlig). Om det kan snus? Kanskje? Spørs bare om de som bruker hundene vil ha innblanding av utstillingsvariantene og omvendt.
 17. Hjelp meg å forstå DogWeb?

  Om jeg har fått med meg dette noenlunde rett (i oppdrettsgrupper), så er det så utbredt med PL (patellaluksasjon) på chi at man nesten ikke kommer utenom. Dvs at det gjerne pares PL1 mot fri. Greit å sørge for å forsikre valpen før 4 mnd alder, sånn at man har dekning for PL om det skulle bli behov for operasjon. Aner ikke om det foreligger krav på rasen, eller om det bare er anbefalinger. PL ligger også på dogweb, under annet (helse), så om oppdretter er flink til å registrere helsesjekkene, så finner du jo resultatene der (om ikke får du sikkert se attester/dokumentasjon på at knærne er ok).
 18. Akkurat nå juni 2018

  Høres ikke helt sunt ut. Du skal da ikke måtte forklare deg mer enn du har gjort? Med ny jobb har man ofte ikke ferie, og man har nå faktisk behov for å hente deg inn litt ekstra i starten også. Hvertfall er jeg der, at det blir masse nye inntrykk, så jeg blir ekstra sliten i starten Så kjekt at søsknene dine er der, så slipper mammaen din å være alene og du får mindre grunn til å ha dårlig samvittighet!
 19. Akkurat nå juni 2018

  Usj Håper det er fiksbart og lett å finne ut av.
 20. Prøv her? Usikker på om de har messingkroker (men det vil jeg tro er mulig å få tak i om ikke annet). http://www.moria4dogs.no/ Dette ser ut som messing? http://www.moria4dogs.no/moria-show-leads-collars/kobbel-med-perler/5-mm/basic-svart
 21. Dagens Middag

  I går laga jeg dette: https://bunnpris.no/tilbud/billig-middag/pitabrod-med-kjottdeig-spinat-og-feta Jeg pleier å ha noen fedd hvitløk oppi kjøttdeigen også, selv om det ikke står der. Dette er så latterlig godt, og så enkelt at det bare bør deles... I dag har jeg laga salsa og guacamole, og krydra kjøttdeig med hjemmelaget krydderblanding (taco). Serverte herligheten med isbergsalat, revet ost og rømme, og nacho- og tortillachips Begriper ikke hvorfor jeg har benytta meg av disse posemixene i alle år, når det smaker så sykt mye bedre å mekke sjæl!
 22. Kan man klage på en utstilling?

  Det er dommerens mening om hunden akkurat i det øyeblikket du viser den, så å klage på resultatet er nok fånyttes. Ut fra kritikken ser bedømmingen grei ut, selv om man som eier kanskje ikke er enig. Kritikken ser ut til å ha blitt skrevet av en norsk skriver som ikke skjønner svensk Er sikkert noen her som klarer å gjette seg frem til de tingene som ser uforståelige ut.
 23. Lydighetstrening på jakthund!

  Jeg vet ikke hvordan dere ellers gjør ting, men jeg ville starta enhver trening med å gå/jogge/sykle en tur først, for å se om det hjelper litt på konsentrasjonen. Kan godt være jeg bommer grovt her, men det høres ut som det er mer energi her enn hunden klarer å kvitte seg med.
 24. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Sier ikke noe på det Det jeg ymta frempå var at man kanskje bør være ekstra kritisk i avlen i en del tilfeller. Det hjelper ikke å produsere en hel haug med nye dyr, om de i bunn og grunn ikke er levedyktige uten en hel masse hjelp/tilrettelegging i hverdagen. Og jeg mener bastant at man i noen tilfeller kan se at risikoen for sykdom er forhøyet ifht normalen for rasen. Men det er en sidediskusjon, så jeg skal slutte av her.
 25. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Ikke rart det er dyrt å forsikre da, hvis man egentlig bør forvente sykdom. Det jeg gjerne skulle visst er om forekomst av ymse sykdom (annet enn de tingene man registrerer, som HD, AD, øyelysinger etc.) har økt de siste... 20-30 år ifht hvordan det er i dag. Jeg personlig tror ikke bare små genpooler er grunnen til høy sykdomsforekomst i mange raser, men det er jo ikke noe jeg kan påstå er sannheten. Tror bare det at det er marked for å selge vanvittige mengder valper bidrar til avl hvor man i enkelte tilfeller er flink til å se forbi en del svakheter hos avlsdyrene. Noen er nok der at de hjelper til med å mette markedet mer enn at de prøver å fremme rasen. Det finnes da absolutt raser med mindre forekomst av sykdommer enn andre, så jeg skjønner godt at man vil lete etter en av disse, og særlig om man har opplevd sykdom og tap av ung hund pga dette.
×