Jump to content
Hundesonen.no

Å like bilder/annet av omstridte raser


Tyttebæra
 Share

Recommended Posts

Siden det tydeligvis har vært behov for å diskutere temaet den siste tiden, tenkte jeg det kunne være greit å samle debatten i en egen tråd. Synes det er en interessant diskusjon og er spent på høre flere meninger. :)

Vær så snill, hold debatten generell. Håper vi kan klare å legge bort fokus på rase og innlegg som var utgangspunkt til diskusjonen i andre tråder, for heller å se bredere på temaet. Det er mange flere raser som er omstridte grunnet sitt eksteriør eller helse og mange arenaer utenom hundesonen med ”like”-funksjon.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 79
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vi har jo flere eksempler på at nykommere har laget rasevalgtråder, der en eller flere av disse "utskjelte" rasene har vært ett av valgene. Disse har da fått informasjon om at rasene sliter med helsep

Spist er spist og kjøpt er kjøpt - enten det er en rase med helseissues eller (en fancy designerblanding) fra en valpefabrikk. Jeg tar gjerne diskusjonen med de som ikke har kjøpt hund, i håp om at de

Hvis noen prinsipielt unngår å like bilder av min hund utelukkende fordi hun er den rasen hun er, da klarer jeg meg helt fint uten den liken. Virkelig. Synspunkter fra mennesker som ikke evner å skill

Posted Images

Jeg hadde en EB som "familiemedlem" og jeg syns det var verdens herligste hund :wub: Som individ var det noe av det mest fantastisk jeg har møtt. Jo jeg vet fortsatt at den muligens var født med issues, at den måtte vaskes rynkene på o.l. 

Men jeg vil fortsatt ha retten til å poste bilde av det som var verdens mest fantastisk individ uten at noen skal komme fortelle meg at jeg er dyreplager for at jeg var hodestups forelsket i den hunden. Jeg har verken oppfordret andre til å kjøpe, frarådet t.o.m, men fortsatt verdens beste hund. 

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke en generell tråd der vi kan holde raser utenom. Det er jo der stridens kjerne står - at det ikke skal være mulig å like et bilde av en valp eller et innlegg om en hund av en "omstridt" rase, uten å få en leksjon om at man støtter dyremishandling. 

Det ser ut til at det er veldig vanskelig å skille på diskusjoner om rase, og "diskusjon" om enkeltindivider. Jeg f.eks ville ikke kjøpt noen av de omstridte rasene fordi de er usunne. Jeg kan allikevel både synes at disse hundene er morsomme hunder, og at de er søte. Jeg forebeholder meg faktisk retten til å mene det uten å få en moralpreken om det. Å gå inn og kommentere enkeltinnlegg eller enkelttråder som omhandler enkelthunder med enkelteiere i negative ordlag hver gang en av disse enkelthundene blir nevnt eller vist frem, er ikke å være generell, det er mobbing og hets. 

Link to comment
Share on other sites

Noen spørsmål:

Hvordan skal man hindre deformerte hunderaser som er avlet skakk i hjel utelukkende pga utseendet, å være populære valg blandt folk, hvis man selv skal være fritatt fra et kritisk blikk på utseendet?

Hvordan skal man hindre deformerte hunderaser å være ønsket, hvis man selv skal være fritatt fra å belønne eier med ros for hundens utseende?

Hvorfor tror dere folk kjøper disse hunderasene (deformerte)? Atferden deres er IKKE unik, det finnes plenty andre raser med samme atferd, med normale ansikt, normal hud, normale øyne, ører, neser, halser, normale bein, normale kropper.

Hvordan skal man som hundemiljø endre behovet til enkelte om å ha en hund med et spesielt utseende, et behov som går utover hundenes ve og vel, om man skal "ha rett til" / "være fri til" å rose hundens utseende?

