Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva har du gjort sammen med hunden din i dag?


Tonje
 Share

Recommended Posts

Nesten 2 1/2 timer i skogen med endel offroad (mistet stien opptil flere ganger), gjennom brakebusker, opp og ned skråninger som passer best for fjellgeieter :lol:

Litt spa på hundene når vi kom hjem og nå snorkes  det i kor.

20160415_125719.jpg

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Idag har Aska og jeg blitt heisa ned med tau fra helikopter, satt av på fjellet, og så heisa opp igjen! Litt av en opplevelse!! Jeg var litt nervøs da det ble min tur. Tenk om Aska skulle få panikk..

Vi har gått sesongens første blodsporprøve. 1. premie og 2. plass (av 19 startende)

Idag dro vi til Valnesfjorden på skitur. Hadde en helt fantastisk tur i - 20. Aska var i tillegg en eksemplarisk trekkhund idag. Hun er en stor schæfer, og når hun virkelig tar i så merkes det! Er så

Posted Images

Drittvær deluxe her i dag, så kengerupira... whipsevalpen fikk en 30 minutters runde med masse kontakttrening og trening på targeting i forstyrrende miljø (rett ved E134) i tillegg til de firehundreogtrettifjorten tisserundene i hagen i dag. Fornøyd med at vi er 15 uker og går veldig bra i bånd med overraskende god førerkontakt til mynde å være :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Starta dagen med kort lufting av begge to, før Bris og jeg dro på runderingstrening, der hun fikk kjørt seg litt på vanskelighetsgrad. Decoy ble igjen sammen med TJ og "hjalp til" med diverse utendørsaktiviteter på bruket. Da jeg kom hjem igjen tok jeg med meg Decoy på tur. Godt å gå bare oss to noen ganger, han har litt andre behov enn Bris. Hun vil bare lese overskrifter på avisen, mens han helst vil ha med seg hvert ord fra redaktørens spalte til tv-guiden. :lol:  Vi brukte godt over en time på 3,5 km, og han fikk svime rundt i flexiline (aka djevelens redskap :lol:  ). Og så brøt vi båndtvangen i noen få minutter hvor han fikk løpe rundt med en ball. :)  Resten av kvelden blir rolig, både jeg og Bris er helt skutt (Decoy er fornøyd han og altså, han krever litt mindre nå enn før heldigvis men det skal fortsatt litt til for å slite han ut).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi egentlig ikke gjort stort - Lyn har hovedsakelig løpt tulling på tomta med de andre 5 hundene i hele dag :lol: Enten det eller sett sitt snitt til å hive seg med når man har vandret fra en saueinnhegning til en annen. Sneket seg kos og lek når man hadde dødtid eller i forbifarten.

Hovedaktiviteten i dag har vell vært å flytte søyer med lam fra beite 1 til beite 4. Ikke alltid så lett med små og store, men Lyn har vært flink! 

image.jpegimage.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter frokost dro jeg og hundene oppi skogen. Jeg trente først joggeintervaller i en bakke før vi gikk en runde videre inni skogen. Der gikk vi oss på en tiur, veit jo at de er store, men på så nært hold var den jo virkelig diger! Var ute i 1t og 45min.

Etter et par timer hjemme kjeda vi oss både samboern og jeg, så da kjørte vi til et vann ikke så langt unna og surra rundt der i en god time. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt for mange timer på hundeklubben i dag for min del, men fin dag da. Startet med en 25 min lufting i dag tidlig, så dro vi til klubben og vims fikk vell en 3-4 lydighetsøkter (som forøvrig gikk overaskende bra :D ), varga fikk en liten tur med litt ballkasting og ei økt med fjas på banen til slutt (og ellers får hun tømt seg en del på å ligge å passe på bilen) så nå soves det ganske godt her. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde virkelig ikke lyst til å gå på tur i dag tidlig, for det blåste som pokker, regnet og snødde(!). Men vi dro på bakgårdsmarked i regnet, vi *stolt* Vi dro ut døra kl 9 og var hjemme igjen kl 14. Da hadde hun fått masse kos, oppmerksomhet og hun fant en kopp på veien som skulle være med på tur. :aww:

Liten halvtimes tur rundt femtiden før vi tok kvelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våknet til sludd og ekkelt vær, så Lyn fikk løpe tulling (eventuelt snike seg under porten for å ligge gjetende mens vi holdt på) sammen med de andre hundene på gården mens man var med å ordne fôring og koppelam. 

I dag som i går var hovedaktiviteten gjeting for frøkna. Keo fikk vandre 2x 1t tur mens jeg og Lyn trente, fokuset i dag var løysing og driving, med den forbaskade liggen som skal kunne komme uansett hvor dypt du er i flankene dine, ligg som ikke betyr rolig eller stå :lol: Kjempefin fremgang, i dag var vi godt på nett!

Til kvelds har vi lekt oss litt med frisbee ilagt triksetrening for Keo, samt trasket en liten tur og strekt ut :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altfor lite og har litt dårlig samvittighet. Hadde plan om tur i skogen da jeg kom hjem fra jobb, men innen jeg var ferdig med å skifte så hadde himmelens sluser åpnet seg for fullt, så vi sulla bare rundt nede ved elva i ca 45 min. Så fikk de middag, og ei stund etterpå hver sin grisehale. Samboern hadde fri da, så de har ikke vært alene i det minste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jogget en runde på 40 minutter, og trent lydighet et par timer. 

10 minutter siden, Tonje skrev:

Altfor lite og har litt dårlig samvittighet. Hadde plan om tur i skogen da jeg kom hjem fra jobb, men innen jeg var ferdig med å skifte så hadde himmelens sluser åpnet seg for fullt, så vi sulla bare rundt nede ved elva i ca 45 min. Så fikk de middag, og ei stund etterpå hver sin grisehale. Samboern hadde fri da, så de har ikke vært alene i det minste.

Man kan ikke Gjøre masse hver dag! 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har vært og bitt mannen med den artige grønne frakken, som så tok igjen med å stikke valpeskinnet med ei fæl stygg sprøyte! (to uker på etterskudd med 12 ukers vaksinasjon pga antibiotika kur mot uvi). Etter det var det litt klikkertrening og herjing på hundeklubben - deilig med sliten valp ;)

Trener mest kontakt og innkalling, men også litt basic targeting og sitte på plass etter innkalling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi gjort minimalt pga. syk eier, de små lufteturene har vært et herk med løpefrøkna og hormonfrosken. Tett nese, hals og hode med medfølgende svimmelhet egner seg ikke til tur. Hovedsakelig tilbringt dagen i dunge på sofaen, altså. 

Lyn har fått shapet inn to og to tørrfôrkuler av maten sin gjennom øvelser i kroppsbeherskelse, morro å se henne bygge seg selv opp gjennom trening selv om jeg er en lat sei! Keo følte for å gi alt når han skulle få litt hodebry, noe jeg ikke hang med på i dag, så han fikk en kort økt shaping av lukke skuffer/skap og griseøresøk i huset :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...