40% BLACK FRIDAY RABATT PÅ FØRSTE DOGGIEBAG 🎁

→ PRØV NÅ OG FÅ ÅRETS STAPPFULLE JULESPESIAL

Jump to content
Hundesonen.no

Avlivet ulvene - fikk nye


Recommended Posts

http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/Avlivet-tre-ulver---fikk-to-nye-2984715.html

Dyreparken i Kristiansand har avlivet sine tre ulver, for så å få to nye fra en annen dyrepark. De skal starte en ny flokk, og dermed måtte de gamle bøte med livet. 

Jeg blir helt sjokkert! Er det virkelig slik det foregår? Ikke spesielt langsiktig tenking fra dyreparken.. ei heller spesielt god reklame. Er det rart dyr har lav verdi i samfunnet, når det er slik bruk og kast mentalitet. 

Link to post
Share on other sites

kommentar til dette, uten at jeg vet sånn kjempemye; en venninne av meg på biologi jobber i denne parken og har tidligere sagt at de har hatt store problemer med ulveflokken deres etter at en av hanndyra døde for en tid tilbake. dynamikken har vært dårlig og individer har visst vært mobbet ut. jeg vet ikke hvor ille det ble, men det er nok mer enn bare å avlive for ny attraksjon bak dette.
men uansett veldig trist med avlivning

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Det er vel ikke akkurat sånn at nye ulver er en større attraksjon en de gamle. Nå er det vel ingen nyhet at ulver godt kan drepe hverandre, om flokken ikke fungerer. Da er det vel like greit å avlive, før det skjer. Og så får vi håpe de faktisk er avlivet...

Link to post
Share on other sites
16 minutter siden, Pringlen skrev:

Det er vel ikke akkurat sånn at nye ulver er en større attraksjon en de gamle. Nå er det vel ingen nyhet at ulver godt kan drepe hverandre, om flokken ikke fungerer. Da er det vel like greit å avlive, før det skjer. Og så får vi håpe de faktisk er avlivet...

tror du dyreparksjefen har fått seg nye kjæledyr? jeg leser mellom linjene at du mistenker du noe annet.. 

Link to post
Share on other sites

Jeg er helt sikker på at det hadde vært mulig å løse konflikter med den gamle flokken uten å avlive dem. Men om det hadde vært økonomisk lønnsomt for dyreparken er vel tvilsomt.

Men igjen, nok en gang å avlive friske dyr av "praktiske årsaker"... :(

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
18 minutter siden, Meg skrev:

tror du dyreparksjefen har fått seg nye kjæledyr? jeg leser mellom linjene at du mistenker du noe annet.. 

Nei, egentlig ikke. Har troen på at kr.sand dyrepark har orden i sysakene sine, altså. 

Link to post
Share on other sites

Når de har tre ulver, og det skulle oppstå problemer skulle man tro det gikk å løse det. Er det ikke bedre å fjerne et individ enn tre? Var vel kanskje slik at det da ikke gjenstod noe avlsmateriale... 

Jeg mener også at de måtte kvitte seg med den forrige ulveflokken også pga problemer innad i flokken. En rømte vel blant annet? Er vel kanskje på tide å ta hintet om at ulver ikke er noen særlig god idè i en dyrepark..
 

Edit: Her er saken om rømlingen http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/04/22/366900.html

Edited by Chako
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Synes ikke ulver skal være i dyreparker overhodet. De har behov for å vandre over enorme områder og selv bestemme sine flokker. Så jeg synes egentlig ikke at det er så synd at de 3 ble avlivet, men mere at de får 2 nye ulver isteden.. ulver er ikke utrydningstruet så derfor er det ikke noen som helst grunn til å ha dem i dyreparker (for det er hovedhensikten med dyreparker, bevaring av utrydningstruede dyr).

Når det gjelder løsing av flokk-dynamikk hos ulver i fangenskap, så er det slets ingen triviell greie om overhodet mulig. For en del år siden, var det noe som het The Sirius project i USA, som bl.a. tok seg av ulver som var blitt holdt som kjæledyr... Vet ikke om de finnes enda eller om nettsidene deres fremdeles eksisterer. Men der var det noen veldig ærlige dagbøker - og trøbbel i en ulveflokk var simpelthen hjerteskjærende.. selv i etablerte flokker. Det var bl.a. en beskrivelse av hvordan det var da en gammel alfatispe måtte abdisere til fordel for en av sine døtre - i fangenskap tok de andre ulvene - hennes tidligere undersåtter - og forsøkte å rive henne ihjel. Hun kunne ikke flykte, og personalet kunne ikke komme til og hjelpe henne heller før hun var blitt stygt skadet. 

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Litt off-topic: min mest aktive valp sov veldig lite, men nesten alle valpebildene jeg har av henne er sovebilder. Hun sto ikke stille lenge nok til at jeg fikk tatt bilder ellers! 😅  
  • JMA; Takk for bilder!   Nå har jeg jo ikke kunnskap om rasen, så ha det i mente; men trøste og bære! Med fare for å fornærme noen, de avbildede showhundene var jo pent sagt ehm..lite for øyet..De ser jo direkte usunne ut!  ‘Bruks’varianten derimot ser jo ut som sunne hunder og særdeles tispa var jo flott!  Hadde jeg fått presentert disse bildene uten tekst, hadde jeg trodd det dreide seg om to forskjellige raser.  En god illustrasjon på at det ofte er en direkte ulykke for en rase å havne i klørne på showfolket.. Så vidt jeg har fått med meg er vel ikke rasen kjent for å være sånn generelt ‘omgjengelig’ med fremmede hunder men hvordan forholder det seg med hunder i samme husholdning?    
  • Jeg er ikke kjent med hvilke råd som gis om ro-trening og hvilke forventninger folk har til valper, så har ikke hatt det i bakhodet. Men jeg synes det er viktig å ikke fordømme bruk av binge/rom som noe fælt eller galt. Det finnes en mellomting. Det handler jo om hvordan man bruker det. Så vi er nok ikke uenige   Til TS- hva legger dere i ro-trening? Hva har dere forsøkt og når? Selv er ikke dette noe jeg er vant til at man har fokus på med valper. Som det nevnes over her, er det helt vanlig valpeatferd å være bajas, ha løpe og tulletokter, bite og styre  Finn et måte valpen får utfoldet seg, får dekt behovet sitt for å utforske, tygge og rocke, så kan dere spe på med kontakt og impulsøvelser, snusematter, godbitsøk, noe godt å gnage på.  Kontakt og impulsøvelser, samt div søk er relativt "rolige" øvelser. Valpen må ta litt kontroll på kroppen og hodet sitt, konsentrere seg og løse oppgavene. Det å bruke nesa, få tygge og slikke er gjerne stressdempende for hunder  
  • Selvfølgelig 😊 Har stjålet litt bilder fra https://worldpedigree.clubdogocanario.ru/     Populære FCI presa canario champion hanner        FCI champion tispe      Perro de presa canario  (her er det jo ikke noe fokus på utstilling, så valgte noen populære hannhunder og til slutt ei tispe jeg synes er typisk)                 
  • Jeg sjekket kun samojed. Tenkte ikke så mye over innholdet, men det jeg la merke til er at hvilken tid det skrives i endres hele tia. Noen ganger står det f.eks "jeg trenger blablabla..." andre ganger "samojeden trenger blablabla..." hvis du skjønner? Det lyser at det er copy og paste. Hva med å få noen med peiling på å skrive?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...