Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppskrifter ønskes, pasta, pizza, kjøttkaker osv.


Recommended Posts

Skrevet

Ok damer og herrer i sonenuniverset. Jeg trenger oppskrifter. 

Alt må kunne fryses, må være mye smak, men ikke for sterkt. Jalapenos osv. blir for sterkt, vanlig chilli uten for mye frø går greit. Bruker mye elgkjøtt i matlaging og det er det lite smak i, så krever mye smak i sauser.

Pastasaus

Pizzasaus 

Kjøttboller/karbonader/hamburgere. 

Vårruller

Spesifiser gjerne krydder og mengde. 

 

Noen som vil dele? 

 

Skrevet

 Denne pastasauen har jeg pleid og lage. Veldig enkel og god :)  grei og fryse. Men ikke så sterk da, men det kan man jo bare fikse selv med litt chilikrydder eller no :)

Takk! Lagrer den :D 

Skrevet

Jeg har brukt å kjøpe lammekjøttdeig nå når den er på tilbud og blande den 50/50 med billig svinekjøttdeig eller karbonadedeig. Sammen med finhakket løk/vårløk, brødrasp og krydder etter ønske blir det ganske gode kjøttboller! Lammekjøttdeigen er veldig feit, men super å blande med magre deiger med lite smak :-)

  • Like 1
Skrevet (endret)

Lager mine egne pastasauer :) Jeg bruker og litt det jeg har tilgjengelig, sånn isj oppskrift:

  • Hermetiske tomater 
  • Tomat purre, hermetisk. - ikke vær grådig på denne
  • Gjerne noen ferske tomater som du moser under oppkoking
  • Løk, hvitløk
  • Krydder - salt, pepper, basilikum, gjerne fersk. 
  • Revet gulerot - det er godt i!

Alt disse ingrediensene kokes du sammen i 10 minutter isj - mengde er etter skjønn og hvor mye du skal lage. Smak underveis! 

EDIT: lager og mye vårruller, egene miks jeg digger - de og går i skjønn på mengde, og om man liker de sterke eller svakere. 

  • Vårrull papir (de største)
  • Risnudler 
  • Kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig 
  • Revet gulerot
  • Soyasaus
  • Revet kålhode
  • Salt, pepper, gjerne en dæsj sukker.
  • Chilli 
  • Thailandsk kyllingkrydder eventuelt svinekrydder (selges i pakker)
  • Vårløk 

Bruker å kjøpe 1 pakke papir, (40 stk), 2 pakker kjøttdeig, 6-7 gulerøtter, halvt kålhode, Chilli spørs hva man liker og hvilken chilli det er, bruker en hel bunt vårløk, en pakke risnudler (250g tror jeg). 

Går frem: 

  • steker kjøttdeigen og ha den i en bolle og bland i thailandske kryddere og smak deg frem. 
  • Kok risnudlene etter anvisning på pakken, ta en saks og klipp de opp så de blir små snorer. Bland de deretter med kjøttdeigen. 
  • Deretter er det bare og bland i resten - og vips - blandingen er ferdig og klar til å rulles inn i papiret :D 

Ville anbefalt deg å doble, eller tripple oppskriften om du skal lage og fryse den. Skal du fryse den, så frys de ned fersk, IKKE etter at de er fritert. 

 

Endret av Kristiin
  • Like 1
Skrevet

Yey for oppskrifter :D  Jeg liker desverre ikke lam/sau - selv ikke som blandemiddel, men regner med svinekjøtt også kan brukes til å få ting litt feitere enn den magre elgen. 

 

  • Like 1
Skrevet

Man tager 5 tomater, deler opp og moser med stavmikser. Man bruner en løk og 3 fedd hvitløk . Har oppi oregano og basilikum i rause mengder gjerne fersk viss du har. Ha oppi ei tskje brunt sukker og Småkok alt sammen i noen timer. 

Denne mengden er nok til en langpanne pizza. Passer og som pastasaus og kan da lages i store mengder??

 

  • Like 1
Skrevet

Spaghetti bolognese fra bunn er en kjempehit her. Masse deilig smak men på ingen måte sterk. Finhakker og freser hvitløk og løk i en panne. Har i to bokser tomatpuré og en boks med soltørkede tomater. Finhakker gulrøtter og har i og smaker til med italienske urter, salt og pepper. Så kam det med fordel putre på panna i en times tid, minst. Spe i med vann så det ikke blir for tynt. 

  • Like 1
Skrevet

Cherrytomatsaus:

1 boks/kurv med cherrytomater 
3-4 ss Olivenolje
Hvitløk
Salt
pepper

Putt cherrytomatene i kokende vann, så i isvann, og fjern skallet 
Varm opp 2-3 ss olje i en kjele, og stek tomatene på sterk varme (konstant omrøring så det ikke svir seg) til de begynner å sprekke, ta fram en potetmoser evt. en stor sleiv og knus tomatene.

Kok sausen på svak varme i ca 10 min, ta av varmen og ha i hvitløk etter ønske (bruker gjerne 1-2 kinesisk hvitløk),
 bruk enten stavmikser eller blender og kjør til en jevn og glatt saus. 

Ha i den siste ss med olje og smak til med salt og pepper og kok i 5 min.

Denne fryser veldig bra, og er veldig base. Den smaker også veldig godt som den er på pasta.
Om man vil ha en sterkere saus, har man bare i de krydderne man ønsker, som chilli, oregano, basilikum osv.
Tror det blir bra med fersk chilli også om man har i den før man kjører det til saus, men liker ikke fersk chilli, så har aldri prøvd selv.

  • Like 1
Skrevet

Kok ønsket mengde spaghetti. Ha i smurt ildfast form. Smør over 1 glass tomatpuré. Dryss på et rikelig lag med revet ost. (Norvegia og Jarlsberg) Smør kjøttdeig eller kjøttfarse utover. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Denne retten er alle barns favoritt.

Du kan variere ved å tilsette hakket løk, oregano, paprikapulver osv. Ketchup istedenfor tomatpuré.

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...