Jump to content
Hundesonen.no

Elisabeth00

Medlemmer
 • Content Count

  3485
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Elisabeth00 last won the day on March 17 2019

Elisabeth00 had the most liked content!

Community Reputation

4905 Excellent

About Elisabeth00

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Whippet

Recent Profile Visitors

8300 profile views
 1. Elisabeth00

  Tråden for tegning

  Tusen takk La ut en ny time lapse video i dag:
 2. Elisabeth00

  Tråden for tegning

  Glemte å legge vet at jeg også har en youtube kanal, har ikke noen views eller noe, men er relativt ny enda. Poster time-lapse videoer av tegningene. Tegner mest dyr, men er også noen mennesker jeg komme til å laste opp. Sjekk den gjerne ut om det er av interesse, og jeg blir superglad for subs/views/likes. Må ha 100 for å lage navn på kanalen
 3. Elisabeth00

  Tråden for tegning

  Jeg har begynt med digital tegning, og selger også prints og diverse. Nettopp satt opp nettbutikken igjen, så dvs etter at jeg byttet fra tradisjonell til digitalt tegning har jeg solgt ett print, og det har ikke kommet frem til kjøper enda en gang så ferskt er det Men håper det blir mer etter hvert! Ble ferdig med denne i dag: Ellers er disse også blant de jeg er mest fornøyd med:
 4. Elisabeth00

  Akkurat nå - Mars

  Vet ikke om noen husker i sommer at savannah ble jaget langt av en svær løs hund? Uansett, det virket ikke som at hun fikk noe issues av det rett etter, men etter en stund (og noen til episoder med løse hunder uten eier tilstede) begynte hun å bli redd store hunder på tur. Jeg har prøvd å bare trekke henne med og late som ingenting, men har blitt verre og verre. Til slutt var det såpass at hun prøvde å gå ande vei uansett når hun så en hund, gikk i hele båndets lengde og prøvde å komme seg unna. Hun har aldri vært noe interessert i fremmede hunder. Hun har vært sånn som bare ignorerer det meste. Uansett, begynte å trene henne ganske aktivt. Hver eneste tur. I starten når vi så en hund gikk vi ut i grøften, så langt unna at hun aldri fikk stramt bånd. Tror det stramme båndet er det som har gjort det verre, at hun føler hun ikke kan gå unna. Masse godbiter hver gang hun så på den andre hunden. Etterhvert begynte hun å oppsøke meg for godbit hver gang hun så en annen hund. I tillegg har hun hatt et par gode erfaringer med hunder vi har møtt på tur som vi har gått tur med løs. Da slipper jeg henne når jeg ser at den andre hunden ikke er av typen som løper etter. Har kommet så langt nå at hun passerer alle hunder fint igjen, og er kun opptatt av meg og godbitene sine. Dersom hun er løs og vi møter en innpåsliten hund så kommer hun til meg fremfor å stikke vekk. Uansett, i går på tur hadde vi et supert gjennombrudd. Det kom en svær pointer som var løs uten eier (mine var også løse), og reaksjonen til savannah var å hilse pluss leke litt med den, så komme til meg for belønning og så leke litt til og komme for belønning, osv. Hun er ekstremt matglad, så virket som hun kom på under lek at hun er flink og skulle ha belønning haha. Vi har kun trent en mnd, så skulle ha begynt med dette før så hadde det kanskje ikke blitt et problem i utgangspunktet. Men jeg har redd for å skape et problem ved å gjøre en greie ut av det 🤣 Uansett, ville bare dele gjennombruddet her. Frykten satt nok ikke så dypt iom at treningen har gått veldig kjapt, men jeg ee uansett glad
 5. Elisabeth00

  Top pedigree Pocket American Bullies

  Ja, de gjør det. Mine er borte nå.
 6. Elisabeth00

  Top pedigree Pocket American Bullies

  De ser helt ufattelig deformerte ut. Gjør vondt å se på små valper som ikke klarer å bevege seg normalt. De må ha mye smerter i albuer og hofter allerede fra ung alder. Valpene klarer jo ikke stå oppreist nesten, setter seg ned nærmest med en gang. Magene henger i bakken fordi armer og bein er så vridd. I tillegg til pusteproblematikken, men den slår meg ikke som det værste (relativt sett i forhold til resten av kroppen deres, pustingen er ille nok i seg selv). Hva er det som gjør at albuene/forbeina står sånn ut fra kroppen? Så igjennom kommentarene, og fant ikke en eneste negativ. Mulig eier sletter negative kommentarer.
 7. Elisabeth00

