Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Link to post
Share on other sites

Har ikke selv men solgt en hel del og jobber med to som har sånn selv.  

Sureflap som jeg kjenner til er helt super den. Er vel kun to typer og de koster rundt det sanme. De tåler selvfølelse regn.  Det eneste jeg har vært borti som har gått i stykke er selve luka som sprekker pga hard medfart fra nabokatter som tror de kommer inn men den er billig å bytte. 

Kollegaen min har hatt et par tilfeller hvor en annen katt kom inn fordi den var litt vel glad i hennes katt og gikk derfor inn samtidig som den andre (så døra fikk ikke lukket seg). Men det er ikke akkurat normalt.  

På de fem-seks årene jeg har solgt disse dørene har det vel vært feil (fra fabrikk) på én dør og der fikk kunde ny dør. Har tre års garanti   Sikkert solgt over 200 stk.   Kan være et problem hvis chipen flytter på seg da du er avhengig av at den er i nærheten av hodet for å få opp luka. Så sjekk hvor chipen er før du evt kjøper. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Vi har en sånn. Den lukker seg fort, så andre katter kommer seg ikke ut/inn. Den tåler fint regn. 

Det som er å være obs på er som Ozzy skriver at chippen ikke har flyttet på seg, to av pusene våre har chippen for langt bak så de kommer ikke ut/inn. Kjøpte sånn halsbånddings som gjør at den går opp likevel, men halve poenget var å slippe halsbånd så litt kjedelig. Jeg syntes den har litt dårlig rekkevidde, selv med halsbåndet må de stå med hodet mer eller mindre inni luka. 

Link to post
Share on other sites

Katta til søstra mi syns luka var skikkelig ekkel, det var ille nok for han å bruke ei vanlig luke, men med mekanismen ble det enda værre. Måtte endel trening med snop og et par skikkelige regnskurer før han begynte å bruke den.

Link to post
Share on other sites
På 26.3.2016 at 6:13 PM, Feline skrev:

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Vi har en slik, fungerer kjempebra. Før vi fikk en sto nabokatta i stuen hele tiden, det skjer aldri nå lengre. Katten vente seg fort til å bruke den (etter å ha blitt dytta igjennom et par ganger, haha). Den har overlevd en haug med år nå, kostet litt over en tusenlapp på dyrebutikken. Vi har ingen negative opplevelser med den i det hele tatt. Nå er det tak over døren her, så aner ikke med regn.

Link to post
Share on other sites
 • 6 years later...

Anbefaler deg å teste først med en billig luke om mulig finn en som gis bort på finn. 
Jeg investerte i sureflap, hub og en putekasse til å ha ute. Fiksa opp og styrte på, og katta vil ikke bruke det. Hun stikker heller opp i skogen om hun synes noe er skummelt.  (Og hun er vandt med kattedo med luke etc fra før)
Mat og godbiter, samt teppet med hennes lukt er heller ikke nok til å lokke henne inn 🙈 Jeg skal dog prøve noen justeringer med "vinduer" etc før jeg gir opp prosjektet. Hadde vært så greit på vinteren at hun har muligheten når jeg må ha terassedøra lukket når hun er ute. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...