Jump to content
Hundesonen.no

Lille valpis stankelbein og AD NUCH Choco Dots Cassandra


Huldra
 Share

Recommended Posts

Mye har skjedd, men nå skal det i alle fall komme en ny liten (?) sak i hus om relativt kort tid! Tulla begynner å bli voksen, hun er ti år til sommeren, så det er på tide å tenke på en fortsettelse.

Valget denne gangen falt på borzoi, en rase jeg har hatt i kikkerten en god stund siden jeg ble sjarmert av rasen for snart ni år siden på hundepensjonatet jeg jobbet på. Hundene jeg møtte der kom fra kennel Kazar i Trondheim, og jeg har aldri klart å glemme hvor fantastisk enkle, snille og vakre hunder det var.

Jeg er jo klar over at hundepensjonat er en spesiell situasjon å være i, og at hunder der ikke oppfører seg likt som hjemme. Samtidig mener jeg at man kan se en god del av gemyttet, spesielt det å takle nye ting - situasjoner, hunder, mennesker. Det sier noe om hvor stødig en hund er, hvor lett stresset den blir osv. Det finnes alltid individer i raser som takler ting bedre eller verre enn gjennomsnittet, men borzoi var den rasen som skilte seg ut i spesiell positiv retning, hvor alle pensjonærene tok livet med knusende ro og trivsel. Denne fantastiske evnen til omstilling ble en av de tingene jeg falt for.

joomla%2066.jpg

Det er hannhund jeg har bestemt meg for, med mindre det kommer bare tisper da... Navnet er klart uansett kjønn, men jeg må jo se om det passer før jeg røper det. Løpetiden startet for noen dager siden, så kanskje blir det parring selveste Valetine's day. Leveringsklare i midten av juni altså, så sommeren kommer til å gå med til sosialisering og miljøtrening.

Her er bilder av foreldredyrene på hjemmesiden til Kazar. Jeg har selvsagt møtt moren, en tispe som da jeg var på besøk stort sett bare lå i fanget mitt og ville kose. Hele gjengen der var veldig sosiale og trivelige, men det var Akka (tispen) som la seg hos meg.

Både jeg og Tulla gleder oss til det kommer et stankelbein i hus! Tulla har åpenbart behov for mer hundekontakt enn hun har hatt gleden av å få de siste årene (jeg har studert og har ingen andre hunder), så jeg tror hun kommer til å få en "ny ungdom" med en valpis i hus.

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 151
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Til ære for alle som ikke har fått bildet innprentent på netthinnen enda: Tulla til vanlig: Og da hun var drektig: Stakkars "lita"..!

Mye har skjedd, men nå skal det i alle fall komme en ny liten (?) sak i hus om relativt kort tid! Tulla begynner å bli voksen, hun er ti år til sommeren, så det er på tide å tenke på en fortsettelse.

Det er jo fyfy å legge ut nyheter om fødsler og dødsfall før de nærmeste har fått meddelt nyheten selv, men nå kan jeg eeeeeendelig få si at valpis er født! Fredag for en uke siden kom det to nydelig

Posted Images

Åh, borzoi'er er nydelige! En dag sier jeg bare... :aww: Krysser fingrene for at dere får en flott gutt! :)

Kjempeflotte! Takker for kryssing av fingre! :)

Så fantastisk kjekt at du får deg ny hund :) Burde selvsagt vært en spaniel, men stankelben er vakre dyr!

Ja, det burde vel kanskje det, men når ting har blitt som de har blitt og kanskje blir som de blir, så tror jeg at akkurat nå er borzoi mer riktig enn springer. Jeg ser ikke for meg ha overflod av tid til å trene individuelt og mye på blodspor, agility osv, mot konkurranse, selv om det er noe jeg også gjerne vil. Å gå tur, og å finne steder å løpe derimot, det skal jeg klare! Jeg synes det ikke er riktig å skaffe seg springer hvis jeg ikke har tenkt å bruke den til noe mer enn tur og utstilling, så da ble det noe annet. Liker også veldig godt at det er mulig å konkurrere med borzoi i noe som ligger naturlig for rasen (løping), uten veeeeldig mye trening (i forhold til agility eksempelvis). Så får vi se hvor bitt jeg blir av basillen.. Har jo lyst på springer igjen en dag, men...

Gratulerer med tilskuddet! :)

Takk! :) Håper det blir et godt tilskudd!

