Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/06/20 in all areas

 1. 7 points
  Har en nabo med 7, SJU barn. Da jeg fikk hund nr 3 "oii skal si de formerer seg de hundene dine". Nå har jeg fire og fått stadig denne "4!! Får du aldri nok??" En litt små irritabel dag førte til at jeg bare svarte "sier du som har sju barn, på tide å kutte strengen?" Det har vært stille siden, skulle gjort det før 😁
 2. 2 points
  En annen ting du burde tenke på er at hunder etter denne blandingen kan for et utrent øye se ut som blanding av en ulovlig rase. Det er dessverre mange slike type blandinger som har blitt avlivd av politiet kun på grunn av utseende. Det alene er grunn nok til å ikke gjøre det spør du meg. Det er ikke ulovlig, nei, men hva er hensikten? Finner man seriøse valpekjøpere til en slik blanding? Det er vanskelig nok som det er å finne flinke valpekjøpere til denne type hunder. Og de aller fleste seriøse ser etter en spesifikk rase.
 3. 2 points
  Ikke ulovlig, men uetisk. NKK har dessverre ikke noen myndighet over hvordan folk avler. Men det er hundene det går over til syvende og sist, og også derfor folk flest bryr seg.
 4. 2 points
  Jeg har hatt blandingshund nå i snart 10 år og har vært her inne lengre enn jeg har hatt han. ALDRI har jeg opplevd meg "uglesett" her inne, fordi jeg "bare" har en blandingshund 😊 Snarere tvert imot, jeg får mange fine kommentarer på min hund, selv om han er blandingshund . Så det er overhodet ikke sånn at folk ikke liker blandingshunder her inne. Jeg skjønner ikke hvor det kommer fra i så fall 🤔
 5. 1 point
  Det der er bare myter.. Jeg selv har hatt 5 tisper, 3 av de har vært røntget ifbm løpetid og alle har fått A. En er for ung og den andre fikk C, så da må det i såfall være positivt med løpetid ved røntgen 😂
 6. 1 point
  Nei, bare meg som er veldig utålmodig 😂🙈
 7. 1 point
  https://hundifokus.no/2019/06/05/na-ogsa-i-oslo/ Hund i Fokus. Vet det er flere her som har fått råd om å følge Control Unleashed, lese boken osv. Har selv gått flere kurs med Nina, og fått veldig bra uttelling for det! Dette tror jeg blir et bra kurs for de som trenger en start på å trene kontakt og kontroll på løs hund.
 8. 1 point
  Hundevis, Åsa er instruktør Krysser fingrene for dere!
 9. 1 point
  Dette. Er foreldrene deres igjen også friske og med herlig gemytt? Kullsøsken? Besteforeldre? Hvis du har to eksemplarer av raser som sliter med en del problemer, hvorfor ikke bruke dem i ren raseavl og dermed bidra til å forbedre rasen? Og dette med at rasen får skylda for feil som ligger hos uerfarne eiere, unnskyld meg... hvorfor har ikke da andre raser samme dårlige ryktet? Det er begge raser som krever eiere som har satt seg godt inn i hva de krever (i likhet med de fleste raser strengt tatt), men det er også raser som ved dårlig avl eller feil håndtering (og det skjer ikke bare hos uerfarne eiere, kan jeg love deg) har egenskaper som fort kan slå ut negativt. Hva gjør isåfall deg egnet til å avle på rasene? Hvor mye erfaring har du, utover de individene du har nå? Har du noe erfaring med å håndtere og trene en slik hund som IKKE har herlig gemytt, all den tid du kan få valper som ikke arver det samme gode gemyttet, og som du skal stå ansvarlig for å velge den nye eieren til? Det å avle er faktisk en ganske stor og omfattende oppgave, ihvertfall hvis man vil gjøre det seriøst. En seriøs oppdretter av renraset hund krysser to hunder som er gode eksemplarer av rasen både helsemessig og eksteriørmessig, med mål om å forbedre rasen. De sjekker linjer bakover på begge foreldrehundene, sjekker helsestatus, og ikke minst følger opp både tispe og valper med veterinærsjekker, miljøtrening og sosialisering, og velger ut valpekjøpere som gir hundene best mulig forutsetninger. Med en blanding av to raser med mange fordommer mot seg og egenskaper som krever litt, og som kan ligne på en ulovlig blanding, så mangler en del av dette allerede...
