Gå til innhold
Hundesonen.no

Middag for 2 i en uke for under 300 kr


Anette
 Share

Recommended Posts

http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/2015/10/15/Slik-lager-du-middag-for-to-personer-i-syv-dager-til-under-300-kroner-11683342.ece

Greit det går men hvor sunt forslagene er? tja...? first price, pasta,makaroni osv. 

Vet @Tinkie driver med samme prosjekt trooor jeg? 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stemmer, det! Vi hadde 420 kr i uken, da, for to personer. Det er 30 kr om dagen. Til gjengjeld skulle det dekke frokost og lunsj også.

Her i hus gikk det rimelig bra, altså. Kanskje ikke de sunneste middagene her heller, men det ble i alle fall godt. :lol: Kan sjekkes ut på www.tinasmat.wordpress.com - vi skal fortsette prosjektet fra i morgen av, med 420 kr for uken etter også. Det går faktisk helt fint hvis man planlegger.

Jeg savner linser og bønner i de oppskriftene, altså! Der er det mye billige, gode proteiner!

Kan komme innom og bumpe her når jeg får somlet meg til neste blogginnlegg, om det er interessant... :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Line, det er vel snakk om å spare på hver eneste krone her.

Hadde prosjekt i vår hvor vi tok utgangspunkt i budsjettrammer for en familie på tre hvor de fikk minstesats, for å se om vi klarte å lage en ukesmeny som var billig nok OG fylte alle kostholdsrådene til staten.. det var ikke lett!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med en storspiser og en glutenallergiker i hus, så hadde ikke den menyen dugd, ikke til den prisen, men poenget er jo gyldig, man KAN spise billig om man vil og planlegger. Beste sparetipset i verden er jo fryser og kunne storhandle kjøtt/fisk på tilbud. 

Vi har et vanvittig brød/knekkebrødforbruk i huset. Ville antakeligvis spart på å lage mer brød selv. Ikke jeg som spiser det, men Bonden. Nevnte jeg storspiser? Enkelte dager går det et normalstort brød til dagen. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes den menyen er overaskende god egentlig jeg. Joda fiskegrateng fra firstprice er neppe det beste man får, men det er da med potet og grønnsaker så man dør vell ikke av å spise det en dag. Ellers er det jo faktisk mye bra. Laks, taco, chili con carne og hjemmelaget tomatsuppe. Pasta er jo ikke usunt, ihvertfall ikke en dag i uken. Tomatsuppen er kanskje ikke noe å rope høyt hurra for, men usunt er det vell heller ikke som en del av et variert kosthold. Hva mengden angår så vet jeg ikke om det hadde holdt her i huset, men det står jo ikke spesifisert så vanskelig å si.  

Jeg tenker egentlig et greit, normalt sunt, vanlig kosthold når jeg ser den menyen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det bare meg som stusser veldig på den priser som er satt opp? Jeg mener, grønnsaksuppe til 26 kroner. For de 26 kronene skal du altså kjøpe en pose gulrøtter, en kålrot (man får jo ikke kjøpt en halv en), noen poteter og en purre, samt en pakke buljongterninger OG kylling (hvor fanken får man liksom kjøpt noen gram kyllingstrimler for 4 kroner?). Jeg ser den samme feilen her som i Remas "under 100lappen", hvor man regner prisen ut fra den man bruker, ikke det man faktisk må kjøpe. For man får faktisk ikke kjøpt bare 3 av eggene i en pakke og betale stykkpris for dem, man må kjøpe hele pakka, og da sprekker hele budsjettet bare der.

