Gå til innhold
Hundesonen.no

Årstid og valp


Amanda
 Share

Recommended Posts

Jeg foretrekker vår/sommer. Miljøtrening og sosialisering er ikke alltid bare-bare på vinteren med en korthåret valp som fryser bare den ser ut vinduet. Det er også vanskeligere å skulle ut med en gang på vinteren, da man helst skulle tredd på seg gode sko og en jakke selv. Også får jeg mer energi når det er sol og sommer enn i mørketiden, og med valp er det reit med litt ekstra overskudd. Men de gangene jeg har hatt vintervalp så prøver jeg å tenke positivt, for det er noen fordeler. Mulig det er fordi jeg alltid får ivrige steinspiservalper, men akkurat den delen er deilig å slippe unna på vinteren. Også er det mye mindre å passe på av andre ting valen kan få i seg på vinteren. Slipper å passe på blomster, sopp, mindre søppel, osv. Uansett årstid, så ordner det seg. Bedre med rett valp til feil tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vintervalp nu, som syns det här med att tissa kräver lång tid og lite fundering og kun en plats fungerar.... Så hoppas jag på sommar valp om det blir fler valpar.

Men det underbara är ju att nu i mars blir han 5månader och till sommaren nästan stor og då kan vi dra på äventyr og inte bara chilla i valp tempo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Min første blei det vintervalp, min andre blei seinvår/sommar valp og min tredje blei haust valp.. :P Kva eg helst vil ha neste gang er vår, sommar eller tidlig haust valp.. :) Det blir nok en del år til neste gang. Tenker på å skifte frå hannvalp til jentevalp då. Og same rase! :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får valpen min om ca to måneder, det er perfekt timing syns jeg. Det var det samme sist gang. Syns det er utrolig deilig å leke med de ute og det er lettere og få de husreine. Litt lettere å stå opp for å tisse kl 5 om sommeren enn kl 5 om vinteren. Så jeg syns jeg er veldig heldig at det har passet sånn to ganger for meg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ideelle tidspunkt for valp, må for meg være vår/tidlig sommer. Lett å få med valp og seg selv ut fort, uten å bruke evigheter på å kle på seg og stavre ned isbelagt trapp. Og kan tilbringe mye tid utendørs, og man har gjerne ferie osv.

Men alt i alt, så lenge valpen får flytte hjem til meg, så har det egentlig 0 å si på årstid! I verste fall bruker vi litt lengre tid på å lære å gjøre fra seg utendørs :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg er oppdretter og foretrekker å ha valpekull som fødes i perioden mars - august. Da kan valpene være mye ute og det er veldig mye lettere å tilfredsstille behovet for sosialisering enn det det er i den mørke og kalde årstiden. Jeg får også god tilbakemelding på at valper fra meg er nesten reinslige når de leveres og det hadde de neppe vært om de ikke hadde fått flere runder ute i hagen hver dag fra de er ca 5 uker gamle.

Det er kanskje noe vanlige valpekjøpere også bør tenke igjennom: Hva har oppdretteren gjort av sosialisering når vær og føreforhold tilsier at det ikke er lett å ha små valper ute?

Når jeg selv skal kjøpe valp, foretrekker jeg også den lyse årstiden. For 2,5 år siden fikk jeg en tynnpelset liten 11 uker gammel valp i hus et godt stykke ut i november og den høsten/vinteren var det veldig kaldt. Det var ikke enkelt hverken med reinslighetstrening eller miljøtrening.

Det kommer nok litt an på hvilken rase vi snakker om. Min siste var vintervalp (født nyttårshelga) og bodde like mye ute i en dokkestue med valpegård rundt, som inne i huset til oppdretter de siste ukene før de var gamle nok til å hentes. De var så godt pelsa at det ikke var noe problem å være lenge ute med dem hverken på tur eller noe problem at oppdretter tok dem med på treningsområdet til hundeklubben for sosialisering. En korthåra liten valp ser jeg poenget ditt med, men sosialisering og turer ute på vinteren er ikke noe å tenke på med alle raser :) Samme valpen var med på overnatting i telt i slutten av mars, ca 3 mnd gammel :)

Jeg er enig i at vår-sommervalp er best om man har muligheten til å velge, men det er mest fordi da er det godt å sitte rolig ute uten å bevege seg og valpen får brukt kroppen sin på å bevege seg i terrenget på en annen måte enn når det er masse snø. Renslighetstrening blir litt det samme for meg uansett årstid, men så har jeg ikke hatt valp som syns det er kaldt og ekkelt ute heller da.

Og uansett hva jeg syns er best, så er det viktigere med riktig valp enn riktig tid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...