 10. 1 point
  All ære til de som klarer å kontrollere miljøet de bor i, sånn at man aldri trenger å gjøre noe annet enn å belønne. Aldri trenger å brannslukke, eller aldri blir så slitne og frustrerte at de oppfører seg urimelige, og ikke helt gjør alt etter boka. Når man sitter med en hund som Iris, så trenger man nok all hjelp og oppmuntring man kan få, for å klare å fortsette å jobbe. Og her synes jeg Maren gjør en glimrende jobb, ut fra hva jeg har sett. For meg er det rart å se at man mener at hunder er så skjøre at de ikke tåler å få beskjed om å stoppe en atferd. Å trene positivt bør ikke bety at man aldri kan stoppe en atferd, hvis atferden er farlig (f.eks.). Det blir for dumt å bare kalle det brannslokking, hvis det skjer ofte, for å slippe å forholde seg til at man faktisk gjør ting som ikke nødvendigvis er så positivt.
 11. 1 point
  Nå skjønner jeg ikke helt hvordan dette har dratt seg ut til punktet hvor utagering på hund i konkurransesammenheng er det samme som Iris’ utagering i jakt på ‘hjul’, det er da vitterlig helt forskjellige triggere og intensjoner bak. Igjen, har man ikke hatt hund som tenner så på hjul som gjør, så er det få som forstår hvilke enorme drifter som er involvert og hvor ufattelig vanskelig det er å skulle kontrollere disse. Disse hundene er designet i over hundre år for å miste all forstand og sette seg selv i døden om de trenger for å stoppe bevegelse, de enser at de feks. holder på å dra av seg hodet i samme slengen. Jeg har hatt utagerende drittbikkje på andre hunder og folk, han var også besatt av hjul, det er fullstendig forskjellig atferder. Løsningen er kanskje mye av det samme, kontakt og være i forkjøpet, men den dagen man ikke er i forkjøpet og hunden rekker sette seg selv i en potensielt dødelig situasjon... Valget mellom samarbeid og belønning, og enorme instinkter med enorm selvbelønningseffekt, vell, da burde de også vite hva som er galt, ikke bare hva som er riktig, samt at man har en nødløsning å komme med om det man tilbyr som riktig ikke er godt nok for dem. Avstand kan fikse mye, men så høye drifter driter i avstand om de først har bestemt seg. Og igjen, dette har Maren drøftet på sin FB-side at tidligere trenere har forsøk uten hell.
 12. 0 points
  Jeg fikk dessverre dårlige nyheter hos veterinæren i dag. Kreften har spredt seg til lymfekjertlene og det er ikke noe mer å gjøre. Veterinæren og jeg er enige om at så lenge han har så god allmentilstand som nå, så skal vi nyte dagene sammen også får vi ta det når den dagen kommer. Hvor lenge han har igjen, vet jeg ikke. Hjertet mitt er knust.
 13. 0 points
  Det var dessverre dårlige nyheter. Kreften har spredt seg til lymfekjertlene. Veterinæren og jeg er enige om at så lenge han har så god allmentilstand som nå, så skal vi nyte tiden sammen også får vi ta det når den dagen kommer. Hvor lang tid han har igjen, vet vi ikke.
 14. 0 points
  Spennende! Hvem har kurset? ——- Jeg venter på at veterinæren skal ringe og fortelle om CT resultatene. Det så visst dårlig ut, så jeg forventer ikke gode nyheter...
 15. 0 points
  Og atter en gang må jeg klage over disse udugelige menneskene med hund som ikke bryr seg om annet enn seg selv. Var i skogen med mine to, så kommer det en mann gående med sin hund løs. Jeg tar med mine to lenger inn i skogen å håper mannen tar hunden i bånd. Nope. Så sier jeg «kan du ta vekk hunden din, mine to skal ikke hilse». Så spør han meg «åja hvorfor ikke det? Det er jo dumt». Jeg gjentar og sier «mine skal ikke hilse». Han driter i det og går videre. Så hans hund kom jo selvfølgelig bort til mine og det ble full kaos. Valpen ville leke mens Milo knurret for harde livet. Skjønner han godt - jeg hadde heller ikke likt at noen bare løpte bort til meg uten invitasjon.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×