Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingvildsi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Alaska Husky

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Ingvildsi's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi bor på landet, så med kortere turer i nærområdet menes da rundt 1 time i skog/mark/fjære. Så akkurat hvor mye hunden får tur klarer jeg fint å regulere selv, og det var heller ikke det jeg spurte om?
  2. Tusen takk for svar. Det kan jo være en idé å sette opp en grind mellom stue og kjøkken ja. Vi har bur til hunden som blir lite brukt, kanskje det kan brukes som "timeout". Fungerer nok dårlig med slike grinder da hunden er ganske stor og veldig spretten... Hunden får vanligvis kortere turer ut i nærområdet daglig, så prøver jeg å få til lengre fjell/skogsturer hver andre/tredje dag. De kortere turene ser ofte ut til å gire han opp enda mer når han ikke får slitt seg helt ut. Dette var bedre i vinter når det ikke var båndtvangsperiode og han kan få løpe litt fritt når vi for eksempel går i fjæra. Ettersom at vi har sauer i nærområdet må vi vente til deres sommerbeite er over før vi kan gjøre dette igjen. Vi prøver også daglig å lære han kommandoer på nytt som han har "glemt" i puberteten. Det virker som hunden er ofte overstimulert heller enn understimulert, og sliter til tider med å finne roen. Tidligere har han lagt seg for å sove så snart jeg har gått ut av rommet. Det er kun de siste par ukene at han har begynt å ødelegge ting når han er alene, så jeg tror jeg skal begynne med å sperre av kjøkkenet og se om det er noen forbedring.
  3. Jeg og min samboer har en AH på snart 7 måneder. De siste to månedene har vi hatt problemer med adferden til hunden, som vi har tenkt kan skyldes pubertet. I det hunden hadde sluttet å hoppe på kjøkkenbenken, lært seg å sitte, ligge osv. snudde det plutselig fullstendig. Nå har han også blitt så stor at ikke en gang det innerste på kjøkkenbenken får stå uberørt. Hunden vil også nå kun høre på min samboer, og er svært ulydig mot meg. Han kan ha vært rolig hele dagen, for å så være helt vill så snart jeg kommer hjem fra jobb. Det skal sies at jeg er den av oss som går mest tur med hunden på grunn av hvordan jeg og min samboer jobber, jeg er også da den som er mest sammen med hunden på dagtid. Selv om han er rolig med min samboer til enhver tid, vil han ofte ikke roe seg rundt meg med mindre han er helt utslitt etter for eksempel en lengre tur. Hunden er samtidig svært klengete på meg, og blir ofte stående og klage utfor døren bare jeg går på do. Han er flink å være hjemme alene, men i det siste om hunden hører at jeg eller min samboer er en annen plass i huset og han ikke får være sammen med oss, skal han begynne å ødelegge ting. Når jeg er sammen med hunden alene skal han til enhver tid bite meg, trå oppå meg eller ødelegge puter i sofaen. Etter to måneder hvor adferden bare har blitt verre søker jeg nå tips om hvordan jeg kan håndtere pubertetsadferden. Vi har forsøkt å være konsekvente med å vise hva hunden ikke har lov til, og prøvd å rose han mye i form av godbiter når han gjør noe bra, men jeg føler ikke at vi gjør nok for å snu denne adferden. Tips tas godt imot!
  4. Det har allerede ringt noen varselklokker der ja, men utenom dette er alt vel så vi har ikke sagt noe på det.
  5. Takk for svar? Vi har forsikret hunden, men ved mindre beløp betalte vi dette av egen lomme. Men da vet vi det, litt usikker bare som ferske hundeeiere?
  6. Jeg og min samboer hentet oss en AH valp for noen uker siden, og fikk beskjed dagen før henting at valpen ikke var chippet som det var opplyst om at den skulle være. Etter et par uker fikk vi også beskjed om at han kunne være smittet av Giardia fra kennelen vi kjøpte han hos. Etter en test fant vi ut at dette stemte, og har nå begynt tablettkuren. Vi har betalt for både dette og chip av egen regning, ca 2700kr totalt. Har vi i dette tilfellet noen rettigheter for hvorvidt selger skal betale noe av dette?
×
×
  • Opprett ny...