Jump to content
Hundesonen.no

Liming av ører og sosialisering?


Recommended Posts

Klart de kan leke! :D Begrenset ikke Limit noe som helst når ørene var limt. Gikk limet opp så limte jeg de bare på nytt, ikke værre enn det. Eneste som jeg så direkte gjorde at limet gikk opp var ab og til når hun klødde seg. IMG_20210424_232943_624.thumb.jpg.6c19f4e849bb880e3911b99ec9559d31.jpg

Edited by Rocket
Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Grønn said:

Hvorfor limer man ører?

Ører limes for å få en viss form. Måten de teipes eller limes på kommer an på rasen. Collien som jeg har skal bare ha en liten flipp på tuppen av ørene derav måten hun er limt på i bildet. 

Det har blitt diskutert mange ganger om hvorfor det blir gjort etc på forumet så jeg er sikker på du kan finne de trådene ved å søke litt om du er mer interessert i tematikken. 😊

Link to post
Share on other sites

Valper har fra starten av helt myk brusk i øret. Gjennom tannfellingen stivner brusken mer, og de rasene som har "naturlig" stående ører, vipp eller lignende får det da. Noen mener de må lime eller teipe for å forme ørene, noen mener det er lurt/hjelper. Noen mener at det ikke spiller noen rolle.

Min tanke er litt "hvis det må påvirkes utenfra for å få "ønsket form", er det da naturlig"? Men gårdshunder har jo lov med alle typer ører (selv om de helst skal være like på begge sider, noe som ikke er en selvfølge), så jeg har ingen egenerfaring med raser som trenger hjelp med forming av ørene.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
9 timer siden, Rocket skrev:

Ører limes for å få en viss form. Måten de teipes eller limes på kommer an på rasen. Collien som jeg har skal bare ha en liten flipp på tuppen av ørene derav måten hun er limt på i bildet. 

Det har blitt diskutert mange ganger om hvorfor det blir gjort etc på forumet så jeg er sikker på du kan finne de trådene ved å søke litt om du er mer interessert i tematikken. 😊

Utstillingsfolk finner på mye rart...

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Marlo said:

Utstillingsfolk finner på mye rart...

Mange ting i avlen som er viktigere å fokusere på enn ørenes flipp, spesielt når både genpoolen og rasen generelt er så liten. Så om litt teip eller lim en kort periode kan fikse det og hunden ikke plages av det så ser jeg virkelig ikke problemet. 🤷‍♀️ 

Link to post
Share on other sites

Min hund har feil ørestilling (det ene øret) 

Og det har han fått til tross for at alle hans nærmeste forfedre har korrekte ører. Så hvorfor har min feil øre da? Trolig fordi forfedre har fått tapet øret for å skjule feilen. Slik at de likevel kunne brukes i avl. Slik at feilen går videre til sine avkom.

Ingen problem for meg. Men han får jo ingen bedømming på utstilling, og kan derfor ikke få championat i andre hundesporter.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...