Gå til innhold
Hundesonen.no

Avlivet nesten 30 hunder.


Stine
 Share

Recommended Posts

Utrolig at enkelte kan holde på sånn, når enkelte rynker på nesa når noen vurderer å skaffe seg hund nummer 3, eller 4. Det er helt klart at når man har så mange så blir det ikke mye individuell oppfølging og aktivisering, nesten uansett hvordan man gjør det.

Samtidig tror jeg det er noe vi kommer til å se mer av. Hundehold har blitt veldig populært og hundene objekter som produseres på lik linje med fiskestenger og golfkøller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, Line skrev:

Må ha abonnement for å lese artikkelen. Hva slags hunder dreier det seg om?

Jøss, jeg fikk lese det for litt siden og jeg abbonemerer ikke :P Så sikkert at  mange trykket seg inn så de ser sitt snitt i å irritere, eller tjene mer penger :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes egentlig ikke at et menneske som vannskjøter hunder, uansett antall, bør få beholde noen. Greit nok at han hadde alt for mange og at ting blir lettere med færre, men det er jo hans valg og dømmekraft som gjør at han befinner seg i situasjonen han gjør og da er han tydeligvis ikke egnet.. Spesielt mtp at han først har fått pålegg om å bedre forholdene, men ikke greid det. Og hvorfor skal man beholde 9 hunder? Det er ganske mange... 

Men jeg regner med(håper) at MT med dette ihvertfall fortsetter å følge med slik at han mister de siste 9 også om det viser seg å ikke gå noe bedre. 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mattilsynet og politiet aksjonerte mot gård:

Avlivet nesten 30 hunder - 23 ble omplassert

Mandag aksjonerte Mattilsynet sammen med politiet mot en gård i Åseral. De fant cirka 60 hunder. Eieren fikk velge ni hunder han kunne beholde, resten ble avlivet eller omplassert.

 

- Dette er en alvorlig sak. Det dreier seg om dårlig dyrehold, og går på både tilsyn, stell, fôr og vann, sier seksjonssjef og veterinær Gunn Kristin Osaland i Mattilsynet avdeling Agder.

Det begynte med et tilsyn høsten 2015. Da talte Mattilsynet 77 hunder på gården i Åseral. Eieren fikk pålegg fra Mattilsynet om å forbedre forholdene for hundene sine.

- Det maktet han dessverre ikke. Vi forlenget fristen litt, for vi ønsker jo ikke å måtte avlive hunder. Men nå som det har vært så kaldt også, kunne vi ikke fortsette lenger, forteller Osaland.                       

Fant 60 hunder

Mandag 1. februar aksjonerte Mattilsynet. Politiet var også med på aksjonen. Det er ren rutine, ifølge seksjonssjefen.

- Vi måtte iverksette tiltak, og dro opp på gården sammen med politiet. Da fant vi ut at han hadde omtrent 60 hunder der, og forholdene var ikke forbedret, sier Osaland.

Mannen fikk beholde ni hunder. Hvilke fikk han velge ut selv.

- Det var en vurderingssak om vi skulle ta alle, eller la han beholde noen. Vi håper han er skikket til å ta vare på de ni hundene. Man skal ikke bruke sterkere virkemidler enn nødvendig. Dette gir ham en anledning til å vise at han klarer det, forteller seksjonssjefen.

Hun sier det er den største hundesaken Mattilsynet i Agder har hatt noensinne, men presiserer at det ikke er utøvet vold og tortur mot hundene.

Samtykket til omplassering

For at dyr Mattilsynet tar skal kunne omplasseres, må eieren samtykke. Det gjorde åseralsmannen i dette tilfellet.

- Ellers måtte vi avlivet alle. Vi er veldig glade for at vi klarte å omplassere så mange som 23 hunder. Meg bekjent var ingen av hundene i en helsemessig tilstand som tilsa at de måtte avlives, men vi klarte ikke finne nye hjem til alle. Derfor måtte resten avlives, forteller hun.

Hun garanterer at Mattilsynet kommer til å gjøre flere tilsyn for å sjekke om mannen klarer å ta vare på de ni hundene.

Ikke politianmeldt

For å unngå å identifisere eieren vil ikke Mattilsynet gi ut bilder av hundene eller forholdene på gården. De ønsker heller ikke å opplyse hva slags hunderaser det er snakk om.

Fædrelandsvennen er kjent med at mannen har drevet med hunder og avl i flere tiår. Blant annet har han drevet med oppdrett av hunder som brukes til jakt på elg, fugl og rev.

Hva slags straff eieren kan vente seg er foreløpig ikke avklart. Saken er ikke politianmeldt.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi kan gi personer forbud mot å drive med en spesiell dyreart eller en spesiell aktivitet. I denne saken har vi ikke konkludert ennå. Politianmeldelse er ikke aktuelt per nå, men det kommer jo an på hva som skjer i fremtiden, forklarer Osaland.