Personlig mener jeg at ansvaret for å redde utrolig hyggelige, fine i atferden-hunderaser som er helt hinsides fornuft og logikk avlet - og vitenskapelig bevist kronisk syke pga utseendet deres... det ansvaret ligger hos alle. Ansvaret ligger ikke alene på oppdrettere, valpekjøpere eller dommere - det er et samlet ansvar som også alle oppegående mennesker som VET at hundene er deformerte, må ta seg på tak for.

For hvorfor kjøper folk disse hunderasene? Hvis man vil ha en hyggelig, omgjengelig hund med livlig personlighet, vil man ha en hund med rolig aktivitetsnivå og lite krav til eier - så finnes det førti forskjellige normaltbyggede hunderaser å velge i. Allikevel velger folk hunderaser med deformerte kropper. Hvorfor? Utseendet. Fordi de liker det deformerte. Jeg ser ingen annen grunn. Og derfor er det etter min mening galt å kalle disse hundene som er deformerte for søte, for det er vårt ansvar å ikke fyre oppunder dette utseendejaget. Akkurat som man har et ansvar om å ikke kalle folk tjukk om de er tjukke, ikke si til spiseforstyrrede mennesker at de er tynne, et cetera. Noen ganger skal man holde slike ting inni seg. Noen mener jeg burde holde kritikken inni meg, jeg mener at "flufferne" (de som sitter og heier fram disse deformerte hunderasene) er de som burde holde rosen inni seg. For rosen fører til økt oppmerksomhet, som fører til økt interesse, som fører til økt kjøp av hunderaser som har alvorlige deformiteter utelukkende pga menneskers behov for et spesielt utseende på hunden sin.

Link to comment
Share on other sites

Spist er spist og kjøpt er kjøpt - enten det er en rase med helseissues eller (en fancy designerblanding) fra en valpefabrikk. Jeg tar gjerne diskusjonen med de som ikke har kjøpt hund, i håp om at de kanskje revurderer, men ingen gir bort eller selger hunden de allerede har om de får negative kommentarer tredd nedover ørene. I sistnevnte tilfelle så lar jeg heller være å kommentere, da det ikke fører noe godt med seg.

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Hvis noen prinsipielt unngår å like bilder av min hund utelukkende fordi hun er den rasen hun er, da klarer jeg meg helt fint uten den liken. Virkelig. Synspunkter fra mennesker som ikke evner å skille sak og person, eller dette tilfellet rase og individ, bryr meg midt på ryggen.

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

Hvis noen prinsipielt unngår å like bilder av min hund utelukkende fordi hun er den rasen hun er, da klarer jeg meg helt fint uten den liken. Virkelig. Synspunkter fra mennesker som ikke evner å skille sak og person, eller dette tilfellet rase og individ, bryr meg midt på ryggen.

Så er det jo også forskjell på å bare å droppe "liker", og å øse ut av seg eder og galle fordi du har valgt den rasen?

Regner med at du gjerne tar en saklig diskusjon på din rase, til rett tid og sted? (jeg gjør også gjerne det på kortbeinte raser) Men å bare slenge ut at "den hunden er av rase x, ergo lider den", det er hverken saklig, konstruktivt, eller medfører riktighet.

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Jeg ser tankegangen din @Kangerlussuaq for all del, men nybakte valpeeiere er ikke riktig publikum. Uansett hva man måtte mene om rasen. 

Er man ikke interessert i å diskutere eller ta i mot kritikk, så kommer det særdeles sjelden noe positivt utav å få det tredd nedover ørene uansett. 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Guest Mira2.0

Denne diskusjonen er jeg veldig lei av. Og det er fordi den kan ikke gjøres på et saklig nivå uten at det blir en moralpreken for de som enten har en utskjelt rase, tenker på en slik, eller faktisk kan synes at et individ er fin/søt. Jeg har sjelden sett maken til mangel på folkeskikk kamuflert som vitenskap og kampsak. Jeg gidder ikke å dømme folk nord og ned grunnet rasevalg. Spør de får de saklige svar, med alle de negative sidene rasen eventuelt måtte ha. På generell basis skulle jeg ønske vi kunne la engelsk bulldog f.eks dø ut. Jeg vil allikevel ikke komme med ufine spark mot en som tilfeldigvis har en. Det er så mange raser som lider av dårlig mentalitet, men de som måtte velge en slik rase får ikke samme stygge reaksjon. Dårlig mentalitet er faktisk til like stort hinder for et godt hundeliv som veldig mye annet. 

