Gå til innhold
Hundesonen.no

Halthet som ikke blir bedre


Gjest
 Share

Recommended Posts

Jeg er sånn passe rådvill om dagen og håper kanskje sonenfolket kan komme med noen ideer om dere har vært borti lignende ting med hundene deres selv.

Melvin (staff) har halta på venstre frambein i noen måneder nå. Noen ganger bare halter han vanlig, andre ganger hopper han over annenhvert skritt på foten for å bruke det minst mulig.

I starten så vi det bare an i et par uker, mye ro, ingen harde turer og utskeielser eller belastninger. Det ga seg ikke, så vi dro til veterinær og fikk Rimadyl.

Ingen virkning, så vi dro tilbake og fikk kortisontabletter.

Ingen virkning så vi dro tilbake og tok røntgenbilder av skuldre, albuer og føtter – ingenting galt der heller. Vi ble sendt hjem med en ny kur Rimadyl (som selvfølgelig ikke fungerte – vi hadde jo allerede prøvd!?). Forstod dette som at veterinæren ikke visste hva mer han skulle gjøre, så vi dro til kiropraktor etter tips fra andre hundefolk.

Innimellom dette har han også begynt å halte på høyre bakbein. Hopper over annenhvert steg på dette også ofte. Han ser altså heeelt korka ut når han går :P

Kiropraktoren fant noen knuter i nakken og på bakparten og knadde på disse. Vi dro hjem med beskjed om å holde han i ro de to første dagene for så å komme tilbake etter en uke. Nå for tre dager siden (altså en uke etter) var vi hos fysio (kiropraktor tok ferie og henviste oss hit). Hun fant også stivheter i ryggen helt fra nakke til halerot og har massert disse. Vi var tilbake igjen i dag for ny behandling. Innimellom timene har vi også massert selv slik som kiro/fysio har vist oss.

I etterkant av behandlingene har jeg ikke merket noen forskjell på han. Han halter like mye som før. Hvor fort burde man vente seg en virkning av slike behandlinger?

Har dere noen tanker? Han har tydelig VONDT i kroppen sin. Både av å ligge stille og å være i aktivitet.

Ryggen er ikke røntget, jeg tenker kanskje å be vet. om å gjøre det? Evt. nevnte veterinæren borrelia som en mulig årsak til halthet hos hund, men forstod det som om at det var et ganske stort inngrep å teste skikkelig for dette? Ta ut spinalvæske og sånt? Han har ikke feber, som er et annet kjennetegn ved borrelia, så veterinæren utelukket det vel egentlig sånn halvveis.

I tillegg er han tydelig mer aggressiv ovenfor andre hunder som tilnærmer seg. Det er klart, det gjør jo vondt å leke og herje! Så holder han helt unna sånt.

Nå har han blitt holdt i ro i flere måneder stakkars og vi ønsker oss så fælt å finne ut hva som er galt så vi kan få tilbake det aktive, fine hundelivet han hadde før!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om dere synes det er greit å kjøre ett stykke ville jeg tatt en tur til Kristin Halle som er veterinær og kiropraktor og spesialist på nettopp slike ting.

Det er hun som er kiropraktoren vi har vært hos ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Diagonalhalting er jo ikke ukjent, så skal ikke se bort i fra at problemet egentlig sitter i bakbeinet hans. Er han sjekket for pl? Røntget det beinet? Men røntge ryggen syns jeg høres ut som en veldig god plan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Raksha han er røntget på hofter med A som resultat, ingenting annet bak er røntget. To veterinærer og en fysio har kjent over hele han og trukket og tøyd i de ledd og muskler han har, burde de ikke ha oppdaget symptomer på pl da?

@Hoppetussa det har ikke blitt gjort. Takk for tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er han røntget framme da?

Albuer med A som resultat ca 1 mnd før han begynte å halte.

Vi røntga på nytt når haltingen starta, og veterinæren sa at han så litt smårusk på de, men ikke nok til å ha vondt, mente han. Skuldre og føtter så fine ut på røntgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært hos Kristin Halle med min eldste hund og hun er kjempe dyktig og jeg ville absolutt hørt på henne. Når jeg kom inn med hunden hadde hun i gått og haltet i lang tid og dyrlegen skrev ut Metacam til henne som hun fikk daglig.

Vi reiste til Kristin Halle men hunden min var i såpass dårlig form at prognosene var så som så kunne virke med behandling av Kristin.

Etter 3 gang med behandling kom bedring og hun har blitt helt bra igjen:) Hun hadde låsninger fra halsen og ned til korsryggen samt forkalkninger. Forkalkninger går det jo ikke an å bli kurert for da men en kan leve med det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Lykkelig ja synes også at hun virka flink altså, men hun er altså på ferie og er ikke tilbake før i august. Da skal vi tilbake dit.

Så kan jo evt be veterinæren om å røntge rygg og sjekke kneskåler så lenge..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Albuer med A som resultat ca 1 mnd før han begynte å halte.

Vi røntga på nytt når haltingen starta, og veterinæren sa at han så litt smårusk på de, men ikke nok til å ha vondt, mente han. Skuldre og føtter så fine ut på røntgen.

Er han røntget bak?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slet med halting på Aïda i fjor på flere ben, som gikk over når hun ble varm. Jeg fikk mistanke om ryggproblemer, og fikk full screening av henne hos Thomas Sisener på Oslo Dyreklinikk. Han fant små forkalkninger i korsrygg, en hofte og en albue. Helt normalt for alderen, og såpass lite at andre hunder ikke ville blitt affisert. Jeg begynte med tilskudd av grønleppemusling og glukosamin, ble mye mer nøye med opp- og nedvarming og kuttet agility. Etter det har hun vært problemfri.

Håper dere finner ut av det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chow'en min ble røntget med A i alle hjørner, men allikevel utviklet han forkalkninger i albuer, skuldre og nakke innen han var 2-3 år gammel. Da pga totalt ræva konstruksjon på rasen.

Så jeg ville nok ikke tatt A på hofter og albuer som en "friskemelding" (altså utelukke videre undersøkelser i de leddene).
Men ofte må man se på hele hunden, og ikke bare foten hunden halter på. Ofte kan ryggproblemer gi halthet i en framfot eller en bakfot, kneproblemer kan gi ryggsmerter; eller halthet fremme. Hunden avbelaster vondter, og symptomene man ser er resultatet av avbelastningen og ikke nødvendigvis der hunden har mest vondt.

Så jeg ville enten røntget mer av hunden, eller tatt turen til en spesialist på ledd og skjelett.

Minion halta på bakfoten, så veterinæren nektet jo omtrent å røntge fronten, så ryggen/hoftene/knær/haser ble røntget flere ganger uten funn, og det viste seg jo at problemet var i fremparten (forkalkninger). Men nå har hun haltet på både frembena og bakbena. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...