Jump to content
Hundesonen.no

Hundevennlig arbeidsplass


Guest Yellow
 Share

Recommended Posts

Hjemmekontor! :)

Ellers så tror jeg mindre, private firma er type jobb hvor jeg kjenner flest med mulighet for å ha hund med på jobb. Både kontorjobb og håndtverkere. Større offentlige etater tror jeg er verre - alltid noen som skal lage trøbbel. Og en del ganger er det jo ikke mulig uansett (pasient- eller brukerkontalt feks)

Link to comment
Share on other sites

Jeg jobber kommunalt, med praktisk bistand og miljøarbeid. Er som regel å være med i bilen som gjelder, men har beboere som ber om å få gå tur med hunden. Inne i bolig eller på kontoret er ikke tillatt her. 

Link to comment
Share on other sites

Har av og til hatt med Dixie som har separasjonsangst på jobben i dyrebutikken jeg jobber deltid i.

Da har hun mest ligget bak disken, på sånn 1.5 kvadrat. Ikke optimalt da hun stresser litt når hun er der, men sover mye. Har prøvd litt å ha henne på kontoret, men det er ekstremt lite og er ikke større plass der, men mye bedre for oss for da ligger hun ikke i veien. Men må stadig se til at hun har det greit pga sep.angsten. Hun takler sånn ok å ligge der pga hun hører oss ute i butikken.

Link to comment
Share on other sites

Jobber som psykolog på institusjon. De er alltid med, som oftest i bilen. Den ene er terapihundaspirant og den andre besøkshundaspirant - så begge har jobbet/jobber tidvis på huset :)  På dager med kun kontorarbeid er de innimellom med på kontoret - men da må jeg  støvsuge etterpå :P 

Link to comment
Share on other sites

Jeg jobber i et bofellesskap for rus og psykiatri. Jobber natt og har hundene med på jobb om natta. Jobber dog med alenetrening slik at de på sikt skal være alene hjemme når jeg drar på jobb. Det er ikke vanlig å få lov til å ha med hund inn på jobb på steder der jeg jobber. Vi har en veldig dyrevennlig sjef, så er nok bare derfor de får være med. Noen har også med hund av og til på dag og kveldsvakter. 

Edit: Det hadde ikke fungert å ha med hund på jobb som ikke kunne være stille når det kommer brukere og vektere innom på natta, så det er ikke hvilken som helst hunder som hadde passet til å være med. Mine bjeffer ikke og maser ikke om kontakt med beboerne hvis de ikke vil hilse etc. Få av mine tidligere hunder kunne vært med på denne jobben. Den krever også at de tåler litt bråk og støy samt "merkelig" oppførsel fra folk, da brukergruppen ikke akkurat er A4 :P 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har jobbet i tre dyrebutikker i Oslo, de to største og en bitteliten. På to av dem fikk jeg ha med hund, men ikke der jeg jobbet først. På den ene måtte dyret sitte på en type 'terrasse' der hun heldigvis hadde utsikt over hele min avdeling. I den bittelille hundebutikken hadde hun hele bakrommet, der hun gjennom grind også hadde oversikt over hva som skjedde foran i butikken. 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
  • Min valp skal ha 49 g av royal cannin puppy mini 2-10 måneder. Hvor mye er dette i dl?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...