Gå til innhold
Hundesonen.no

Crockpot/slowcooker - oppskrifter!


Raksha
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Raksha skrev:

Jeg så på tupperweare sin, riktig nok i plast. da slipper man å bløte opp formen og kløner klarer ikke knuse den første uka. Den lå på 1200 - slowcookern min kosta 500 

Men plast vil vel ikke gjøre samme susen vel? Jeg aner ikke jeh.. Aldri brukt noe slikt.. Husker bare mamma hadde sånn, eller alle hadde sånn :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 96
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Første forsøk ble ubetinget suksess

Sånn, da har jeg lempet alt oppi vidundertet. En stk røkt svinekam - brunet i panna og krydret. Og en haug med rotgrønnsaker, i store biter. Nå nå er jeg veldig spent!   

Du er kørka, den er magisk! Magisk sier jeg!     Nei, jeg vet egentlig ikke?   

4 timer siden, Kangerlussuaq skrev:

Ikke nödvendigvis fornuftig og rasjonelt å höre på salgstriksene til en forhandler. Ganske enkle påstander som er vanskelige å etterpröve som forbruker (er det merkbar/smakbar forskjell ifht påstanden om fuktigheten, og hvor mange örer sparer man på å bruke et ekstraprodukt vs alufolie).

Det er akkurat det jeg tenker også liksom... hvem greier egentlig å kjenne den antakeligvis mikroskopiske forskjellen i fuktighet og sånt liksom? :lol: 

4 timer siden, Raksha skrev:

Ynsjyll ! Skal ikke gjenta seg :aww:  :lol:  

Fiiiint :P 

3 timer siden, Lillekrapyl skrev:

http://www.dagbladet.no/2014/03/17/tema/dinside/aller/bolig/kjokken/32348139/

Å lage mat i en slow-cooker er ikke ulikt langtidssteking av kjøtt eller gryteretter i ovn: sett det inn på lav varme og gå på jobb, eller søndagstur, og kom hjem til ferdig middag. 

Prinsippet er det samme, men resultatet blir noe annerledes fordi maten lages i et lukket rom. Sånn sett minner resultatet mer om sous-vide, men uten de finessene og den ekstreme detaljorienteringen. Her er det lav eller høy temperatur i 3-4 eller 7-8 timer som gjelder, ikke 62,7 grader i nøyaktig 43,5 minutter.

I en ovn vil mye av vannet fordampe, noe som kan gi et litt tørrere resultat (om du ikke har dampovn, eller stadig etterfyller vann i en bolle du setter nederst i ovnen) - men samtidig sprøere og finere skinn.

Resultatet av for eksempel helstekt kylling i slow-cooker kan også minne mer om leirgrytestekt kylling (husker du 80-tallshiten Römertopf?) enn langtidsstekt kylling i ovn

Jeg får egentlig litt sånn "man må finne på noe fancy som selger og som høres kult og godt ut".... også er det egentlig ingen som kjenner forskjellen på dette og det å steke noe i ovnen under folie :aww: 

3 timer siden, Taz skrev:

Jeg har en wonderbag! :P
Den sparer man ihvertfall strøm på. Liker ikke å gå fra ovn/komfyr, eller elektriske ting, så da var den et utmerket alternativ når man skal koke kraft, eller slowcooking selvsagt. :ahappy:
Veldig fornøyd med den!

Nei, jeg hadde aldri turt å gå fra noe på ovnen eller noe elektrisk over så lang tid, så for min del ville det jo uansett bare vært en helgegreie :) 

1 time siden, Pixie skrev:

Neida,trenger egentlig ikke slowcooker. Kan gjøre mye av det samme med alufolie i ovn, eller helst en ildfast form med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Men gode slike former/gryter koster gjerne litt de også, og jeg liker veldig godt min enkle slowcooker :ahappy: Vi har den enkleste, den har to temperaturinnstillinger og en hold varm-funksjon, men man må velge mellom dem manuelt og har ingen muligheter for tidsinnstilling. Så får jeg frigjort ovnen til f.eks. hasselbackpoteter :drool:

Ja, jeg ser jo liksom også for meg det :). Og jeg hadde nok sikkert greid meg finfint med en helt billig og grei form også :D. De lager liksom "luksusmat" over bål ute - hvor vanskelig kan det være å få til noe i en enkel steikovn? :D Men når det heter noe fancy - så smaker det nok mer fancy også :aww: 

Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

Digresjon, denne tråden leser jeg hele tiden som:

Crackpot

:lol:

