Gå til innhold
Hundesonen.no

Rosetter på veggen, etter hund eller premie?


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Vi har i to år vurdert om vi skal henge opp rosetter fra utstillinger på hunderommet.

Nå har jeg tenkt å henge de opp og så får jeg heller ta de ned om jeg synes det blir "harry".

Men det store spørsmålet er, skal jeg henge de opp etter hund eller premiegrad?

Vi har pr i dag to hunder med en liten rosett mengde hver seg (den ene er ikke blandt oss lengre).

Det er med andre ord 6 cert rosetter, noen BIR, BIM, diverse andre rosetter (haug med CK bla)

Er det finest ha eks cert rosettene samlet eller er det finere å ha en rekke til hver hund?

Klarer ikke bli enig med meg selv og derfor de aldri er kommet opp på veggen heller :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har skrevet bakpå rosettene hvem som hr vunnet de, sted og tid. Så har jeg hengt de opp etter type rosett pr hund. Ikke at jeg har så mange enda, men det begynner da bli noen. Så jeg synes det er stas ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver hund har sin vegg (dvs kun Trym og Tuva, Trym sin er dog stusselig :P ) Jeg har kun hengt opp BIR/BIM, CERT, CACIB, BIG og BIS rosetter + en CK og HP fra My dog siden de var så sabla fine :D De henger i i et system, noe som C tar seg av (han er litt mer petimeter enn meg :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sortert på premiegrad, sort of.

Jeg har et tredelt system.

I trappa henger to plater med rosetter - den ene har kun fra Australia og eksporten min der, fordi de er dritkule. Ved siden av henger bilde av ham og championatdiplomet. Den andre plata har de aller gjeveste rosettene fra de hundene som ikke lever lenger - CACIB, cert, championat, HP i oppdretterklasse, og et par andre fordi de er kule eller minneverdige.

I stua henger ei plate med kremrosettene for de jeg stiller nå - X'en har fire rosetter fra hun ble JWW og to rosetter fra da hun ble NordJW, certene hennes henger der, en meget kul og spesiell deltagerrosett, en rosett fra Crufts, bronse- og sølvmerket, rosetten for klubbmester i LP. Foenix har reserve-cert, cert, BIR, CACIB og bronsemerke der. Også henger det to veteranrosetter etter Even jeg ikke har fått meg til å flytte enda, selv om han har vært død noen år. Kanskje jeg skal bytte de ut med gruppeplasseringsrosetten til Glam, for å markere et skifte...

På hunderommet henger to plater, som nå er smekkfulle. Der henger "resten" - HP, CK, valperosetter, rosetter for plassering i klassen på spesialer, noen LP-rosetter, osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat NÅ har jeg ingenting hengende grunnet plassmangel. Men jeg har hengt de systematisk etter grad - Ck - CERT - BIM - BIR ++

Bella Vita har hatt "egen" vegg etter hun gikk bort, da hun var høyt premiert, så det ble faktisk en nesten helt full vegg alene. Det kommer jeg nok til å gjøre i fremtiden også med hennes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hengt opp alle i mellomgangen.

Er det Harry? Ja det er det sikkert, men jeg liker det.

Jeg henger de etter utstillingen.

Altså alle fra den dagen henger sammen osv.

Nå har jeg brukt en langvegg og to korte så nå må jeg snart ta ned noen.

Og DET liker jeg ikke. Hihi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynte sånn som dette i leiligheten jeg bodde i før, men det ble for mye, hele soverommet ble fullt. Dette er frem til Ani var ca 3 år, jeg måtte slutte å kjøpe CERT på småutstillinger og CACIB ganske fort, nå er han 6.. + At jeg har 2 hunder til.

Nå når jeg får pusset opp hunderommet har jeg planer om å ha et gammelt vindu som jeg monterer på en ramme med åpning i toppen og henger på langveggen, så kan jeg bare stappe alle rosettene oppi der, så de blir liggende i en haug. Så har jeg tenkt å ta "hodene" på de gjeveste så de blir liggende mot glasset ut i rommet. Litt spent på hvordan det blir, men inne i hodet mitt blir det bra :P

post-11909-0-03758200-1441809756_thumb.j

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde våre hengende under trappen før, på en snor. De hang etter type tror jeg. Ihvertfall gjorde mine det. I tillegg hadde jeg en snor med alle båndene vi hadde fått i ringen. Det var alltid like gøy å knyte de på snoren og si for seg selv hvilke premier og plasseringer vi hadde fått :ahappy:

Nå har jeg ingenting hengende oppe. Alt ligger i en boks. Bånd fra ringen kaster jeg, noe som er merkelig. Jeg som alltid sparte på de. Det var panikk i hjemmet om jeg manglet en :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...