Hadde i grunn vært morsomt å gått på Rema med et desilitermål, åpnet en kartong melk, tatt med seg 2 dl, og gått i kassen for å betale den prisen det står i brosjyren at man må bruke i følge oppskriften :P

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

48 minutter siden, Rocket skrev:

Handle hos bøndene så får man gode priser :)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Er jo ikke alle som har muligheten til det, i hvert fall ikke uten at det koster en del å komme seg dit ;) Jeg bor midt ute i åker'n, for å si det sånn, det er gårder og jorder rundt hele her. Men alle gårdene som ligger i gåavstand herfra driver kun med korn, så vidt jeg vet, eller klarer å se. Og det eneste stedet med høner er av typen 30 000 høns, og da kjøper jeg like gjerne i butikken, da slipper jeg i alle fall å se og lukte hvor ****** de stakkars pippippene har det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Lene_S Det er et veldig godt poeng. Det er nettopp det Musikeren og jeg driver med - vi kjøper inn varer for 420 kr, og så lager vi mat ut fra det. Da bruker vi kanskje kålrot i to-tre middager på en uke, gulrot i fire, og så videre. Og da blir det brått ikke urealistisk igjen. Forrige uke kjøpte vi en hel kylling, da kokte vi kraft på skroget, hadde kyllingfiletene i én middag, og så resten av kjøttet (alt jeg ikke klarte å få av i pene stykker :lol: ) i en annen rett, og så hadde vi kraft til alle linse-rettene senere. :) Det var 60 kr for protein i to middager og smakstilsetning i alle de andre. 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Lene_S skrev:

Er det bare meg som stusser veldig på den priser som er satt opp? Jeg mener, grønnsaksuppe til 26 kroner. For de 26 kronene skal du altså kjøpe en pose gulrøtter, en kålrot (man får jo ikke kjøpt en halv en), noen poteter og en purre, samt en pakke buljongterninger OG kylling (hvor fanken får man liksom kjøpt noen gram kyllingstrimler for 4 kroner?). Jeg ser den samme feilen her som i Remas "under 100lappen", hvor man regner prisen ut fra den man bruker, ikke det man faktisk må kjøpe. For man får faktisk ikke kjøpt bare 3 av eggene i en pakke og betale stykkpris for dem, man må kjøpe hele pakka, og da sprekker hele budsjettet bare der.

Hadde i grunn vært morsomt å gått på Rema med et desilitermål, åpnet en kartong melk, tatt med seg 2 dl, og gått i kassen for å betale den prisen det står i brosjyren at man må bruke i følge oppskriften :P

Nå er det jo ikke sånn at man kjøper inn alle disse ingrediensene hver dag, sant? Man har jo en pose gulrøtter i flere dager, det samme med andre basisting. Dersom man deler kostnaden for innkjøp av basismatvarer på dager pr uke, så kommer man nok til mål med disse oppskriftene. 

Har man dårlig råd, så kan det være en genial investering å kjøpe en stor fryser - man finner sånt til ganske greie priser på finn.no f eks. Og om man er flink til å lage store porsjoner og fryser ned, så har man masse gode middager til en billig penge (det meste kan faktisk fryses uten at det forringer smaken vesentlig :)). 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns ikke menyen her var så gal, jeg. Høres ut som slik vi spiste mye av i studietida. Bruker man resten av gulrøttene neste uke så blir det ikke ekstra innkjøp da. Synes ikke det så spesielt usunt ut heller. Spe på med litt ekstra grønnsaker så er jo dette helt fint :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Lene_S skrev:

Er det bare meg som stusser veldig på den priser som er satt opp? Jeg mener, grønnsaksuppe til 26 kroner. For de 26 kronene skal du altså kjøpe en pose gulrøtter, en kålrot (man får jo ikke kjøpt en halv en), noen poteter og en purre, samt en pakke buljongterninger OG kylling (hvor fanken får man liksom kjøpt noen gram kyllingstrimler for 4 kroner?). Jeg ser den samme feilen her som i Remas "under 100lappen", hvor man regner prisen ut fra den man bruker, ikke det man faktisk må kjøpe. For man får faktisk ikke kjøpt bare 3 av eggene i en pakke og betale stykkpris for dem, man må kjøpe hele pakka, og da sprekker hele budsjettet bare der.