Jeg også :o:lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Det er akkurat det jeg tenker også liksom... hvem greier egentlig å kjenne den antakeligvis mikroskopiske forskjellen i fuktighet og sånt liksom? :lol: 

Fiiiint :P 

Jeg får egentlig litt sånn "man må finne på noe fancy som selger og som høres kult og godt ut".... også er det egentlig ingen som kjenner forskjellen på dette og det å steke noe i ovnen under folie :aww: 

Nei, jeg hadde aldri turt å gå fra noe på ovnen eller noe elektrisk over så lang tid, så for min del ville det jo uansett bare vært en helgegreie :) 

Ja, jeg ser jo liksom også for meg det :). Og jeg hadde nok sikkert greid meg finfint med en helt billig og grei form også :D. De lager liksom "luksusmat" over bål ute - hvor vanskelig kan det være å få til noe i en enkel steikovn? :D Men når det heter noe fancy - så smaker det nok mer fancy også :aww: 

Jeg også :o:lol: 

Det jeg virkelig liker med slowcooker er at jeg er MYE mer komfortabel med å gå fra den. Jeg kan sette den på om morgenen og komme hjem til ferdig middag, uten at jeg underveis trenger å tenke på den. Jeg liker ikke å gå fra stekeovnen når den er på, slowcookeren bryr jeg meg ikke om. Jeg vet at innholdet ikke går tørt eller blir brent, det er en trygghet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Pixie skrev:

Det jeg virkelig liker med slowcooker er at jeg er MYE mer komfortabel med å gå fra den. Jeg kan sette den på om morgenen og komme hjem til ferdig middag, uten at jeg underveis trenger å tenke på den. Jeg liker ikke å gå fra stekeovnen når den er på, slowcookeren bryr jeg meg ikke om. Jeg vet at innholdet ikke går tørt eller blir brent, det er en trygghet.

Jeg hadde nok ikke turt å gå fra den uansett, jeg, tror jeg :) 

Men... min skepsis skal man jo ikke ta hensyn til... dette er jo dama som verken har oppvaskmaskin, brødbakemaskin eller annen form for kjøkkenmaskin i heimen... ja, jeg har en gammeldags mixmaster da :lol: 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker crockpot'en min:D (og jeg har en snikende mistanke om at jeg kaaaan være en bitteliten del av grunnen til at @Raksha har en nå:whistle::lol:)
Jeg har lagd myyye langstekt mat i stekeovnen, men er ikke helt komfortabel med å la det være alene mens jeg f.eks er på butikken en tur, og dessuten føler jeg at det ikke blir like mørt resultat.

Oppskrifter har jeg ikke, jeg bare slenger oppi noe kjøtt, en dl væske og grønnsaker og krydder som passer til kjøttet.
Så setter jeg den på lav og lar maten lage seg selv resten av dagen:D Tar ti minutter å fikse, og maten er så god at selv junior går rundt i huset og mmmm'er av lukta som kommer etterhvert:ahappy:

Nå sist slengte jeg oppi en kanin, gulrøtter, søtpoteter, pastinakk, rødløk, noen halve sjalottløk, et par fedd hvitløk, 1 dl vann, provencekrydder, estragon, timian, salt og pepper, og lot den stå på low i 6 timer.
Serverte med hjemmelagd potetmos og peppersaus.
Av et kaninslakt på rundt 1,5 kg rent kjøtt var det bare et par smuler igjen, og vi er kun to voksne og en (snart) toåring.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Mari skrev:

Denne er kjempegod! 

http://www.bakeaholicmama.com/2014/03/knock-your-socks-off-slow-cooker.html#.V1_oepOLTMU

Jeg brukte øl i stedet for hvitvin. :) 

 

Hvaslags kremost bruker du? Og siste steget er å sette den under grillen i stekeovnen?  JEg er skrekkelgi lite stødig i matlaging på engelsk :lol: Men endelig en "kyllingrett" jeg tror jeg kan få lurt i gubben :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Raksha skrev:

Hvaslags kremost bruker du? Og siste steget er å sette den under grillen i stekeovnen?  JEg er skrekkelgi lite stødig i matlaging på engelsk :lol: Men endelig en "kyllingrett" jeg tror jeg kan få lurt i gubben :D

 

Jeg bruker som regel Philadelphia, men Tine sin uten smak funker helt fint den også. Ja, en runde under grillen til slutt. Pass på kyllingbitene, de faller fort fra hverandre når du skal flytte dem. Guttungen spiste veldig godt av denne han også. :) Jeg synes generelt kyllinglår passer bedre i crockpot enn filet. 

