Gå til innhold
Hundesonen.no

Vegansk kosthold - mirakel kur?


MegaMarie
 Share

Recommended Posts

Jeg har nettopp sett dokumentaren "What the health" som handler om hvordan kosthold basert på animalske produkter er årsaken til utrolig mange sykdommer. Den tar opp hvordan myndighetene blir sponset av kjøttindustrien, helseorganisasjoner for ulike sykdommer blir sponset av meieriindustri eller kjøttindustrien, og av farmasiindustrien. Dermed anbefaler de deg å spise kjøtt og meieriprodukter, i tillegg til å ta medisiner, som egentlig gjør at du aldri vil bli frisk. Konklusjonen er at et vegansk kosthold redder deg fra "alle" helseplagene. 

"What the Health is the groundbreaking follow-up film from the creators of the award-winning documentary Cowspiracy. The film exposes the collusion and corruption in government and big business that is costing us trillions of healthcare dollars, and keeping us sick."

Dokumentaren tar selvsagt utgangspunkt i USA. Men er det likevel noe sannhet i dette? 

 

http://www.whatthehealthfilm.com/ 
Dokumentaren kan også sees på Netflix. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan godt se for meg at kjøttet i USA er rævva å spise. Det kan bli - etterhvert ytterligere industrialisering - også i Europa relevant, men nei. Personlig tror jeg ikke dette er relevant for et gjennomsnittlig norsk kjøttkonsum.

Dessuten, hvem sier at vegansk kosthold er perfekt? Det er utrolig mye bakterier i jorda som ofte er på grønnsaker og planter, plantevernmidler, insektmidler, giftstoffer og tungmetaller i frukt/grønnsak fra jordsmonnet (f.eks planting i nærheten av søppeldynger, planting i nedsiget av en gruve) og hepatitt a/salmonella(?)/sykdommer fra skitne hender fra plukkerne ++++ en haug med annen mainnskjit man kan få av grønnsaker og frukt. Livet er farlig...

Jeg synes det er svært ubehagelig å spise bær pga hepatitt-faren, pluss at jeg bestandig ser for meg alskens snørr, bæsj under sko og spytt +++ på gulvet som epler og alt av frukt kan ha rulla i på gulvet på butikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke at noen vil ødelegge troverdigheten til et godt budskap (spis mindre kjøtt - få bedre helse) med idiotiske konspirasjonsteorier. Mangler vel bare noe om at CIA også bidrar med noen nanoroboter som overvåker og/eller styrer befolkningen...

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er dette jo litt utafor emnet kjøtt/meieri, men jeg undres  på hva de har i vanlige brød som selges på butikkene.. For de mugler ikke..:huh: Hentet et brød som hadde stått i en pose sammen med andre brød ( butikk brød) i nærmere 2 uker.. Og jammen var det like fint ennå, ikke tegn til mugg..og jeg har rimelig god luktesans.. Skar  opp brødet og spiste ett par skiver og det smakte absolutt ikke muffens.. Hjemmebakte brød holder til gjengjeld under en uke, før de lukter tvilsomt. Det er ikke første gang jeg har opplevd dette med 'kjøpebrød' og det er ikke tillitvekkende.. Kommer forresten på fyrstekaken jeg kjøpte ( og det er en fet kake.) og åpnet, for så å glemme den bak i kjøkkenskapet noen måneder. Fant den under rydding og bortsett fra at den var litt tørr, så den helt fin ut, uten tegn på mugg.. :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, tillien said:

Jeg skjønner ikke at noen vil ødelegge troverdigheten til et godt budskap (spis mindre kjøtt - få bedre helse) med idiotiske konspirasjonsteorier. Mangler vel bare noe om at CIA også bidrar med noen nanoroboter som overvåker og/eller styrer befolkningen...

Jeg satt også igjen med tanken om; hva vinner de på dette? 