Hadde i grunn vært morsomt å gått på Rema med et desilitermål, åpnet en kartong melk, tatt med seg 2 dl, og gått i kassen for å betale den prisen det står i brosjyren at man må bruke i følge oppskriften :P

En pakke egg feks holder jo i flere mnd så det går jo opp i opp. Den uken man kjøper pakken bruker man 25 kr, de neste ukene bruker man ikke noe på egg. Ellers så har jo bla bunnpris porsjonspakninger med kylling(og andre ting) til en ok pris. På ting med kortere holdbarhet må man jo da evt legge opp menyen etter det så man får brukt opp slik at ting ikke går til spille. Man skal jo også ha andre måltider enn middag (hvor sikkert melk, egg, grønnsaker og andre ting fint kan brukes også så det ikke går til spille) og de utgiftene kommer jo utenom dette budsjettet. Slett ikke urealistisk, men kan kreve litt planlegging. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Siri skrev:

Nå er det jo ikke sånn at man kjøper inn alle disse ingrediensene hver dag, sant? Man har jo en pose gulrøtter i flere dager, det samme med andre basisting. Dersom man deler kostnaden for innkjøp av basismatvarer på dager pr uke, så kommer man nok til mål med disse oppskriftene. 

Har man dårlig råd, så kan det være en genial investering å kjøpe en stor fryser - man finner sånt til ganske greie priser på finn.no f eks. Og om man er flink til å lage store porsjoner og fryser ned, så har man masse gode middager til en billig penge (det meste kan faktisk fryses uten at det forringer smaken vesentlig :)). 

 

40 minutter siden, Malamuten skrev:

En pakke egg feks holder jo i flere mnd så det går jo opp i opp. Den uken man kjøper pakken bruker man 25 kr, de neste ukene bruker man ikke noe på egg. Ellers så har jo bla bunnpris porsjonspakninger med kylling(og andre ting) til en ok pris. På ting med kortere holdbarhet må man jo da evt legge opp menyen etter det så man får brukt opp slik at ting ikke går til spille. Man skal jo også ha andre måltider enn middag (hvor sikkert melk, egg, grønnsaker og andre ting fint kan brukes også så det ikke går til spille) og de utgiftene kommer jo utenom dette budsjettet. Slett ikke urealistisk, men kan kreve litt planlegging. 

Altså, jeg skjønner at man bruker opp ting over tid, og alt det der. Men det forutsetter at man planlegger mye, og har en del ting fra før. Det jeg reagerer på med sånne menyer som i denne linken og Remas brosjyrer er at det ser så flott og billig ut, men det gir et litt skjevt inntrykk. Jeg vet ikke om jeg klarer å forklare akkurat hva jeg mener, men jeg skal prøve:

Denne menyen er satt opp som en isolert uke. Den nevner ingenting om uken etter, så med mindre man forventer at folk spiser samme meny uke etter uke, så må uken etter også planlegges nøye ut fra hva man kjøpte uken før. Hvis ikke, blir plutselig ikke den første uken så billig likevel. 

Det regnes med stk-pris, noe som er urealistisk, for mange ting kan ikke kjøpes i enkeltdeler, som 3 egg eller 2 dl melk. Selv om man bruker dette uken etter, så tas det faktisk ikke med i det regnestykket. Denne menyen er som sagt en isolert uke, og for å få et reelt regnestykke, må man regne med det man faktisk må kjøpe. Man er nødt til å betale for en hel eggekartong, og da er det den prisen som burde telles med. Bruker man resten en annen dag eller uken etter, så blir ikke prisen på egg med i regnestykket for den dagen eller uka, men den skal likevel være med den dagen man må kjøpe hele kartongen for at stykket skal bli riktig. Slik denne menyen blir presentert, kan man altså få en pakke makaroni, en kartong egg, 1 løk, 2 bokser tomater og en pakke buljongterninger for kun 26 kroner. Da lurer jeg på hvilken butikk de har brukt, for der er det jammen billig. Da regner jeg ikke med krydderet det forutsettes at man har fra før. 

