Gå til innhold
Hundesonen.no

Dere som bor i annen etg eller høyere opp - hva gjør dere med hunden hvis det brenner?


tonjek
 Share

Recommended Posts

Håper at situasjonen ikke oppstår, har god brannsikring og varsling. For få lempet tre hunder og firet dem trygt ned veldig mange meter (om de i det heletatt er i samme etasje) kommer jeg ikke til å gjøre om det betyr at jeg må vente med å få barnet mitt i sikkerhet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har soverom i 2 etasje. Der har jeg brannsele til kidden og meg.

Bikkja blir ikke prioritert.

Er kidden hos faren tar jeg henne med meg selvfølgelig, men valget i mellom Nico og A er så enkelt at det ikke er noe jeg kommer til å bruke et nanosekund på en gang.

Ellers hender det jo bikkja sover nede ( hun velger selv, alle dører står oppe ), da regner jeg med at sambo drar henne med seg ut..

Jeg tror faktisk ingen av oss vil vurdere å risikere livet for å redde henne ut.

Vi har begge et forsørgeransvar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har diskutert dette med en brannmann :P Han sa at i verste fall må man jo bare slippe hund/barn ut av vinduet, så får de heller bli skadet :| Det er tross alt bedre enn at de dør. Lurt med sele da :P Men er jo ikke sikkert man rekker å styre med slikt.

(Vi diskuterte jo da om man bor i andre etasje. Ikke like lurt å hive unger og dyr fra høyere opp).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har soverom i 2 etasje, og jeg tror vi fint skal klare å klatre ned fra verandaen der og til verandaen i 1 etasje. Greit med veranda utenfor soverommet, da innbiller jeg meg at det kjøper oss litt tid så vi alle 5 klarer å komme oss ut. Glad for inngjerdet hage og så de ikke kan stikke av i vill panikk. Tenker hele tiden på å kjøpe klistremerke hvor det står hvor mange hunder det er i huset, men jeg glemmer det alltid. Dyrebeskyttelsen selger vel de enda vil jeg tro. Ellers har vi montert varme/brannammlegg som går direkte til vaktselskapet + at vi gikk over hele det elektriske annlegget for 2-3 år siden og fikk nytt sikringskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ikke barn, så sånn sett er det jo lettere. Her i huset er det meg, samboer, Koda, katten og ei rotte. Evt gårdskattene i gangen, men de kan vi ikke ta hensyn til, for vi vet aldri hvor de er uansett (de løper ut og inn som de vil).

Er helt klart meg og samboer, og Koda som er prioriteringen her. Han sover jo sammen med oss på soverommet med lukket dør, så det tar jo ikke lang tid å få firet ham ut vinduet. Katten vår er ett eller annet sted i resten av leiligheten, så jeg ser for meg at vi ikke kunne brukt tid på å lete etter ham... Men hadde vi fått tak i ham før vi rakk å komme oss ut selv, ser jeg for meg at vi bare måtte kastet ham ut vinduet og håpe det går bra. Evt sikte på treet vi har utenfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det spørs jo litt hvor det brenner.. Vi bor i 4 etg. Heldigvis har vi luke i verandagulvet med brannstige hele veien ned. Om verandaen var utelukket måtte det ha blitt som noen har nevnt over, å fire bikkja (som heldigvis er liten) ned i buret. Er vinduer i alle rom bortsett fra badet her i leiligheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...