Jump to content
Hundesonen.no

Blå hund


Melinda
 Share

Recommended Posts

Det kommer helt ann på. Tispa mi fikk blått/VG ene dagen på jærutstillingen f.eks, men med en kjempefin kritikk. Hun har også fått flere "flate røde" (Excellent, men ikke CK) som junior. 
Da må man se på hunden man har og kritikken man får. Noen hunder er trege i utviklingen. Jeg hadde overhode ikke fortvilt over at en ung hund får blått. Men hadde heller ikke giddet å reise rundt å bruke penger på å stille når man omtrent vet at man "bare" får blått. Om hunden er ung og ikke ferdig utviklet, gi den en pause og vent med å stille den til den er eldre. 

Er det en spesifikk grunn til at man får blått, kan man gjøre noe med det? F.eks for lite pigmentert nese, øyerand/lepper etc, det kan til en viss grad fikse seg med tid, men man vet jo ikke 100%. Noen er blassere om vinteren vs sommeren. Pelskvalitet? Endre fôr, gi tilskudd etc, og så prøve igjen om kvaliteten blir bedre. Holdet til hunden? Er den feit, dårlig muskulert etc. Slanke den og generelt ut og tren hund på stranden, i skogen, over cavalettier, trene div styrke osv alt ettersom hva man vil prøve å forbedre, og så stille igjen senere. Usikker hund som vegrer seg? Trygge hunden og trene på håndtering, være i hall, underlag etc, og prøve igjen om det blir bedre. 
Skeive tenner? Tannmangel som ikke er pga skade? Det kan ikke fikses/fås vet attest på. (Eller skeive tenner kan man fikse, men det hadde ikke jeg gjort om det ikke plaget hunden, og da antageligvis heller fått den trukket) Er det ting som ikke kan fikses, så kan man velge og legge den karrieren på hylla, eller reise land og strand rundt etter dommere man enten vet ikke bryr seg om den feilen/mangelen, er kjent for å ikke ta på hunden/sjekke tenner etc, og håpe på det beste. Det får være opp til den enkelte hva man gidder å bruke penger på tenker jeg. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det kommer vel an på målet med utstillingen. De som har utstilling som hobby stiller vel så mye de har lyst. Stiller man for å få en bedømmelse på hunden og avlsarbeidet så ser jeg ikke hensikten med å stille mer enn et par-tre ganger.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Som Simira sier, det kommer ann på hva målet ditt er med utstilling og dernest hva du er villig til å bruke penger på/reise etter. 

På noen raser er de kjempestrenge med høyden og med god grunn, f.eks div jaktraser skal ikke være høyere enn XXcm for å få lov å jakte div dyr. Da pga den ikke skal kunne jage i hel dyret. Noen skal være små nok til å komme inn i hi etc. Andre raser er det litt hipp som happ og noen dommere er strengere på høyden enn andre. 

En fullvoksen, ferdig hund som kun er litt for høy, men ellers av kjempe bra kvalitet, og gjerne ikke med veldig mye konkurranse, så kaaaan det jo hende du har sjangs på exc, ck, cert etc for rett dommer i rett situasjon, men sjangsene er jo en god del mindre enn om høyden var innenfor standard. Og spesielt om store individer ikke er så vanlig å se. 

Om du synes det er gøy å stille ut på tross av resultat og hunden trives i situasjonen, og ikke minst du har råd å ha det som hobby? Kos deg i ringen med hunden din. :) Du støtter jo opp om klubbene som arrangerer når du deltar, og det kan være veldig sosialt og koselig ringside. 
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...