Jeg fikk riktignok veldig lyst til å kutte ut alt kjøtt momentant da :lol: Glad jeg var ferdig å spise middagen min før jeg kom til de verste scenene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, QUEST said:

Nå er dette jo litt utafor emnet kjøtt/meieri, men jeg undres  på hva de har i vanlige brød som selges på butikkene.. For de mugler ikke..:huh: Hentet et brød som hadde stått i en pose sammen med andre brød ( butikk brød) i nærmere 2 uker.. Og jammen var det like fint ennå, ikke tegn til mugg..og jeg har rimelig god luktesans.. Skar  opp brødet og spiste ett par skiver og det smakte absolutt ikke muffens.. Hjemmebakte brød holder til gjengjeld under en uke, før de lukter tvilsomt. Det er ikke første gang jeg har opplevd dette med 'kjøpebrød' og det er ikke tillitvekkende.. Kommer forresten på fyrstekaken jeg kjøpte ( og det er en fet kake.) og åpnet, for så å glemme den bak i kjøkkenskapet noen måneder. Fant den under rydding og bortsett fra at den var litt tørr, så den helt fin ut, uten tegn på mugg.. :blink:

Fordi kjøpbrød er mye tørrere enn (det gjennomsnittlige) hjemmebakte brødet. Med mindre du er dust på kjøkkenet og baker sinnsykt tørre brød. Siden kjøpbrød tørker før de mugner, får ikke mugga feste. Det er ikke fordi de har noe magisk formula av plastikk. Mugg trenger fuktighet.

http://www.iflscience.com/health-and-medicine/heres-why-mcdonalds-burgers-don-t-rot/

Forøvrig, kom ikke å si at kjøpfyrstekaker IKKE er tørre. Herregud, hver gang jeg biter inn i .. hva heter det? Mors hjemmebakte? De der grusomme kjøp-fyrstekakene i butikkene? Det er som en svamp som suger til seg all fuktigheta i munnen. SVUPP :P Du kunne tørka opp en oversvømmelse med kjøp-fyrstekaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, tillien skrev:

Jeg skjønner ikke at noen vil ødelegge troverdigheten til et godt budskap (spis mindre kjøtt - få bedre helse) med idiotiske konspirasjonsteorier. Mangler vel bare noe om at CIA også bidrar med noen nanoroboter som overvåker og/eller styrer befolkningen...

Føyer seg elegant inn i rekken av sensasjonelle amerikanske dokumentarer fulle av konspirasjonsteorier og sjokkerende avsløringer. For et paranoid folkeslag. Eller det er det skaperne av disse dokumentarene tror i alle fall.

For øvrig synes jeg det er mye bra etikk i veganismen, dyrevelferdsaspektet ikke minst. Alt som skiller seg ut skal selvsagt latterliggjøres, og det hjelper jo ikke at det er en del litt ... spesielle folk blant dem. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, QUEST skrev:

Nå er dette jo litt utafor emnet kjøtt/meieri, men jeg undres  på hva de har i vanlige brød som selges på butikkene.. For de mugler ikke..:huh: Hentet et brød som hadde stått i en pose sammen med andre brød ( butikk brød) i nærmere 2 uker.. Og jammen var det like fint ennå, ikke tegn til mugg..og jeg har rimelig god luktesans.. Skar  opp brødet og spiste ett par skiver og det smakte absolutt ikke muffens.. Hjemmebakte brød holder til gjengjeld under en uke, før de lukter tvilsomt. Det er ikke første gang jeg har opplevd dette med 'kjøpebrød' og det er ikke tillitvekkende.. Kommer forresten på fyrstekaken jeg kjøpte ( og det er en fet kake.) og åpnet, for så å glemme den bak i kjøkkenskapet noen måneder. Fant den under rydding og bortsett fra at den var litt tørr, så den helt fin ut, uten tegn på mugg.. :blink:

Kjøpebrødene jeg har her i huset møgler før jeg får spist dem opp i hvert fall... :aww: 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er så synd at den ble laget, for det styrker argumentet om at veganere og veggiser bare farer rundt med vrøvl. Det finnes SÅ mange gode grunner for å droppe animalsk mat, så hvorfor ikke lage en god dokumentar rundt det heller enn en slik konspirasjonsfilm? Det gjør mer vondt enn godt.

  • Like 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise
19 minutter siden, Siri skrev:

Høres ut som noe  typisk konspiratorisk... og neppe veldig mye sannhetsgehalt annet enn at det er sunt å spise grønt.

Det finnes ikke noe grunnlag, forskning som støtter at grønt er noe sunnere enn andre ingredienser i et variert kosthold. 

At folk er sprut gærne og tror at grønt kurerer kreft viser jo bare alt mennesket lar seg forlede til å tro. 

