Gå til innhold
Hundesonen.no

Forbudt å gå fra hunden bundet utenfor butikker


MiO
 Share

Recommended Posts

http://www.vg.no/forbruker/dyrene/forbudt-aa-gaa-fra-hunden-slik-kan-straffes-med-fengsel/a/23538913/

"Å sette hunden i bånd mens du handler er ulovlig, og kan straffes."

"Har du sett en hund bundet opp utenfor en butikk, mens eieren er inne for å handle? Da har du vært vitne til et lovbrudd. Slik lyder hundeloven paragraf fem:

«Hundeholderen skal ikke gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved lekeplasser».

Dette innebærer også butikker, og det kan håndheves med fengsel inntil seks måneder, ifølge politiet."

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lov, men på ingen måte fornuftig. Uansett hvor grei hunden er så er det så mye som kan skje, og det meste ender med at det går utover hunden.

De spesifiserer vel såvidt det er, i en bisetning, at det gjelder når det er slik at folk må passere hunden for å komme inn. Jeg synes strengt tatt artikkelen var dratt litt langt, samtidig så er det ganske mange som ikke tenker over dette, fordi "alle andre" gjør det i samme område.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå bor jeg 1,4 mil fra butikken, så det er ikke lenger en problemstilling her. Men jeg hadde mye hund med på butikk da jeg bodde i gåavstand. Som det meste annet så er det en risikovurdering, man plasserer hunden en plass den står i fred, ingen må gå innpå den, og man har hund som tåler (så vidt man vet) belasningen OM noen skulle komme bort. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå bor jeg 1,4 mil fra butikken, så det er ikke lenger en problemstilling her. Men jeg hadde mye hund med på butikk da jeg bodde i gåavstand. Som det meste annet så er det en risikovurdering, man plasserer hunden en plass den står i fred, ingen må gå innpå den, og man har hund som tåler (så vidt man vet) belasningen OM noen skulle komme bort. 

 

Men det er jo det som er problemet, du vet ikke hvem som kan finne på å gå bort, med hvilke hensikter de har. Det finnes såklart sikkert hunder som tåler belastningen om noen tenåringer finner ut at de skal være kjipe og kaste stein på den stakkars hunden, men hyggelig er det jo ikke.

Nå er nok jeg litt miljøskadet siden hundeholdet mitt i stor grad har blitt påvirket av at en løs hund uten eier til stede gikk løs på Odin da han var bundet (takk og lov med meg til stede, ellers hadde han neppe overlevd), men det er en sjanse jeg neppe tar noe sted med mer enn 100 innbyggere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått fra Casper ofte utenfor butikk, har vært biløs i 6 av 7 år jeg har hatt ham, og det er faktisk innmari kjedelig å gå 30 min "tur" og la hunden ligge igjen hjemme De gangene han har vært utenfor har jeg vært superrask, og jeg blir stresset av det, men det har alltid gått bra...(bortsett fra en litt uheldig episode med et røket bånd :P ). Der jeg bodde sist gikk jeg til den butikken hvor det var best å binde utenfor, da kunne han sitte i et hjørne bak noen reklameskilt, og jeg kunne se ham litt innenifra, og han var absolutt ikke til sjenanse for noen. Har og valgt tidspunkt utenfor det verste rushet. Har aldri bundet ham slik at han kan komme bort til folk som skal inn i butikken. Det er en viss risko forbundet med å binde hunden sin utenfor, både når det gjelder hva hunden kan gjøre, og hva andre mennesker kan gjøre. Det være seg plage hunden, eller rett og slett stjele den (hadde jeg hatt en liten hund hadde jeg aldri latt den stå utenfor). Men jeg skjønner iallefall hvorfor folk gjør det, selv om jeg nå er glad for at jeg kan kjøre til butikken, ha hunden i bilen, og la min indre fjordland-vinglepetter få fritt spillerom og bruke eviglang tid på bestemme meg for hva jeg skal ha.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flere butikker/senter her i byen har egne "hundeparkeringsplasser" litt bortenfor inngangen sin. De er merket som så, og det er metallringer i veggen beregnet på å feste båndet i. (De samme stedene har også sparkeparkering og sykkelparkering)

Disse parkeringene er ikke klint oppi inngangen, men det er fortsatt ikke noe jeg syns man skal bruke i timesvis. Det de er praktiske til er når man skal en kjapp snartur innom kiosken underveis på søndagsturen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Men jeg skjønner iallefall hvorfor folk gjør det, selv om jeg nå er glad for at jeg kan kjøre til butikken, ha hunden i bilen, og la min indre fjordland-vinglepetter få fritt spillerom og bruke eviglang tid på bestemme meg for hva jeg skal ha.

Jeg har full forståelse for hvorfor folk gjør det. Av og til skulle jeg ønske jeg var samvittighetsløs nok selv, når gubben er på jobbreise og jeg sitter hjemme med to hunder og en kronisk sykdom som ikke alltid tillater to turer ut av huset på en dag. Med eller uten bil. Kovu hadde nok tålt en del, men kunne samtidig gjort vesentlig skade dersom en løs hund kom bort og laget bråk. Odin er usikker nok i utgangspunktet, så ham ville det ikke falle meg inn å gå fra noe sted han ikke er trygg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...