Gå til innhold
Hundesonen.no

Avlivet nesten 30 hunder.


Stine
 Share

Recommended Posts

Utrolig at enkelte kan holde på sånn, når enkelte rynker på nesa når noen vurderer å skaffe seg hund nummer 3, eller 4. Det er helt klart at når man har så mange så blir det ikke mye individuell oppfølging og aktivisering, nesten uansett hvordan man gjør det.

Samtidig tror jeg det er noe vi kommer til å se mer av. Hundehold har blitt veldig populært og hundene objekter som produseres på lik linje med fiskestenger og golfkøller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, Line skrev:

Må ha abonnement for å lese artikkelen. Hva slags hunder dreier det seg om?

Jøss, jeg fikk lese det for litt siden og jeg abbonemerer ikke :P Så sikkert at  mange trykket seg inn så de ser sitt snitt i å irritere, eller tjene mer penger :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes egentlig ikke at et menneske som vannskjøter hunder, uansett antall, bør få beholde noen. Greit nok at han hadde alt for mange og at ting blir lettere med færre, men det er jo hans valg og dømmekraft som gjør at han befinner seg i situasjonen han gjør og da er han tydeligvis ikke egnet.. Spesielt mtp at han først har fått pålegg om å bedre forholdene, men ikke greid det. Og hvorfor skal man beholde 9 hunder? Det er ganske mange... 

Men jeg regner med(håper) at MT med dette ihvertfall fortsetter å følge med slik at han mister de siste 9 også om det viser seg å ikke gå noe bedre. 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mattilsynet og politiet aksjonerte mot gård:

Avlivet nesten 30 hunder - 23 ble omplassert

Mandag aksjonerte Mattilsynet sammen med politiet mot en gård i Åseral. De fant cirka 60 hunder. Eieren fikk velge ni hunder han kunne beholde, resten ble avlivet eller omplassert.

 

- Dette er en alvorlig sak. Det dreier seg om dårlig dyrehold, og går på både tilsyn, stell, fôr og vann, sier seksjonssjef og veterinær Gunn Kristin Osaland i Mattilsynet avdeling Agder.

Det begynte med et tilsyn høsten 2015. Da talte Mattilsynet 77 hunder på gården i Åseral. Eieren fikk pålegg fra Mattilsynet om å forbedre forholdene for hundene sine.

- Det maktet han dessverre ikke. Vi forlenget fristen litt, for vi ønsker jo ikke å måtte avlive hunder. Men nå som det har vært så kaldt også, kunne vi ikke fortsette lenger, forteller Osaland.                       

Fant 60 hunder

Mandag 1. februar aksjonerte Mattilsynet. Politiet var også med på aksjonen. Det er ren rutine, ifølge seksjonssjefen.

- Vi måtte iverksette tiltak, og dro opp på gården sammen med politiet. Da fant vi ut at han hadde omtrent 60 hunder der, og forholdene var ikke forbedret, sier Osaland.

Mannen fikk beholde ni hunder. Hvilke fikk han velge ut selv.

- Det var en vurderingssak om vi skulle ta alle, eller la han beholde noen. Vi håper han er skikket til å ta vare på de ni hundene. Man skal ikke bruke sterkere virkemidler enn nødvendig. Dette gir ham en anledning til å vise at han klarer det, forteller seksjonssjefen.

Hun sier det er den største hundesaken Mattilsynet i Agder har hatt noensinne, men presiserer at det ikke er utøvet vold og tortur mot hundene.

Samtykket til omplassering

For at dyr Mattilsynet tar skal kunne omplasseres, må eieren samtykke. Det gjorde åseralsmannen i dette tilfellet.

- Ellers måtte vi avlivet alle. Vi er veldig glade for at vi klarte å omplassere så mange som 23 hunder. Meg bekjent var ingen av hundene i en helsemessig tilstand som tilsa at de måtte avlives, men vi klarte ikke finne nye hjem til alle. Derfor måtte resten avlives, forteller hun.

Hun garanterer at Mattilsynet kommer til å gjøre flere tilsyn for å sjekke om mannen klarer å ta vare på de ni hundene.

Ikke politianmeldt

For å unngå å identifisere eieren vil ikke Mattilsynet gi ut bilder av hundene eller forholdene på gården. De ønsker heller ikke å opplyse hva slags hunderaser det er snakk om.

Fædrelandsvennen er kjent med at mannen har drevet med hunder og avl i flere tiår. Blant annet har han drevet med oppdrett av hunder som brukes til jakt på elg, fugl og rev.

Hva slags straff eieren kan vente seg er foreløpig ikke avklart. Saken er ikke politianmeldt.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi kan gi personer forbud mot å drive med en spesiell dyreart eller en spesiell aktivitet. I denne saken har vi ikke konkludert ennå. Politianmeldelse er ikke aktuelt per nå, men det kommer jo an på hva som skjer i fremtiden, forklarer Osaland.

Politiet: - Spesiell sak

Lensmann Tor Kasin ved Åseral lensmannskontor bekrefter ovenfor Fædrelandsvennen at de var med på aksjonen.

- Det er en spesiell sak. Men dette er en sak mellom Mattilsynet og vedkommende, så jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Kasin.

- Bør anmeldes

Arnfrid Robstad, leder av Dyrenes Beskytter i Kristiansand, sier de tok imot fire av hundene fra gården i Åseral.

_MG_6546.jpg?updated=040220161214
Arnfrid Robstad, leder av Dyrenes beskytter i Kristiansand.
Jørgen Steffensen

- Én hund var for tynn, og de var veldig redde da de kom i hus. Ikke har de fått ormekur heller, forteller hun.

Robstad reagerer på at saken foreløpig ikke er anmeldt.

- Folk kan ikke holde på sånn som dette ustraffet. Jeg er sterkt kritisk til at det ikke er anmeldt. Men samtidig blir dyresaker ofte henlagt, så vi gidder ikke bruke tid på å anmelde dette. Mattilsynet har mulighet til å gi bøter, så jeg håper det blir gjort i dette tilfellet, forklarer hun.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...