Kostråd fra Helsedirektoratet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Kangerlussuaq skrev:

Fordi kjøpbrød er mye tørrere enn (det gjennomsnittlige) hjemmebakte brødet. Med mindre du er dust på kjøkkenet og baker sinnsykt tørre brød. Siden kjøpbrød tørker før de mugner, får ikke mugga feste. Det er ikke fordi de har noe magisk formula av plastikk. Mugg trenger fuktighet.

http://www.iflscience.com/health-and-medicine/heres-why-mcdonalds-burgers-don-t-rot/

Forøvrig, kom ikke å si at kjøpfyrstekaker IKKE er tørre. Herregud, hver gang jeg biter inn i .. hva heter det? Mors hjemmebakte? De der grusomme kjøp-fyrstekakene i butikkene? Det er som en svamp som suger til seg all fuktigheta i munnen. SVUPP :P Du kunne tørka opp en oversvømmelse med kjøp-fyrstekaker.

Disse brødene ble oppbevart sammen i en plastpose og det er altså ikke tørr luft der de ble oppbevart. I tillegg var brødene myke , omtrent som nye. At kakene ikke er direkte fuktige , betyr ikke at det ikke kan være grobunn for mugg, det vil ha en del å si hvor høy luftfuktigheten er også. Har sett rimelig tørr hjemmebakst mugle, så jeg tviler fortsatt på kjøpebaksten..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

For øvrig synes jeg det er mye bra etikk i veganismen, dyrevelferdsaspektet ikke minst. Alt som skiller seg ut skal selvsagt latterliggjøres, og det hjelper jo ikke at det er en del litt ... spesielle folk blant dem

Veldig enig angående dyrevelferdsaspektet. Og ikke bare velferd, men hele debatten om dyrs verdi. Det henger selvsagt noe sammen, dog.

Jeg spiser masse kjøtt selv. Jeg går på jakt. Jeg sliter imidlertid med å rettferdiggjøre det. I alle fall det som har med kjøttindustri å gjøre. Selv økologisk, småskala eller hva det nå skal være.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Kåre Lise skrev:

Det finnes ikke noe grunnlag, forskning som støtter at grønt er noe sunnere enn andre ingredienser i et variert kosthold. 

Jo, det gjør vel det. Men forskning på kosthold er veldig komplekst, så man er vel ikke kommet helt til bunns i det. Da forutsetter jeg at du ikke tolker "grønt" i bokstavlig forstand, men som plantebasert diett.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3662288/

http://www.healthline.com/nutrition/vegan-diet-studies#section2

 

 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Store epidemiologiske studier tyder på at plantebasert kosthold er sunnere enn kosthold med kjøtt. Problemet med studiene er at det er vanskelig å korrigere for alle andre faktorer i folks livsstil, og at ordet vegetarianer ikke egentlig definerer hva man spiser - annet enn "ikke kjøtt".
De fleste befolkningsstudier på vegetarianere er gjort i adventistpopulasjoner. Og de lever jevnt over mye sunnere på andre områder også enn "gjennomsnitts-befolkningen". De røker ikke, de drikker lite eller ikke noe alkohol, og de er slankere og sprekere enn gjennomsnittsbefolkningen.
I itillegg kommer kostholdsfaktorer inn som feks dette med sukker, glykemisk indeks, kolesterol/animalsk fett versus plantefett versus fiskefett. Og man kan finne studier som slår hverandre litt ihjel på de fleste områder. Der er likevel enighet i fagmiljøene om at plantebasert i betydning grønnsaker og uraffinert korn/frø og nøtter er sunt. Og at det å unngå store svingninger i blodsukkeret er sunt.
Vegan er man per def om man unngår helt animalske produkter. Man kan være en usunn veganer - spise masse sukker og raffinert mat, leve et stillesittende liv, røke masse og drikke bøttevis med alkohol. Og man kan være en sunn kjøttspiser som spiser masse grønnsaker som basis i tillegg til kjøttet, ikke røker, inntar moderat med alkohol og lever et fysisk aktivt liv.
Det en del av mine kollegaer har funnet i sine studier er bla at  trening, uten å endre kostholdet, helbreder folk fra metabolsk syndrom som er forstadiet til diabetes type 2 (50 % av deltakerne ble friske av trening alene - 3 gg per uke med 30 minutter intervalltrening). Så fysisk aktivitet er også en viktig faktor i alt dette.
Litt av "alt" og alt med måte. (Det sa min mormor alltid. Hun ble 97 år gammel, frisk hele sitt liv.) Og jeg tror mye ligger der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, QUEST said:

Disse brødene ble oppbevart sammen i en plastpose og det er altså ikke tørr luft der de ble oppbevart. I tillegg var brødene myke , omtrent som nye. At kakene ikke er direkte fuktige , betyr ikke at det ikke kan være grobunn for mugg, det vil ha en del å si hvor høy luftfuktigheten er også. Har sett rimelig tørr hjemmebakst mugle, så jeg tviler fortsatt på kjøpebaksten..

