Jump to content
Hundesonen.no

Poters adventskalender - 5. desember


Recommended Posts

5. desember

Øvelse: Sitte bamse (video i bunn)

Den femte luka er å sitte bamse. Dette er en øvelse som krever at hunden er godt varmet opp og at den er frisk og i fin form. Hold øktene korte. Det er bedre med flere korte økter enn ei lang. Har du en ung hund som ikke ferdig utvokst, er det svært viktig å holde det til helt korte, korte økter, men du må selv vurdere om den er klar fysisk for en øvelse som dette.

Sånn som med snurr rundt,  så foretrekker jeg å bruke lokking eller evt. target i begynnelsen, dette for at hunden skal få det inn i muskelminnet først, men også at den bygger styrke og balanse til å sitte bamse. Det krever en hel del styrke og balanse for at hunden skal få det til, så tar det rolig. Det er bedre at hunden kjenner etter og tar det langsomt enn at den hiver seg inn i det.

Ha hunden sittende på et underlag som gir godt grep og ikke er glatt. Lokk med godbit rett ovenfor hundens hode. Gi godbiten når hunden strekker snuten oppover. Du kan også bruke target, f.eks håndtarget, og belønne når hunden toucher med snuten i hånden din.

Ta hånden stegvis lengre opp sånn at hunden må strekke seg etter den. Et viktig steg er at hunden sitter også skyver fra med frembeina for å nå med snuten i hånden. Da bruker den kraft og bygger styrke i ryggen for å greie resten av øvelsen. Dette kan ta flere uker for hunden å få nok styrke og balanse til, så ikke stress.

Når den greier dette, kan du enten via lokking eller via frys target la hunden bli sittende litt og litt lengre i bamseposisjon. Først et lite sekund, deretter flere.

Legg deretter på kommando. Velg selv om du gjør det med lokking og target eller at du fjerner dette først.

Vanskelighetsgrad:

  • Hold en bamse, stor ball eller flaske mens den sitter bamse

Her er en super video som viser hvordan man kan lære det inn, bla hvordan man kan støtte og hjelpe hunden med balansen og ikke minst hvordan man kan lære det rett inn fysisk, sånn at hunden ikke skeivbelaster. Lykke til, gleder meg til å se de forskjellige nivåene hundene er på! PS. Katta mi er mye flinkere på dette enn Eine :lol:

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
Guest Christine

Tror ikke jeg orker å filme noe, men fikk meg et spark bak på begynne å øve på å holde fast noe mens hun sitter :)  image.jpg

Å sitte bamse på noe annet enn gulvet kan jo også være litt øking i vanskelighetsgrad for de som allerede kan det. 

Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*

Dette blir interessant! 
Jeg har prøvd å lære ham det. Men han trenger fortsatt litt lokking, og holder meg fast med fremlabbene for å holde seg oppe :P 

Men nå skal jeg prøve å få det til ordentlig :)  

Link to post
Share on other sites

 

8 timer siden, Kristiin skrev:

Begge hundene kan det (å har film), men må vell filme at de kan det idag også da :lol::lol:

Selvsagt må du det :aww:                    :lol: 

Kjempefint at denne øvelsen kom i dag når jeg ikke rekker å gjøre noe..... (har forsøkt flere ganger å få hundene til å skjønne konseptet, men nehhhhh... vanskelig sjø.... veldig vanskelig :aww:)

Link to post
Share on other sites

Siden Eine er skadet, trør jeg ikke å trene så mye sitte bamse, men han fikk ei mikroøkt ute på tur i dag. Han fikk touche hånden min noen ganger også lokket jeg ham rolig opp i bamse to-tre ganger og thats it. Han greier fint å skyve fra og komme seg opp, men å bli sittende der, det er en annen sak. Tør ikke øke det noe pga skaden, så det får være på dette nivået :)

Får se om Max er i treningshumør senere i dag;)

Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Siri skrev:

 

Selvsagt må du det :aww:                    :lol: 

Kjempefint at denne øvelsen kom i dag når jeg ikke rekker å gjøre noe..... (har forsøkt flere ganger å få hundene til å skjønne konseptet, men nehhhhh... vanskelig sjø.... veldig vanskelig :aww:)

Hvis det er noen trøst så tok det Nemi i alle fall 2 år å lære det..:icon_redface: 

Link to post
Share on other sites

Nemi kunne allerede bamse, men å holde noe blir litt for vanskelig for oss tror jeg. Så ble en litt annen variant på oss. Sitte bamse på litt ustabilt underlag(selvsagt ikke så mye at hun faller ned). Hun er veldig vant til å sitte bamse på forskjellige steder(tiggeadferd nr 1 :sleep:).

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Poter skrev:

Det der var en veldig fin bamse!

Han bruker den som tiggeadferd, om han vil ha en leke eller noe vi spiser :ahappy: Ikke helt stødig på kommandoord ennå, han tilbyr ofte bamse når vi ber om labb eller high five :P

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Vi prøver ihvertfall :lol: Z har ikke helt balansen til å sitte mer enn ett sekund eller to enda, men det kommer seg :)

Også klarte ikke jeg å sette kameraet så hodet på bikkja kom med på halve filmen, men det får bare være:P 

 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*

Sjef klarer ikke å sitte helt på egen hånd. Han reiser seg opp mens han holder seg fast i armen min. 
Han trenger absolutt å trene opp muskulaturen før han går så veldig mye videre, men synes han er flink jeg som klarer å sitte så rolig oppreist i den stillingen i det hele tatt med tanke på hvilken kroppsvekt det er han balanserer med :) 

Helt til slutt så avsluttet han med å gi meg en skikkelig suss, men det klippet jeg vekk. Kan jo ikke la folk tro jeg er HELT gal heller :aww: 

Link to post
Share on other sites

Vi fikk tatt ei kjapp økt med "sitte bamse" her også, ikke vår beste øvelse kanskje *ler*. Det er jo kjempevanskelig å sitte stille med rumpa vøtt... også veiver kjerringa sånn mer armen, og da blir det enda vanskeligere... Det ble bare Yasmine som fikk gjøre dette :D 

 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Mitt beste tips til sitt bamse-innlæring er og dra de opp med godbit for deretter og omvendt-lokk de. :) Deli driver og lærer seg sitt bamse enda, tidligere omvendtlokka jeg nesten opp trynet hennes :lol: Men nå ser dere på videoen at jeg omvendt-lokker lenger unna :)

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...