Zitka Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 Akkurat nå, Raksha skrev: Jeg så på tupperweare sin, riktig nok i plast. da slipper man å bløte opp formen og kløner klarer ikke knuse den første uka. Den lå på 1200 - slowcookern min kosta 500 Men plast vil vel ikke gjøre samme susen vel? Jeg aner ikke jeh.. Aldri brukt noe slikt.. Husker bare mamma hadde sånn, eller alle hadde sånn Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 Digresjon, denne tråden leser jeg hele tiden som: Crackpot Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 4 timer siden, Kangerlussuaq skrev: Ikke nödvendigvis fornuftig og rasjonelt å höre på salgstriksene til en forhandler. Ganske enkle påstander som er vanskelige å etterpröve som forbruker (er det merkbar/smakbar forskjell ifht påstanden om fuktigheten, og hvor mange örer sparer man på å bruke et ekstraprodukt vs alufolie). Det er akkurat det jeg tenker også liksom... hvem greier egentlig å kjenne den antakeligvis mikroskopiske forskjellen i fuktighet og sånt liksom? 4 timer siden, Raksha skrev: Ynsjyll ! Skal ikke gjenta seg Fiiiint 3 timer siden, Lillekrapyl skrev: http://www.dagbladet.no/2014/03/17/tema/dinside/aller/bolig/kjokken/32348139/ Å lage mat i en slow-cooker er ikke ulikt langtidssteking av kjøtt eller gryteretter i ovn: sett det inn på lav varme og gå på jobb, eller søndagstur, og kom hjem til ferdig middag. Prinsippet er det samme, men resultatet blir noe annerledes fordi maten lages i et lukket rom. Sånn sett minner resultatet mer om sous-vide, men uten de finessene og den ekstreme detaljorienteringen. Her er det lav eller høy temperatur i 3-4 eller 7-8 timer som gjelder, ikke 62,7 grader i nøyaktig 43,5 minutter. I en ovn vil mye av vannet fordampe, noe som kan gi et litt tørrere resultat (om du ikke har dampovn, eller stadig etterfyller vann i en bolle du setter nederst i ovnen) - men samtidig sprøere og finere skinn.Resultatet av for eksempel helstekt kylling i slow-cooker kan også minne mer om leirgrytestekt kylling (husker du 80-tallshiten Römertopf?) enn langtidsstekt kylling i ovn Jeg får egentlig litt sånn "man må finne på noe fancy som selger og som høres kult og godt ut".... også er det egentlig ingen som kjenner forskjellen på dette og det å steke noe i ovnen under folie 3 timer siden, Taz skrev: Jeg har en wonderbag! Den sparer man ihvertfall strøm på. Liker ikke å gå fra ovn/komfyr, eller elektriske ting, så da var den et utmerket alternativ når man skal koke kraft, eller slowcooking selvsagt. Veldig fornøyd med den! Nei, jeg hadde aldri turt å gå fra noe på ovnen eller noe elektrisk over så lang tid, så for min del ville det jo uansett bare vært en helgegreie 1 time siden, Pixie skrev: Neida,trenger egentlig ikke slowcooker. Kan gjøre mye av det samme med alufolie i ovn, eller helst en ildfast form med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Men gode slike former/gryter koster gjerne litt de også, og jeg liker veldig godt min enkle slowcooker Vi har den enkleste, den har to temperaturinnstillinger og en hold varm-funksjon, men man må velge mellom dem manuelt og har ingen muligheter for tidsinnstilling. Så får jeg frigjort ovnen til f.eks. hasselbackpoteter Ja, jeg ser jo liksom også for meg det :). Og jeg hadde nok sikkert greid meg finfint med en helt billig og grei form også :D. De lager liksom "luksusmat" over bål ute - hvor vanskelig kan det være å få til noe i en enkel steikovn? Men når det heter noe fancy - så smaker det nok mer fancy også Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev: Digresjon, denne tråden leser jeg hele tiden som: Crackpot Jeg også Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pixie Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 Akkurat nå, Siri skrev: Det er akkurat det jeg tenker også liksom... hvem greier egentlig å kjenne den antakeligvis mikroskopiske forskjellen i fuktighet og sånt liksom? Fiiiint Jeg får egentlig litt sånn "man må finne på noe fancy som selger og som høres kult og godt ut".... også er det egentlig ingen som kjenner forskjellen på dette og det å steke noe i ovnen under folie Nei, jeg hadde aldri turt å gå fra noe på ovnen eller noe elektrisk over så lang tid, så for min del ville det jo uansett bare vært en helgegreie Ja, jeg ser jo liksom også for meg det :). Og jeg hadde nok sikkert greid meg finfint med en helt billig og grei form også :D. De lager liksom "luksusmat" over bål ute - hvor vanskelig kan det være å få til noe i en enkel steikovn? Men når det heter noe fancy - så smaker det nok mer fancy også Jeg også Det jeg virkelig liker med slowcooker er at jeg er MYE mer komfortabel med å gå fra den. Jeg kan sette den på om morgenen og komme hjem til ferdig middag, uten at jeg underveis trenger å tenke på den. Jeg liker ikke å gå fra stekeovnen når den er på, slowcookeren bryr jeg meg ikke om. Jeg vet at innholdet ikke går tørt eller blir brent, det er en trygghet. