Gå til innhold
Hundesonen.no

Elisabeth00

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,415
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4,718 Excellent

Om Elisabeth00

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Whippet

Nylige profilbesøk

6,984 profilvisninger
 1. 10 TING du ikke kunne klart deg uten

  Nei, men man dør i verste fall uten f.eks mat
 2. 10 TING du ikke kunne klart deg uten

  10 ting jeg ikke ville klart meg uten: Bolig, strøm, innlagt vann, pc, internett, hvitevarer, toalett, dusj, klær, mat. Dette er ting jeg ikke ville klart meg uten, altså nødvendigheter. Fravær av disse ville ført til betydelig redusert livskvalitet og i verste fall død. Trivsel: Tegnesaker, mobil, piano, figursamlingen min, bil, original kunst, Nintendo switch. Dette er ting som betydelig øker livskvaliteten min, men som jeg selvfølgelig kunne klart meg uten.
 3. Den store baby- og barntråden 2018

  Det er mange gode grunner for å ta planlagt keisersnitt, også utenom fødselsangst. Skal jeg noen gang ha barn blir det definitivt planlagt keisersnitt - både for min og barnets del. Jeg mener ikke at dette er rett valg for enhver person, det bør selvsagt være opp til hvert enkelt individ utifra hvilke faktorer de selv vektlegger sterkest (med unntak av tilfeller der medisinske grunner ikke tillater valg) http://time.com/4263189/c-section-safety/
 4. Vi som liker blekk!

  En annen ting å tenke på er mulig allergi. Jeg angrer på at jeg tok mine, ikke pga motivene eller utførselen, men fordi jeg veldig ofte klør og har elveblest på tatoveringene... mine er store også, så ingen gode muligheter til å fjerne dem heller uten å måtte ut med sikkert flere 100 k i laserbehandling + at det går oftest ikke helt vekk og blir dermed seende stygt ut... tok noen år før jeg begynte å reagere, så håper virkelig ikke det blir verre og verre...
 5. El- eller hybridbil/ hundebil

  Toyota auris hybrid stasjonsvogn har grei nok plass til to mellomstore hunder. Vi har tre av dem i familien, og alle er veldig fornøyd med de bilene. Den har dog enda mindre bagasjerom enn outlander ser jeg, så den er nok ikke aktuell for deres del.
 6. Gode førstegangshunder - erfaringer?

  Samme erfaring her, med to fra helt forskjellige linjer. Ukompliserte, enkle og morsomme hunder Husker whippet-folk kommenterte hvor aktiv min første var som valp, til tross for at hun ikke var særlig aktiv i forhold til andre valper jeg hadde hatt Samboeren, som ikke hadde hatt hund før, syns hun var veldig aktiv. Så det har nok med perspektiv å gjøre også. Min andre whippet var mye mindre aktiv enn første som valp, og hun er også mindre aktiv enn min første som voksen.
 7. Gode førstegangshunder - erfaringer?

  Hvem er det her som ikke har anbefalt labrador? Ser ut som det er full enighet i tråden her og forumet generelt om at golden og lab kan være gode førstegangshunder. Skjønner ærlig talt ikke hva du diskuterer...
 8. Gode førstegangshunder - erfaringer?

  Ikke gjøre ting vanskelige enn de er, helt klart. Samtidig kan det være greit å sjekke at en faktisk vil trives med den type hund Jeg er selv vokst opp med retrievere, og skal aldri ha det igjen - selv om hovedkriteriet mitt er enkle og greie, lite krevende hunder. Retrievere er enkle hunder, med relativt stor feilmargin, men det er likevel mye hund - både i størrelse og væremåte.
 9. Jeg ser poenget ditt, og er vel i grunn enig i det
 10. Gode førstegangshunder - erfaringer?

  Som typisk er 20-30% av hundens liv. Det er ganske mye. Retrievere er flotte hunder som helt klart kan passe til førstegangskjøpere, men det er likevel mye hund! En bør faktisk ønske seg en retriever i så tilfelle, og ikke bare en enkel hund som kan passe til førstegangskjøpere generelt.
 11. Om vedkommende ville blitt psykisk syk (stress, utbrent, angst, etc) av å fortsette i jobben ser jeg ikke helt problemet med å si dette? Eller ville det riktige da bare vært å sykemelde seg uansett ut oppsigelsestiden?
 12. Jaja, sånn for å være motvekt til disse barna som ikke lengre har fantasi til å finne på sprell, niesen min (7) fingerheklet tau av garn, knyttet tauet fast i nattbordet med dobbelknute og rappellerte ut gjennom vinduet i 2. etg - det var bare så kjedelig å gå ned trappen. Ellers ser jeg stor forskjell på motorikken til "byungene" i familien, og de ungene som vokser opp med tilgang på ulendt terreng. Jeg tror det er genetisk - enten medfødt eller disponert for. Jeg er også sensitiv på lyder/støy og klær/stoff, mens min bror kun er sensitiv på mat, samt et annet søsken som er sensitiv på lys/lyd. Så det er sensoriske issues på "linjene", som utarter seg litt forskjellig hos den enkelte. Dette er en ganske grei oversikt over selektiv spiseforstyrrelse/ekstrem kresenhet i forhold til normal kresenhet.
 13. Du er ikke altetende fordi du ble tvunget til å spise ting du ikke likte som barn... De fleste mennesker er matglade og vil ende opp som matglade nærmest uavhengig av fremgangsmåte. Derimot kan tvang ved mat føre til betydelige problemer for barn som har et anstrengt forhold til mat, f.eks ved fordøyelsedproblemer, selektiv spiseforstyrrelse, ekstrem kresenhet, eller annen matangst. Jeg og min bror var i den kategorien, og jeg er så takknemlig for at mine foreldre la til rette for oss slik at mat og måltider ble mest mulig positive uten tvang eller ubehag. Jeg opplevde mattvang på andre arenaer enn hjemme, og den maten klarer jeg ikke en gang lukten av i dag. Mine foreldre så matangst hos oss svært tidlig - vi ville ikke smake på ting barn oftest vil smake på, mataversjoner, brekninger ved nye smaker, problemer med konsistenser/teksturer, osv. Vi var svært restriktive på hva vi spiste og foretrakk å spise den samme maten hver dag. Å si spis det du får servert eller gå sulten fungerer ikke i slike tilfeller. Da får man undervektige, underernærte barn... Som voksne spiser vi mye mer variert enn som barn, men er fremdeles kresne. Jeg har fremdeles angst for å smake på nye ting, men matrepertoaret blir stadig utvidet. Vi har forøvrig 3 andre søsken, som også ble møtt med samme tilnærming ovenfor mat. Orket de ikke mer var det greit og likte de ikke maten ble de selvfølgelig ikke tvunget til å spise opp. Disse var normalt matglade som barn, spiste det meste som ble servert, og de spiser alt som voksne og er glade i å prøve ny mat. En ting er å oppmuntre til å smake på mat eller oppmuntre til å spise mer dersom det har blitt spist lite, men regelrett tvang ved mat viser total mangel på respekt ovenfor barnet...
 14. Den store barne og babytråden 2017

  Jeg elsket også mummi. Bøker + serien Aldri tenkt over at det er noe weird eller noe freaky, men det er kanskje det for noen? Hvordan kan man ikke like dette
 15. Tines julekartonger

  Lurer på om de hadde fått psykiske problemer om det hadde vært avbildet trafikk, flått eller fjellskrenter på melkekartongene også? Det tar livet av langt flere sau enn hva ulv gjør. Denne saken er rett og slett patetisk.
×