Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard


Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 06/11/2018 i alle kategorier

 1. 8 points
  Lille rakken slår til igjen Bir Big 1 og Bis ♡ Lille stjerna mi. ♡ Får håpe det vedvarer når hun blir junior å
 2. 6 points
  Var digg med regn igår! sånn bortsett fra at Vapse ble avslørt av å løpe i beddet
 3. 4 points
  Har skjedd litt siden sist. Tellus og jeg har startet 4-5 ganger til i rally og sparer på disker. Hadde egentlig bestemt meg for å ikke konkurrere mer før neste sommer, men synes det løsnet litt i helgen. Da blir det et par stevner til. Fikk noen bilder andre hadde tatt i helgen og ser jo at jeg er veldig stressa og sur i ringen - ikke rart bikkja er litt lav. Jeg er jo aldri sånn på trening! Vi går bronsemerkekurs og skal ta prøven om en drøy uke. Det kan skje et mirakel og vi består, men blir gøy å se hvordan han fungerer i den type setting uansett. Tror vi ryker på lineføring av alle ting. Utstillingsfronten går fantastisk. Han er stilt tre ganger som unghund og har blitt BIR med cert alle ganger med god margin. Dommere liker han godt og elsker gemyttet. Det er som regel 5-6 podengoer som stiller på hver utstilling. Vi har nå to store cert og to nordiske cert. Vi er meldt på rasespesialen, NKK Lillehammer (vil så gjerne ha et int. cert!) og dukker opp på D4A den dagen det er crufts-kvalik. Vi ligger ann til å bli mestvinnende podengo i 2018, så det kan være jeg stikker nesa innom fredagen også for å bli litt mer sikker. Kommer jo aldri til å stille så mye neste år, da må vi til utlandet! Sånn ellers trener vi litt rundering for gøy, men sliter med apport, så vet ikke om det er noe å satse på. Venter i spenning på at det skal arrangeres lure coursing-prøver så vi kan ta lisens. Har droppet smeller - kanskje Luna får øvd litt i vinter, hun liker det. Da er det vel ikke flere hundesporter igjen å prøve?? Jeg har også skrevet en fantastisk dårlig artikkel til rasebladet, men er vel tanken som teller. Jeg har jo også en hund til. Luna sliter massivt med varmen i år og det blir ikke mye greier på henne. Hun har mistet all motivasjon for lydighetstrening, så hun får pause frem til vi skal trene inne i hall igjen. Hun er med i bilen og jeg parkerer så hun kan se på. Virker fornøyd med det. Vi kløver litt og går spor (noe hun liker godt og mestrer!).
 4. 4 points
  Idag, 32+1, er vi kvitt pustehjelpen helt
 5. 3 points
  For at det at skal bety noe for meg at du/dere(?) har kvalitetssikret produktene eller deres ekspertvurderinger så vil jeg vite hvilken erfaring og eventuelt kompetanse dere har... å skrive "lang erfaring med hund" sier ingenting. Jeg kjenner veldig mange som har hatt hund i mange flere år enn meg uten at de kan komme med noen råd jeg er intressert i å følge.
 6. 2 points
  I overgangen fra tørrfor til rått, kan avføringen til hunden bli hard. Da er det så enkelt som å tilsette f.eks litt kokt ris eller moste grønnsaker, for å gjøre overgangen litt lettere. Det tar også rundt 3 mnd, før man ser virknigene av et forbytte, og jeg har inntrykk av at mange ikke gidder å vente en stund for å se over sikt. En hund er kjøtteter av natur. Hvor på veien ble det noe annet? Den har 99% likt fordøyelsessystem som ulven. Når man ser innholdsfortegnelsen på de fleste tørrfor, kan ingen med hånda på hjerte si at hunder skal ha mest mais, ris, hvetemel og soya som mat?? Ja, tørrfor er lettvindt og krever ingen innsats av hundeeier, men "that's it!" Det er iallfall ikke det beste en hund kan få. Jeg beklager, det tror jeg ikke på. At en hund kan overleve på tørrfor har vi jo alle sett. Folk overlever jo på Cola og Mc Donald's mat også. Men på sikt er vel ikke dette det sunneste alternativet? Det er mye overvekt, diabetes, kreft, tannsykdommer og hud/pelsproblemer m.m på hunder, noe jeg tror har sammenheng med hva de spiser. Pris på for har jeg personlig aldri tenkt på. At foret er sundt og naturlig er det viktigste.