Link to comment
Share on other sites

Vi har jo flere eksempler på at nykommere har laget rasevalgtråder, der en eller flere av disse "utskjelte" rasene har vært ett av valgene. Disse har da fått informasjon om at rasene sliter med helseproblemer og kanskje ikke er det smarteste valget om de ønsker seg en frisk og sprek rase. Tråden har da også gjerne endt med at valpekjøperne har skjønt problemet og gått for en annen rase. Supert. 

Om man ikke ønsker å støtte noen som allerede HAR kjøpt en valp av "slik" rase, så kan man jo bare la være å "like" eller kommentere. Det er jo faktisk ikke verre enn det. 

 • Like 26
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Wilhelmina said:

Hvis noen prinsipielt unngår å like bilder av min hund utelukkende fordi hun er den rasen hun er, da klarer jeg meg helt fint uten den liken. Virkelig. Synspunkter fra mennesker som ikke evner å skille sak og person, eller dette tilfellet rase og individ, bryr meg midt på ryggen.

Det er ikke bare snakk om å unngå å like bilder av hunder. Om noen dro frem cavalierens helsestatistikk hver eneste gang du la ut et bilde av eller snakket om hunden din, ville du slutte å legge ut bilder av den og omtale den, men du ville ikke gått hen og avlivet henne eller sluttet å være glad i henne, sant? Du ville blitt såret og lei deg over at noen omtalte hunden din som at det var best at den var død, basert på rasen alene, uten hensyn til hvordan hun er som individ. Videre, om alt du sa om hvordan din hund har det ble avfeid med at du var raseblind og uten empati for ditt dyrs lidelser, du ville tatt det ille opp og følt deg urettferdig behandlet. 

Og, i tillegg, hvis alle som trykte liker på dine innlegg om din hund også fikk samme skyllebøtte om støtte av dyremishandling.. Det er trakassering, og det er ikke like enkelt å overse eller "bry seg midt i ryggen" av som å bli ignorert. 

Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, 2ne skrev:

Det er ikke bare snakk om å unngå å like bilder av hunder. Om noen dro frem cavalierens helsestatistikk hver eneste gang du la ut et bilde av eller snakket om hunden din, ville du slutte å legge ut bilder av den og omtale den, men du ville ikke gått hen og avlivet henne eller sluttet å være glad i henne, sant? Du ville blitt såret og lei deg over at noen omtalte hunden din som at det var best at den var død, basert på rasen alene, uten hensyn til hvordan hun er som individ. Videre, om alt du sa om hvordan din hund har det ble avfeid med at du var raseblind og uten empati for ditt dyrs lidelser, du ville tatt det ille opp og følt deg urettferdig behandlet. 

Og, i tillegg, hvis alle som trykte liker på dine innlegg om din hund også fikk samme skyllebøtte om støtte av dyremishandling.. Det er trakassering, og det er ikke like enkelt å overse eller "bry seg midt i ryggen" av som å bli ignorert. 

Ja, nei jeg hadde blitt forbanna og tenkt at vedkommende var komplett idiot, men det er nå så :P

Ellers har du selvsagt helt rett i det du skriver, men nå var det trådens tema jeg svarte på; "Å like bilder/annet av omstridte raser".

