Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor kjøpe ordentlig kylling, egg etc?


Mud
 Share

Recommended Posts

Vi spiser så lite kjøtt at det er tåpelig å kjøpe det på matbutikken. 

Det samme med egg . Vi vil gjerne handle fra en gård hvor dyrene lever naturlig og kanskje eggene faktisk smaker egg. 

Men jeg finner liksom ikke ut av hvor? Kan dere tipse om noen fb - grupper o.l? 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 95
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dere vet det er ordentlig bønder som lager ordentlig egg selv om det solgt i butikken?   Samme som kjøttet.. Det kommer faktisk fra ordentlige dyr..

Jeg har tilbakevist gyldigheten av din påstand om at "dyr som mistrives er dårlig butikk.. ". Det er et flust av eksempler innenfor mat og pelsproduksjon på at dette ikke stemmer, jeg har tatt for m

Javel.   Men siden kylling og kjøtt er en forsvinnende liten del av vårt budsjett og vi er veldig opptatt av dyrevelferd er det ikke bønders såre følelser som avgjør hvor vi handler.   At ky

4 minutter siden, Kokospaniel skrev:

Er det ingen gårdsbutikken i nærheten av deg? 

Vi bor litt landlig til og kan kjøpe egg av en nabo noen hundre meter borte, kjekke saker. Midt i byen er nok ikke det like enkelt...

Det er sikkert det. Jeg bor i Lier liksom :P Men jeg finner ikke ut av hvor. De jeg vet om selger frukt og grønt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Mud skrev:

Det er sikkert det. Jeg bor i Lier liksom :P Men jeg finner ikke ut av hvor. De jeg vet om selger frukt og grønt. 

Det er antakelig ikke så mange som selger kjøtt direkte fra gården. Mattilsynet stiller jo krav om både nedfrysing og hygieniske forhold, så de fleste sender antakelig dyra til slakteri, men får dem tilbake igjen og selger videre selv. Dette fant jeg på en side (Googlet "Selge kjøtt direkte fra gård"):

"Bindene avtale om kjøp og evt. oppdeling må gjøres før dyret meldes inn til slakt.

Fra innmelding til utlevering av varen vil det kunne gå ca to til fire uker. Vi må ha bestillinger til et helt dyr før vi kan melde det til slakt. 
Vi selger fortrinnsvis hele eller halve dyr, men unntak kan avtales. Vi vet at dette kan være mye for mange og anbefaler at kundene går sammen og deler seg imellom. Vi har flere kunder som tar en dugnad på oppdelingsjobben og avslutter kvelden med litt godt i panna eller gryta. Gammeldags matauk på en morsom måte. Uansett er det viktig ikke å kjøpe mer enn at man får satt andre retter på menyen gjennom året.

Etter at avtale med kunder er gjort blir innmelding til slakt foretatt, med henting og slakting påfølgende uke. Dyret merkes spesielt slik det kan spores gjennom slakteriet. Slakting foregår hos Fatland på Furuseth i Oslo, kun 40 km transport. Fatland har også økologisk sertifisering på sitt slakteri. Slaktet kan så skjæres ned etter kundens ønske, vakumering, kverning og kapping av bein til kraftkoking er mulig. 
Utkjøring/henting etter avtale."

 

EDIT: Nå så jeg jo at du lurte på kylling, jeg vet ikke om det er samme krav der, men Google det, evt sjekk Mattilsynets sider. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det interessant med annet kjøtt enn kylling? I så fall har disse frittgående gris bl.a; http://www.nedreskinnes.no/kjott/ (se under happypig). Det er jo ikke så langt fra Lier...

De har nok solgt alt for i år nå (grisene slaktes alle sammen på høsten, og det er en felles "hentedag" for alle som har bestilt), men de har hatt dette opplegget i flere år og kommer sikkert til å fortsette så lenge de får solgt det de produserer.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

58 minutter siden, Krutsi skrev:

Dere vet det er ordentlig bønder som lager ordentlig egg selv om det solgt i butikken? :P 

Samme som kjøttet.. Det kommer faktisk fra ordentlige dyr..