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 9 minutter siden, Pixie skrev: Det jeg virkelig liker med slowcooker er at jeg er MYE mer komfortabel med å gå fra den. Jeg kan sette den på om morgenen og komme hjem til ferdig middag, uten at jeg underveis trenger å tenke på den. Jeg liker ikke å gå fra stekeovnen når den er på, slowcookeren bryr jeg meg ikke om. Jeg vet at innholdet ikke går tørt eller blir brent, det er en trygghet. Jeg hadde nok ikke turt å gå fra den uansett, jeg, tror jeg Men... min skepsis skal man jo ikke ta hensyn til... dette er jo dama som verken har oppvaskmaskin, brødbakemaskin eller annen form for kjøkkenmaskin i heimen... ja, jeg har en gammeldags mixmaster da 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ganzie Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 Jeg elsker crockpot'en min (og jeg har en snikende mistanke om at jeg kaaaan være en bitteliten del av grunnen til at @Raksha har en nå) Jeg har lagd myyye langstekt mat i stekeovnen, men er ikke helt komfortabel med å la det være alene mens jeg f.eks er på butikken en tur, og dessuten føler jeg at det ikke blir like mørt resultat. Oppskrifter har jeg ikke, jeg bare slenger oppi noe kjøtt, en dl væske og grønnsaker og krydder som passer til kjøttet. Så setter jeg den på lav og lar maten lage seg selv resten av dagen Tar ti minutter å fikse, og maten er så god at selv junior går rundt i huset og mmmm'er av lukta som kommer etterhvert Nå sist slengte jeg oppi en kanin, gulrøtter, søtpoteter, pastinakk, rødløk, noen halve sjalottløk, et par fedd hvitløk, 1 dl vann, provencekrydder, estragon, timian, salt og pepper, og lot den stå på low i 6 timer. Serverte med hjemmelagd potetmos og peppersaus. Av et kaninslakt på rundt 1,5 kg rent kjøtt var det bare et par smuler igjen, og vi er kun to voksne og en (snart) toåring. 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 14. Juni 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 Flere oppskrifter folkens! Så kan @Siri teste dem i stekeovnen @Ganzie Du er skyld i ganske mye du Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 Akkurat nå, Raksha skrev: Flere oppskrifter folkens! Så kan @Siri teste dem i stekeovnen Gjør jeg LETT 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 14. Juni 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 9 timer siden, Mari skrev: Denne er kjempegod! http://www.bakeaholicmama.com/2014/03/knock-your-socks-off-slow-cooker.html#.V1_oepOLTMU Jeg brukte øl i stedet for hvitvin. Hvaslags kremost bruker du? Og siste steget er å sette den under grillen i stekeovnen? JEg er skrekkelgi lite stødig i matlaging på engelsk Men endelig en "kyllingrett" jeg tror jeg kan få lurt i gubben Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 14. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 Akkurat nå, Raksha skrev: Hvaslags kremost bruker du? Og siste steget er å sette den under grillen i stekeovnen? JEg er skrekkelgi lite stødig i matlaging på engelsk Men endelig en "kyllingrett" jeg tror jeg kan få lurt i gubben Jeg bruker som regel Philadelphia, men Tine sin uten smak funker helt fint den også. Ja, en runde under grillen til slutt. Pass på kyllingbitene, de faller fort fra hverandre når du skal flytte dem. Guttungen spiste veldig godt av denne han også. Jeg synes generelt kyllinglår passer bedre i crockpot enn filet. Som Ganzie skriver så trenger du egentlig ikke oppskrifter, det blir godt til slutt likevel. Kjøtt, krydder og grønnsaker pluss noe vått. Ja, også tid da. Av væske liker jeg best kraft, bokstomater eller øl. Bruker sjelden bare vann. Crockpot er ikke noe nymotens fancy altså. Den har eksistert siden typ 50-tallet eler noe. Den er liksom anti-fancy i min bok, jeg forbinder den med husmødre på amerikansk søttitall. Se på disse da! 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 14. Juni 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet 14. Juni 2016 25 minutter siden, Mari skrev: Jeg bruker som regel Philadelphia, men Tine sin uten smak funker helt fint den også. Ja, en runde under grillen til slutt. Pass på kyllingbitene, de faller fort fra hverandre når du skal flytte dem. Guttungen spiste veldig godt av denne han også. Jeg synes generelt kyllinglår passer bedre i crockpot enn filet. Som Ganzie skriver så trenger du egentlig ikke oppskrifter, det blir godt til slutt likevel. Kjøtt, krydder og grønnsaker pluss noe vått. Ja, også tid da. Av væske liker jeg best kraft, bokstomater eller øl. Bruker sjelden bare vann. Crockpot er ikke noe nymotens fancy altså. Den har eksistert siden typ 50-tallet eler noe. Den er liksom anti-fancy i min bok, jeg forbinder den med husmødre på amerikansk søttitall. Se på disse da! Takk Må bare prøve meg frem, skjønner jeg. Stod litt i bruksanvisning, og har en kokebok, men jeg er litt sær i kosten selv, så ting må liksom friste. Tror jeg skal lage tandori/tikkamasala ol. kylling i den engang. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 15. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 15. Juni 2016 Jeg pleier bare å google meg frem til en oppskrift, ut ifra hvilket kjøtt jeg skal bruke. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mari Skrevet 15. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 15. Juni 2016 Vi arrangerte jula i fjor og fikk besøk langveisfra, og juleribba ble tilbredt fordelt i mine to crockpoter. Den ble helt fantastisk! Svoren måtte inn under grillen selvsagt, men den ble sprø og god den også selv om den så helt ille ut da den var ferdig i crockpoten. Anbefales virkelig. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 15. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 15. Juni 2016 Er det noen av dere som har brukt dette vidunderet til risengrynsgrøt? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 15. Juni 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet 15. Juni 2016 Sånn, da har jeg lempet alt oppi vidundertet. En stk røkt svinekam - brunet i panna og krydret. Og en haug med rotgrønnsaker, i store biter. Nå nå er jeg veldig spent! 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 15. Juni 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet 15. Juni 2016 Første forsøk ble ubetinget suksess 7 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 15. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 15. Juni 2016 Så bra! Nå er du i gang! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tricolor Skrevet 21. Juni 2016 Rapporter Share Skrevet 21. Juni 2016 Jeg har Tupperware sin UltraPro og føler ikke at jeg har behov for flere dippedutter. Jeg bruker den mye. Men jeg ser at bruksområdet er temmelig likt. Den skal dog ikke stå i ovnen mer enn et visst antall timer, som jeg selvsagt ikke husker. To eller tre? Fordi den er laget av flytende polymér og Tupperware garanterer ikke at den ikke sprekker hvis den blir stående lengre. Har ildfast form med lokk også, det må jo bli samme prinsippet, blir ikke sluppet ut noe fuktighet når lokket er tett. Kan vel like gjerne gå fra stekeovnen på svak varme som en annen elektrisk greie? Her er oppskrift som kan brukes: Skivede poteter i bunnen. Purreløk oppå der. Lakseskiver. Cherrytomater delt i to oppå laksen. Salt og sitronpepper. Crêmè fraiche. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 2. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 2. Juli 2016 Ingen som har brukt den til grøt? Hvilken størrelse har dere, og hvor mange personer passer den best til? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 2. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 2. Juli 2016 Har 5,7 liter, og ville ikke hatt noe mindre selvom vi bare er 2 voksne og et småspist barn. Greit å ha muligheten til å lage til mange også. Har ikke prøvd til grøt enda. For det meste gryteretter og kjøtt, og også brukt den til moussaka. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 2. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 2. Juli 2016 11 minutter siden, Lillekrapyl skrev: Har 5,7 liter, og ville ikke hatt noe mindre selvom vi bare er 2 voksne og et småspist barn. Greit å ha muligheten til å lage til mange også. Har ikke prøvd til grøt enda. For det meste gryteretter og kjøtt, og også brukt den til moussaka. Så det funker greit å lage i den til få også da? Jeg spesifiserte ca. 6 liter, men fikk 4,7. Litt skeptisk, siden vi ofte lager til 6 voksne. Men vi prøver og ser. Går jo an å supplere med ris elns, selv om litt av poenget da er borte. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 2. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 2. Juli 2016 4 minutter siden, simira skrev: Så det funker greit å lage i den til få også da? Jeg spesifiserte ca. 6 liter, men fikk 4,7. Litt skeptisk, siden vi ofte lager til 6 voksne. Men vi prøver og ser. Går jo an å supplere med ris elns, selv om litt av poenget da er borte. Ja, er ikke noe problem å lage til færre Mamma har kjøpt samme strl som oss, og når hun har laget til storfamilien har hun kun kjøttet oppi, og har da laget til 10-15 personer. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 22. August 2016 Rapporter Share Skrevet 22. August 2016 Flere som får brukt crockpoten for tida? Forrige uke lagde vi rotgrønnsaker og koteletter. Ble utrolig godt! Imorgen tenkte jeg å lage lapskaus. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mushi Skrevet 22. August 2016 Rapporter Share Skrevet 22. August 2016 Flere som får brukt crockpoten for tida? Forrige uke lagde vi rotgrønnsaker og koteletter. Ble utrolig godt! Imorgen tenkte jeg å lage lapskaus. Jeg har lyst til å bruke den hele tiden, men jeg sliter med at maten blir stående for lenge ila en vanlig arbeidsdag. Jeg kan da bare lage i helgene og da er jeg som regel ikke hjemme. Vet du om det er en timerfunksjon på den? Jeg drar hjemmefra Kl 7 og får gjerne ikke spist middag før 18. Den blir stående altfor lenge på varme. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 22. August 2016 Rapporter Share Skrevet 22. August 2016 Mener det er det på vår ja! Jepp, dobbeltsjekket - og det er det Sent from my iPhone using Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.