  Top pedigree Pocket American Bullies

  Kom tilfeldigvis over instagram kontoen under og ble helt uvell... Hvorfor er dette populært og ønsket?? https://instagram.com/blueapebullies
 8. Med tanke på at du benytter dnt hytter ville jeg sett på raser som er omgjengelige og greie både med mennesker og andre hunder. Ville sett på raser som generelt går bra overens med fremmede hunder, som f.eks retrievere. Bullmastiff eller andre raser som er kjent for å ha samkjønnsaggressivitet eller hundeaggressivitet ville jeg nok lagt vekk.
 9. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Hele diskusjonen rundt lyd startet fordi du hevdet at lyd er ".. er helt som man gjør det til selv." Noe det i veldig liten grad er. Lyd er noe av det som er vanskeligst å trene vekk - spesielt lyd som følge av rasegenskaper, som f.eks varsling hos raser som opprinnelig var avlet frem for å varsle.
 10. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Hva slags raser har du hatt som er kjent for å ha lite lyd? Ingen av rasene du har nevnt i tidligere innlegg går innunder den kategorien. Det er enormt mange raser som passer til TS. Det er dermed normalt å luke ut raser som stryker på enkelte punkter (han får selv avgjøre om lyd er et av dem). Han trenger ikke fire på kravene når han kan tilby et så godt hundehold. Ønsker mye pels, da strykes raser lite pels selv om de får ståkarakter på resten av kravene, osv... Jeg skjønner ikke hvorfor du tar så på vei over at rasen din går innunder kategorien mye lyd.
 11. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Nei, med valper av raser med lite lyd trenger man generelt ikke dette. På raser med moderat til mye lyd trenger man det. Da jeg hadde dvergpinscher jobbet vi en del med dette, jeg hadde noen som bjeffet minimalt og noen som bjeffet (varslet) relativt mye. Ingen av mine var et problem i hverdagen, men nå når jeg har rase med lite lyd ser jeg likevel ekstremt stor forskjell. Nå når jeg har hatt begge deler ser jeg helt klart at raser med lite lyd er noe jeg foretrekker. Det er ingen som ikke har anbefalt rasen din pga lyd. Det folk har skrevet er å revurdere rasen dersom lite bjeffing er ønskelig. Det er to helt forskjellige ting...
 12. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Noen raser er helt stille rund utstilligngsringen, f.eks myndene... Lydnivået rundt en utstillingsring reflekterer det generelle lydnivået hos rasen. Lapsk vallhund er det mye lyd i, til tross for at noen ikke syns det utgjør et problem i hverdagen. Jeg fikk en gang ødelagt et kurs jeg deltok på fordi en lapsk vallhund bjeffet konstant. Ufattelig slitsomt... Bjeffing og lyd generelt er vanskelig å trene bort. Om lite lyd er viktig ville jeg helt klart styrt bort fra raser med mye lyd (varslere, hunder som tradisjonelt har brukt lyd under arbeid, osv).
 13. Elisabeth00

  Dine utgifter per måned?

  Du kan ta utgangspunkt i denne: http://www.hioa.no/Om-OsloMet/Senter-for-velferds-og-arbeidslivsforskning/SIFO/Referansebudsjettet/Kalkulator Man kan leve langt billigere (og dyrere) også, men denne er et greit utgangspunkt
 14. Elisabeth00

  Jente (9) skambitt av rottweiler

  Hvilken hund som helst kan bli farlig i feil hender, men noen hunder blir potensielt mye farlige enn andre, det er det som er poenget. En chihuahua i feil hender blir aldri potensielt like farlig som en rottweiler i feil hender. Noen raser har lettere for å reagere med aggressivitet enn andre. Det er mer alvor i noen raser. Har majoriteten av disse alvorlige bittsakene skjedd fordi hunden har vært i feil hender? Hadde bittsakene skjedd om eierne hadde hatt mildere raser? Hadde bittskadene blitt like alvorlige om det hadde vært en annen rase involvert?
 15. Elisabeth00

  Tibetansk terrier i leilighet?

  De bjeffer mye... så om lite lyd er viktig hadde jeg utelukket den (samt andre varslere). Det spørs selvsagt hvor sterkt du vektlegger det kriteriet, og hvor godt rasen passer ellers. For å få et inntrykk av bjeffing ville jeg tatt en tur på utstilling der det er flere raser. Du vil kjapt merke at det er omtrent stille rundt noen ringer, mens det er mye spetakkel rundt andre ringer.
×