Det jeg prøver å få frem er at slike oppsatte menyer er satt opp helt feil. Om man her hadde slått sammen alt man måtte kjøpe den uken, og kom frem til under 300,-, uten å nevne hva de mener det koster for hver enkelt dag, da hadde det vært letter å svelge. Sånn det står nå er helt urealistisk ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Siri skrev: Nå er det jo ikke sånn at man kjøper inn alle disse ingrediensene hver dag, sant? Man har jo en pose gulrøtter i flere dager, det samme med andre basisting. Dersom man deler kostnaden for innkjøp av basismatvarer på dager pr uke, så kommer man nok til mål med disse oppskriftene. 

Har man dårlig råd, så kan det være en genial investering å kjøpe en stor fryser - man finner sånt til ganske greie priser på finn.no f eks. Og om man er flink til å lage store porsjoner og fryser ned, så har man masse gode middager til en billig penge (det meste kan faktisk fryses uten at det forringer smaken vesentlig [emoji4]). 

 

40 minutter siden, Malamuten skrev: En pakke egg feks holder jo i flere mnd så det går jo opp i opp. Den uken man kjøper pakken bruker man 25 kr, de neste ukene bruker man ikke noe på egg. Ellers så har jo bla bunnpris porsjonspakninger med kylling(og andre ting) til en ok pris. På ting med kortere holdbarhet må man jo da evt legge opp menyen etter det så man får brukt opp slik at ting ikke går til spille. Man skal jo også ha andre måltider enn middag (hvor sikkert melk, egg, grønnsaker og andre ting fint kan brukes også så det ikke går til spille) og de utgiftene kommer jo utenom dette budsjettet. Slett ikke urealistisk, men kan kreve litt planlegging. 

Altså, jeg skjønner at man bruker opp ting over tid, og alt det der. Men det forutsetter at man planlegger mye, og har en del ting fra før. Det jeg reagerer på med sånne menyer som i denne linken og Remas brosjyrer er at det ser så flott og billig ut, men det gir et litt skjevt inntrykk. Jeg vet ikke om jeg klarer å forklare akkurat hva jeg mener, men jeg skal prøve:

Denne menyen er satt opp som en isolert uke. Den nevner ingenting om uken etter, så med mindre man forventer at folk spiser samme meny uke etter uke, så må uken etter også planlegges nøye ut fra hva man kjøpte uken før. Hvis ikke, blir plutselig ikke den første uken så billig likevel. 

Det regnes med stk-pris, noe som er urealistisk, for mange ting kan ikke kjøpes i enkeltdeler, som 3 egg eller 2 dl melk. Selv om man bruker dette uken etter, så tas det faktisk ikke med i det regnestykket. Denne menyen er som sagt en isolert uke, og for å få et reelt regnestykke, må man regne med det man faktisk må kjøpe. Man er nødt til å betale for en hel eggekartong, og da er det den prisen som burde telles med. Bruker man resten en annen dag eller uken etter, så blir ikke prisen på egg med i regnestykket for den dagen eller uka, men den skal likevel være med den dagen man må kjøpe hele kartongen for at stykket skal bli riktig. Slik denne menyen blir presentert, kan man altså få en pakke makaroni, en kartong egg, 1 løk, 2 bokser tomater og en pakke buljongterninger for kun 26 kroner. Da lurer jeg på hvilken butikk de har brukt, for der er det jammen billig. Da regner jeg ikke med krydderet det forutsettes at man har fra før. 

Det jeg prøver å få frem er at slike oppsatte menyer er satt opp helt feil. Om man her hadde slått sammen alt man måtte kjøpe den uken, og kom frem til under 300,-, uten å nevne hva de mener det koster for hver enkelt dag, da hadde det vært letter å svelge. Sånn det står nå er helt urealistisk ;)

Men om du kjøper en pakke pølser og en pakke lomper (og ikke liker sennep og ketchup), spiser halvparten til middag en dag og halvparten dagen etter, så koster jo ikke middagen deg 50kr dag 1 og 0 kr dagen etter? Det er jo mer fornuftig å si at prisen er 25kr per middag?