Politiet: - Spesiell sak

Lensmann Tor Kasin ved Åseral lensmannskontor bekrefter ovenfor Fædrelandsvennen at de var med på aksjonen.

- Det er en spesiell sak. Men dette er en sak mellom Mattilsynet og vedkommende, så jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Kasin.

- Bør anmeldes

Arnfrid Robstad, leder av Dyrenes Beskytter i Kristiansand, sier de tok imot fire av hundene fra gården i Åseral.

_MG_6546.jpg?updated=040220161214
Arnfrid Robstad, leder av Dyrenes beskytter i Kristiansand.
Jørgen Steffensen

- Én hund var for tynn, og de var veldig redde da de kom i hus. Ikke har de fått ormekur heller, forteller hun.

Robstad reagerer på at saken foreløpig ikke er anmeldt.

- Folk kan ikke holde på sånn som dette ustraffet. Jeg er sterkt kritisk til at det ikke er anmeldt. Men samtidig blir dyresaker ofte henlagt, så vi gidder ikke bruke tid på å anmelde dette. Mattilsynet har mulighet til å gi bøter, så jeg håper det blir gjort i dette tilfellet, forklarer hun.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei  min hund er 3 år. I vår fanilie er det meg, som er mammaen til hunden og to barn. Ei på 14 og en på 18. Jeg har veldig respekt i forhold til hund og små barn. Vår hund forstår ikke konseptet med barn og jeg ønsker tips til hvordan man kan lære hunden ro når det er barn i nærheten.  I dag blir hun vil, bjeffer og når noen løfter opp barnet blir hun sjalu.. enn så lenge ikke i form av aggresivitet, men i form av bjeffing og ønske om å bort å leke, snuse og er veldig voldsom.  Det er vanskelig å øve når det gjelder barn, men tar i mot alle tips jeg kan få.    
    • Kloklipp ok igjen. Å lide for skjønnheten er ikke hans greie, men Vom er han villig til å lide for. Vi har hatt kjempefremgang på både kloklipp, dusjing og pelsstell. Å få børste, rake, dusje og klippe med maskin, med begge hender og godisen på hylla, kjempefremgang! Når det kommer til stress på treningssenteret er vi langt fra mål, som er en rolig og stille og perfectly well behaved gentleman Edeward, men det er fremgang, både i kurssetting og innom butikken.  Når det kommer til å gå pent i bånd uten bestikkelser hadde vi MASSIV fremgang, før vi plutselig hadde en hævletes setback i dag.  Han gjorde riktignok bare ett eneste bysk etter syklist, av sikkert mer enn 30 forbipasserende jevnt og trutt, så den delen er nesten i mål. Han var SÅ behersket og fin på alle de andre syklistene som passerte.  MEN, han insisterer på å konsekvent gå med hele skulderen foran beinet mitt når han ikke forventer å få betalt. Det er ufattelig irriterende. Luksusproblem, kanskje? Instruktør mener han skal holde frembeina bak skotuppene mine, men å enforce det kravet er BARE stress, så vi har hatt en helt ****** tur i dag. Om jeg fjerner det kravet under casual walking, så har vi det helt fint. Usikker på den avgjørelsen. Det ER greit å ha ham langt nok bak til at han ser meg og følger meg i hva jeg gjør uten å måtte varsle ham først, dersom jeg vil stoppe eller svinge. Samtidig er det dumt å ha dårlig stemning mellom oss over en sånn bagatell.  Jeg oppfatter ham ikke som for selvstendig eller dominant, så jeg tror ikke det å bare la ham gå de 30 cm for langt frem er et lederskapsproblem. Han er bare misfornøyd med hvor treigt jeg går, og føler vel at det går fortere om han er et hode foran.  Å fjerne kravet er å fjerne en stressfaktor for oss begge. Får høre med privatinstruktøren vår hva hun mener før vi gir opp eller finner en annen tilnærming. Ellers var det en massiv skuff å komme til klubbens første utendørstrening i LP for året. Det var INGEN der da vi kom. To stk kom ca 45 min etter start, da vi gikk igjen. Oh well. Planen var å ha det litt dølt der, med døll mat og en døll leke lekt dølt med av en døll muttern, for å ikke få samme problem med forventningsstress som vi har på senteret. Full måloppnåelse på den. Ede forbinder ikke spaserturen dit med noe spennende nå, mer som 2x30 min med krangling om hvor han skal gå ifht meg -_- Vi prøver igjen på torsdag, uten kravet om å holde seg bak skotuppene mine i casual walk. Kanskje legge på mer andre øvelser underveis for å forbinde turen i seg selv mer med mestring.  Utgangsstilling uten godis i hånden? Jeg fikk en på turen i dag. Ikke verst. Den var en opptur  
    • Hvor lenge varer et Back on Track dekken? Når blir det slitt? Hvor mye vask tåler det? Mitt er vel 10 år gammelt, så vurdere å kjøpe nytt.  Men noen som har noen info om dette? Har sjekket BOT sin side, men finner ikke noe om akkurat dette.   
    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...