Grim Skrevet 16. Juni 2015 Rapporter Share Skrevet 16. Juni 2015 Fortsetter litt i denne jeg. I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting. Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje. Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
WelshenNemi Skrevet 16. Juni 2015 Rapporter Share Skrevet 16. Juni 2015 Fortsetter litt i denne jeg. I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting. Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje. Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? hvis du liker sjokoladekake, så synes jeg denne er kjempegod ? http://www.vegetarbloggen.no/2013/02/22/dynket-sjokoladekake/ 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Grim Skrevet 16. Juni 2015 Rapporter Share Skrevet 16. Juni 2015 hvis du liker sjokoladekake, så synes jeg denne er kjempegod ? http://www.vegetarbloggen.no/2013/02/22/dynket-sjokoladekake/ Ooh! Ser digg ut! Hvilken sjokolade har du brukt? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
WelshenNemi Skrevet 16. Juni 2015 Rapporter Share Skrevet 16. Juni 2015 Ooh! Ser digg ut! Hvilken sjokolade har du brukt? jeg har brukt coop sin mørke kokesjokolade. Den er ikke kjempemørk(55% tror jeg) og var vegansk sist jeg sjekket i alle fall Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ElisabethHH Skrevet 17. Juni 2015 Rapporter Share Skrevet 17. Juni 2015 Fortsetter litt i denne jeg. Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Grim Skrevet 17. Juni 2015 Rapporter Share Skrevet 17. Juni 2015 Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/ Jeg fant, men husker ikke hva det heter. Er på trikken, med en smule stressa terv, så kan sjekke når jeg kommer hjem. Jah. Synes det er mye palmeolje over alt. Aldri brydd meg om ingredienser før nå, så nå legger jeg plutselig merke til hvor mye dritt jeg får i meg. Takk for tips, må prøve begge! Plutselig er det faktisk gøy å lage mat/bake! Og det kommer fra en som syntes det knapt var verdt å vente på at vann skal begynne å koke. Ot: Og der bikka vi over i litt panikk. Så kjekt da. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 17. Juni 2015 Rapporter Share Skrevet 17. Juni 2015 @Grim Får du bakedilla anbefaler jeg virkelig at du skaffer det ett eksemplar av "The joy of vegan baking". Alt fra den boka blir godt, og man kan lære masse om hvordan man bruker naturlige ingridienser til baking heller enn "eggerestatter" og slikt. Røtter på st.haugen har brukt å ha vegansk smør og andre fantastiske ting som ikke er så lett å få tak på. Inkludert nutritional yeast og sånt (og håper det gikk greit med bikkja på trikken ) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gåsa Skrevet 11. Juli 2015 Rapporter Share Skrevet 11. Juli 2015 Greenbonanza.com ser ut til ha mye bra! Jeg laget akkorat feta & squashburger de er de beste vegetar burgerne jeg har smakt!! Har jo smakt endel etter snart 21 år som vegetarianer Det var så mye smak i de,lett lage og hang fint sammen når stekte de! Anbefales! Neste jeg må prøve er halumi burgern ? 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lunatic Skrevet 26. August 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 26. August 2015 Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt* Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 26. August 2015 Rapporter Share Skrevet 26. August 2015 Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt* Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra! Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. ) Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lunatic Skrevet 28. August 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 28. August 2015 Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. ) Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke Jeg kokte dem i 1 del soyasaus og 2 deler vann (sånn cirka) i 20-30min, og da smakte de nøytralt etterpå. Marinerte i woksaus etterpå og det bare helt sinnsykt digg! På grønland finner man jo en grei pakke med soyabiter til 30kr(!), og de varer jo i evigheter fordi de blir så store! Tror det blir go-to-middagen min framover. Kjempefornøyd Jeg har bare funnet de store bitene, men de er jo ganske enkle å dele opp, så det får gå for nå 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 28. August 2015 Rapporter Share Skrevet 28. August 2015 Hvilket merke har du kjøpt forresten? Og hvor på Grønland? Har bestilt fra iherb til nå, og kjøpt på kinsarvik innimellom. Men der mener jeg det koster 60 for en pakke med medium biter. Jeg syns de fra kinsarvik blir bedre enn det merket vi har kjøpt på nett. Så er nok litt smaksforskjeller ute å går også. Hva spiste du til bitene? Vanlig wok? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lunatic Skrevet 28. August 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 28. August 2015 Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig Iherb har jeg hørt mye bra om. Hva pleier du å bestille derifra? Red: Og ja, bare vanlig wok-miks på pose Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 28. August 2015 Rapporter Share Skrevet 28. August 2015 Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig Favoritt tyrkersjappa mi De brukte å ha utrolig godt pidebrød, oliven i basilikum og børek. Og sikkert tusen andre ting. Savner å kunne handle der.. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 28. August 2015 Rapporter Share Skrevet 28. August 2015 Har aldri smakt den fra trs, men virker som det er en av de vanlige å bruke Skal stikke innom der en tur neste gang vi er på veggishandling BIOGAN ØKOLOGISK SOYABITER er dem vi har kjøpt fra Kinsarvik. Denne har vi kjøpt fra Iherb:http://no.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-TVP-Textured-Vegetable-Protein-10-oz-283-g/9508 Jeg syns egentlig den biogan er bedre, men om det er fordi vi har blitt flinkere til å tilberede det nå, eller om det faktisk er en reell forskjell vet jeg ikke. EDIT: Samboeren min, som er den som lager maten, sier at den fra Kinsarvik har bedre tekstur, den er liksom mer fluffy og ikke så kompakt, men ellers er de like på smak. Bare han som tilbereder anderledes. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mushi Skrevet 3. September 2015 Rapporter Share Skrevet 3. September 2015 Hvordan er holdbarheten til hummus i romtemperatur? Skal på telttur i helga og hadde vært fint med annet pålegg enn skinkeost. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 3. September 2015 Rapporter Share Skrevet 3. September 2015 Hvordan er holdbarheten til hummus i romtemperatur? Skal på telttur i helga og hadde vært fint med annet pålegg enn skinkeost. 2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader). Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mushi Skrevet 3. September 2015 Rapporter Share Skrevet 3. September 2015 2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader). Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel. Flott! Er litt oppi dalene, så da holder det hvis jeg setter det ut om natta. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 20. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 20. Juli 2016 Jeg får mer og mer lyst til å bli pescetarianer. Ikke akkurat vegateraianer dette, men skriver her allikevel. De største utfordringene jeg ser på er at jeg har samboer som er enormt kjøttetende og som jeg ikke får til å spise mat uten kjøtt, eller svært lite (såvidt pizza liksom og synes det er altfor lite kjøtt i vårruller...), så blir nødt til å lage mye doble middager dager dager det ikke blir fisk, eller jo finne middager det er lett å bare ha kjøtt ved siden av til en. Er jeg som har ansvaret for middager her og det blir det å fortsette med. Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. Vet ikke helt hvor jeg vil med dette, jeg, men blåser ut noen tanker ? Kanskje noen andre er i litt liknende situasjon og har noen tips. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Emmy Skrevet 20. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 20. Juli 2016 9 minutter siden, Yellow skrev: Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. Vi har løst dette ved å spise pescetariansk hjemme, mens på besøk/restaurant spiser vi hva vi vil / det vi blir forsynt. Jeg hadde lurt på å bli vegetarianer i mange år før vi begynte med dette, men tenkte at det ble så vanskelig på ferie/besøk/restaurant at jeg ikke gadd, før jeg innså at man kan jo bestemme reglene selv 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 20. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 20. Juli 2016 @Emmy Alle monner drar, og absolutt bra å bare kutte ned også (i deres tilfelle da sikkert også veldig kuttet ned), men for meg blir ikke det riktig når jeg først går inn for det ? Og selvsagt bestemmer man alt selv! Er en selv det skal føles riktig for. Men blir jo litt en utfordring, luftet dette før og vet at minst ett fam.medlem ikke akkurat er så begeistret... Men sånn er det vel alltid regner jeg med. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 9. Oktober 2016 Rapporter Share Skrevet 9. Oktober 2016 Noen som vet hvor man kan få kjøpt ferdig facon? Svenskegrensa er aktuelt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.