Så spennende med ny hund og ny rase :D Velkommen tilbake! Håper du oppdaterer ofte :)

Det skal jeg forsøke å gjøre! Er kanskje bedre å spamme ned tråden her, enn hele FB eller noe.. ;)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Faren til valpis blir CIB SE NO DK CH Borscana in Flames, Eros.

champion.jpg

Moren til valpis blir CIB NO SE DK CH NW-13 Kazar Usalka

akka-2-sept-13.jpg

Planene for den kommende saken vil være å trave litt i ring, og forhåpentligvis også løpe litt raskere etter en fille. Til daglig vil han være selskap, og stå i jobben som familiehund.

Siden det er obligatorisk å ha med valpebilder i en tråd om en kommende valp, kommer det et bilde av moren som ca 7 uker:

usalka-7w..jpg

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes også det er finest om de er slett i pelsen med noen bølger, men noen krøller går jo også bra. Har blitt tilvent at krøller ikke skal være i pelsen nå mens jeg har hatt springer. Min har litt for mye krøller, og det er noe slit å få temmet de til utstilling. Skal bli deilig å få en hund hvor det ikke har noe å si om han har krøller eller ikke (alt er lov!), selv om jeg håper på slett, slkemyk, glatt pels. :)

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer Huldra! Hvem hadde spådd at du skulle få deg Borzoi? :D Jeg syns det er supert at flere velger mynder, og særlig de andre enn whippet og saluki. Borzoi er kjempefine, men det blir så store! :P Blir ikke de over 80 cm?

Lite for øvrig moren godt. Flott, feminin og elegant. :wub:

Det blir spennende å følge med!

Link to comment
Share on other sites

Nå kommer det nok ikke så mye krøller eller bølger fra den kombinasjonen der? Men selv om alt er lov må du nok belage deg på coat king,barbermaskin,saks og rettetang før utstilling i denne rasen også :D

Nei, det ser ikke ut som om det skal komme så voldsomt med krøller i dette kullet. Det pelsstellet du skisserer hørtes da mer voldsomt ut enn jeg har fått forespeilet det. Hvis dette stemmer, er det jo verre enn på springer, som faktisk ER en klipperase, og som jeg vet at det finnes utallige remedier for å få pelsen til å bli slik den skal. Jeg vet at litt stussing forekommer før utstilling, og er forberedt på det, men barbermaskin og rettetang?? :huh:

Å så fine foreldre! :D Spesielt pappaen var lekker, men mor og. Jeg er helt syyyk etter å få meg en mynde, men kan ikke enda!

Men en vakker dag, da...! :D

Nydelige foreldre! Faren var virkelig et blikkfang. :drool:

Borzoi er min guilty pleasure, og siden jeg ikke kan få detså tilfredstiller jeg meg selv ved å stalke dere på sonen som har eller skal få dem... :sleep:

Ingenting guilty med det vel? :) Men stalke skal du få lov til!

Gratulerer Huldra! Hvem hadde spådd at du skulle få deg Borzoi? :D Jeg syns det er supert at flere velger mynder, og særlig de andre enn whippet og saluki. Borzoi er kjempefine, men det blir så store! :P Blir ikke de over 80 cm?

Lite for øvrig moren godt. Flott, feminin og elegant. :wub:

Det blir spennende å følge med!

Tusen takk! Nei hvem hadde spådd det? Ikke så tidlig i alle fall.. Jeg har lenge sagt jeg skal ha borzoi, men har sett for meg at det ville passet meg bedre som pensjonist. Nå prøver jeg ut rasen litt tidligere, så får vi se om det blir noe borzoi hele veien frem til pensjonsalder. :) Jo, de kan fort bli over 80 cm, tispene litt mindre, hannene litt større. Spent på hvordan avkommet blir, men sånn generelt sett så forteller jeg folk at det blir en stor hund, de fleste blir overrasket over hvor stor den blir.. :| Men jeg visualiserer så tydelig for meg en borzoihannhund som kommer småtravende opp på siden av meg, dytter snuten innunder hånden min slik at jeg stryker han over ryggen mens han ser på meg, går litt ved siden av meg før han løper videre. :wub: Får jeg ett slikt øyeblikk, så tror jeg at jeg er i himmelen... :innocent::icon_redface:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Er så gøy med flere borzoi-folk! :D :D

Borzoi er kjempefine, men det blir så store! :P Blir ikke de over 80 cm?

Opprinnelig var de ikke så store, i Ermolov standarden fra 1888, skulle hannene være mellom 71-76 cm (tisper 60-66), alt over var diskvalifiserende. Den engelske standarden fra 1892 fjernet makshøyden, etter det har det balla på seg :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.×
×
 • Create New...