Gå til innhold
Hundesonen.no

Elisabeth00

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,445
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4,780 Excellent

Om Elisabeth00

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Whippet

Nylige profilbesøk

7,118 profilvisninger
 1. Akkurat nå APRIL

  Ja, men på noen av togtypene er det en spak som styrer hvor langt setet glir ut, og en annen spak som styrer hvor langt ryggen vippes. Måtte nørde litt og ser at regiontog 7 går både mellom Oslo-Bergen og Oslo-Trondheim, og disse har nok like seter der begge deler kan styres. Regiontog 5 går også mellom Oslo-Trondheim, så mulig setene her er annerledes. I såfall utrolig merkelig å ikke lage seter der ryggen kan vippes. Ønsker deg bedre seter ved neste tur
 2. "lekker" avføring.

  Ville kuttet ut matrester og diverse inntill hun har helt normal avføring over en lengre peride. (Avføringen skal være helt fast, typ sånn at den kan plukkes opp fra en gressplen uten at det blir smurt rester utover.) Deretter kan du introdusere snacks, godis og matrester litt etter litt. Kutt ut alt hun blir løs i magen av
 3. "lekker" avføring.

  Det trenger slettes ikke lukte sur fisk eller død og fordervelse (skrev mer om det i innlegget over). Om det ikke er betent har det gjerne bare en søtlig kvalmende lukt, trenger ikke være særlig voldsomt eller overveldende. Har aldri opplevd at det lukter av selve hunden, kun av væsken dersom den kommer ut, og det er enorm forskjell på vanlig og betent lukt... Om hunden din aker seg bortover er det et ganske sikkert tegn på fulle kjertler. Siden det ikke lukter forjævlig har hun antagelig ikke betennelse. Det kan i mange tilfeller løses enkelt ved å sørge for at hunden får fastere avføring, slik at kjertlene tømmes når hunden går på do. Edit: Et annet tegn på fulle kjertler er at hunden er mer opptatt av bakenden sin, og at de gjerne prøver å vaske seg med større intensitet enn normalt.
 4. Kom i form 2018

  @MegaMarie hvor dypt går du i knebøy, og hvordan trener du? Trener du andre støtteøvelser/beinøvelser i tillegg? Jeg sliter med progresjon i den øvelsen, men har god progresjon på resten av beinøvelsene (bulgarsk utfall, markløft, hip thrust). Jeg stopper på 35 kg, og kommer liksom ikke over. Tar dype knebøy. Nå har jeg startet på 20 kg igjen, og skal fokusere veldig på teknikk, iom at jeg merker jeg av og til kan tippe litt forover om jeg ikke konser. Jeg føler ofte at jeg ikke er sliten etter knebøy, akkurat som om jeg ikke får utnyttet musklene.
 5. "lekker" avføring.

  Enig. Løs avføring en gang i blant trenger ikke å være unormalt dersom hunden er av typen som gjerne får i seg mye rart, men dersom det er noe som vedvarer er det noe galt. Har hunden mye løs avføring, så fungerer ikke foret optimalt. Ofte vil det holde å bytte for til et annet, så prøv det i første omgang. Jeg tror mye løs avføring kan være en mulig årsak til problemet deres. Løs avføring kan føre til at analkjertlene ikke tømmer seg skikkelig. I såfall vil de enten tette seg til, eller sporadisk lekke og/eller tømmes helt med jevne mellomrom - det siste kan være gjeldende i deres tilfelle. Ikke alle får betente analkjertler, og dersom det ikke er betent trenger ikke væsken å ha en veldig sterk lukt. Lukten kan karakteriseres som å være kvalmende søtlig. Jeg nevner dette fordi folk som regel forbinder analkjertelvæske med død og fordervelse - dette stemmer ofte, men ikke alltd.
 6. Whippetene Blitz og Happy

  Leste om Happy nå, og ble helt kvalm. Nesten det samme skjedde med min ene for litt siden, bortsett fra at utfallet ble langt mindre alvorlig for vår. Hun ble jaget i flere km av en løshund, men heldigvis bare i boligsone med lav fartsgrense. Eier var fullstendig careless, og sa bare at han "alltid gjør sånn", og jeg måtte aktivt fortelle henne at hun måtte få kontroll på hunden... Vi fant vår etter 45 min ca, hun hadde gått hjem og inn hovedinngangen. Vi var så utrolig lettet da vi fant henne, og veldig betryggende at hun gikk hjem selv så snart hun ikke ble jaget mer. Hun hadde flere overflatesår på beina og blod i urinen etter en blødning i nyrer/blære etter slag (uvisst hva, men hun kan ha løpt i en parkert bil eller falt f.eks). Blødningen stoppet heldigvis av seg selv, så det var ikke alvorlig. Men den følelsen når man går rundt å leter og ikke vet om de har blitt påkjørt og ligger skadet et sted... huff... Det var helt grusomt å vite at hun var blitt jaget, og ikke vite hvor hun var eller om vi kom til å finne henne, og om hun ville være i live. Det er noe jeg ikke vil oppleve igjen. Trist å høre om enda et tilfelle, det må ha vært helt forferdelig for dere alle å oppleve. Jeg er veldig glad for å lese at det står bedre til med Happy! Fortsatt masse god bedring! <3
 7. Akkurat nå APRIL

  @maysofie sikker på at du ikke kan styre både seterygg og setepute? Det er i alle fall mulig på togene mellom Oslo og Bergen. Har en venn som også forbanner setene på Trondheimsbanen, så kanskje det ikke er mulig å justere dem noe mer... God tur, håper du får sove noe.
 8. Luna har 100 000 følgere på Instagram