 7. 1 point
  Tusen takk! Så kjekt å høre 😊 Jeg lurer på om jeg burde lære meg selv å være mer rolig med armene mine. Jeg føler jeg veiver ganske mye med de. Det kan forvirre henne en del.
 8. 1 point
 9. 1 point
  @MegaMarie Masse fint i alle løpene dine i helga synes jeg! Slalåmen kommer seg nok med litt mer trening og erfaring! Masse lykke til i Bergen neste helg!
 10. 1 point
  Dag 2 av agilitystevnet. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å støtte henne der jeg hadde planer om å støtte henne, fornøyd med at hun prøvde å ta slalåmen, et steg i riktig retning. Og ellers er jeg også fornøyd med alt ellers! Det ble feil i slalåmen og 1 vegring, endte på en 8 plass.
 11. 1 point
  Jeg har i mange år hatt stor interesse for hunder og foring. Jeg har lest mye og vært på forelesninger om for. ( Også forelesninger om tørrfor) Jeg har også sett Petfooled, som jeg virkelig kan anbefale for dem som er interessert i dette temaet. Tørrfor er "Big Business". Vi er "opplært" av tørrforprodusentene til å tro at tørrfor er den eneste rette måten å gi våre firbente venner det de trenger av riktig næring. Når det i virkeligheten overhodet ikke stemmer. Når man leser på innholdsfortegnelsen på en rekke tørrfor kan man bli skremt. Men en flott emballasje ser ut til å appellere sterkt til kjøperne. Når jeg har spurt hundeeiere hva de forer med, og hva foret inneholder, er det svært ofte jeg får høre at de ikke vet hva det er i foret. Men de fikk det med fra oppdretter, og da må det jo være bra??? Hunder er kjøttetere! De nyttegjør seg lite eller ingenting av karbohydrater, som populære tørrfor er proppet til randen med. I tillegg til karbohydrater, inneholder de fleste tørrfor svært lite ekte kjøtt. Det er mye beinmel og "animalske biprodukter" som kan være f.eks nebb, klør og hud som er til overs etter kjøttet er renset bort fra slaktet. Faktum er at vi vet utrolig lite om hva som skuler seg i disse tørrforkulene, og det skremmer meg at "alle" tror dette er det beste foret man kan gi hunden sin. Jeg forer hunden min på Vom og hundemat + at hun får fiskolje i tillegg siden jeg velger varianten uten laks. Hunden min er godt voksen nå, og har spist dette foret fra 9 ukers alder. Den har hvite fine tenner, god ånde, skinnende pels og har til dags dato aldri sprukket en tredepute. Avføringen er minimal og fast, og hundens generelle helse er topp. Jeg får ofte bemerkninger på hvor frisk og sprek den ser ut til å være. Jeg ser også til sammenligning andre hunder i vår omgangskrets som fores utelukkende på tørrfor, og i tillegg er yngre enn min, som sliter med tannstein, illeluktende ånde, flass, røyting ol. Nei, jeg kommer aldri til å unne min beste venn å knaske på disse tørre kulene
 12. 1 point
  Da vil jeg bare si TAKK til alle som har kommentert med både raser og tips ift hva jeg burde tenke på - for det var enkelte ting som ikke hadde falt meg inn... trommevirvel ..... neste hund blir 99% garantert en collie. Desto mer jeg tenker og vrir på det jo mer sikker blir jeg 😊
 13. 1 point
  Liten update. Ting tar tid.. Vi startet WT i pinsa, i begynnerklassen. Første prøven vi har gått, og hei hvor det gikk! Superdog fikk 89poeng og plasserte seg jaggu på 4. plass. Det var 93 påmeldte hunder, men tror ikke alle startet, kanskje var det rundt 80 stk. Helga etter gikk vi B prøve. Da fikk jeg kjenne på forventningene hennes, ettersom hun akkurat hadde gått WT og fikk plukke alt det ble skutt på... Det får hun jo ikke på trening. Så der er det mye å ta tak i, men jeg er veldig fornøyd! Hun var stødig og rask på alle markeringer, og gikk feltsøk som en helt! Så vi fikk 3BK. Det som mangler er rett og slett ro ved foten. Når (ja når, ikke hvis 😇) dette er på plass så tror jeg at hun vil kunne bli en god prøvehund! Hun viser gode takter på trening for tiden Målet er å få 1bk i september, så det skal virkelig trenes i sommer!
