Gå til innhold
Hundesonen.no

Mat som har stått i romtemperatur.


Malamuten
 Share

Recommended Posts

Mmm.. nå sitter jeg og spiser rester fra i går. Som har stått på kjøkkenbenken siden da, over et døgn. Blir vel så syk i morgen at jeg ikke kan på jobb..! Fløte, kjøtt og grønnsaker i skjønn forening. :)

Nå er hverken fløte, kjøtt eller grønnsaker fare-maten: pasta, ris og pizzabunn. Så det er ikke noen som har sagt du blir syk av det.

I andre land er det faktisk ikke antatt at det er idioti, dette med å ta en pils og kjøre. ;)

Hvilke land er det, sånn helt oppriktig nysgjerrig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 61
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jammen ikke rart det kastes så mye mat, når folk er så hysterisk.. Ett døgn på kjøkkenbenken har aldri drept vår middag noen gang iallefall... Og ikke har vi vært syke noen gang heller..

Det ble til at jeg spiste det. Er vell snart 4 timer siden nå og ingen antydning til å bli dårlig så tror det gikk bra. @Čeahppi har prøvd matforgiftning før jeg og å det er ikke kult.

Jeg hadde ikke spist det... jeg har 30 studiepoeng i mattrygghet og vet litt for mye om hva som vokser og hvor fort det vokser i romtemperatur, og hvor syk man potensielt kan bli.

Og Frankrike (for noen år siden i hvertfall) :)

Husker da jeg og ei venninne var der på ferie, og to politimenn sto like ved da da vi takket nei til skyss, med noen vi ble kjent med der, fordi de hadde drukket. Politimennene lo av oss og syntes vi var veldig rare som heller valgte å gå enn å sitte på med sjåfør som hadde drukket alkohol :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizza har vært i ovnen på 225 grader, det meste bør være dødt da. Jeg er nøye med å få maten inn i kjølen, men ikke hysterisk. Klostridiumbakterier kan finnes i spekemat og røkefisk også, såvidt jeg husker.

Har nettopp spist salt lammekjøtt som var datostemplet til mars. Har etpar år gammelt viltkjøtt i frysen som jeg akter å tilberede. Upasteurisert melk er på bordet hver dag. Jeg var mye reddere når barna var små. Serverer ikke tankmelk til småbarn nå heller.

Forresten så lærte jeg på mage/tarmavd. at egg/melk er et utmerket medium for bakterier, så vaniljesaus bringes raskt i kjøl her i huset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For all del, jeg setter maten kaldt. Men om jeg skulle ha glemt et pizzastykke på benken så hadde jeg spist det såfremt det ikke luktet dårlig. Men jeg hadde varmet det opp ordentlig.

Toksinene etter giftsporedannende bakterier blir ikke ødelagt ved oppvarming.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varmer dere opp maten, eller spises den romtemperert uten oppvarming først? (Jeg håper virkelig folk varmer opp maten ordentlig først :lol:)

Varmer hvis jeg orker men ofte spiser jeg det romtemperert ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har alltid bare pizzarester i steikeovnen til dagen etter, eller kanskje til og med to dager. Aldri tenkt at det kan være farlig, og ingen av oss har noen gang blitt syke. Varmer det opp i micro før vi spiser.

Synes pizzabunnen blir tørr om den står i kjøleskapet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har alltid bare pizzarester i steikeovnen til dagen etter, eller kanskje til og med to dager. Aldri tenkt at det kan være farlig, og ingen av oss har noen gang blitt syke. Varmer det opp i micro før vi spiser.

Synes pizzabunnen blir tørr om den står i kjøleskapet.

Her står pizzaen gjerne på kjøkkenbenken til dagen etter..... Risen står gjerne i porsjonspakningen sin i kjelen til middagen neste dag...

Ikke at jeg spiser hverken vanlig pizzadeig eller ris, men ble ikke syk den gangen jeg gjorde det, og resten av familien blir heller ikke syke...

God kjøkkenhygiene- eller generell hygiene er alfa og omega! men om maten ser, lukter og smaker ok- så er den i mine øyne ok. Kokte grønnsaker er det jeg erfarer surner først, så de hives til hønsa samme dag..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...