Gå til innhold
Hundesonen.no

Sele til valp?


Trixi
 Share

Recommended Posts

Har det noen hensikt å kjøpe sele til valpen? Jeg tenker at etterhvert kjøper jeg ruffwear eller K9 sele til mellompuddelen, men er det hensikt å kjøpe det mens den er liten? Hvor mye kan man stramme inn sela? Har liksom ikke lyst å kjøpe to seler innen kort tid. Fra før har jeg vanlig H-seler i to størrelser, tenker det kanskje er greit fram til den er vokst seg så stor at jeg kan kjøpe en skikkelig sele.... Hvordan gjør dere andre det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg ønsker så klart sele, men er det vits å investere i ruffwear i begynnelsen, eller funker vanlig H-sele greit? Blir jo ikke å gå turer i begynnelsen uansett, blir jo bare rusleturer i nærområdet, trenger ikke skikkelig trekksele da.... H-sela er sånn typisk kattesele...vil huske jeg brukte det til forrige valpen vår fram til han passa sykkelsela si.... Er kjedelig å "sløse bort" penger på ei sele han vokser ut av innen kort tid.... med mindre disse ruffwear selene kan strammes ned til valpestørrelse? Jeg aner ikke..... :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte en regulerbar haqiana sele til valpen min. Den holdt fra hun ble hentet til hun var ca 7 mnd gammel. Da kjøpte jeg hakket større, og den er fremdeles på innerste innstilling.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Billige seler går helt fint. Til de aller minste har jeg brukt typiske billigseler fra europris og lignende uansett, rett og slett fordi de enkle selene gjerne veier mindre. Det er en fin innføring av selebruk, synes jeg. Hvis du har en sele liggende hjemme som passer, bruk den! Trenger ikke å være så fancy.

Jeg har ikke prøvd haqihana selv, men de ser veldig lette ut! Må de kjøpes på nett, Garp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haquihana er ganske lik Rogz, med unntak av at den har feste på begge sider av ryggen. Fåes på flere velassorterte dyrebutikker. Jeg ville kjøpt en billig H-sele på Europris, OBS e.l. Da regulerbar. Til ridgebacken brukte vi en av selene til gårdshunden, og regulerte den ut så lenge det gikk. Så kjøpte vi en Rogz-sele som var maks strammet inn, og slakket ut etterhvert. Den selen har han fortsatt.

Edit: Leste feil, trodde du lurte på å kjøpe Rogz-sele med en gang eller ikke, ikke Ruffwear.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da satser jeg på at H- sela passer...har to størrelser, regner med den minste passer ei stund, den er litt for lita til katta mi, og så har jeg ei større H-sele som passer fint til den største 5kg katta mi :D da gidder jeg ikke stresse med seler enda.... men må kjøpe ei langline.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Hei :) Kom over denne diskusjonen og lurer på om dere kan hjelpe meg? Jeg har en siberian husky på 9 kilo (13 uker) og bruker halsbånd enda, men ønsker å bytte til sele, hvilken vil dere anbefale? Om dere har erfaring fra seler til valper som er litt større...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei :) Kom over denne diskusjonen og lurer på om dere kan hjelpe meg? Jeg har en siberian husky på 9 kilo (13 uker) og bruker halsbånd enda, men ønsker å bytte til sele, hvilken vil dere anbefale? Om dere har erfaring fra seler til valper som er litt større... 

H-seler, som nevnt tidligere her, er jo lurt til valper i vekst.

Men h-seler sitter dårlig på min, så jeg har brukt slike brystseler/sporseler. Men de må byttes ut oftere enn h-seler, siden de bare kan reguleres rundt magen.

Ellers kan jo sikkert de aller fleste seler som lages på bestilling, lages justerbare både her og der. Jeg har f.eks fått bestilling en gang på en justerbar halvnome (da justerbar rundt magen, halsen og reimen mellom beina). Så alt er mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar folkens, blir litt lettere å lete når man har fått litt tips ^^Dette er min første hund så jeg har veldig liten erfaring når det kommer til utstyr :P men det begynner å komme seg heldigvis, hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...