Jeg synes hvordan rema 1000 regner prisen på sine menyer er helt ok jeg, bortsett fra at de beregner alt for lite mat. Det er jo ikke rema sin skyld at folk ikke greier å planlegge bruken av maten sin og må kaste resten av eggene i eggekartongen? Eller om man spiser de resterende fire eggene til frokost? Da har man brukt 8kr på egg til middag og 16kr på egg til frokost. Man har jo ikke brukt 24kr på egg til middagen for det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Gro skrev:

 

Men om du kjøper en pakke pølser og en pakke lomper (og ikke liker sennep og ketchup), spiser halvparten til middag en dag og halvparten dagen etter, så koster jo ikke middagen deg 50kr dag 1 og 0 kr dagen etter? Det er jo mer fornuftig å si at prisen er 25kr per middag?

 

Jeg synes hvordan rema 1000 regner prisen på sine menyer er helt ok jeg, bortsett fra at de beregner alt for lite mat. Det er jo ikke rema sin skyld at folk ikke greier å planlegge bruken av maten sin og må kaste resten av eggene i eggekartongen? Eller om man spiser de resterende fire eggene til frokost? Da har man brukt 8kr på egg til middag og 16kr på egg til frokost. Man har jo ikke brukt 24kr på egg til middagen for det?

Vel, du må jo betale 50 kroner den første dagen, og neste dag må du ikke betale noen ting. Det hjelper jo ikke at du får to middager til for de 50 kronene, dersom du ikke har penger til å kjøpe hele pølsepakka. Slik menyene er satt opp, så får man inntrykk av at dersom man kun har 26 kroner å bruke, så får man alt de har satt opp til den tomatsuppa. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Gro skrev:  

Men om du kjøper en pakke pølser og en pakke lomper (og ikke liker sennep og ketchup), spiser halvparten til middag en dag og halvparten dagen etter, så koster jo ikke middagen deg 50kr dag 1 og 0 kr dagen etter? Det er jo mer fornuftig å si at prisen er 25kr per middag?

 

Jeg synes hvordan rema 1000 regner prisen på sine menyer er helt ok jeg, bortsett fra at de beregner alt for lite mat. Det er jo ikke rema sin skyld at folk ikke greier å planlegge bruken av maten sin og må kaste resten av eggene i eggekartongen? Eller om man spiser de resterende fire eggene til frokost? Da har man brukt 8kr på egg til middag og 16kr på egg til frokost. Man har jo ikke brukt 24kr på egg til middagen for det?

Vel, du må jo betale 50 kroner den første dagen, og neste dag må du ikke betale noen ting. Det hjelper jo ikke at du får to middager til for de 50 kronene, dersom du ikke har penger til å kjøpe hele pølsepakka. Slik menyene er satt opp, så får man inntrykk av at dersom man kun har 26 kroner å bruke, så får man alt de har satt opp til den tomatsuppa. 