Som Ganzie skriver så trenger du egentlig ikke oppskrifter, det blir godt til slutt likevel. Kjøtt, krydder og grønnsaker pluss noe vått. Ja, også tid da. Av væske liker jeg best kraft, bokstomater eller øl. Bruker sjelden bare vann. 

Crockpot er ikke noe nymotens fancy altså. Den har eksistert siden typ 50-tallet eler noe.  Den er liksom anti-fancy i min bok, jeg forbinder den med husmødre på amerikansk søttitall. Se på disse da! :teehe:

s-l300.jpg

corningad1.jpg

 

 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, Mari skrev:

Jeg bruker som regel Philadelphia, men Tine sin uten smak funker helt fint den også. Ja, en runde under grillen til slutt. Pass på kyllingbitene, de faller fort fra hverandre når du skal flytte dem. Guttungen spiste veldig godt av denne han også. :) Jeg synes generelt kyllinglår passer bedre i crockpot enn filet. 

Som Ganzie skriver så trenger du egentlig ikke oppskrifter, det blir godt til slutt likevel. Kjøtt, krydder og grønnsaker pluss noe vått. Ja, også tid da. Av væske liker jeg best kraft, bokstomater eller øl. Bruker sjelden bare vann. 

Crockpot er ikke noe nymotens fancy altså. Den har eksistert siden typ 50-tallet eler noe.  Den er liksom anti-fancy i min bok, jeg forbinder den med husmødre på amerikansk søttitall. Se på disse da! :teehe:

s-l300.jpg

corningad1.jpg

 

 

 

Takk :D   Må bare prøve meg frem, skjønner jeg. Stod litt i bruksanvisning, og har en kokebok, men jeg er litt sær i kosten selv, så ting må liksom friste. Tror jeg skal lage tandori/tikkamasala ol. kylling i den engang. :D

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi arrangerte jula i fjor og fikk besøk langveisfra, og juleribba ble tilbredt fordelt i mine to crockpoter. Den ble helt fantastisk! Svoren måtte inn under grillen selvsagt, men den ble sprø og god den også selv om den så helt ille ut da den var ferdig i crockpoten. Anbefales virkelig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Tupperware sin UltraPro og føler ikke at jeg har behov for flere dippedutter. Jeg bruker den mye.

Men jeg ser at bruksområdet er temmelig likt. Den skal dog ikke stå i ovnen mer enn et visst antall timer, som jeg selvsagt ikke husker. To eller tre? Fordi den er laget av flytende polymér og Tupperware garanterer ikke at den ikke sprekker hvis den blir stående lengre.

Har ildfast form med lokk også, det må jo bli samme prinsippet, blir ikke sluppet ut noe fuktighet når lokket er tett.

Kan vel like gjerne gå fra stekeovnen på svak varme som en annen elektrisk greie?

Her er oppskrift som kan brukes:

Skivede poteter i bunnen. Purreløk oppå der. Lakseskiver. Cherrytomater delt i to oppå laksen. Salt og sitronpepper. Crêmè fraiche.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
11 minutter siden, Lillekrapyl skrev:

Har 5,7 liter, og ville ikke hatt noe mindre selvom vi bare er 2 voksne og et småspist barn.

Greit å ha muligheten til å lage til mange også.

Har ikke prøvd til grøt enda. For det meste gryteretter og kjøtt, og også brukt den til moussaka.

Så det funker greit å lage i den til få også da?

Jeg spesifiserte ca. 6 liter, men fikk 4,7. :P Litt skeptisk, siden vi ofte lager til 6 voksne. Men vi prøver og ser. Går jo an å supplere med ris elns, selv om litt av poenget da er borte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, simira skrev:

Så det funker greit å lage i den til få også da?

Jeg spesifiserte ca. 6 liter, men fikk 4,7. :P Litt skeptisk, siden vi ofte lager til 6 voksne. Men vi prøver og ser. Går jo an å supplere med ris elns, selv om litt av poenget da er borte.

Ja, er ikke noe problem å lage til færre :)

Mamma har kjøpt samme strl som oss, og når hun har laget til storfamilien har hun kun kjøttet oppi, og har da laget til 10-15 personer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
Flere som får brukt crockpoten for tida?

Forrige uke lagde vi rotgrønnsaker og koteletter. Ble utrolig godt! 

Imorgen tenkte jeg å lage lapskaus.

Jeg har lyst til å bruke den hele tiden, men jeg sliter med at maten blir stående for lenge ila en vanlig arbeidsdag. Jeg kan da bare lage i helgene og da er jeg som regel ikke hjemme.