 14. 1 point
  I helgen har vi vært på agilitykonkurranse. I går hadde vi slalåm med en tunnel i enden, og selv om vi trente på dette senest på torsdag, så gikk det ikke på konkurransen. Men ellers et fint løp! Filmen kutter dessverre midt i slalåmen, men jeg tror resten var fint. Vi ble stående en god stund med slalåmen for jeg ville ikke at hun skulle få lære seg at det var greit å hoppe ut av den. Men vi fikk den til tilslutt når jeg gikk på motsatt side av slalåmen, for da drog jeg henne bort fra tunnelen. Vi meldte oss på åpen hopp på stedet, jeg hadde så vidt briefet banen for jeg skulle egentlig ikke være med, men banen var så fin at jeg ville se på den. Så fikk jeg heldigvis være med Dessverre en god del tull her og, vi sliter med at hun ikke hopper hinder når jeg står i ro og fører henne på de. I tillegg var hindrene veldig høy. Vi trener stort sett på 55, de var satt opp på 60 cm i helgen. https://www.youtube.com/watch?v=SYE5YwiKed4
 15. 1 point
  Vi skulle ha ny rase, har besøkt flere oppdrettere og hatt god kontakt. Men så har vi møtt ørten av hjerterasen (labrador) og vi klarer det ikke. Klarer ikke byttet. Det blir hjerterasen allikevel. Det føltes ikke riktig. Mulig vi valgte feil "ny" rase (som ikke ble ny rase..), men det ble bare ikke rett.
 16. 1 point
  Jeg synes det fungerer veldig bra. Jeg har blitt engasjert i og lært å bli svært glad i min "nye" rase. Samtidig så tenker jeg hele tiden på at jeg vil tilbake til hjerterasen og det stikker litt hver gang jeg møter på individer av den.
 17. 1 point
  Sier oss godt fornøyd med B på bacheloroppgaven Nå mangler kun muntlig formidling av oppgaven, så er jeg ferdigutdannet radiograf! Den muntlige delen er vurderes kun til bestått eller ikke bestått, så jeg føler meg egentlig som ferdig.