Ja, da tenker vi bare ulikt. Jeg tenker at det du forbruker til den middagen er hva middagen koster, men man kan ikke gå på rema og handle en av middagene dems med en hundrelapp, nei. Det er vel derfor god planlegging er alfa og omega når det gjelder å leve billig i matveien :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ikke noe budsjett for handleturene våre, men vi kjøper så og si aldri kjøtt i Norge (storhandler i Sverige noen ganger i året), vi lager all mat fra bunnen av (alt fra hjemmelaget pizzasaus til gryteretter), og vi handler kun èn dag i uken. Ofte tredobler vi mengden mat vi lager, og fryser ned restene i lunsjbokser. Vi lagde wok for et par dager siden, og etter å ha mettet egne mager så fylte vi opp hele 8 lunsjpakker. Disse kan brukes både som middager på dager vi er på farten, eller tas med som lunsj på skole og jobb. Jeg har faktisk aldri brukt så lite penger på mat og allikevel hatt et så bra kosthold, og jeg har med varmmat på skolen hver eneste dag. Billig billig :D 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Uenig har du selvsagt all rett til å være men hvem tror du det gagner mest at hvalpen sover mye? Eier eller hund? Jeg har en sterk mistanke om at det er førstnevnte som finner det praktisk at hvalpen skal sove mesteparten av døgnet.. For klart er det både praktisk og enkelt at hvalpen ‘sover’ mesteparten av døgnet ( denne ‘sovingen’ er gjerne et resultat av at hvalpen ikke har noe annet valg, innestengt som den er i bur eller binge).   Jeg har ennå tilgode å oppleve en valp som sover mesteparten av døgnet og jeg har hverken bur, binge eller andre stengsler i bruk. Skadene på innboet er etter overs 40 års hundehold aldeles minimale. Faktisk har kattene stått for mye mer ødeleggelser og de var aldri mer enn tre. (dette var katter som var frittgående). Friske hvalper har masse energi og da bør man som god eier  la de få utfolde energien på en for hvalpen god måte.ikke bruke ulike former for tvangsroing. Det gavner ikke hunden at man ‘elsker den helt ekstremt’ om man ikke omsetter denne ‘elskingen’ i for hvalpen/hunden meningsfylt tilværelse.. 
    • Jeg blir stadig overrasket over at så mange anbefaler hvalpekurs  til ‘alle’ uten å ha peiling på hva man egentlig sender valp/eier avgårde til.. Jeg nekter å tro at flesteparten av de som ivrer så for hvalpekurs, har fullstendig oversikt over alle disse ‘instruktørene’ fra Jæren   til Alta..og hva slags metoder de utsetter valp/eier for. 
    • Hei! Har tidligere hatt irsk setter fra oppdretter i Sandnes med fokus på jaktlinjer. Elsker rasen og synes det er en fantastisk familiehund og turkamerat både hjemme og på fjellet. Nå er jeg mer interessert i en "show dog" setter som er større, mørkere og med lenger pels. Er det noen her som kjenner til oppdrettere i Norden eller England som avler mer i show dog retning fremfor jaktretning?     
    • Jeg har erfaring med både to fra samme kull, beholde helt kull og kjøpe hvalper med noen måneders mellomrom. Nå har jeg ikke oppdrett lenger men hvis jeg drev oppdrett nå, ville jeg ikke automatisk utelukket deg fordi du ønsket to hvalper fra samme kull. Det finnes PLENTY med andre grunner til å utelukke interesserte, som skal bare ha en valp. Det er bare å følge med på Finn, så ser man at ganske mange aldri burde skaffet seg en valp engang. Det er flere faktorer som kommer med i betraktning her, nå skriver du ikke hvilken rase du tenker på men hvis dette er en populær( les lettsolgt) rase og du bestilte to tispehvalper, ville jeg nok forhørt meg ganske grundig om hvorfor du ønsker to og om du planlegger oppdrett . Hvis oppdrett var tanken eller jeg fikk mistanke om det, ville jeg nok vært tilbakeholden særdeles om du ikke hadde erfaring med rasen fra før og har en fornuftig plan med oppdrettet ditt. Mao ikke bare produsere hvalper uten annet mål enn inntjening.    Hva slags erfaring har du med hund, hvis du var av typen som har hatt to hunder og gått kurs, så nå kan du ‘alt’, nope, da blir det hverken en eller to.   