Jump to content
Hundesonen.no

Nani

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Nani

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi har hatt veldig god nytte av forsikringen vår i år og innsett hvor viktig det er med en god forsikring. Det har vært mye smått og ufarlige småskader fra lek og uhell, og en større sykdom som har gode prognoser og vi antar går over ved medisinering. Jeg innser samtidig at vi ikke har en spesielt god avtale hos vårt forsikringsselskap. Vi har høy bevegelig egenandel og relativt lav forsikringssum. Dette kan selvsagt ha noe med deres kriterier for forsikring av vår rase å gjøre, så jeg ønsker å "shoppe rundt" og se om vi kan få til en bedre avtale, enten hos dagens eller hos et annet fors
 2. Jeg har kjørt han me kun gitter en gang, og jeg tror jeg foretrekker å ha han i bur. Eventuelt ville jeg hatt en midtskiller i tillegg, om han skulle vokse ytterligere (han er 10 mnd) og bli for stor for buret. Vi har SUV, så bagasjerommet er ikke det største.
 3. Takk for svar Han er cirka 63 fra nakkegrop til halerot (så må man eventuelt plusse på litt for å legge til avstanden fra nakkegrop til brystet), så i utgangspunktet bør et bur som f.eks VarioCage str. L som er er 77 cm dypt (på det minste) fungere?
 4. Hva tar dere utgangspunkt i for riktig størrelse på bilbur for hunden? Nesetipp --> halerot + 10 cm? Jeg har en hund på 83 cm fra nese til hale som jeg sliter litt med å finne bur til - i hvert fall ett som passer bilen om man skal legge på 10 cm. En ansatt i en dyrebutikk hadde hatt en golden retriever i et bur med dybde 80 cm. Dette høres jo veldig lite ut, om man legger til grunn faktisk lengde + 10 cm?
 5. Beklager om dette er feil forum, jeg var usikker om det heller burde ligge under fôring/ernæring. Har noen her erfaring med bruk av Kalm eller Kalm Aid? https://www.dyrekassen.no/swedencare-kalm-aid?sku=113649&gclid=EAIaIQobChMIgoDC-JmM-gIV8AyLCh0gQAQkEAQYASABEgJRC_D_BwE&gclsrc=aw.ds https://www.dyrlegeshop.no/products/kalm-hund-500ml?gclid=EAIaIQobChMIgoDC-JmM-gIV8AyLCh0gQAQkEAQYAiABEgIUvPD_BwE De vurderes i hovedsak til bruk for å dempe kjønnsrelatert stress hos ung hannhund i enkeltsituasjoner. Tar gjerne i mot råd om andre tilskudd som kan fungere.
 6. Jeg skjønner Nå kjøpte jeg en Acana-variant med lam i går som har likte godt. Jeg lar han gå på det til den lille sekken er tom, så får vi ta en evaluering. Jeg tenker også å handle inn litt andre småpakker fra Acana og også den fra Appetitt, og se om det er noen han foretrekker smaken på. Hvor lang tid pleier dere å bruke på tilvenning av nytt fôr?
 7. Interessant! Jeg antar man må gi det litt tid før man ser effekten en fôrtype har på hunden også. Hvor lang tid pleier det å gå før man ser hva fôret gjør med hunden? Sikkert et dumt spørsmål, men.
 8. Takk for svar Min har (så vidt jeg vet) ingen spesielle behov, men har vært litt hard i magen i det siste, så kanskje lammeversjonen til Acana som jeg linket til ovenfor kunne være en idè.
 9. Takk for svar! Dyrlegen nevnte at kylling også er en av verstingene når det kommer til allergi. Vår har mest sannsynlig ingen allergi (men vi holder et øye med ørene hans), men jeg ser Acana har et helt uten kylling: https://www.petxl.no/acana-dog-grass-fed-lamb-17-kg. Har du vurdert dette? Lurer på om jeg skulle kjøpt en liten smaksprøve... Angående Appetitt, så ser jeg det er en del fyll på ingredientslisten ja. Robur tror jeg desverre ikke det er mulig å få tak i rundt her jeg bor. Det hadde vært veldig greit med et fôr som vi kunne kjøpt fysisk i butikk på dagen ved behov.