Nehei hva tror du da det er? Radioaktivt mel? Giftig konserveringsmiddel? :P Det blir litt for dumt å lage en stor sak av at mat ikke mugler. Mugler ikke brød er det for tørt, punktum. Evt har det tilsetningsstoffer, men ferskbrød pleier vel vanligvis ikke inneholde så mye av det da man forventer at folk eter det innen 2-3 dager.

Apropo, jeg fant ut, det er BERTHAS kaker som er de fine tørre greiene.

https://www.nrk.no/livsstil/sitronkaka-ser-like-fin-ut-etter-16-ar-1.12610937
 

Quote

 

– Det er sorbinsyre og propionsyre som er konserveringsmidlene her. Dette er effektive midler mot mugg og bakterier, sier mateksperten.

Mikroorganismene i kaka ble drept under stekingen, men om noen skulle ha overlevd ville de så dø av vannmangel, forklarer Eklund. Stabilisatoren som er tilsatt hindrer mikroorganismene tilgang til vannet i kaka.

– Jeg ville ikke vært redd for å spise den, sier Eklund.

Konserveringsmidlene i kaka frykter eksperten heller ikke.

– De er helt ufarlige for alle som ikke har allergi mot stoffene.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 hours ago, enna said:

Store epidemiologiske studier tyder på at plantebasert kosthold er sunnere enn kosthold med kjøtt. Problemet med studiene er at det er vanskelig å korrigere for alle andre faktorer i folks livsstil, og at ordet vegetarianer ikke egentlig definerer hva man spiser - annet enn "ikke kjøtt".
De fleste befolkningsstudier på vegetarianere er gjort i adventistpopulasjoner. Og de lever jevnt over mye sunnere på andre områder også enn "gjennomsnitts-befolkningen". De røker ikke, de drikker lite eller ikke noe alkohol, og de er slankere og sprekere enn gjennomsnittsbefolkningen.
I itillegg kommer kostholdsfaktorer inn som feks dette med sukker, glykemisk indeks, koleseterol/animalsk fett versus plantefett versus fiskefett. Og man kan finne studier som slår hverandre litt ihjel på de fleste områder. Der er likevel enighet i fagmiljøene om at plantebasert i betydning grønnsaker og uraffinert korn/frø og nøtter er sunt. Og at det å unngå store svingninger i blodsukkeret er sunt.
Vegan er man per def om man unngår helt animalske produkter. Man kan være en usunn veganer - spise masse sukker og raffinert mat, leve et stillesittende liv, røke masse og drikke bøttevis med alkohol. Og man kan være en sunn kjøttspiser som spiser masse grønnsaker som basis i tillegg til kjøttet, ikke røker, inntar moderat med alkohol og lever et fysisk aktivt liv.
Det en del av mine kollegaer har funnet i sine studier er bla at  trening, uten å endre kostholdet, helbreder folk fra metabolsk syndrom som er forstadiet til diabetes type 2 (50 % av deltakerne ble friske av trening alene - 3 gg per uke med 30 minutter intervalltrening). Så fysisk aktivitet er også en viktig faktor i alt dette.
Litt av "alt" og alt med måte. (Det sa min mormor alltid. Hun ble 97 år gammel, frisk hele sitt liv.) Og jeg tror mye ligger der.

Jeg hadde håpet at du skulle svare her :)

Jeg tenkte også på at det er vanskelig å trekke konklusjoner når det er så mange andre faktorer innen livsstil som spiller inn. Som du nevner: trening, røyking og alkohol blant annet. 

Og dette du sier med at studier slår hverandre i hjel på de fleste områder. Alle studiene de nevner i dokumentaren, er det bare sprøyt eller har de klart å finne frem de studiene som backer opp deres budskap? Er disse studiene dårlig eller er det bare andre faktorer som livsstil som har gjort at de har slått ut med det utslaget de gjør? De snakker blant annet om at kvinner med brystkreft hadde 49% sjanse for å dø av kreften hvis de spiste meieriprodukter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Tuvane skrev:

Det kommer nok også litt an på oppbevaring av brødet. :) Papirpose = brødet tørker ut, mugner ikke. Plastpose = brødet holdes relativt fuktig, mugner.

