Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei! Jeg vurderer å kjøpe meg en praktisk varebil. Men lurer litt på hvordan det er å ha med seg hund i den? Tenker da først og fremst på varmen. Ser de fleste varebiler har vindu som ikke kan åpnes. Da blir det fort varmt i lasterommet. Noen her som har erfaringer og tips til en grei og fin turbil? :)

Link to post
Share on other sites

Se etter en Berlingo Multispace, eller VW Touran. Det er egentlig familiebiler i varebilformat, som har vinduer som kan åpnes, dører bak, og ikke minst isolasjon som både hjelper på temperatur og støynivå. Begge variantene forekommer ganske ofte på diverse treningssamlinger...

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg har kjørt varebil i mange år, med hundene i varerommet. Mitt første tips er hvit bil! Det har mye å si for hvor varmt det blir i varerommet, er positiv overrasket over hvor grei temperaturen holder seg der. I tillegg har jeg åpnet opp pleksiglassruten i skilleveggen, da vil du automatisk få bedre utskiftning av luften og litt AC-effekt i varerommet.  I forrige bil skiftet jeg den med gitter, i denne har jeg borret hul. I sommer har jeg tillegg trikset til AC i varerommet, ved hjelp av et flextrekkerør (til ledninger), en trakt og masse tape - trakten tapet fast på en av viftene foran, røret tapet fast i denne og deretter trukket gjennom et av hullene i plexiruten. Ikke særlig pent, men har fungert veldig godt ?

Vi har hunder som fort blir varme og ikke minst skaper mye varme i seg selv (bla st. bernhard og bullmastiff) og de har hatt det helt fint (omtrent null pesing) på lange turer i veldig varmt vær i sommer  (typ 33-35 grader) :) 

Jeg har tidligere kjørt en Partner, nå har jeg en Proace, begge fungerer bra. Ikke topp kjørekomfort selvfølgelig. Proacen har sinnsykt god plass, jeg har plass til 2 x st. bernhard, 1 bullmastiff og 2 clumbere samt mye bagasje. 

Link to post
Share on other sites

Jeg har Citroen Berlingo. Om du leter litt, finner du den med åpent gitter istedenfor plexiglass imellom lasterom og førerhus. Veldig god plass, perfekt hundebil synes jeg :)

 

Link to post
Share on other sites

Enig med Alvira, velg hvit bil! Solfilming på vinduene i varerommet hjelper veldig. Let til du finner en med vindu(er) som kan åpnes. De finnes men det er ikke mange av dem. Er ikke sikker på om alle typer har mulighet for oppvarming baki? Det er kanskje en fordel om man ikke har hunder som bor ute. 

 

 

Edited by Meg
Link to post
Share on other sites
2 timer siden, MollyC skrev:

Jeg har hvit Caddy Maxi med gitter og er veldig fornøyd. Syns den er god å kjøre også.

Var det gitter i bilen når du kjøpte den eller har du fått satt det inn i etterkant? Noen hevder at man må skifte hele veggen og ha godkjenning fra biltilsynet.

Link to post
Share on other sites

Jeg har en vanlig Caddy og fikk satt inn gitter istedenfor plexiglasset i min. Det er gjort proffesjonelt (hos Lafinto i Fredrikstad) og det gjorde enorm forskjell baki' der til hundene, ja. Man må være superforsiktig med at skilleveggen ikke flyttes på noen måte, men å bytte ut en rute i veggen til et gitter endrer ikke typegodkjenningen til bilen såvidt jeg har hørt. Om noe så ble det faktisk bedre sikt utover og til siden med gitter fremfor det fæle plexivinduet.

Jeg liker Caddyen og har kjørt langturer med den mange ganger - liker wv og en viss følelse av at det er en sliter som tåler å brukes.. ?

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
4 timer siden, Jonny75 skrev:

Var det gitter i bilen når du kjøpte den eller har du fått satt det inn i etterkant? Noen hevder at man må skifte hele veggen og ha godkjenning fra biltilsynet.

Jeg fikk skiftet veggen når jeg kjøpte bilen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...