Vet du om det er en timerfunksjon på den? Jeg drar hjemmefra Kl 7 og får gjerne ikke spist middag før 18. Den blir stående altfor lenge på varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • https://atferdskonsulenter.no/ har stort sett gode folk, selv om jeg ikke kan gå god for alle. Anna Bjurgård Compton, Hilde Arneberg, Kjersti Bjøntegaard, Gry Eskeland, Nina Haaland og Lise Fredriksen kjenner jeg til og kan anbefale. Arne Aarrestad og Siri Linnerud har jeg lest nok av og såvidt møtt til at jeg vil gå god for dem.  
    • Bekymringer ifht kronisk stress fra belastning på binyrer i oppvekst er fullstendig forduftet. Bekymringen kom fra kompetente som bare har sett ham i settinger han har høye forventninger til - og var fullstendig legitim gitt hans STRESS i de situasjonene - men jeg selv senker skuldrene fullstendig nå, etter en forholdsvis nydelig dag.  Han er fortsatt ung, vilter, energisk, lav impulskontroll, men fremgang er så tydelig, jeg har ingen bekymringer for å ende med en vanskelig håndterbar voksen. Han hadde i dag ingen problemer med å legge seg ned og slappe helt av på et helt nytt sted med så mange spennende distraksjoner som var mulige å få til på en gang. Fra ankomst travelt turområde med masse folk, masse unger, hunder og skrål og digre plener og lang strand - både strand og plen er noe han av vane forbinder med å få løpe og leke på - og en ujevn strøm av syklister i alle størrelser som passerte tett bak benken vi slo oss ned på - så tok det ham mindre enn 5 minutter å gå fra pesende i helspenn av forventninger til mer avslappet kroppsspråk, til å sniffe litt og så legge seg ned og faktisk slappe av - ikke bare skuespille, men faktisk slappe av - og bare følge nysgjerrig med på omgivelsene, uten noe stress. Han sladret veloppdragent på hver eneste forbipasserende, både på sykkel og til fots. Vidunderlig følelse. Alibiet for turen var verre. Vi skulle hente en pose med bakevarer fra en travel kafe, med en tett strøm av barnefamilier inn og ut, og folk på alle bordene tett utenfor. Jeg kviet, men det måtte gjøres. Ikke så naiv at jeg forventet samme avslappede ro gjennom det oppdraget der. Første stressbjeff kom allerede et par meter fra benken. Lett å håndtere med en sitt-kommando. Første ignorering av sitt-kommando kom ca 5 meter fra bordene. Valgte snu ham rundt en runde et par ganger. Kommunisere at den bjeffingen er uønsket og ikke fører dit han vil. Ventet ham ut på sitt-kommando. Det hadde effekt. Etter noen repetisjoner med full stans og krav om tyst og sitt for fremdrift kom vi oss mellom bordene, opp trappen og til døren. Ikke på slakt bånd, men uten trekking, på det såkalte trafikkhåndtaket. En ny favoritt. Super handy å manøvrere med.  Vi fikk ikke komme inn, men fikk servert på platten utenfor, hvor vi ble stående og stående og stående og stående og stående i halve evigheten. Jeg aner ikke nøyaktig hvor lenge, men antakelig i mer enn 20 minutter totalt. Det ble selvsagt noe bjeffing, og det ble selvsagt noen forsøk på å oppsøke blikkflørtere og vibbere ved bordene nedenfor, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med unge Edeward. Det der var verdens mest distraherende miljø for ham. Jeg var kjip med bittesmå tørrforkuler kun servert for sladring og krevde veldig mye selvdisiplin av ham uten annen tilbakemelding enn ros. Han var jevnt over veldig flink til å beherske seg.  På tur derfra, etter å ha kommet oss litt bort fra bordene fjernet jeg alle krav i noen minutter, på tross av å ha en kaffe latte i hånden. Tenkte han trengte blåse litt ut med litt byks og lek. Tror det var en god vurdering å bare la ham få være i noen minutter, for han oppførte seg aldeles eksemplarisk igjen, helt på eget initiativ, innen et par minutter senere, og resten av turen, som ikke i det hele tatt ble som planlagt. INGENTING ble som planlagt, btw. Det skulle regne og det var helligdag. Vi skulle få både busser og sted for oss selv, trodde jeg, fra værmeldingen. Hadde pakket langline og leker for å ha det gøy sammen på et folketomt friluftsområde i 14 grader og regn. Istedenfor var det sol og ganske varmt og STAPPFULLT på bussen, av gniere med digre kofferter, som synes melkerute rutebuss til Værnes var bedre enn flybuss, så vi stod som sild i tønne på kokeplate. Ede oppførte seg SÅ fint på den kvelende varme og stappfulle bussen. Han imponerte de andre passasjerene. Den settingen der er noe han mestrer med glans. Ikke mange forsøkene på sniffing av underliv og sko jeg trengte: –Æppæpp'e for avbryte. Resten aldeles eksemplarisk adferd.  