Gå til innhold
Hundesonen.no

sikring av hund i bil!


Gjest
 Share

Recommended Posts

Skal kjøpe meg bil snart, min første bil. Har tenkt litt på det med hund i bil. Mamma og pappa har alltid brukt bur, noe jeg ikke synes høres så behagelig ut under en ulykke. 
De minste ulykkene kan ha store krefter, og for en liten hund så kan det bli alvorlig. 

Hva er tryggest og best når det kommer til hund i bil? 
Jeg tenker å prøve ei sele, at han sitter sammen med meg i forsetet eller han i baksete, men sikret med ei hundesele som er laget for å brukes i bil...
Har ett medium stort bur, han er papillon blanding så det buret er kjempe stort.
Men allikevel, stort eller lite bur, det føles ikke så sikker og behagelig eller smart. 
Han bruker å sitte i fanget mitt nå, men han kjører svært sjeldent bil. Har kun det store buret som jeg bruke til katten når vi skal på hytta f.eks. Det er plass til begge to der inne, men det å ha to stk i ett bur høres ihvertfall farlig ut. 
Så når jeg får bil så blir det naturligvis mer bilkjøring på han, og da vil jeg ha noe som er trygt med tanke på ulykker. Jeg er fersk sjåfør, selv om at jeg ikke har planer om å krasje med det første.  Men kan jeg jo ikke ignorere det faktumet at jeg er fersk, og da kan små ulykker oppstå. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha krasjet med hund i lav fart i sele vil jeg heller anbefalt et ordentlig bur. Sela stopper kun hunden de få plassene den dekker foran bryst og sidene, en burvegg fordeler trykket, man kan også få støtmadrasser til å ha på burveggen. Buret må selvfølgelig festes slik at der står støtt.

Vår hund ble slengt ut fra setet i selen, tiden det tok før selen/båndet/festet var stram var nok til å gi henne god fart, og skapte derfor en ekstra sleng i andre enden av kroppen (bakparten). Forslått, da spesielt i bakpart og rygg samt sår i områdene selen tok støyten, men ellers OK.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville helt klart gått for et solid bur som er stort nok til at han kan ligge behagelig, men ikke så stort at han blir slengt unødig mye rundt.

Har bilsele jeg også, men bruker den kun hvis vi er med i en bil det ikke er plass/mulighet til å ha bur i. Ellers sitter han alltid i bur under kjøring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

oy det viste jeg ikke...

Er det farlig om buret er for stort? 
Buret er ca medium tror jeg. Han kan stå og gå inni den. Det er plass til han og svære katten inni der. Og da klarer begge to å sitt, ligg (strakt ut), snu seg og alt inni buret. 
Kan det være farlig? At buret er for stort?

De fleste bilene har ikke plass til hundbur bak..
Er det forskjell på å ha hunden i bagasjerommet enn i baksetet? Altså feste buret trygt i baksetet? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Definitivt bur. I sele så blir de jo slengt rundt minst like mye og trykket blir konsentrert på mye mindre plass. Dessuten så ser det for meg ut som de fleste hunder jeg har hatt i bil ihvertfall ligger bedre i bur enn de gjør løs i sete eller bagasjerom. I buret får de støtte og kan slappe av mer, med mye plass rundt seg er de mye mer urolig i svinger osv. 

Buret bør ikke være noe større enn nødvendig, jo mer plass jo større rom for hunden til å få opp moment og større skade ved evt kræsj, og det blir mindre behagelig å ligge i når bilen er i bevegelse, men selvsagt bedre for hunden om den må oppholde seg der noen timer på trening eller noe annet.. Så lenge du får festet buret forsvarlig så spiller det ingen rolle hvor du har det :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Definitivt bur, til nød en sele som er skikkelig, men de har jeg ikke funnet i Norge så jeg bestilte en fra Tyskland når jeg hadde bil uten bagasjerom.

Og et skikkelig bur. Ikke et sammenlegbart et, de er kun for å beskytte menneskene i en evt ulykke, ikke hundene. Variocage eller herkules er å anbefalle. De koster litt, men de tåler utrolig mye :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnnChristin skrev:

Definitivt bur, til nød en sele som er skikkelig, men de har jeg ikke funnet i Norge så jeg bestilte en fra Tyskland når jeg hadde bil uten bagasjerom.

Og et skikkelig bur. Ikke et sammenlegbart et, de er kun for å beskytte menneskene i en evt ulykke, ikke hundene. Variocage eller herkules er å anbefalle. De koster litt, men de tåler utrolig mye :)

Har er slikt enkelt sammenleggbart bur, men det er søsteren min sin. Jeg låner den bare. 
Vet du hvor mye et slikt herkules bur ligger på prismessig? Har alltid siklet etter disse, googlet det nå og de har jo kollisjonpute!
Hvilke butikker selger disse?  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker hardplast bur til min, et slikt fra atlas som skråer seg. Har passet i alle biler jeg har hatt det i. (Inkl en golf og 3 små peugoter og en liten honda) ikke plass til så mye annet da :P

Obs med helsveisede bur, er faren for at det blir trykt igjennom baksetene og kan skade pasasjerene om smellen er kraftig nok. Har jeg hørt i hvertfall.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker man sele bør hunden være I baksetet.

Det blir neppe å redde hundens liv i en ulykke i høy fart, men selen forhindrer hunden i å kunne forårsake ulykken. Er den festet bak er det og mindre sjanse for at den vil slenges i fører fra sida ved evt ulykke.

Å ha en sele til bil liggende til når man må ha med hunden i andres biler syns jeg er kjempekjekt. Bruker den på bussturer også (må ta bussen 1.5t med bikkja innimellom).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Jeg har Hercules bur, og er veldig fornøyd med det. Det er stroppet fast med lastestropp i bagasjerommet.

Sele, hund på fanget, plastbur som kan sprekke eller bur som kan klappe sammen i en kollisjon ville jeg unngått.

Hercules eller lignende type bur er dyre, men de er verdt det synes jeg. Hunden er så trygg den kan være i en kollisjon, og det er du også om du stropper fast buret,

Jeg kjøpte mitt medium dobbelbur brukt på finn.no, og betalte 3700,-.

Jeg har også hatt kelabur, og var fornøyd med det. Det er rimeligere.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det første jeg kjøpte da jeg fikk lappen og bil var Herkules-bur. Som fersk sjåfør hadde i alle fall ikke jeg nerver til å kjøre rundt uten å vite at hunden satt så trygt som mulig. Har den minste str. til en knapt 6kg Cavalier. Buret står i baksetet, festet med sikkerhetssele. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...