Link to comment
Share on other sites

Just now, Wilhelmina said:

Ja, nei jeg hadde blitt forbanna og tenkt at vedkommende var komplett idiot, men det er nå så :P

Uansett, det gir ikke en spesielt hyggelig stemning :) 

Just now, Wilhelmina said:

Ellers har du selvsagt helt rett i det du skriver, men nå var det trådens tema jeg svarte på; "Å like bilder/annet av omstridte raser".

Det står også: 

3 hours ago, CrazyTerrierLady said:

Siden det tydeligvis har vært behov for å diskutere temaet den siste tiden, tenkte jeg det kunne være greit å samle debatten i en egen tråd.

Og det er jo ikke snakk om å ikke trykke liker-knapp eller ikke. Det er ingen som legger merke til at en eller flere brukere ikke trykker på liker-knappen, men man legger merke til kommenteringa om enkelte raser/hunder hver gang det kommer opp :) 

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at man har mulighet til å påvirke helt til noen står der med valpen i hendene. Gjør de det, så har man ikke lenger noen mulighet til å påvirke deres valg av rase. Da er det for sent, mener jeg, å begynne å lesse på med informasjon om deformerte neser osv osv...

Jeg skal si at jeg synes det er oppriktig synd at raser som fralle, mops og engelsk bulldog feks har så store helseproblemer - de individene jeg har truffet av rasen har mentalt og personlighetsmessig vært helt herlige. Stabile, stødige, glade, med på alt og virkelig utrolig trivelige - noe som gjør at jeg skjønner at de egner seg som familiehunder. 

Men i valget av rase så er de helseproblemene så store at jeg håper at folk ser forbi personligheten og ser på hva de velger å støtte når de kjøper hund. Har de først kjøpt hunden, ja da har de allerede tatt et valg, og da spiller det jo ingen rolle hva man sier. De sitter der med en valp de er veldig glad i.

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, Turb skrev:

Jeg tenker at man har mulighet til å påvirke helt til noen står der med valpen i hendene. Gjør de det, så har man ikke lenger noen mulighet til å påvirke deres valg av rase. Da er det for sent, mener jeg, å begynne å lesse på med informasjon om deformerte neser osv osv...

Men problemet er jo at det ikke sees og leses kun av de som legger ut, det leses også andre, som i fremtiden potensielt kan vurdere samme rase, og de kan man fortsatt påvirke. Det er jo en grunn til at disse rasene har eksplodert i popularitet i det siste. Det er jo pga eksponering. Folk ser dem på puter, sammen med kjendiser, og virale bilder på sosiale medier. Noe får dem jo til å ikke ta inn over seg alle helseproblemene, og jeg tenker at alle likes og "åååh, så søt <3 <3 <3" kommentarer er med å trumfe det folk evt. har lest eller hørt et eller annet sted, en eller annen gang. Derfor er jeg tilbøyelig til å være enig med @Kangerlussuaq, det er ikke lenger mulig å skille individ fra sak når det kommer til disse rasene, i og med at det dreier seg om hver eneste en av individene. 

Sånn apropos: Den ene faste vet'n vår heter Eva Egeberg, og er leder i Smådyrpraktiserende veterinærers forening. Hun fortalte meg at de hadde sendt oppfordringer til norske reklamebyråer om å slutte å bruke bulldoger, fraller og mopser i reklamer. Dette nettopp fordi slik positiv eksponering er negativt for rasene og deres popularitet. Jeg tenker at FB og andre sosiale medier er minst like sterke reklamearenaer, og derfor burde vi være mer bevisste på hva vi er med på å reklamere for. For selv om et bilde ikke er en oppfordring, en like ikke er en støtte, så er det likevel med på å skape interesse.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, Lene_S skrev:

Men problemet er jo at det ikke sees og leses kun av de som legger ut, det leses også andre, som i fremtiden potensielt kan vurdere samme rase, og de kan man fortsatt påvirke. Det er jo en grunn til at disse rasene har eksplodert i popularitet i det siste. Det er jo pga eksponering. Folk ser dem på puter, sammen med kjendiser, og virale bilder på sosiale medier. Noe får dem jo til å ikke ta inn over seg alle helseproblemene, og jeg tenker at alle likes og "åååh, så søt <3 <3 <3" kommentarer er med å trumfe det folk evt. har lest eller hørt et eller annet sted, en eller annen gang. Derfor er jeg tilbøyelig til å være enig med @Kangerlussuaq, det er ikke lenger mulig å skille individ fra sak når det kommer til disse rasene, i og med at det dreier seg om hver eneste en av individene. 