Men det kommer ikke nødvendigvis fra dyr som har hatt veldig gode oppvekstvilkår.  

En kylling er faktisk ikke så stor som de man kjøper på butikken. Derfor kjøper jeg helst ikke kylling. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at noe er alvorlig galt med oppvekstvilkårene når man tar en titt i ferskvaredisken. Ikke smaker det noe heller. 

Saktevoksende kjøtt smaker helt anderledes, det samme med egg fra høner som går ute på tunet.  

 

Stangekylling kom jeg brått på at jeg har kjøpt før! 

Meny har egg fra et eller annet jeg ikke husker hva heter :P Hønsene går ute i hvert fall. Blå kartonger..De smaker faktisk egg, men det finnes bare i 6 pk. 

Vi pleier uansett å kjøpe de, men det hadde vært greit å kunne kjøpe i større kvanta  .

 

@*Marianne*

Vi hadde griser på gården vår i sommer sommer og fikk tilbud om å kjøpe en ( de gikk ute og hadde det fint ), men det blir litt mye for oss som er to stk som spiser kjøtt maks  2 ganger i måneden :(

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Mud skrev:

 

 

@*Marianne*

Vi hadde griser på gården vår i sommer sommer og fikk tilbud om å kjøpe en ( de gikk ute og hadde det fint ), men det blir litt mye for oss som er to stk som spiser kjøtt maks  2 ganger i måneden :(

Hvis dere fryser ned og? Da kan dere jo bruke det over ganske lang periode? Har egentlig ikke begrep om "hvor mye" kjøtt det er på en gris, men har vurdert akkurat HappyPig selv, mye fordi jeg kjenner til de som holder på med det fra diverse studier, men også fordi jeg liker tanker på at de har fått gå ute hele livet og bare fått gjøre det de vil. Problemet er at jeg alltid bruker for mye tid på å vurdere, også er de utsolgt...;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Pippin&Symra skrev:

Stangekylling og Holtekylling! Det er kyllingraser som har normal vekst, de får ikke kraftfor men naturlig for uten soya, de har mye større plass å bevege seg på enn masseproduserte kyllinger. Jeg kjøper ALDRI noe annet enn de to.

Det stemmer nok ikke helt. De bruker samme rase (Ross) men bruker lenger tid på oppfôring. De fôrer økologisk, har større plass pr dyr, og har også utegang sommerstid. 

Vanlige rasehøns oppnår ikke noe i nærheten av samme størrelse og kjøttfylde som Ross, uansett hvor heftig man fôrer dem :) Og er heller ikke godt egnet som "kyllingfilét", slik folk vil ha. Om du får unge slaktehaner fra et hobbyhønsehold, vil de være best egnet til cock au vin eller gryte. Forøvrig utmerket mat!

 

Til TS: søk på høns på fb, så får du fram grupper for hobbyhønsehold. Så kan du bare spørre der om det er noen i nærheten av deg som selger egg og slaktehaner :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

41 minutter siden, Mud skrev:

Men det kommer ikke nødvendigvis fra dyr som har hatt veldig gode oppvekstvilkår.  

En kylling er faktisk ikke så stor som de man kjøper på butikken. Derfor kjøper jeg helst ikke kylling. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at noe er alvorlig galt med oppvekstvilkårene når man tar en titt i ferskvaredisken. Ikke smaker det noe heller. 

Saktevoksende kjøtt smaker helt anderledes, det samme med egg fra høner som går ute på tunet.  

 

Stangekylling kom jeg brått på at jeg har kjøpt før! 

Meny har egg fra et eller annet jeg ikke husker hva heter :P Hønsene går ute i hvert fall. Blå kartonger..De smaker faktisk egg, men det finnes bare i 6 pk. 

Vi pleier uansett å kjøpe de, men det hadde vært greit å kunne kjøpe i større kvanta  .

 

@*Marianne*

Vi hadde griser på gården vår i sommer sommer og fikk tilbud om å kjøpe en ( de gikk ute og hadde det fint ), men det blir litt mye for oss som er to stk som spiser kjøtt maks  2 ganger i måneden :(

På vegne av bønder som bruker X antall timer på dyrene sine for at de skal ha det best mulig, men samtidig tjene penger for å fø sin familie, så Må jeg innrømme at mange av slike holdninger er en fornærmelse.. 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Pringlen skrev:

Det stemmer nok ikke helt. De bruker samme rase (Ross) men bruker lenger tid på oppfôring. De fôrer økologisk, har større plass pr dyr, og har også utegang sommerstid. 