Jepp, selvfølgelig. Jeg velger plast for brødet siden jeg ikke synes tørt brød er noe særlig... (forsåvidt spiser jeg mest knekkebrød - da slipper jeg problemstillingen :lol:). 

9 timer siden, Kåre Lise skrev:

Det finnes ikke noe grunnlag, forskning som støtter at grønt er noe sunnere enn andre ingredienser i et variert kosthold. 

Det var heller ikke det jeg skrev... 

8 timer siden, enna skrev:

Litt av "alt" og alt med måte. (Det sa min mormor alltid. Hun ble 97 år gammel, frisk hele sitt liv.) Og jeg tror mye ligger der.

En veldig klok mormor, det - og jeg er helt enig. Alt med måte - da går det som regel veldig  bra :)

1 time siden, MegaMarie skrev:

Og dette du sier med at studier slår hverandre i hjel på de fleste områder. Alle studiene de nevner i dokumentaren, er det bare sprøyt eller har de klart å finne frem de studiene som backer opp deres budskap? Er disse studiene dårlig eller er det bare andre faktorer som livsstil som har gjort at de har slått ut med det utslaget de gjør? De snakker blant annet om at kvinner med brystkreft hadde 49% sjanse for å dø av kreften hvis de spiste meieriprodukter. 

Man vil alltid kunne finne en eller annen forsker som har kommet fram til en eller annen konklusjon som støtter en eller annen teori. Det er da man må gå tilbake i forskningsmaterialet og se hva som ligger til grunn for konklusjonene. Det er lett å manipulere et resultat slik at det passer med det man enten vil bekrefte eller avkrefte. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, MegaMarie said:

Jeg hadde håpet at du skulle svare her :)

Jeg tenkte også på at det er vanskelig å trekke konklusjoner når det er så mange andre faktorer innen livsstil som spiller inn. Som du nevner: trening, røyking og alkohol blant annet. 

Og dette du sier med at studier slår hverandre i hjel på de fleste områder. Alle studiene de nevner i dokumentaren, er det bare sprøyt eller har de klart å finne frem de studiene som backer opp deres budskap? Er disse studiene dårlig eller er det bare andre faktorer som livsstil som har gjort at de har slått ut med det utslaget de gjør? De snakker blant annet om at kvinner med brystkreft hadde 49% sjanse for å dø av kreften hvis de spiste meieriprodukter. 

Jeg har ikke satt meg inn i alle de nevnte studiene. Men jeg ville tatt hele dokumentaren med en klype salt. den viser nok mest sannsynlig EN av sidene i denne gående diskusjonen om helse og kosthold. Og jeg tviler på at noen har evnet å finne slike tall som nevnt her. Hadde risikoen for å dø av meieriprodukter vært SÅ stor, hadde mange studier vist det samme og resulatene hadde blitt implementert i behandlings-retningslinjene. Leger syns det er hyggeligst at pasientene overlever... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke sett filmen, prøver å la være å se slikt, men lurer på et par ting i denne sammenheng:
- Ble det på noe vis tatt opp dette med prosessert/modifisert mat? Kontra rene råvarer altså.
- Ble det på noe vis tatt opp dette med dyrkningsmåte, kunstgjødsel, sprøytemidler, GMO osv?

Ofte så er denne diskusjonen svart/hvitt, med eneste fokus på animalsk/vegansk, uten å i det hele tatt berøre de to punktene jeg skrev over her. Og da faller jeg helt av og gidder ikke bruke mer tid på det :P For meg er disse to punktene det som skiller sunn og bra mat fra usunn og dårlig mat, ikke om det er animalsk innhold eller ikke. Lavt til moderat kjøttforbruk ser jeg ikke noe problem med. Det generelle kjøttforbruket bør ned, det er helt klart, og hvordan man tar vare på ressursene hvert slaktet dyr gir bør gjøres noe med (bedre ressursbruk betyr færre slaktede dyr), men for meg er det andre og vel så viktige faktorer i dette spørsmålet, som til min store skuffelse sjelden tas med i "regninga".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...