Sånn apropos: Den ene faste vet'n vår heter Eva Egeberg, og er leder i Smådyrpraktiserende veterinærers forening. Hun fortalte meg at de hadde sendt oppfordringer til norske reklamebyråer om å slutte å bruke bulldoger, fraller og mopser i reklamer. Dette nettopp fordi slik positiv eksponering er negativt for rasene og deres popularitet. Jeg tenker at FB og andre sosiale medier er minst like sterke reklamearenaer, og derfor burde vi være mer bevisste på hva vi er med på å reklamere for. For selv om et bilde ikke er en oppfordring, en like ikke er en støtte, så er det likevel med på å skape interesse.

Så god ide å opplyse reklamebyråer om å bruke andre raser, det synes jeg var et veldig godt tiltak.

Men jeg mener likevel at det er en stor forskjell på å ikke like bilder av noens nye valp og det å begynne å snakke om rasens helseproblemer. Det er også ulike måter å snakke om de helseproblemene på - feks kan man spørre hva slags kennel valpen er fra og hvilket fokus det er på helse der? 

Jeg er for generelle tråder om raser og deres problemer, heller enn å gå på enkeltindivider og deres hund. Jeg mener også at man ikke kan nekte noen å legge ut bilder av egen hund på forumet, eller at man hver eneste gang det bildet dukker opp kommer med en tirade om rasens helse. Jeg har høy toleranse for at noen skal prate dritt om rasen min, men jeg hadde sluttet på forumet om det ble sånn at hver gang jeg la ut et bilde av ting som jeg og Idde hadde gjort, så hadde noen kommet med en lang tirade om hjerteproblemer, LTV, epilepsi og mentale brister... 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Lene_S said:

Men problemet er jo at det ikke sees og leses kun av de som legger ut, det leses også andre, som i fremtiden potensielt kan vurdere samme rase, og de kan man fortsatt påvirke. Det er jo en grunn til at disse rasene har eksplodert i popularitet i det siste. Det er jo pga eksponering. Folk ser dem på puter, sammen med kjendiser, og virale bilder på sosiale medier. Noe får dem jo til å ikke ta inn over seg alle helseproblemene, og jeg tenker at alle likes og "åååh, så søt <3 <3 <3" kommentarer er med å trumfe det folk evt. har lest eller hørt et eller annet sted, en eller annen gang. Derfor er jeg tilbøyelig til å være enig med @Kangerlussuaq, det er ikke lenger mulig å skille individ fra sak når det kommer til disse rasene, i og med at det dreier seg om hver eneste en av individene. 

Sånn apropos: Den ene faste vet'n vår heter Eva Egeberg, og er leder i Smådyrpraktiserende veterinærers forening. Hun fortalte meg at de hadde sendt oppfordringer til norske reklamebyråer om å slutte å bruke bulldoger, fraller og mopser i reklamer. Dette nettopp fordi slik positiv eksponering er negativt for rasene og deres popularitet. Jeg tenker at FB og andre sosiale medier er minst like sterke reklamearenaer, og derfor burde vi være mer bevisste på hva vi er med på å reklamere for. For selv om et bilde ikke er en oppfordring, en like ikke er en støtte, så er det likevel med på å skape interesse.

 

55 minutes ago, Turb said:

Så god ide å opplyse reklamebyråer om å bruke andre raser, det synes jeg var et veldig godt tiltak.

