Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan betale ved valpekjøp?


Hille
 Share

Recommended Posts

Heisann! Jeg skal endelig hente min lille valp i dag. Gleden er stor! Har hatt godt kontakt med oppdretter hele veien men er første møtet idag. Siden oppdretter bor et stykke unna så har jeg kun tilgang på bil idag. Så vi har da avtalt at jeg skal få ta henne med meg med det samme.

En ting jeg da lurer på er hvordan gjør man det med betaling? Er det vanlig å få faktura eller overføre når man er der? Oppdretter får jo ikke pengene inn på konto med en gang, så hva om han da krever at jeg kommer tilbake når pengene er der? Slik var det med depositum, jeg ga en sum slik at jeg var sikret hun jeg ønsket, og han måtte se at pengene var på konto før han `fjernet` henne fra kjøpslisten. 

Jeg ønsker ikke å betale fullpris før jeg har hilst på både mor, de andre i kullet og oppdretter. 

Hilsen spent og nervøs førstegangseier ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, simira skrev:

Det enkleste er nok å ta kontakt med oppdretter og spørre hvordan dere gjør betaling. Jeg vet ikke hvordan det er med så store beløp med Vipps, men det er jo en mulighet. Eller at de ser at du gjør overføringen i mobilbank når dere er der.

Han tok ikke vipps? kan jo alltids spørre, men føler jeg har spurt om så mye til nå hehe. Vil liksom ikke virke til bry

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutes ago, o1337 said:

Sjekk med banken din om du kan overføre med straksbetaling. Da får oppdretter pengene på konto med en gang. Jeg tror ikke jeg hadde betalt for en hund med cash.

Hvorfor ikke? Hovedargumentet for å ikke bruke cash er jo moms/skatter, og oppdrett er hobbyvirksomhet og sjelden momspliktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

26 minutter siden, simira skrev:

Tror ikke det er vanlig, men gjør det noe? Bare sørg for å ha en skikkelig signert kontrakt (som jeg håper du har fått til gjennomsyn på forhånd).

Har spurt nå om å få de kontrakt☺️ Nei altså kan godt betale i kontant, men føler det blir litt shady men har lest at enkelte oppdrettere ønsker kontanter så 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutes ago, o1337 said:

Hvitvasking.

Ved overføring så blir det i det minste registrert en fra og til konto.

Er hvitvasking gjennom oppdrett faktisk en greie? Jeg trodde det var vanligst i momspliktige bedrifter.

NKK sin kontrakt er et godt utgangspunkt, vær oppmerksom på eventuelle ekstra/generelle punkter, det er ikke lov å selge hunden med store ulemper uten kompensasjon (avlsrett, tilbakeføringsrett med eller uten kompensasjon osv.).

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vipps medfører gebyr over 10.000 kr, derfor ønsker mange å ikke bruke dette, av både valpekjøpere og oppdrettere.

Det vanligste er at valpen er betalt ved levering, da via kontant, Vipps eller bankoverføring. Viktigste er å avtale dette med oppdretter. Betaler man kontant, så skal det også skrives kvittering på mottatt betaling. Det er slett ikke uvandt at oppdrettere foretrekker kontant, og det kan det være mange grunner til, de aller fleste er ikke momspliktige heller. Jeg har betalt kontant også til momspliktig oppdretter, hvor dette fremkommer i kontrakt og kvittering, så det trenger absolutt ikke være shady. Jeg har også vært med på å selge valper med faktura, da mange kjøper gjeterhundvalper via bedriften og må ha faktura i regnskapet.

Om du ikke er komfortabel med kontant, så hør om du kan overføre via bank på stedet, bare ta med bank-ID og fremvis bekreftelse på betaling.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist gang jeg betalte kontant så kostet boxeren 8000 kroner, så jeg skjønner at det kan føles ekkelt med dagens priser! Spesielt for de som må reise med offentlig transport.

Jeg lurer på hva sjangsen er for å bli stoppet på flyplassen er dersom man har med seg 25.000+ i kontanter? Jeg hadde nok vært så shaky at de hadde stoppet meg fordi jeg så ut som jeg hadde dårlig samvittighet. ? 



 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Pingeling skrev:

Sist gang jeg betalte kontant så kostet boxeren 8000 kroner, så jeg skjønner at det kan føles ekkelt med dagens priser! Spesielt for de som må reise med offentlig transport.

Jeg lurer på hva sjangsen er for å bli stoppet på flyplassen er dersom man har med seg 25.000+ i kontanter? Jeg hadde nok vært så shaky at de hadde stoppet meg fordi jeg så ut som jeg hadde dårlig samvittighet. ? 



