Gå til innhold
Hundesonen.no

Forberedelse til klipp


Pixie
 Share

Recommended Posts

Er det du som skal klippe den eller skal den til en hundefrisør? Mange hundefrisører foretrekker ofte å vaske hunden selv for å være sikker på at hunden er helt ren før de bruker klippeutstyret sitt på den. Skitten pels ødelegger lett sakser og skjær så om du skal klippe hunden din selv så må du nesten vurdere om det er greit med slitasje på klippeutstyret ditt. Når det er sagt så kjenner jeg mange som grovklipper skitten pels og heller tar slitasjen på skjær for enkelhets skyld.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil ha hunden nybadet før klipp - for å skåne sakser og skjær. Dessuten er det lettest å klippe de pent da. Men de må være tørre. Klipping på våt pels er ikke OK. Jeg har en blåse, så tørkingen går relativt raskt.

Når jeg tar i mot andre hunder til klipp, ber jeg om at de kommer nyvasket og flokefrie.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal til hundefrisør. Jeg tenkte å vaske selv både for å minske stresset på hunden siden det er første klipp og fordi jeg er parfymeallergiker og reagerer på de fleste shampoer men har funnet parfymefritt selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan være lurt å opplyse om at du er parfymeallergiker. Enkelte hundefrisører sprayer alltid hundeparfyme på hunden som en siste finish etter klipp -  om de ikke vet at du ikke tåler det. Og de fleste hundefrisører har en eller annen "hypo"/parfymefri shampo de kan vaske hunden med om du ønsker det en annen gang. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg sikkert helt snål som ikke vet dette, men; kan man ikke sende en flokete og skitten hund til hundefrisøren? :P Si at jeg ville sette bort det stellet jeg tar på bikkja mi hver 3. uke til en hundefrisør, da. Eller er det bare det at den må være ren/flokefri hvis man KUN har time til klipp? 

Sojji dumt spørsmål, men jeg har aldri hatt pelsmonsteret hos hundefrisør :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok forskjellig praksis ute å gå. Jeg vet om hundefrisører som bare klipper og det synes jeg er helt rart, de driver gjerne hjemme hos seg selv. Men de som driver profft ofte vasker og gjør hele jobben. 

Når min hund skal til frisøren så pleier jeg å skitnet han ekstra godt til faktisk, gjerne med en lang løpetur i saltvann og sand. :P  Men det er fordi min hundefrisør alltid insisterer på å vaske hunden selv for å være sikker på at den er helt ren. De har dårlig erfaring med å få hunder inn som er vasket og børstet hjemme siden eieren ofte ikke har nok kunnskap om pelsstell osv.  Generelt er de skeptiske til alle eierene som sier at hunden nesten ikke har floker - for da har den mange.. De eierene som kommer å klager på at hunden er et floketroll har som regel noen få..

Hele poenget med hundefrisør for min del er at all jobben blir satt bort og det betaler jeg gladelig for. :) Er jeg i form tar jeg heller pelsstellet selv, men det er luksus å kunne sette bort jobben i blant. :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prisen hun tar er for klipp, vask/føn, kloklipp og ørenapping. Men det står at man kan måtte betale ekstra for hund som er ustelt (regner med hun mener flokete) og dersom hunden er vanskelig å håndtere. Siden det er Unos første klipp og han er litt sånn vil-ikke på pelsstell nå tror jeg det kan ta litt tid, så noe av grunnen til å bade selv er jo å kanskje slippe unna å betale ekstra.

Men om det er vanskelig å klippe på våt/halvvåt pels må han nok vaskes der, vi har ikke blåser og det er begrenset hvor tørr jeg får ham med vanlig hårføner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...