Jump to content
Hundesonen.no

Oppbevaring av vom


Nani
 Share

Recommended Posts

Hei, 

Finnes det en mer miljøvennlig måte å oppbevare oppkuttet vom i fryseren, enn plastposer? 
 

Jeg kutter opp, deler inn i poser, tar ut en pose og tiner den nok til å stappe i kong og fryser igjen. Men det blir voldsomt mye plast. Man kan bruke små postbokser kanskje? Som tåler oppvaskmaskin? 
 

Jeg har vurdert poser som kan brukes igjen og igjen fra Tise, men disse blir vel dyre.

 

Tips?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker plastbokser til VOM i fryser og i kjøleskap. Jeg brukte plastposer før i tiden, men synes det ble mye gris og søppel av det. Avhengig av hvor store bitene du delere opp er, så kan det kanskje lønne seg å kjøpe plastbokser med "romdelere."

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alt liggende "løst" i en stor eske i frysen, litt slik som easy pack fra VOM er pakket. 
Kjøper de 6-kg pølsene og tiner de akkurat nok til at brødkniven greier skjære gjennom og lage ca 1kg store biter også legger jeg de i esken. Det hender at et par biter fryser litt sammen, men det er nok å kaste de i bakken, så går de fra hverandre igjen :) 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pappeske. Bruker slegge for å få bitene fra hverandre dersom de fryser fast. Hiver esken etter noen runder.

En del plastprodukter avgir kjemikalier etter noen runder i oppvaksmaskin, så plastbokser er ikke noe godt alternativ tenker jeg. Skal du fryse ned i porsjoner og gjenbruke dem bør du heller finne et annet materiale enn plast.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kledd en kurv i frysen i en plastpose akkurat nå. Fungerer veldig fint. Planen var egentlig å bruke en passelig pappeske, men glemte meg hele tiden og hev dem. :lol: Nå stapper jeg stort sett i kong, slikkematter og slanger etc da. Så blir bare ett ekstra lag for å unngå gris i bunnen av fryseren eller det som ligger under om noe skulle falle ned. Plasserer stort sett kongene i en slik eggekartong sak da for å holde dem oppreist mens de fryser skikkelig til igjen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...