Gå til innhold
Hundesonen.no

kjønn på hund nr 2.


Gjest
 Share

Recommended Posts

Vi har planer om å få oss hund nr 2 når seeko blir to år. Er jo en god stund til da han vare er 4 mnd. Hehe. 

Vi ønsker å vente til han er voksen med hund nr 2. Plutselig synes vi det er mer enn nok med en men planen er to.

Så det jeg lurer på er hvilke kjønn bør vi gå for på nr 2. Nå har vi jo en hannhund.

Han bor ute om natta og de dagene vi jobber. Er ellers der hvor vi er.

Jeg ønsker at de skal kunne være sammen ute i hundegården uten vi må passe på.

Eller er det bedre med to hundegårder inntil hverandre slik de ikke kan krangle?

Tenker kanskje tispe for å unngå krangling om rang?

Men så er det jo løpetida da hvor det kan bli litt styr? 

Tips? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte det samme som deg i starten. Så jeg hadde en tispe og kjøpte hannhund, fordi jeg hadde malamute som kan være litt kranglette med samme kjønn. Men hadde jeg skulle valgt igjen den gangen så hadde jeg gått for samme kjønn og det er det jeg har gjort ved senere tid og kommer til å fortsette med. Det er enklere rett og slett, og det går stort sett bra, ihvertfall når man har såpass med aldersforskjell mellom hundene og den andre kommer inn som valp. Men det finnes ikke noe fasit på dette, det er alltid fordeler og ulemper med alt, og ikke minst personlig preferanse. Det finnes jo mange som har tispe/tispe, tispe/hann, hann/hann og som alle er like fornøyd :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp hannhund. Løpetiden vet man kommer og at hundene må skilles, men du vet ikke om to hanner ikke vil fungere sammen (som oftest går det jo greit, kommer dog litt an på rase). Lettere å evt. bygge på hundegården enn å slite med oppdeling av de to ganger i året i mange år. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar 

Borti høgget her gadde de en schæfer gann fra før og fikk en malamute hannvalp. De krangla så mye at de endte med å kvitte seg med schæferen. Og malamuten reagerer sterkt på andre hunder. Er redd for det skal skje .

Men. Om vi ville hatt ei tispe. Kunne vi ikke hatt den ene inne under løpetiden eller evt i todelt hundegård? Gjør det boe om de står adskilt i hver sin hubdegård under løpetiden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hannhund, og neste valp vil også være hannhund (annen rase). Jeg orker ikke ekstra stress rundt løpetid, når det ikke er noen planer om avl på denne hunden. Hvis vi får seriøse planer om å avle på en hund kan vi ta en tispe, samtidig som en hannhund, men det er vel også eneste grunnen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte å skrive det. Vi har malamute. De kan ha noe samkjønnsaggresjon men kan også ikke ha det. 

Jeg har litt lyst på tispe egentlig fordi jeg kanskje vil få valper en gang i fremtiden. Men det er jo ikke boe som er bestemt bare lekt litt med tanken. Det blir jo veldig lenge til isåfall.

Synes bare det er greit å høre synspunkter og tips fra andre☺

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt hannhund og tispe. Det gikk veldig fint og flott helt til stå dagene. Jeg syntes uken med stådager ble så slitsom at jeg aldri kommer til å ha hannhund og tispe sammen igjen :P 

Nå har jeg hannhund, og hvis jeg med tid og stunder skal ha en til så blir det ny hannhund. 

Hvis du går for motsattkjønn så ville jeg ha prøvd å ordnet sånn at jeg kunn få skilt hundene i løpetiden. Det hadde ikke jeg muligheten til når jeg hadde hann og tispe. Eventuelt lage en avtale om noen kunne passe den ene hunden.

Jeg hadde dog en sånn avtale, men løpetid kommer når løpetid kommer. Endte med at passeren ikke kunne passe :P 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, monica_eike skrev:

Men kan hannhund og tispe stå i hver sin hundegård når løpetiden er?

Ikke i hundegård med kun netting mellom, de kan fint pare seg (med katastrofale konsekvenser for hannens penis) gjennom en hundegård. Så de må stå på to ulike steder med avstand i mellom.

Noen hunder er også flinke til å klatre over hundegårder, så det er ikke nødvendigvis helt trygt. Jeg kjenner til flere som har hatt tyvparringer fordi hannen har klatret ut av sin hundegård og deretter kommet seg inn til tispa.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk
Men kan hannhund og tispe stå i hver sin hundegård når løpetiden er?

Ja, det kan de. Så lenge de ikke kan nå hverandre. Men når du har mulighet til å ta tispa inn, så er det jo enda tryggere.

Jeg har tre hannhunder sammen og trives godt med det, men skulle jeg hatt to malamuter ville jeg nok satsa på en av hvert kjønn :) Tryggest det. Selv om det alltid finnes unntak :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De kan, så lenge de ikke kan nå hverandre, men det er jo en viss fare for at det blir mye bråk fra hannhunden da. Vet ikke om dere har naboer eller setter pris på god nattesøvn selv :P Man kan jo ta inn en av dem, men det synes jeg ihvertfall er litt dårlig gjort om man har bare to. Greit for den som er inne, men den som må stå ute alene, kanskje i så mye som 3 uker..

Malamutene kan være bråkete, men de jeg vet av som har flere hannhunder er skikkelige bestevenner, og selv min hannhund som ikke var spesielt glad i andre hunder gikk fint med dem han kjente, inkl inntakte hannhunder i alle str og fassonger, selv om det kunne gå lenge imellom hver gang de møttes. Nå skal jo dere uansett ikke ha ny før om en god stund så da rekker dere jo å se hvordan deres nåværende hund blir også. Blir han trygg og god så er det vell liten sannsynlighet for at det blir noe bråk uansett. Mine to kunne godt ryke sammen innimellom (tispe og hannhund) dog ikke noe alvorlig da, men. Det var alltid tispen som startet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...