Jump to content
Hundesonen.no

Rosetter på veggen, etter hund eller premie?


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Vi har i to år vurdert om vi skal henge opp rosetter fra utstillinger på hunderommet.

Nå har jeg tenkt å henge de opp og så får jeg heller ta de ned om jeg synes det blir "harry".

Men det store spørsmålet er, skal jeg henge de opp etter hund eller premiegrad?

Vi har pr i dag to hunder med en liten rosett mengde hver seg (den ene er ikke blandt oss lengre).

Det er med andre ord 6 cert rosetter, noen BIR, BIM, diverse andre rosetter (haug med CK bla)

Er det finest ha eks cert rosettene samlet eller er det finere å ha en rekke til hver hund?

Klarer ikke bli enig med meg selv og derfor de aldri er kommet opp på veggen heller :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har skrevet bakpå rosettene hvem som hr vunnet de, sted og tid. Så har jeg hengt de opp etter type rosett pr hund. Ikke at jeg har så mange enda, men det begynner da bli noen. Så jeg synes det er stas ?

Link to comment
Share on other sites

Hver hund har sin vegg (dvs kun Trym og Tuva, Trym sin er dog stusselig :P ) Jeg har kun hengt opp BIR/BIM, CERT, CACIB, BIG og BIS rosetter + en CK og HP fra My dog siden de var så sabla fine :D De henger i i et system, noe som C tar seg av (han er litt mer petimeter enn meg :P )

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sortert på premiegrad, sort of.

Jeg har et tredelt system.

I trappa henger to plater med rosetter - den ene har kun fra Australia og eksporten min der, fordi de er dritkule. Ved siden av henger bilde av ham og championatdiplomet. Den andre plata har de aller gjeveste rosettene fra de hundene som ikke lever lenger - CACIB, cert, championat, HP i oppdretterklasse, og et par andre fordi de er kule eller minneverdige.

I stua henger ei plate med kremrosettene for de jeg stiller nå - X'en har fire rosetter fra hun ble JWW og to rosetter fra da hun ble NordJW, certene hennes henger der, en meget kul og spesiell deltagerrosett, en rosett fra Crufts, bronse- og sølvmerket, rosetten for klubbmester i LP. Foenix har reserve-cert, cert, BIR, CACIB og bronsemerke der. Også henger det to veteranrosetter etter Even jeg ikke har fått meg til å flytte enda, selv om han har vært død noen år. Kanskje jeg skal bytte de ut med gruppeplasseringsrosetten til Glam, for å markere et skifte...

På hunderommet henger to plater, som nå er smekkfulle. Der henger "resten" - HP, CK, valperosetter, rosetter for plassering i klassen på spesialer, noen LP-rosetter, osv.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat NÅ har jeg ingenting hengende grunnet plassmangel. Men jeg har hengt de systematisk etter grad - Ck - CERT - BIM - BIR ++

Bella Vita har hatt "egen" vegg etter hun gikk bort, da hun var høyt premiert, så det ble faktisk en nesten helt full vegg alene. Det kommer jeg nok til å gjøre i fremtiden også med hennes.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hengt opp alle i mellomgangen.

Er det Harry? Ja det er det sikkert, men jeg liker det.

Jeg henger de etter utstillingen.

Altså alle fra den dagen henger sammen osv.

Nå har jeg brukt en langvegg og to korte så nå må jeg snart ta ned noen.

Og DET liker jeg ikke. Hihi

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynte sånn som dette i leiligheten jeg bodde i før, men det ble for mye, hele soverommet ble fullt. Dette er frem til Ani var ca 3 år, jeg måtte slutte å kjøpe CERT på småutstillinger og CACIB ganske fort, nå er han 6.. + At jeg har 2 hunder til.

Nå når jeg får pusset opp hunderommet har jeg planer om å ha et gammelt vindu som jeg monterer på en ramme med åpning i toppen og henger på langveggen, så kan jeg bare stappe alle rosettene oppi der, så de blir liggende i en haug. Så har jeg tenkt å ta "hodene" på de gjeveste så de blir liggende mot glasset ut i rommet. Litt spent på hvordan det blir, men inne i hodet mitt blir det bra :P

post-11909-0-03758200-1441809756_thumb.j

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vi hadde våre hengende under trappen før, på en snor. De hang etter type tror jeg. Ihvertfall gjorde mine det. I tillegg hadde jeg en snor med alle båndene vi hadde fått i ringen. Det var alltid like gøy å knyte de på snoren og si for seg selv hvilke premier og plasseringer vi hadde fått :ahappy:

Nå har jeg ingenting hengende oppe. Alt ligger i en boks. Bånd fra ringen kaster jeg, noe som er merkelig. Jeg som alltid sparte på de. Det var panikk i hjemmet om jeg manglet en :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...