Gå til innhold
Hundesonen.no

Elisabeth00

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,479
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4,877 Excellent

Om Elisabeth00

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Whippet

Nylige profilbesøk

7,642 profilvisninger
 1. Med tanke på at du benytter dnt hytter ville jeg sett på raser som er omgjengelige og greie både med mennesker og andre hunder. Ville sett på raser som generelt går bra overens med fremmede hunder, som f.eks retrievere. Bullmastiff eller andre raser som er kjent for å ha samkjønnsaggressivitet eller hundeaggressivitet ville jeg nok lagt vekk.
 2. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Hele diskusjonen rundt lyd startet fordi du hevdet at lyd er ".. er helt som man gjør det til selv." Noe det i veldig liten grad er. Lyd er noe av det som er vanskeligst å trene vekk - spesielt lyd som følge av rasegenskaper, som f.eks varsling hos raser som opprinnelig var avlet frem for å varsle.
 3. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Hva slags raser har du hatt som er kjent for å ha lite lyd? Ingen av rasene du har nevnt i tidligere innlegg går innunder den kategorien. Det er enormt mange raser som passer til TS. Det er dermed normalt å luke ut raser som stryker på enkelte punkter (han får selv avgjøre om lyd er et av dem). Han trenger ikke fire på kravene når han kan tilby et så godt hundehold. Ønsker mye pels, da strykes raser lite pels selv om de får ståkarakter på resten av kravene, osv... Jeg skjønner ikke hvorfor du tar så på vei over at rasen din går innunder kategorien mye lyd.
 4. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Nei, med valper av raser med lite lyd trenger man generelt ikke dette. På raser med moderat til mye lyd trenger man det. Da jeg hadde dvergpinscher jobbet vi en del med dette, jeg hadde noen som bjeffet minimalt og noen som bjeffet (varslet) relativt mye. Ingen av mine var et problem i hverdagen, men nå når jeg har rase med lite lyd ser jeg likevel ekstremt stor forskjell. Nå når jeg har hatt begge deler ser jeg helt klart at raser med lite lyd er noe jeg foretrekker. Det er ingen som ikke har anbefalt rasen din pga lyd. Det folk har skrevet er å revurdere rasen dersom lite bjeffing er ønskelig. Det er to helt forskjellige ting...
 5. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Noen raser er helt stille rund utstilligngsringen, f.eks myndene... Lydnivået rundt en utstillingsring reflekterer det generelle lydnivået hos rasen. Lapsk vallhund er det mye lyd i, til tross for at noen ikke syns det utgjør et problem i hverdagen. Jeg fikk en gang ødelagt et kurs jeg deltok på fordi en lapsk vallhund bjeffet konstant. Ufattelig slitsomt... Bjeffing og lyd generelt er vanskelig å trene bort. Om lite lyd er viktig ville jeg helt klart styrt bort fra raser med mye lyd (varslere, hunder som tradisjonelt har brukt lyd under arbeid, osv).
 6. Elisabeth00

  Dine utgifter per måned?

  Du kan ta utgangspunkt i denne: http://www.hioa.no/Om-OsloMet/Senter-for-velferds-og-arbeidslivsforskning/SIFO/Referansebudsjettet/Kalkulator Man kan leve langt billigere (og dyrere) også, men denne er et greit utgangspunkt
 7. Elisabeth00

  Jente (9) skambitt av rottweiler

  Hvilken hund som helst kan bli farlig i feil hender, men noen hunder blir potensielt mye farlige enn andre, det er det som er poenget. En chihuahua i feil hender blir aldri potensielt like farlig som en rottweiler i feil hender. Noen raser har lettere for å reagere med aggressivitet enn andre. Det er mer alvor i noen raser. Har majoriteten av disse alvorlige bittsakene skjedd fordi hunden har vært i feil hender? Hadde bittsakene skjedd om eierne hadde hatt mildere raser? Hadde bittskadene blitt like alvorlige om det hadde vært en annen rase involvert?
 8. Elisabeth00

  Tibetansk terrier i leilighet?