 

Hehe ja samme!? heldigvis kjører jeg bil! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg solgte valper sist ville noen betale via Vipps og andre via nettbank. Helt greit for meg så lenge de kunne vise kvitteringen fra nettbanken som heter Utførte betalinger dersom de ikke brukte Straksbetaling. 

Da jeg kjøpte valp selv i fjor betalte jeg via nettbank dagen før jeg hentet valpen. 

Endret av mowgli
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist jeg kjøpte hund så overførte jeg pengene noen dager før jeg hentet hunden så pengene var på oppdretters konto innen jeg var der. Nå skal det sies at jeg kjenner oppdretter godt og stoler på vedkommende.

Første hunden jeg kjøpte betalte jeg med kontant, tenkte ikke stort over det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Egen plass i sofaen var en lur løsning ja, takk for tips! 
    • Stikkordet her er å være konsekvent, og ha tydelige signaler. Våre hunder fikk lov å være i sofaen hjemme, men ikke hos mine foreldre. Jeg mistenker dog at de hadde sneket seg opp i sofaen om de hadde fått være alene i stuen hos mine foreldre, men de prøvde seg sjelden ellers. Helt til minstemann lærte at han fikk lov når teppet hans lå der. Og det er forsåvidt en mulig løsning. La hunden få lov til å være i sofaen, men kun på sitt eget teppe. Da kan man ta teppet bort når man skal ha gjester, f.eks. Teppet blir da et tydelig fysisk signal på når det er lov og ikke. Satte hunden min poten utenfor teppet så var det umiddelbart ned fra sofaen. Men jeg vil nok være supernøye på at hunden ikke har tilgang til sofaen alene før den er ganske trygg alene og drillet på at sofaen er forbudt område uten tillatelse.
    • Hei! Får snart valp i hus og ønsker å være konsekvent og tydelig med treningen fra starten av. Har et dilemma når det gjelder det å la hunden være i sofa og seng(min seng altså). Jeg ønsker ikke at hunden skal hoppe opp i sofaen uten lov eller uten invitasjon. Jeg passet en hund en gang som tok det som en selvfølge at den skulle oppi alt av senger og sofaer, og det ble et problem når det var gjørmete og våte poter, løpetid, besøk som ikke likte hunder osv. Passet også en hund som ikke fikk lov, men jeg lot den komme opp i sofaen EN gang, og da forventet den at det var lov hele tiden... Jeg har egentlig lyst til å kunne kose med hunden i sofaen når hunden er ren og tørr. Er det overkommelig å trene hunden til å kun komme opp i møbler på invitasjon, eller bør man være konsekvent på at dette ikke er lov? Og om man satser på å trene på at den skal inviteres opp, hvordan går det da når den er alene hjemme? Hører stadig vekk at folk angrer på at de ikke var mer konsekvente med hundene tidligere. Noen som har erfaringer med dette som vil dele de med meg? På forhånd takk!   
    • Vi er en familie som ser etter en labrador retriever som både skal være en trygg familiehund og god turkamerat. Vi er relativt aktive, glade å gå på tur, har hytte på fjellet, tilgang på hytte ved sjøen, og bor på østlandet i et hus med en romslig hage og nærhet til marka. Barna i familien er 8+ år. Vi er nybegynnere å regne når det gjelder å eie hund, men har hunder i nær familie og far i familien er vokst opp veldig nærme besteforeldre som under oppveksten hadde tre labradorer på rad. Det er viktig for oss at hunden kan passe i en familiesetting, men samtidig være aktiv og glad i å komme seg ut: Trene apport og søk, være med på telttur, lange langrennsturer, joggetur, fisketurer osv. Far er jeger og kan tenke seg å ha hunden med som apporterende kompis i skogen/fjellet. Og som kan trene apport i skogstjern når fisken ikke vaker. Robust gemytt og godt lynne et must, så den må også klare å slappe av når den er hjemme og ha en fungerende "av-knapp". Så vi ønsker ingen kraftig hund med kortere ben som man kan få inntrykk av at en del av utstillingslinjene kan bli. Vi er i dialog med noen oppdrettere av jaktlabrador, men skulle også gjerne kommet i kontakt med noen oppdrettere som er seriøse og som avler frem "lettere" labradorer som ikke nødvendigvis utelukkende er fra jaktlinjer. Noen anbefalinger?
    • Ånei kjære deg, så uutholdelig trist!! Ord blir så fattige, men jeg kjenner det i hele kroppen hvor tomt og stille alt blir i en slik situasjon. Kondolerer!! RIP Ariel❤️❤️❤️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...