Hva slags rase og hva er målet med innkjøpet. Skal du ha to krevende brukshundhvalper fra samme kull og har som mål og oppnå gode resultater, ville jeg nok vært tvilende til om du vet hva du gir deg ut på. Hvordan bor du? Egen hage eller tredje etasje. Førstnevnte gjør det MYE enklere på alle måter, særdeles ved renslighetstrening. Det sier seg selv at to GD hvalper f.eks i 3.etasje er en dårlig ide. Renslighetstreningen blir selvsagt noe mer utfordrende med to hvalper, da har du to og holde øye med så snart de er våkne men er du forberedt på det og ikke minst innstilt på det, så er det slett ikke umulig. ( anbefaler sommerhvalper eller i alle fall ikke valp midt på kaldeste vinteren, enten man kjøper en eller to, det er MYE enklere å renslighetstrene hvalper i levelige temperaturer) (fortsetter senere, fikk besøk 🙂) Som sagt, hvorvidt det er lurt å skaffe en eller to vil nok avhenge av både hva du skal bruke hundene til og  rase/individ. Hvis målet med hundeholdet er ‘alminnelig’ familie/turhund og ikke noe som krever ekstra ‘spesialtrening’ og dette er greit omgjengelige raser/individer ( med omgjengelig mener jeg raser som ikke er kjent for hunde/samkjønnsaggresjon) og at man selv har/vil bruke mye av sin tid på hundene, ser jeg ikke problemet. Selv har jeg alltid hatt hunder i flokk og det har fungert helt utmerket med ett unntak. Jeg overtok en omplasseringshund av rase som er kjent for å være tvilsom mot andre hunder. Det gikk helt fint i ett års tid eller så og så smalt det, til gangs. Hunden måtte omplasseres igjen, noe annet var ikke mulig. Nå er alle mine hunder innendørs, er aldri i bur/binge eller adskilt men jeg har aldri opplevd at de er mer knyttet til hverandre enn meg. Hverken de som jeg har overtatt voksne eller som kullsøsken. Har man hundene stående ute i hundegård eller tilbringer lite tid med dem, er det godt mulig at det vil forholde seg annerledes. Dette gjaldt også det kullet jeg beholdt selv og de kullsøskene jeg har kjøpt. Jeg har nå to unghunder  med bare 4.5 måneders aldersforskjell. Samme her, jeg kan uten problemer ta en ut av flokken, selv om jeg sjelden gjør det.  Jeg driver heller ikke noe trening med en og en på alle slags tenkelige og utenkelige ting/hendelser. I så fall vil man jo stort sett ikke fått tid til annet, hvis man skal utsette hvalpen for alt som den kanskje kan komme i kontakt med , før eller senere.    Etter min erfaring ‘henger’ det hele på hovedsaklig to ting, hvalpens medfødte mentale egenskaper og eierens egnethet. Selvfølgelig kan man trene en mentalt svak hund til å tåle mer enn den kanskje i utgangspunktet ‘tåler’ men man gjør  det himla mye enklere for seg selv, hvis man gjør god research  før man får hundene i hus. Når jeg snakker om eierens egnethet mener jeg slett ikke bare kunnskap men også om eierens mentale kvaliteter så og si. Er man av typen som er nervøs og hengir seg til katastrofetenking i større og mindre situasjoner, så kan jeg garantere at hunden plukker det opp. Hvilket selvsagt er uheldig.    Oppsan, jeg får vel runde av før det blir en novelle.. Det positive( særdeles for hvalpene) med å være to er etter min mening sterkt undervurdert! Det er helt klart fullstendig unaturlig for en valp og bli skilt fra mor og kullsøsken ved 8 ukers alder. ( personlig mener jeg at leveringsalder burde være lovpålagt 12 uker). Fra å ha trygghet og ikke minst kullsøsken å leke og herje med ( og tro meg friske, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet!) blir de ved 8 ukers alder fjernet og tatt med til en helt fremmed plass. Joda, det går greit i de fleste tilfeller men det er ingen tvil om at hvalpene har enormt utbytte av å ha ett kullsøsken ( eventuelt omtrent jevnaldrig   valp å leke med og sove sammen med. Et menneske kan aldri erstatte lek sammen med andre hvalper. Jeg tror ikke man skal undervurdere en trygg oppvekst og påvirkningen. det har på en voksen hund( eller menneske for den del) Selv om det helt klart er mye arbeid med valp enten det er en eller to så syns jeg vel at mange er overraskende negative, uten å ha egen erfaring å støtte seg på. Lykke til og lurer du på noe , bare spør  
    • Har det knekt så langt inn at det er fare for at det har gått til klobeinet er det mer alvorlig enn hvis ikke. Men uansett lurt med sjekk i dag nå som hverdagen har begynt, alternativt videosamtale/telefonsamtale og vedlagte bilder med vet og råd for riktig rensing og hva du skal se etter vedrørende tegn på infeksjon. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...