Vanlige rasehøns oppnår ikke noe i nærheten av samme størrelse og kjøttfylde som Ross, uansett hvor heftig man fôrer dem :) Og er heller ikke godt egnet som "kyllingfilét", slik folk vil ha. Om du får unge slaktehaner fra et hobbyhønsehold, vil de være best egnet til cock au vin eller gryte. Forøvrig utmerket mat!

 

Til TS: søk på høns på fb, så får du fram grupper for hobbyhønsehold. Så kan du bare spørre der om det er noen i nærheten av deg som selger egg og slaktehaner :)

De "vanlige " bruker Ross 308,  de økologiske bruker vel Ross Rowan?  Som vokser MYE saktere. 

I tilegg står ikke lyset på 24/7 som hos normal kyllingdrift,  noe som egentlig bare er en annen måte å tvangsfore kyllingene på. 

Så det er mer enn bare foret som gjør en forskjell.  

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Mud skrev:

De "vanlige " bruker Ross 308,  de økologiske bruker vel Ross Rowan?  Som vokser MYE saktere. 

I tilegg står ikke lyset på 24/7 som hos normal kyllingdrift,  noe som egentlig bare er en annen måte å tvangsfore kyllingene på. 

Så det er mer enn bare foret som gjør en forskjell.  

lyset står ikke på 24/7 i normal kyllingdrift. Det finnes regelverk for slikt.  Stangekylling (landkylling) er vel ikke økologisk heller?

 

Regelverk https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2001-12-12-1494

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Krutsi skrev:

På vegne av bønder som bruker X antall timer på dyrene sine for at de skal ha det best mulig, men samtidig tjene penger for å fø sin familie, så Må jeg innrømme at mange av slike holdninger er en fornærmelse.. 

Javel.  

Men siden kylling og kjøtt er en forsvinnende liten del av vårt budsjett og vi er veldig opptatt av dyrevelferd er det ikke bønders såre følelser som avgjør hvor vi handler.  

At kylllingindustrien har en LANG vei å gå mtp dyrevelferd er ingen hemmelighet.  

Man skulle faktisk tro at bønder satte pris på at folk var villig til å betale mer for best mulig dyrevelferd?  

 

@Meg

Å tukle med døgnrytmen til kyllingene for at de skal spise mer er vanlig praksis.  Mulig de ikke har lys 24/7 , men de får ikke ha normal døgnrytme.  Langt derfra.  

 

Edit: hvis du leser lovdataen ser du at slaktekylling er unntatt fra regelen om døgnrytme.

 "Lysprogrammet skal etter de første dagene med tilvenning følge en 24 timers syklus og med unntak for slaktekylling inkludere en uavbrutt mørkeperiode på minst 8 timer."

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, mokken skrev:

Stangekylling selges på rema 1000 her :)

Rema 1000 har vel kjøpt Stangekylling så vidt jeg vet, så tipper man finner det i de fleste rema-butikker :)

 

 

Den "vanlige" Stange-kyllingen er ikke økologisk, men de har en egen som er. Man må bare lete litt mer etter den.

Og til @Mud så vil jeg anbefale deg å gå på Bondens marked og sjekke hva du finner der. Det er produsenten som selger sine egne produkter, så da kan du spørre dem ut om produksjonen deres om du vil. Tror det er egne Bondens marked i Drammen? Eller så er det en del som annonserer på finn faktisk, men da ofte hele/halve dyr av storfe, småfe og gris, som slaktes om høsten.  Det finnes også en gruppe på facebook som heter "Rett fra gården". Der annonserer bønder hva de har av produkter og man kan etterspørre det man er interessert i. Evt. så kan du ta kontakt med Landbrukskontoret ditt. De har gjerne en oversikt over hvem som tilbyr feks egg og potet rett fra gården. Vi har i hvert fall flere slike her på bygda, men det er jo ikke så lett å vite uten at man kjenner dem :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Mud skrev:

Man skulle faktisk tro at bønder satte pris på at folk var villig til å betale mer for best mulig dyrevelferd?  