 18. 1 point
  Det har vært rasespesial i helgen under dommer og rasespesialist Gail Karamalegos fra USA, og GOT-valpene har gjort det bra Sunlily's A Taste Of Glory "Talisa" gikk til very good, men med en veldig fin kritikk. Sunlily's Ours Is The Fury "Yjossi" vant juniorklassen med excellent og ck, og presterte til og med å klatre opp nesten til topps som 2.beste hanne med reserve cert bare 10,5 mnd gammel! Han ble også kåret til utstillingens gladeste hund Sunlily's The Sun Of Winter "Peek-A-Boo" vant juniortispeklassen og fikk excellent og ck, med andre ord var det søskenmatch i junior BIS og BIM. Yjossi ble BEST IN SHOW Junior og Peek-A-Boo ble BIM Junior. Mamma-Molt klarte seg også særdeles godt og presterte å plassere seg som BIM, så denne helgen gikk over all forventning
 19. 1 point
  Det er sant. Har sett bilder av sau som står og beiter like i nærheten av der det er ulv. De er helt hjelpeløse ute i naturen. Den sauen venninna mi drepte var en villsau, har inntrykk av at de har en helt annen evne til å forsvare seg og klare seg. Så det skal nok mer til å drepe en villsau enn en NKS. Avlivning bør være en helhetsvurdering. Man avliver ikke en hund ene og alene for at den har fulgt instinktet sitt og drept byttedyr. Hvis ikke bonden kan kreve at den blir avlivd? Og det kan de jo.
 20. 1 point
  Det står så vidt jeg leser 6 lam 1 søye, altså er det ikke sju SAU, men 6 lam og 1 sau. Et lam er noe mer fragilt enn en sau, etter min mening. Dessuten, slik den norske hvite sauen oppfører seg, synes jeg ikke det er hverken hårreisende eller bevis på noe kraft, at en hund klarer å bryte disse IKEA-sauene ned i bakken. De er jo så hjernedødt avla at de ikke fjerner seg for noe, og er som en vintønne med stylter under. Jeg har nettopp vært på ferie i Nord-Norge hvor jeg hjalp onkel flytte villsauen hans ut i marka; de norsk hvit-sauene vi møtte var noe av det mest dosile og hjelpesløse jeg har møtt. Blir verre og verre for hvert år.
 21. 1 point
  Vi har jo båndtvang fordi man forventer at hunder flest vil jage og skade/drepe vilt eller beitedyr hvis de får muligheten. Da blir det litt rart å mene at en hund ikke har livets rett om den gjør nettopp det. Veldig trist for bonden, da, og det bør være en selvfølge at man som hundeeier dekker det økonomiske tapet.
 22. 1 point
  På fredag var vi på ultralyd og der kunne vi jammen se mange små Nå gleder vi oss til nok en fantastisk valpesommer
 23. 1 point
  Vi fikk to fine paringer med gode heng. Den første allerede etter 1 minutt fra første møtet, så her var det kjemi og kjærlighet fra første stund omtrent Turen var lang, men nå får vi håpe at det var verd strevet! Bildet er tatt av JJs eier, Melanie Möstl
 24. 1 point
  Han vokser og gror. Tipper han er 4 kg nå. Han er nok noe liten og har lite maskuline trekk. Får håpe det retter seg. Han har også et bittelite overbitt. Han har mye hormoner og elsker damer og markering, men kan heldigvis snakkes til. Klarer endelig å gå ordentlige turer, så nå går vi rundt 1. 5 time hver dag. [emoji106] Klarer fortsatt ikke å være alene. Klarer 30 min under tvil. Sitter da bare og syter. Må klare en arbeidsdag ved nyttår... Jeg tror ikke det går. Jeg er veldig fornøyd med gemytt. Han er uredd og elsker alt og alle. Kul type. Lettrent og lydhør, men jeg burde være flinkere til å trene noe annet enn innkalling og vente på mat. [emoji23] Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
 25. 1 point
  Nå er han virkelig perfekt søt! [emoji738][emoji738] Han hr også mestret kunsten å gå fremover i bånd. Veldig deilig! Har dratt han etter meg hittil. [emoji23] Vi har hatt et par ganger på valpekurs og han er så kjapp i hodet! Så utrolig kjekt å ha en hund som er motivert og morsom å trene med! Luna nyter også godt av kurskveldene da jeg alltid repeterer med henne etter kurset + trener de annenhver gang hjemme. Innbiller meg at luna har blitt mer sosial etter jeg fikk Tellus. Håper det fortsetter! Hun har hvertfall mer motivasjon til å trene når hun må vente litt på tur! Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×