 10. Vi skal over på voksenfôr for unghunden og befinner oss derfor nå i jungelen av ulike fôrtyper og innholdsfortegnelser. Jeg er fersk hundeier og har i den anledning noen spørsmål. Hva legger dere mest fokus på i deres valg av fôrtype? Innholdsfortegnelse? Hva hunden liker best? Om det er innholdsfortegnelse, hva ser dere etter? Spesifikke ingredienser, prosenter av protein/karbohydrat? Finnes det ingredienser dere unngår helt eller delvis? Pris? Har dere fôrtyper dere anbefaler eller unngår? Vi fôrer ca 50/50 VOM puppy og Acana puppy nå, og har planer om å fortsette med lignen
 11. Takk for godt svar! Han er ikke tynn nei, normal voksenvekt for rasen er 17-23 kg og han lå på 16,5 når vi veide for et par dager siden. Han er ikke overvektig heller syns jeg, han føles "riktig" i formen. Rasen varierer vel og merke litt i størrelse, jeg vet om voksne hunder av samme rase som som ligger på 14-15 kg. Vi har fra før av trukket fra ca. 20% fra anbefalt mengde av begge fôrtyper for å ta høyde for godtbiter og diverse utenom. Men han lider nok ingen nød av at vi reduserer ytterligere. I dag har jeg prøvd å ikke gi tørrfôr til frokost, kun en toppl med VOM som han har s
 12. Vi har en 9 måneder gammel unghund som nesten over natten har mistet interesse for maten sin. Han får halvt om halvt tørrfôr (Acana puppy) og VOM puppy. Tørrfôret er nesten uaktuelt, her må jeg blande i våtfôr og frysetørket VOM for at det i det hele tatt skal virke litt interessant, men selv da lar han ofte tørrfôret ligg igjen. Til morges i dag ligger tørrfôret igjen, mens i går kveld ble alt spist opp. Han får også VOM i kong, toppl eller slikkematte to ganger daglig. Èn når vi går for dagen som blir spist opp før vi kommer hjem, og èn på kveldstid som som regel også blir spist opp etter hv
 13. Vi ska ta tak i den foreløpige litt neglisjerte innkallingstreningen med unghunden, og trenger råd til «verdens beste godbit» som han kun skal få når han kommer på innkalling. Han er ganske godt vandt allerede og får grillpølse ved passering og leverpostei og skinkeost på slikkematte. Så disse utgår, selv om grillpølse er meget populært og kanskje kan funke. Har dere tips til supergode belønnninger, helst noen som er lett tilgjengelig på matbutikk? Og som er lett å ha med seg?
 14. Hei, Finnes det en mer miljøvennlig måte å oppbevare oppkuttet vom i fryseren, enn plastposer? Jeg kutter opp, deler inn i poser, tar ut en pose og tiner den nok til å stappe i kong og fryser igjen. Men det blir voldsomt mye plast. Man kan bruke små postbokser kanskje? Som tåler oppvaskmaskin? Jeg har vurdert poser som kan brukes igjen og igjen fra Tise, men disse blir vel dyre. Tips?
 15. Hei, Førstegangs hundeier som sikkert overtenker litt her. Jeg har en retriever på 4 måneder. Vi har ikke jobbet spesifikt med apport enda. Kjempefin hund på alle måter, og stor "bærevilje". Dette inkluderer også diverse søppel og greier som en valp ikke skal ha i munnen sin. Jeg har ikke noe problem med at han henter sko eller andre ting, da ber jeg han om å slippe og "bytter" gjerne med en godbit. Men ofte ender han opp med ting i munnen som enten er farlig (plast) eller som jeg ikke rekker å se hva er før han tygger på det. F. eks når vi er ute på tissetur om kvelden og han fin
×
×
 • Create New...