  De bjeffer mye... så om lite lyd er viktig hadde jeg utelukket den (samt andre varslere). Det spørs selvsagt hvor sterkt du vektlegger det kriteriet, og hvor godt rasen passer ellers. For å få et inntrykk av bjeffing ville jeg tatt en tur på utstilling der det er flere raser. Du vil kjapt merke at det er omtrent stille rundt noen ringer, mens det er mye spetakkel rundt andre ringer.
 9. Du kan kanskje kikke mer på puddel, whippet og springer spaniel? Det er mange raser som kan passe deg, så jeg tror du godt kan snevre inn kriteriene dine en del. Om du er usikker kan det også være lurt å dra på et hundearrangement, møte flere forskjellige individer av flere forskjellige raser. Se hvilken type hund du faller for og klaffer med.
 10. Elisabeth00

  Førstegangshund til familie med katt?

  Du kan også snu på det. Folk velger å bli fornærmet, fremfor å prøve å tolke det som står skrevet med beste mening. Det skal ekstremt lite til i dag før folk føler seg angrepet eller blir fornærmet - også på dette forumet. Blir vanskelig å være på internett med den innstillingen. Nei, formuleringen til kanger var kanskje ikke særlig smud (selv om jeg overhodet ikke leser det hun skrev slik du gjør), men fremfor å bli fornærmet og såret kan man: 1. Forklare hva man legger i tur (åpenbart at TS vil gi nok aktivitet etter oppklaring), og dermed med en gang gå videre i diskusjonen. 2. Ignorere innlegget og heller fortsette kommunikasjonen med medlemmer man følte skrev hyggelige svar. Forøvrig er vi ikke ute 4-5 ganger om dagen. Vi går en hovedtur + 2 småturer/tisseturer. Innimellom luftes det oftere, men det er unntaket. Så jeg er vel ikke jeg særlig oppegående jeg, siden 4-5 tisseturer var en selvfølge for alle oppegående mennesker
 11. Elisabeth00

  Førstegangshund til familie med katt?

  Med den mengden tur kan dere egentlig velge og vrake blant alle de typiske familie og selskapshundene Edit: Dere kan kanskje kikke mer på disse: papillon, shetland sheepdog, puddel, bichon havanaise, tibetansk spaniel, dansk svensk gårdshund +++ Dansk svensk gårdshund kan være et godt alternativ til jrt. De er mye mildere i gemyttet og har lavere aktivitetsnivå. Veldig forskjellige hunder alle jeg har nevnt, så dere må selvsagt undersøke videre selv. Anbefaler alltid å treffe flere individer av en rase selv, så dere vet at en slik type hund er noe dere vil trives med.
 12. Takk for svar! Det ser ut som at dere leser det i samme baner som meg.
 13. Noen som er gode på adferd som har lyst til å kommentere?
 14. Elisabeth00

  Den store baby- og barntråden 2018

  Hvordan er dette fysisk mulig https://www.vg.no/forbruker/livsstil/i/rLj168/faiso-34-har-ett-barn-paa-alle-klassetrinnene
 15. Elisabeth00

  Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Jeg forholder meg til det som sto skrevet i det opprinnelige innlegget, og der fremsto det som at dere gav donasjoner i gave, spesielt tatt i betraktning innleggene over. Donere i noens navn eller gi bort donasjon til veldedighet i "gave" blir samme greie. Hva er i det hele tatt poenget med å skrive at dere har donert i julekortet? Hvorfor ikke bare sende et hyggelig julekort uten opplyse om deres personlige donasjoner? Det fremstår rett og slett komisk for min del... l Ja, jeg kan se at det å opplyse om egne donasjoner kan ha en viss smitteeffekt og derfor ikke er helt uten verdi, men å kamuflere det som en gave til andre er en uting.
×