Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Legger ut litt følere for svigers som er på utkikk etter hund nr2. Fra før av har den blandingshund på 5år, mega snill kastrert hannhund som går ilag med alt og alle. Litt nervøs av seg og veldig lydredd. (Dopes ved sterke stormer, lyn/torden og nyttår. Stresser helt enormt) Eller uproblematisk. 

Svigersøs er åpen for alt egentlig, men trooor de heller mest mot hannhund. 
Svigermor derimot har noen krav. 
- Ikke for dyr. (Usikker på eksakt pris, men omplasseringsgebyr f.eks er nok ok)
- Ikke valp.
- Forholdsvis korthåret.
- Max ca 45 - 50cm høy. Helst mindre, rundt 40 kanskje? 
- Må fungere med barn. (3åring, faren bor i kjelleren og guttungen er ofte oppe hos farmor og tante) 
- Helst i rogaland, eller kan fraktes til rogaland. Vil ikke reise for langt for å hente/hilse på. 
- Hun er ikke så glad i flekkete hunder, så helst ikke det. 

Svigermor er ei aktiv dame, så den vil få mer enn nok tur. Hunden de har fra før er rimelig aktiv, men samtidig kjempe enkel. Litt myndete rett og slett. Elsker å dra seg på sofaen, sover i senga under dyna på natten osv, men tar det gjerne helt ut på tur og freser rundt. 2-3 timers fjelltur er ikke unormalt, i hverfall på sommeren.
Svigersøs er rett og slett litt motløs for hun klarer aldri å slite ut nåværende hund, selv ved bruk av kløv. Han sier aldri nei til mer aktivitet liksom. :P Litt derfor hun ønsker hund nr 2 også, iom han tydelig får ut mer futt når han løper og leker med andre hunder. Han har nemlig veldig kort radius, går max 10 - 20 meter fra den han går tur med, med mindre han leker med en annen hund da. 
Svigersøs synes det er gøy å trene hund, men den de har nå skjønner det bare ikke. Ikke så mye som svirrer oppi hodet på den der. :lol: Så han har hverdagslydigheten inne, men kan svært lite utenom det. 


Personlig skulle jeg helst sett de kjøpte seg en whippet, men det er uaktuelt pga ikke valp og pris. Jeg tror virkelig en whippet ville vært perfect match for dem. Har sakt de kan kontakte myndeklubben og whippetutvalget og vise interesse for omplasseringshunder. 
Det er nok flere raser og mixer som kan passe, jeg har sakt at bl.a Staffer, Mynder, Collie, div terriere, retrievere, gjetere, selskapshunder osv kan være aktuelle for dem. 
Det finnes både schäfer, golden og spaniel i slekta og alle kunne egentlig passet inn hos dem. Samt min beagle, men hund som ikke kan gå løs i det hele tatt er veldig uaktuelt tipper jeg. De er blitt veldig bortskjemt sånn sett med nåværende hund. :P 

Så alle tips om hunder som kan være aktuelle blir godt mottatt. :) 

Link to post
Share on other sites
1 minutt siden, Krutsi skrev:

Det var jo en whippet til omplassering nå, så jeg på Facebook .....?

Vi vet om en hannhund i nord, men den ble for langt borte svjv. Og så er det en i trondheim, men den vil de kun omplassere til nærområde. 

 

Link to post
Share on other sites
13 minutter siden, Rocket skrev:

Vi vet om en hannhund i nord, men den ble for langt borte svjv. Og så er det en i trondheim, men den vil de kun omplassere til nærområde. 

 

Det er sikkert den i nord jeg tenkte på.. 

Jeg vet av et par unghunder som trenger nytt hjem, de er vel ca 5 mnd nå.. Men der vet jeg ikke pris da.. De holder til i Trondheim og er kullsøsken med @SoppenCamilla sin.. 

Ellers dukker det opp på Finn titt og stadig.. 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
18 minutter siden, tonjek skrev:

Ligger vel ihvertfall 4 omplasseringswhippser på Finn, men har ikke vært inne og lest. Kan jo ta en titt?

Av de 2 tispene så er det nok helst den yngste som er aktuell og den vil de beholde i trøndelags området. :/ Samme gjelder hannhunden fra Allfirda, og den vil nok mest sannynlig ikke passe for dem. Svigersøs går på skole og svigermor jobber turnus, så de må nesten ha en som kan være alene hjemme. Og den siste holder til for langt borte. (i nord) men jeg vet svigersøs sendte mail på den alikevel, i håp om at den kanskje kunne transporteres på noe vis. 
Eller var det en til som jeg ikke har sett? Regnet tispene som 2, men kan hende du talte dem som 1? 

Trondheim er vel strengt tatt for langt borte det også, men jeg skal til Volda om ikke så lenge uansett (Senest i februar håper jeg), så jeg kunne muligens fått til å hente for dem når jeg uansett ikke er så altfor langt ifra. 

Link to post
Share on other sites
3 minutter siden, tonjek skrev:

Regnet tispene som 2, ja.

Dukker nok opp en passende etterhvert emoji4.png

Jupp, det er det jeg også tenker. :) Og vi har jo minst 2 senter som driver med omplassering ikke så altfor langt herifra, så jeg har sakt de burde sende mail til eller ringe og fortelle om sine ønsker til. :) (Tunge og Trikanten, hunden de allerede har er fra Trikanten faktisk :)  )

Link to post
Share on other sites
På 15. januar 2016 kl. 01.00.53, Rocket skrev:

Jupp, det er det jeg også tenker. :) Og vi har jo minst 2 senter som driver med omplassering ikke så altfor langt herifra, så jeg har sakt de burde sende mail til eller ringe og fortelle om sine ønsker til. :) (Tunge og Trikanten, hunden de allerede har er fra Trikanten faktisk :)  )

Kommet ut en ny whippet nå :) 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
På 15. januar 2016 kl. 01.00.53, Rocket skrev: Jupp, det er det jeg også tenker. [emoji4] Og vi har jo minst 2 senter som driver med omplassering ikke så altfor langt herifra, så jeg har sakt de burde sende mail til eller ringe og fortelle om sine ønsker til. [emoji4] (Tunge og Trikanten, hunden de allerede har er fra Trikanten faktisk [emoji4]  )

Kommet ut en ny whippet nå [emoji4] 

 

Har videresendt annonsen! Virket lovende! Og så kom jeg på at svigersøs skal jo i den retning i forbindelse med en konsert så da kan de jo ta med hund på vei hjem :) (samboeren min skal kjøre henne og en venninne) husker ikke helt når de skal da. :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...