Jump to content
Hundesonen.no

Akkurat nå - Januar


Recommended Posts

Godt nytt år alle sammen :banana:

Sjekket akkurat hvor mange valper nærmeste (store) valpefabrikk produserte i løpet av 2019, 2020 og 2021. Svaret er over 100 valper greide han å lage på disse tre årene til sammen.

Det blir det sannelig mye penger av hvis man tar ca kr 20 000,- pr stk :icon_suspicious:

Edited by Rufs
 • Sad 3
Link to post
Share on other sites

Akkurat nå er jeg litt frustrert. Yngste hunden har et skrubbsår på en tå. Det hadde blitt bedre, og jeg tenkte det var godt nok beskyttet med potesokk. Spesielt siden vi gikk i løs snø og på is over et vann. Da er det tilbake til rolige turer igjen, og prøve på nytt. Om det likevel ikke blir bedre, så får det bli en tur til dyrlegen.

Link to post
Share on other sites

Godt nytt år alle sammen. Her har det vært en tøff start på året, som startet med sykehusinnleggelse. Heldigvis har jeg fine folk som kan passe hunden.

Jeg vet at Møllers tran for mennesker ikke er bra for hunder, men 2 spiseskjeer pr dag i to uker- er vel ikke farlig?? Hunden er ca 25 kg

 

Nå håper jeg 2022 blir bedre.

Link to post
Share on other sites
12 minutter siden, Debbie skrev:

Jeg vet at Møllers tran for mennesker ikke er bra for hunder, men 2 spiseskjeer pr dag i to uker- er vel ikke farlig?? Hunden er ca 25 kg

Har bare fått med meg at tran til mennesker gir for mye vitamin A for en hund, men har aldri lest el hørt hvor mye tran som er for mye for en hund. Mulig å gi planteolje i stedet? 

Link to post
Share on other sites

Jeg har hatt en hund som har blitt mer og mer frustrert siden det bare har vært båndturer på grunn av et sår på foten. Det ser mye bedre ut. Så vi har begynt å gå turer som er lengre. I dag fikk han løpe litt fri i Melløsparken i Moss. Og det er utrolig hvilken forskjell bare noen få minutter løping har gjort i dag. Håper at det fortsetter rette veien slik at vi kan gå tilbake til vanlig aktivitet.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Da jeg skulle gå tur med junior i dag, oppdaget at det lå en sånn «teller» i lomma. Sånn som man kan trykke på, og så kan man se antall trykk. Så da fant jeg ut at jeg skulle telle antall bjeff på gneldrebikkja mi.

Og svaret ble; 32 bjeff på ca en times tur 😱 (syns du det var mye?)

Pga været så ble det ikke lange turen, men gutten liker tur uansett vær, så i begynnelsen av turen hoppet han lykkelig rundt mens han bjeffet. Alltid to bjeff (voff-voff). Så da ble det en del gledesbjeffing der.

Så kom et menneske han måtte gjøre meg oppmerksom på; ett bjeff til (jeg ville nok oppdaget vedkommende uten bjeffingen 😉)

Så møtte vi en hund; 7-8 bjeff bare der. Ikke bra 😞

Så løp han løs i skogen en stund, helt lydløst. Koste seg masse.

Da jeg tok på han båndet igjen oppdaget han noen fugler som satt under noen busker; de fikk alle ett dobbel-bjeff hver (og da blir det ført masse trykking). En hund som stod i en hage og bjeffet på oss fikk ett bjeff som svar. Da vi kom til ett vann fikk junior det for seg at til tross for vinterstormen så kunne han tenke seg å bade, så da bjeffet han mange ganger på meg, for at jeg skulle kaste en pinne i vannet. Tullebikkje!! 😏

Og da var turen over: 32 bjeff. De fleste var tross alt gledesbjeff.

Så nå vet du hvordan vi med gneldrebikkjer har det på tur 😅

 

Link to post
Share on other sites

Min første hund bjeffet så og si aldri ute. Men inne i huset bjeffet hun så og si alltid når noen ringte på, eller noen gikk i døra.

Spetakkel-hunden (som bjeffet 32 ganger på tur) bjeffer kun ute. Aldri inne. Uansett om noen kommer eller går.

Link to post
Share on other sites

Fikk nettop inn Tuija sine HD resultat, og blei lei meg, når de er C hofter. Hadde sett for meg noe litt bedre... håper bare hun ikke blir plaget. 

Edited by Pajko
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Pajko said:

Fikk nettop inn Tuija sine HD resultat, og blei lei meg, når de er C hofter. Hadde sett for meg noe litt bedre... håper bare hun ikke blir plaget. 

C-hofter lever hunder stort sett helt fint med :) 

Link to post
Share on other sites
1 minutt siden, tillien skrev:

C-hofter lever hunder stort sett helt fint med :) 

Ja, jeg vet det, men hadde bare håpet på B... Hun er aktiv, slank, virker ikke til å ha noen problemer, så det blir der sikkert ikke... 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi har en snill og grei 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser. MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk. Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Er dette noe som roer seg med alderen? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur.  Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt 😆 
  • Det blir anbefalt å ikke fòre V&H og tørrfôr i samme måltid fordi det taes opp forskjellig i systemet. Rått er mye tyngre å fordøye. Jeg pleier å gi tørrfôr på morgenen, dagen, og rått på kvelden når vi er ferdig med all aktivitet 😊   Hvor mye valpen trenger varierer veldig fra individ til individ, og kommer an på gener, hvor mye valpen vokser og aktivitetsnivå. Så her må du følge med på holdet på valpen. Du skal lett kjenne ribbein og se tydelig midje, med ikke se noe særlig ribbein eller hofteben osv. Da er den for tynn. 
  • Foringsveiledningen for V&H er vel noe  sånt som 4% av kroppsvekt for valper, så hvis jeg ikke regner helt feil er det 280 gram for din hund. Delt på to, siden du vil fore halvt om halvt = 140 gram. Så halverer du jo bare tørrforet også.
  • Hei =)  Har en labrador hann på 10 uker nå . Han skal da ha 6 dl med tørrfor fordelt utover dagen. Har lyst å fore halvt  om halvt med tørrfor og vom hvordan skal jeg da finne ut hvor mye vom han skal ha i forhold til tørrfor ? Han veier nå 7 kg  noen som kan hjelpe meg å finne ut regnestykket å hvordan man regner det ut?  Har prøvd meg litt frem der jeg har brukt et desilitermål og stappet vom nedi til det måler 3 dl. og målt opp 3 dl tørrfor. vet jo ikke om dette ble riktig   
  • Hvordan gjøres dette? Erfaringer? Hva må jeg passe på?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...