Men folk er jo ikke villige til å betale mer. Det er et fåtall mennesker som er idealister og som utelukkende ønsker å kjøpe kjøtt fra dyr som blir markedsført med god dyrevelferd (det er vel ikke alltid tilfelle at alle frittgående dyr har god dyrevelferd... oksekalvene som går ute på en gård her i området vasser i gjørme og har bare noen få plasser med halm å ligge på som er tørre. DET kaller jeg ikke god dyrevelferd selv om de jo får gå ute)... 

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Men folk er jo ikke villige til å betale mer. Det er et fåtall mennesker som er idealister og som utelukkende ønsker å kjøpe kjøtt fra dyr som blir markedsført med god dyrevelferd (det er vel ikke alltid tilfelle at alle frittgående dyr har god dyrevelferd... oksekalvene som går ute på en gård her i området vasser i gjørme og har bare noen få plasser med halm å ligge på som er tørre. DET kaller jeg ikke god dyrevelferd selv om de jo får gå ute)... 

Jepp, det er et fåtall,  men det er ingen grunn for at bøndene skal bli fornærmet på de som faktisk gjør det. 

Jeg kjøper ikke billig kjøtt for å ikke støte bonden liksom. Og det lever jeg godt med kjenner jeg .  

Nei, all økologisk landbruk er ikke like bra. Frittgående høner med 20 stk per kvadrat har det neppe bra. Jeg kjøper ikke sånne egg.  

Det er derfor jeg ønsker å kjøpe privat av de som driver et  mer naturlig landbruk.  De finnes. 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Mud skrev:

De "vanlige " bruker Ross 308,  de økologiske bruker vel Ross Rowan?  Som vokser MYE saktere. 

I tilegg står ikke lyset på 24/7 som hos normal kyllingdrift,  noe som egentlig bare er en annen måte å tvangsfore kyllingene på. 

Så det er mer enn bare foret som gjør en forskjell.  

De vokser ikke MYE saktere, men litt. De "dyrevennlige" produsentene bruker både 308 og rowan i de ulike produksjonene sine. Er nok derfor holter oppgir art som kun "ross".

Vekst påvirkes uansett av ulike faktorer. feks medisinbruk og bevegelse. Det er ikke sånn at vanlige kyllinghaller har fullt lys, derimot har de et dunkelt "halvlys" som gjør kyllingen rolig (=vokser fortere)

Rossvariantene er åkke som milevis fra en vanlig rasehøne i vekst og kjøttfylde. Som sagt; sjekk hønsesider på fb :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvorfor vil du bytte hvis hunden fungerer på Vom? Hvis hunden fortsatt har løs avføring etter en uke ville jeg nok droppet det fôret ja.
    • Hei hundesonen! Jeg har en valp på 3-4 mnd som jeg holder på å bytte for på. Jeg bytter gradvis, startet med 4 dager hvor jeg ga 3/4 gammelt for (V&H), 1/4 nytt for, deretter 4 dager med 50/50, og så 3/4 nytt for en dag eller to, før jeg gikk tilbake til 50/50 fordi; Valpen har litt løs avføring. Typisk at det først kommer litt i normal konsistens, og så etterhvert blir det bløtere og bløtere. På ingen måte flytende/diare, men slik at det blir rester igjen i gresset der jeg plukker opp. Noen ganger går valpen to ganger på rad, først en med bra konsistens og så løsere i en tynnere strimle rett etterpå. Ofte er det og små halvfordøyde pinnebiter, små biter av stoff, grus og annet hun har fått i seg i dette løse. (Dette er små biter, prøver så godt jeg kan å forhindre dette men valpen spiser mye rart). Syns det begynner å lukte metallisk fra analen nå, mulig kjertlene ikke får tømt seg når det er litt bløt avføring? Høres dette normalt ut i en overgang til nytt for for en valp, eller bør jeg gi opp det nye foret og finne noe annet?
    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...