Jeg liker veldig godt denne tankegangen og framgangsmåten. Jeg tror veldig mange nye hundeeiere lar seg friste av alle de søte brachyene man ser i diverse reklamer og ikke minst hos en haug av influencere som treffer spesielt unge, trendy førstegangskjøpere. Det er jo veldig lite snakk om helseproblemer fra disse kantene, det kommer som regel kun fra de som ikke har den typen hund selv og blir dermed lettere å avfeie.

Damen bak bloggen pedigreedogsexposed.blogspot.no tenkt samme tanken og startet CRUFFACampaign for the Responsible Use of Flat-Faced Animals, der man setter fokus på den enorme overvekten av flatnesede hunder i reklamer.

På forrige fagseminar jeg var på var det en veterinær som snakket litt om det samme, hun hadde etikk i avl som fokus men snakket også om viktigheten av å jobbe med opplysning og forebygging. Det er jo, forståelig nok, utrolig lite man kan gjøre når hunden allerede er kjøpt og betalt og har blitt et familiemedlem. Det er vanskelig å nå inn hos noen som allerede har bestemt seg for at fralle/mops/EB er rasen i deres liv, og ingen har jo lyst til å høre at hunden ikke har det bra når hunder er som de er. De viser glede så godt de kan, til og med dødssyke hunder som ikke har mer enn noen minutter igjen å leve logrer med halen, men det er jo lettere der for eier å skjønne at de ikke har det bra likevel. Der har de noe å sammenligne med, oppførselen til hunden før den ble syk. I brachyenes tilfelle så er det jo dessverre sånn at de har hatt det på samme måte hele livet, og det blir mye vanskeligere å tro på for eier at de faktisk ikke har det bra. De ser jo samme glade hund som de alltid har hatt, og har ikke noe "frisk versjon" å sammenligne akkurat den hundens oppførsel med.

Det å ikke bruke disse hundene så voldsomt ofte i reklamer, samt forsøke å opplyse mer slik at færre influencere/offentlige personer velger disse rasene bør ikke være så veldig vanskelig å gjennomføre, og er en metode jeg har veldig troa på at vil kunne være ganske effektiv.

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

personlig scroller jeg stort sett forbi bilder/innlegg av hunder jeg synes blir for ekstreme eller har andre issues med. Som med andre ting jeg ikke liker. Andre for mene/gjøre det de føler for.

Men folkeskikk er en fin ting så jeg gnir ikke mine meninger om sånt i trynet på folk som er fornøyd med hunden sin og vil dele det med andre.

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv hatt mops, 2 stykker, og hadde til og med valpekull på den ene. (Hun fødte normalt, by the way).  Disse to sjarmtrollene  var med på turer i skauen sammen med labradorene mine, den eldste hadde faktisk ikke pusteproblemer, men den yngste hadde. Det var vel da jeg begynte å innse  at rasen har sine issues, men ifølge enkelte her på sonen skulle de begge være dødssyke, og det var de langt ifra. Vasking av rynker i fjeset, ja, måtte hjelp til med å holde dem rene i stussen under løpetid, ja. Det er jo klart at hunder som ikke klarer å holde seg selv rene, har et kroppslig problem. Jeg sluttet å avle på dem, og etter naturlig avgang ble der ikke flere mopser her i huset. Jeg savner sjarmen, gleden og humoren deres , men har mistet lysten på å støtte produksjonen av både mops og andre flatfjes.