Ede er trygg på buss og tok seg en blund på turen tilbake til byen, uforstyrret av bussens bevegelser og pratet fra passasjerene. Det var som forventet at han ville blunde etter turen. Det som ikke var forventet var å bli frakjørt av bussen som skulle ta oss hjem. Den DRITTSEKKEN av en bussjåfør så oss komme LØPENDE fra en forsinket buss vi steg av fra holdeplassen RETT FORAN HAM. Han SÅ meg veive med armene i full galopp. Det var MINDRE ENN FEM METER IGJEN da han svingte ut fra holdeplassen og kjørte avgårde. Han trengte ikke å gjøre det der. Han kunne ventet. Den ruta hans har et flere minutter langt stopp i sentrum, bare to holdeplasser lenger frem. Å vente på oss hadde ikke forsinket bussen. Den ***** DRITTSEKKEN av en bussjåfør gjorde det der fordi han ikke ville ha med hunden.  Det var TO TIMER til neste avgang. To laaaange timer med ingenting å gjøre, ikke noe mykt Ede kunne ligge på, det var meldt REGN, og Ede burde få komme hjem og sove. Istedenfor stod vi stuck i sentrum på trangt budsjett uten noe å hvile på. Jeg begynte gråte fortvilet, vel vitende om hvordan overstimulert valp pleier slå ut i ville raptuser, og hva slags dyremishandling jeg synes det er å be en hund legge seg til å sove på steinhardt steingulv inne på sentralstasjonen eller hard asfalt i regnvær utenfor.  Rusletur i sentrum fremstod som det minste ondet, så vi ruslet avgårde. Planen var å få kjøpt oss en softis og finne et sted hvor Ede kunne slappe av. Vi ruslet og ruslet og ruslet og ruslet. Ingensteds hadde noen tilgjengelig servering. Eneste servering vi fant var noen shady og overprisede matvogner uten verken kaffe eller softis, og vi fant heller ikke noen benk med gress tett nok på til at vi begge kunne raste der. Det var enten benk til meg eller gress til ham. Ufattelig lite hundevennlig by. Vi ruslet og ruslet og ruslet som forvirrede hjemløse.  Til min overraskelse kom aldri den raptusen han pleier få om jeg drar strikken for langt hva angår lengde på tur eller mengde inntrykk. Han hadde virkelig fått dosen sin av begge deler, men han var helt rolig og veloppdragen. Fremstod nesten som voksen.  Uinteressert i mer lek, ingen forventninger om godis. Vi bare gikk og koste oss i en forholdsvis folksom by, gitt helligdag og værmelding. Regnet uteble, lik den forventede raptusen.  Vi entret en park med en bråte bråkete duer og måker, ikke engang antydning til byttedrift. Så dem, hørte dem, passerte nonchalant en halvmeter fra dem. Greit nok, han var litt nysgjerrig på dem, men dette er å være avslappet i settingen:   Viser seg altså at Edeward identifiserer seg selv som bygutt. Sentrum er hans komfortsone. Har igjen for miljøtreningen i pregningsperioden.  Vi tuslet rundt i byen i nesten 1.5 timer. Kun få ganger trakk han litt mot noe spennende, ikke mot folk ✅ Som en bonus fikk vi etterpå handlet is på sentralstasjonen uten lyd og uten labber på disken. Han var super tålmodig og flink på *leave it* mens vi spiste den og han gikk pent av bussen på egne bein da vi kom hjem.  En god dag 🥰  
    • Hei jeg er på utkikk etter en hundetrener, som er god på adferd. Det gjelder tilvenning av hund og små barn, og at hunden har veldig eiebehov til eier.  kom gjerne med tips om dere har noen som kan hjelpe til med det, eller om det er noen som har tips. 😊
    • Takk for råd 😊.Han har opplevd å utforsket mye på de 2 uker han har vært med meg .Men tror det lett kan bli for mye inntrykk på en gang .Mulig jeg skal ta frem Valpe gården .Kom på at den brukte jeg til forrige hund .Den er 90* 90 .Jeg satt stoff buret der når min forrige hund skulle slappe av .Jeg har som sagt helt glemt rutiner jeg hadde på forrige hund .Takk for «oppfriskning «
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...