Jump to content
Hundesonen.no

Nye koronavalper og koronaomplassering


Recommended Posts

Det har vært skrevet en del om bekymringen for at mange av "koronavalpene" ville havne på "omplasseringsmarkedet" som unghunder. Jeg har ikke satt meg inn i om disse bekymringene har slått til. Men i dag var jeg inne på nkk sine valpesider og der var det et helt annet antall valper tilgjengelig enn da vi lette etter valp for 1,5 år siden. Noen eksempler er nesten 50 storpuddelvalper og over 100 schæferere og border collier. Flere andre raser hadde også mellom 50 og hundre tilgjengelige valper.

Er det fortsatt så stor etterspørsel etter valper? Eller har for mange oppdrettere "kjørt opp produksjonen" for mye? Hvordan går det med alle disse valpene?

Edited by Grønn
Link to post
Share on other sites

Om jeg ikke husker helt feil fra da jeg hjalp til med å registrere ett kull, må man krysse av for at valpen er solgt, default er tilgjengelig. Vet ikke om det er endret, men om det ikke er, er det nok en del som rett og slett ikke gidder å krysse av, så det ser ut som det er flere tilgjengelige enn det egentlig er.

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Nå har jo samfunnet vært mer åpent og helt åpent en stund, og mange er ute av hjemmekontoret. Har bølgen av omplasseringshunder begynt? 

Og får oppdrettere solgt valpene sine?

Link to post
Share on other sites

Prisene på valpene ser ikke til å ha gått ned. Nå mener jeg ikke at valper skal gå på billigsalg, men kanskje ned til et mer normal pris enn det har vært i korona-tiden. 
 

Så med høy pris så er det kanskje fremdeles et marked der ute?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Men chihuahua trenger vel gjerne litt stimuli for å ikke ende opp som ufordragelige gneldrebikkjer? Jeg kjenner et par supertrivelige chier, men fellesnevneren er at de brukes i hundesport og får mye tur.
  • Du kan virkelig aldri få nok kong/slikkematter etc når de er små. Utrolig greit å ha klart i frysen med vom etc.   Tyggebein! Kaninører, oksemuskler etc. Ang leker, så anbefaler jeg virkelig noe med "stille" pip. OM du får en som liker pip kan det bli ganske så slitsomt etterhvert.  Og som nevnt over, navneskilt! Om du er lydsensitiv så får du kjøpt med sånn gummikant på så det ikke klirrer så fælt!  
  • Søker andres erfaringer med hundeførerjakken fra Canelana.  Har hørt den er ganske varm? Hvilken årstid passer den best til?   Input på for og imot den jakken generelt mottas med takk
  • Jeg tenkte nok det egentlig😊
  • Det er vanskelig å anbefale noe bastant, da det er så individuelt hva man vil trives med. Hadde i utgangspunktet tittet på gruppe 9 hundene og lest litt om dem. Gjerne tatt noen rasevelgere, f.eks NKK sin. Ville også fulgt med på finn.no det dukker jo stadig opp hunder ser som kanskje kan være aktuelle! Eller ta kontakt med oppdrettere som kanskje har voksne hunder som er ferdig i avlen eller lignende som de ønsker skal få bo alene.  Eneste lille hunden jeg har erfaring med noenlunde selv er Chihuahua og da bare via venninne som hadde en kort periode. Ufattelig trivelig hund det er mye selskap i. Masse glede i liten kropp, og så sant de har god mentalitet, er avlet godt og oppdratt som hund så vil jeg tro det kan være et godt alternativ for deg. Jeg falt hvert fall pladask for rasen via den jeg kjente. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...