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

For meg så blir tingene blandet. Det blir ikke en annen hund av å gnåle på hvor syke den rasen er når den først har kommet i hus. Men hva kan en gjøre vi alle vil jo at hudene skal være friskest mulig. Det er jo å informere om rasen før de kjøper i hvertfall ja og som over et sted sa snakke om hvilke helsekrav setter oppdrette du henter fra. Det er jo gjerne et spørsmål for andre raser også.  Ellers så er jeg glad for at dem har fått seg hund med alle gleder som følger med. Samtidig så tenker jeg på rasens svakheter og håper at dem slipper unna de svakhetene. Så mange ganger vil jeg gjerne gratulere og samtidig ikke pga at rasen er så belastet som den er

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Lene_S skrev:

Men problemet er jo at det ikke sees og leses kun av de som legger ut, det leses også andre, som i fremtiden potensielt kan vurdere samme rase, og de kan man fortsatt påvirke. Det er jo en grunn til at disse rasene har eksplodert i popularitet i det siste. Det er jo pga eksponering. Folk ser dem på puter, sammen med kjendiser, og virale bilder på sosiale medier. Noe får dem jo til å ikke ta inn over seg alle helseproblemene, og jeg tenker at alle likes og "åååh, så søt <3 <3 <3" kommentarer er med å trumfe det folk evt. har lest eller hørt et eller annet sted, en eller annen gang. Derfor er jeg tilbøyelig til å være enig med @Kangerlussuaq, det er ikke lenger mulig å skille individ fra sak når det kommer til disse rasene, i og med at det dreier seg om hver eneste en av individene. 

Sånn apropos: Den ene faste vet'n vår heter Eva Egeberg, og er leder i Smådyrpraktiserende veterinærers forening. Hun fortalte meg at de hadde sendt oppfordringer til norske reklamebyråer om å slutte å bruke bulldoger, fraller og mopser i reklamer. Dette nettopp fordi slik positiv eksponering er negativt for rasene og deres popularitet. Jeg tenker at FB og andre sosiale medier er minst like sterke reklamearenaer, og derfor burde vi være mer bevisste på hva vi er med på å reklamere for. For selv om et bilde ikke er en oppfordring, en like ikke er en støtte, så er det likevel med på å skape interesse.

Veldig bra initiativ av foreningen! Her tror jeg nemlig man kan gjøre mye med positivt utfall, for brachyraser forekommer i diverse reklamer /pyntemotiver veldig ofte. Hvilket er uheldig for det er ikke tvil om at den slags eksponering kan føre til økt etterspørsel. 

Til første del av innlegget ditt; Jeg er forsåvidt slett ikke uenig men det er tid/sted/form for kritikk eller opplysning om man vil som er avgjørende, etter mitt syn. Som allerede nevnt, å høvle over en som allerede har fått en valp/hund av 'uheldig' rase, har lite for seg og skaper neppe annet enn motstand mot ens synspunkter, hvor fornuftige de enn måtte være. Da har man tapt saken i forhold til vedkommende og kanskje ennå viktigere, man taper de som i utgangspunktet er enige men som reagerer på måten blir lagt frem på. 

Jeg er for at man i helse/rasetråder kan være direkte og kritisk, absolutt. Men å angripe noen som allerede har fått seg en hund av aktuell rase eller de som kommenterer eller trykker liker, har vedlig lite for seg medmindre man ønsker å skape motstand mot egne synspunkter/opplysninger. 

Hvordan man presenterer disse synspunktene er heller ikke uten betydning. Nøytral form uten 'herregud!, 'roping' sukk og stønn o.s.v. taes av de fleste meget bedre imot enn slike utrykksformer. Og det er vel det man ønsker å oppnå når man kritiserer/opplyser? Ikke å skyve folk ennå lengre vekk? 

Hvis jeg nå f.eks skulle uttale meg om rase NN på følgende måter: A; 'Herremin!!! Er folk helt kørka og driter i lidelsene til det stakkars dyret?!? Rasen er jo SJUK!! Det SER VEL ALLE med ett minimum av syn!!

B; 'Rasen har dessverre en hel del helseutfordringer , det er ikke uvanlig at man må operere både gane og nesebor for at hunden skal kunne puste noenlunde normalt. Rasen har også en god del leddplager og problemer med øyelokk/øyebetennelser.'

Jeg tror mange er mer tilbøyelige til å ta til seg det som står i eksempel B enn A..

 

 

 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.×
×
 • Create New...