  Jeg syns memesene du postet over stort sett er morsomme. Jeg tror heller ikke at slik humor er inherently bad. Det er uskyldig humor, som overhodet ikke trenger å være negativt for dyret og som ikke betyr at mennesker faktisk ilegger dyret disse egenskapene. Det er humor - ikke noe annet. Jeg mener det bør være veldig høy terskel for hva som kan spøkes om. Jeg er svært bekymret over den voksende offer-mentaliteten og de økende safe-space tendensene som sees i samfunnet og hele den vestlige verden. Det er en trussel mot ytringsfriheten... Det bør skilles på problematisk menneskeliggjøring av dyr og på uskyldig humor. Reell menneskeliggjøring av dyr er selvsagt problematisk. Hunder som lever sine liv i vesker eller vogner, fordi de er "mors baby", og som aldri får være hund, osv..
 9. Kjole eller skjole?

  Ch/sj lyd for kj lyd er gjennomgående for hele Bergen. Selv unge folk som snakker penbergensk (jei, mei, dei) fra de fineste strøkene i Bergen, bruker ch /sj lyd fremfor kj. Selv har jeg gått på skole både på Laksevåg, Fana, sentrum og Åsane og det er samme uttale når det gjelder kj lyden overalt etter hva jeg har erfart, som forøvrig stemmer bra med hva som står i artiklene under. Det har vært en virkelig rask utvikling, startet på 70 tallet og er nå dominerende. Lurer på om det vil gå like raskt i Oslo https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/RmOO2/Skal-vi-ga-pa-sjino_-dere "Sj-lyd for kj-lyd vart oppdaga blant ungdom i Bergen på slutten av 1970-talet. I starten vart dette gjerne sett på som eit barne- og ungdomsfenomen, men i dag er uttalen vanleg og dominerer både blant unge og vaksne i heile Bergen." https://sprakprat.no/2016/12/01/er-det-et-sporsmal-om-skjonn-eller-kjonn/#more-561 "Det vi vet om Bergen, er at sammenfallet begynte å spre seg på cirka samme tid i ulike ungdomsgrupper i byen. Det var ikke særlige forskjeller mellom ungdommer med ulikt kjønn eller ulik sosial tilhørighet." http://www.uib.no/info/dialektleiken/skj-lyd.html "Å uttale skjønn og kjønn likt er eit dialektdrag som blei utvikla hos ungdomar fødde i Bergen tidleg på 1960-talet. På slutten av 1970-talet var det 2,5 % av sj- og kj-lydane hos bergenske ungdomar som var blanda saman. På slutten av 1990-talet var samanblandinga kommen opp i over 50 %! Det vil seie at det no er blitt "typisk bergensk" at Takk for sjyssen! faktisk kan bety Takk for kyssen!"
 10. Kjole eller skjole?

  Ikke i Bergen, der er det ch eller skj/sch lyd. Men f.eks Voss, Stord, Haugesund og Førde vil si tch lyd, eller øyene utenfor Bergen med strilamål
 11. Luna har 100 000 følgere på Instagram

  Jeg syns dette høres rimelig ut. Hadde en hund som smilte om hun ble veldig glad. Hun kunne gjerne også sette seg ned å tisse en skvett i samme situasjoner eller evt legge seg på rygg. Situasjonen det gjaldt var utelukkende når noen hun var glad i kom hjem, særlig om hun ikke hadde sett dem på en god stund. Jeg opplevde det som at hun hovedsakelig dempet seg selv. Hun ble ekstremt glad i den situasjonen, nesten manisk, og dempet den mega girede adferden sin ved å smile, legge seg på siden i korte øyeblikk, eller tisse en skvett dersom folk f.eks hadde vært vekke en uke på ferie. Ellers er jeg veldig enig med hva @pippin skriver over
 12. Kjole eller skjole?

  Ja, jeg er helt enig. Det er også et problem at en stor andel barn som er født i Norge ikke kan norsk før de begynner på skolen. Dette ble det vel snakket om før forrige valg og da ble det nevnt at barnehagene hadde et ansvar, men det hjelper jo ikke de barna som er hjemme til skolestart.
 13. Kjole eller skjole?

  Tror ikke dette er dialekt, men dårlig norsk. Vi ble også rettet på da vi var små, det er en naturlig del av språkutviklingen. Når det gjelder Oslo er det vel ikke utenkelig at den store andelen fremmedspråklige barn i skolen er en av årsakene. Barn av innvandrere utgjør flertall på over 1/3 av skolene i Oslo, og på flere av skolene utgjør etnisk norske barn mindre enn 10%. Dette har uten tvil en påvirkning på språkutvikling. Barn blir påvirket av andre barn i aller høyeste grad.
 14. Kjole eller skjole?

  Hvordan det uttales avhenger jo av dialekt. På østlandsk blir rs og rn slått sammen til en lyd der r'en ikke uttales. Barn uttales ikke barn, men ba-ɳ (syllabisk rn-lyd). Barsel uttales ikke barsel, men basjel. Dette gjelder mange andre dialekter også Jeg mener forøvrig at folk burde skrive bokmål eller nynorsk (helst bokmål ). Jeg orker som oftest ikke å lese dialekt, det er både slitsomt og irriterende. Jeg har ingen problemer med å lese bokmål eller nynorsk med skrivefeil, jeg har forståelse for at ikke alle er like trygge på rettskriving.
 15. Kjole eller skjole?

  Bergensk: Schærsti Oslo: Kjæchti Uttaler du r'en i navnet ditt? Ville trodd den forsvant med de fleste dialekter, de med rulle-r. En god venn på videregående het førøvrig Kjersti, eller Schærsti da, siden det var i Bergen
×